|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
13.5.2010 11:32:06   
ROmama
Še nekaj sem pozabila, ali pustite user posted image  gledat televizijo?

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
13.5.2010 14:42:51   
Momtobe
jaz mojemu pustim ... no, po par minut na dan. lcd-ji niso več škodljivi za oči, kot so bile stare televizije. njemu je pa valda všeč, ker se nekaj dogaja.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
13.5.2010 14:51:45   
marusi
blondy: problem je v tem, ker naše sonce noče jest. pa samo v dolžino gre user posted image
ja, pa za shopčveko sem pa videla na FB:)

TV
: to tudi mene zanima, zakaj naj ne bi gledali TVuser posted image nker naš je čisto v transu pred tv. samo, ga zdaj prav vlečemo stran. moram pediatra vprašat.

vrtec: midva ga tudi nimava komu za dati. bo šel pač v privat varstvo. jaz sem se s tem že sprijaznila. zdaj samo še izbiram, kam. cene so pa od 300 do 480 €. ena nstran je na netu, kjer so prav oglasi za varstvo otrok. tja sem dala oglas in se na veliiiko oglašajo razni ponudniki. jaz sem bila tudi privat, pa imam full lepe spomine.

vreme: user posted image user posted image

tiste, ki ste na AM ali podobnem: a še vedno sterilizirate/prekuhavate flaške? pa koliko časa psutite stali mlekol ko je narejeno?

komarji in ostali mrčes: kaj boste naredile? katere kreme? rože? komarnike????? še akpna ideja. včeraj je prišel en komar v hišo in direeeeekt na maja:(.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
13.5.2010 14:56:07   
d4rj4.84
našega tv zabava samo par minutk, potem pa postane nemiren.

jst več ne prekuhavam flašk oz. enkrat na dolgo časa, mleko pa takoj porabim in ne pustim da stoji. res pa je da zavržem ful mleka ker včsaih sploh navem zakaj se začne jokat in mu zrihtam mleko in potem ga ne poje.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
13.5.2010 15:02:59   
Momtobe
mleko - jaz mu po kakšni uri naredim novega, če se zgodi, da mu takrat še ne paše jest. ma nočem na takih stvareh šparat.

ose in čebele - sem zdravnico vprašala, kaj se nardi, če bi ga slučajno kaka osa pičla. pa je rekla, da je treba dat takoj leden obkladek gor, da ublaži ... in v primeru, da ga piči kam v okolico dihal, potem se da vseeno gor obkladek, vendar ga tudi pelješ k zdravniku, ker lahko pride do zamašitve dihalnih poti (če bi bil kaj alergičen al pa kej).

flaške - jaz jih ful redko prekuhavam user posted image ... u bistvu jih perem z detergentom, pa ful splahnem. steriliziram pa jih lih enkrat na dva dni.

za komarje pa tut jaz ne vem kaj bi - za v spalnico bom mogoče kupila kaj za vtičnico (pa ne tist k smrdi, ampak tist k ultrazvočne zvoke al kaj že oddaja), za tko pa mogoče kaki sprej, pa mu bom mal po majčki namazala al pa kej?

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
13.5.2010 16:12:28   
Ninča77
TV-men je okulist za nedonošenčke rekel, da lahko gledajo tv kokr hočejo, da je to larifari da ni dobro, edino, če  gledajo od blizu.Naš zelo rad gleda risanke.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
13.5.2010 16:43:41   
blondy_81
Manca kar otrpne, če vidi risanko. Tako da jo dostkrat posedim na kavč in ji za 10 min prižgem Baby TV. Kot okamenela gleda in takoj je konec joka, če je kaj sitna.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
13.5.2010 21:07:10   
d4rj4.84
punce, tiste ki imate že starejše otroke, kdaj ste začele dajat gosto hrano 2x al pa 3x na dan?

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
13.5.2010 21:10:22   
blondy_81
Manca je sedaj stara 6 mesecev in 11 dni, pa ji dajem nekje 1 teden ali pa 10 dni po 2x-3x na dan gosto hrano, ker je sama pokazala zanimanje oz. mi je večkrat odklonila mleko, kašico je pa vso pojedla.

