m_o_i
|
zaj sem za nazaj brala o vaginalnih pregledih v nosecnosti: no, mene so prvic pocastili s tem dejanjem v ponedeljek v P, ko sem sla na pregled(in me je potem tam zadrzal). samo, ko je on tiste prste priblizal in sele zacel not vtikat, je mene tak zabolelo, zapeklo, zaskelelo... da sem skoraj na luc zlezla...no, ta zdravnik je lahko pogledal(nekak), zdravnica na CTGju (tik preden so me v operacijsko odpeljali) pa ne-jaz te bolecine nisem mogla zdrzat!! pa je moj prag bolecine kr visok... aja, v operacijski so mi dali spinalni blok; postopek je itak podoben epiduralni(pikica v hrbtenico), samo takoj zagrabi-v pol minute so ble moje noge fuc je pa res, da ko zadeva "zagrabi", pride po nogo neka elektrika-in meni je desna noga trznila v desno smer(sem se opravicla, da to nisem jaz naredla-ker stalno opozarjajo, da moras bit popolnoma miren, ko ti dajejo to injekcijo. ja, se hecala sem se tam na operacijski mizi hihi). no in potem me ta obcutek, da meni desna noga nekak strli navzven, ni zapustil; na operacijski(ko sem ze mela pred sabo tisto "zaveso") sem rekla, da mi noga gleda cez mizo in ko so me iz operacijske peljali sem rekla, da mi naj pazijo na nogo, ker strli iz postelje-da ne bojo v kak podboj vsekali z njo eh, noga je ze bla cist lepo na postelji, meni se je samo zdelo, da ni...se mojemu sem rekla v sobi za prebujanje, da mi naj nogo popravi na posteljo nazaj...ma cist sem bla prepricana, da ni na postli ta moja desna noga... otecenost: jaz sem bla tak zatecena, da mi v operacijski niso zadeli zile v desni roki, pa sem tri luknjice dobila-zile pa niso nasli...tak da mi je potem v levi roki naredla dve za pooperativne posege-roke sem mela ko nek narkoman prepikane na operacijski mizi mi je blo slabo za umret-ona pa mi tisci na nos kisik masko sej kul, samo naj potem spustijo tisti kisik v masko, ne pa, da mam jaz filing, da mi nos zapira z neko gumo in mi je se bolj slabo...bolj, ko ji jaz razlagam, da mi je slabo, bolj ona meni gor tisci tisto...se dobro, da mi ni navezala gor, ampak da je z roko samo drzala; jaz sem pa z glavo trzala ko idiot, da sem si jo dol oz. tak na stran vrgla...komaj pridem tak k sebi, da ji recem, da se mi zdi, da nic ne piha ven-in je sla po ono ledvicko (posodo) rajsi, da bi moje bruhanje prestregla hja, sem pac rojevala dve uri po zajtrku hihi. samo nisem potem nic popackala tam je sla slabost lepo mimo... moj dragi pri porodu: pricakovala sem ga na obisk ob enajstih...ob sedmih sem mela prvi CTG, potem zajtrk, tabletka za mehcanje maternicnega vratu, ena kava zunaj na klopci(samo me je zacelo trgat ze; komaj sem se privlekla do sobe pol ure po tistem, ko so mi jo dali), potem se z mojim govorim, da grem na se en CTG ob 10 ih in da naj pocaka, ce se nem v sobi... na uro sem gledala ob pol enajstih se, ko sem bla priklopljena na CTG, malo po tem se je pa zacela akcija...spomnila sem se se na vrecko za popkovnicno kri, ko so mi rekli, da bo urgentni carski rez in mi recejo, da zakaj je pa nisem s sabo prinesla ja zato, dragi moji, ker sem sla na CTG in ne rodit mislim... no, da ne zaidem prevec: v operacijski vidim, da je ura 10.50 in se jaz spomnim, da bo moj vsak cas tu-prosim, ce ga lahko obvestijo. "ja, ga bomo poklicali" rece, jaz pa, da je tu na obisku in da ga nj poiscejo eno nadstropje nizje...jaoj, samo predstavljala sem si ga, kak ga bo kap zadela, ko bo slisal, da sem na operacijski mizi!! kasnej sem vidla, da mi je ob 11.o5 poslal sms, da je v sobi za obiskovalce (jaz sem rodila ob 11.07 ), potem pa je prisel pred operacijsko ravno takrat, ko so mulca v inkubatorju mimo peljali...ITAK je bil cisto paf od soka... no, jaz sem dete vidla samo v glavo v operacijski, da sem ga poloopckala, potem je sel v center za nedonosencke, tak da sem ga do naslednjega dneva gledala samo na sliki (moj je sel tja in ga slikal) tu bi kontinjed-dete je lacno