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
13.5.2010 21:13:51   
araz
d4rj4.84 jest pa moji dam zjutri sadni kašico in potem čez kakšno uro še mleko, kolker ga poje. Potem pa za kosilo dobi zelenjavno kašico in potem spet čez nekaj časa mleko. Vmes ostali obroki pa sa zaenkrat mleko.

Moja tud ful uživa v gledanju TV. Sploh zjutri, ko se zbudi. Čez dan pa ji niti ni tolk zanimivo.

Neposredna povezava do sporočila: 2635
13.5.2010 21:16:06   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: araz

d4rj4.84 jest pa moji dam zjutri sadni kašico in potem čez kakšno uro še mleko, kolker ga poje. Potem pa za kosilo dobi zelenjavno kašico in potem spet čez nekaj časa mleko. Vmes ostali obroki pa sa zaenkrat mleko.

A zelenjavo ti pridno je? Meni same zelenjave sploh noče. Če je sadje zraven ja, same pa ni šans. Sadje pa obožuje in mlečno riževo kašico tudi.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
14.5.2010 7:51:27   
araz
Dobro jutro! Evo ena user posted image za lep dan.

Blondy moja je zelenjavo ful rada. Sem mislila, da je ne bo, ker sem začela z banano.  DO sedaj je jedla korenček, kolerabo, krompir, brokoli, cvetačo in špinačo. Drugače pa vse to mešam ali z polento, krompirjem ali pa z riževimi kosmiči. Korenček dam pa tud vmes med sadje. Polente mi ne mara kaj dosti. Sem ji pa zadnjič zmiksala polento in brokoli je pa ful jedla.

Midve imava pa trenutno problem, kako se znebiti temenc na glavi. Me zanima, tiste ki ste se z tem ubadale ali ste šle kar takoj na tisti šampon od Mustele za odpravljanje temenc ali ste prej probale z oljem odstranit? Jest sem ji že ene parkrat namazala glavico z oljem pa ni šlo nič stran. Včeri sem ji pa kar z bepantenom namazala in pustila dobre pol urce gor in potem umila glavico pa je šlo kar nekaj tega dol. Sem na nekem drugen forumu zasledila, da je ena tud po priporočilu pediatra tako naredila. Pa sem še jest probala.

Prekuhavanje: tud jest zdej bolj na redko prekuhavam. Cuclje in dude še prekuham vsaj 2x na teden, flaške pa samo operem z milnico in dobro sprerem.

Joj tale vreme. Meni je včeri že kar idej zmanjkal kaj naj vse počneva z Zojo. Njej bi se skoz moral neki dogajat pa skoz kej druzga. Se hitro naveliča stvari, če se predolgo ponavljajo. Zdej je aktualno, da ji jest pojem pesmice ona pa potem z rokicami udarja po mizi. Pa skrivalnice so tud fajn.

No sem vmes že zajtrk pojedla, zdej grem pa še ostalim naštimat user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2637
14.5.2010 8:29:48   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Midve imava pa trenutno problem, kako se znebiti temenc na glavi. Me zanima, tiste ki ste se z tem ubadale ali ste šle kar takoj na tisti šampon od Mustele za odpravljanje temenc ali ste prej probale z oljem odstranit? Jest sem ji že ene parkrat namazala glavico z oljem pa ni šlo nič stran. Včeri sem ji pa kar z bepantenom namazala in pustila dobre pol urce gor in potem umila glavico pa je šlo kar nekaj tega dol. Sem na nekem drugen forumu zasledila, da je ena tud po priporočilu pediatra tako naredila. Pa sem še jest probala.

Jaz sem kupila Salicilno olje od Gorenjskih lekarn in je ful pomagal. Z dvemi pranji sem vsa temenca spravla dol.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
14.5.2010 9:46:26   
Puffy
Dobro jutro.

Groza, sem včeraj zvečer dobila menstruacijo. Pa sem rekla da je še ne rabim... user posted image

S temencami se tudi mi še borimo. Probala sem z olji, pa je čez 2 dni bilo spet isto. In še Kaja ma tolk las, da je bilo kar težko razčesavat in iskat kje vse ima temence. Zdej imamo pa šampon od Mustele, pa se mi zdi da kar pomaga - ostalo ji je samo še na vrhu glave, pa še to ful malo.

Steriliziram še zelo poredko. Flaške in cuclje kar pod vrelo vodo operem z malo milnice.

A je kera že probala dat rdečo peso? Mi smo ji dali par žličk enkrat, pa ni bila lih navdušena nad njo. Drugače pa kar rada je zelenjavo (koren, krompir, bučka, cvetača, brokoli). Zdej hmalu bomo verjetno uvedli kar tretji obrok GH (še prej pa se moremo navadit bolj zgodaj ustajat user posted image )

Televizijo in računalnik tudi Kaja rada gleda, itak zgubi hitro interes, tako da nima kaj bit narobe pomojem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2639
14.5.2010 10:47:13   
*nivea
pozdrav še od mene

temence - mi smo se jih rešili. sem ji pa namazala z oljem, pustila malo, potem sem pa z glavnikom dol česala. in so fajn šle dol. to je blo zvečer pred kopanjem. smo se šli kopat, sem ji dala to peno oz. šampon od mustele gor, pustila par minutk, te smo se pa tak skopali in so lasje bli oprani... je pa tak trajalo en teden, da smo vsa temenca dol spravili z glave. zdaj pa hvala bogu več nima.

krst- smo se končno le uspeli zmeniti za botro in datum.user posted image imamo pa krst 5.junija. sam k župniku moram še, če mu termin paše. itak da mu morauser posted image mamo že gostilno rezervirano pa vse, tak da mora biti župnik najmanjši problem user posted image user posted image user posted image
moram pa še nekšna vabila narditi, da bo bolj uradno user posted image

zdaj mi taja spi, pol pa gremo na en sprehodek, ko je tak lepo sonce user posted image

tv- jaz ji tud pustim gledat, te je vsaj tiho user posted image na začetku ji nisem pustila, pol pa je bla neka tečnoba in ko je tv bil prižgan, je kar utihnila. in od takrat to kar prakticiram user posted image

taja mi pri mleku fejst štrajka. zjutraj sploh noče dosti pojesti, mlečna riževa kašiva, al pa banana in breskev, to ji pa ide v rit. to je dobro. potem mamo neko sadno kašico, pa kakšni jogurt al tisti fruchts pause ji je tud dobro. zvečer pa gremo s kašico za lahko noč spat. no, vmes mi zato dvakrat popije malo mleka. pač te en sadni obrok odpade. pa zelenjavo ma tudi zelo rada. dozdaj pri njej še nisem našla hrane kaj ji ne bi pasalo.. je očitno po atiju user posted image

araz-se mi zdi,da si ti omenjala igračo Pametni kuža. si ga kupila? je okej? ka jaz tud razmišljam da bi ji takšega vzela

v pondeljek greva z user posted image v nabavo, najprej Taji oblekico za krst.. no, nekaj v stilu kak je mela Poopsy za malo na krstu. da se lahko kasneje tudi nosi.

tolko od mene. čao

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
14.5.2010 13:09:19   
KulGirl
user posted image Saj vem, da se vtikam kamor ni treba ampak mislim da taki mali pa res ne smejo gledat TV. Baje zato ker se tam vse prehitro premika in imajo lahko kakšne posledice zaradi tega. Npr. škiljenje. Slišala sem tudi za epileptične napade in pa otroci ki veliko gledajo tv naj bi imeli težave s koncentracijo. Nekje sem prebrala, da naj bi 2-letni otrok dnevno gledal tv max. 15 minut. Saj naša tudi čisto onemi, če vidi prižgan tv in bi ful gledala pa ji ne dovolim. Saj se lahko tudi kako drugače otrok zamoti. Naša je skoz v igralnem centru in ji tam ful paše. Pa tudi če kaj pojamra vmes, nič hudega. Zaradi ljubega miru jo pa ne bom pred tv posedala.

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
14.5.2010 13:29:40   
*nivea
KulGirl, saj zdaj ne misli, da pustim malo gledat celi dan tv. ne, gleda tolko, da jaz npr. po sobi pospravim , pol pa že tak jo moram animirat. saj ji tv ni tak zanimiv.. za kratek čas že ja, ne pa za nevem kak dosti časa..
npr. prej se mi je zabavala tako, da si je odejo na glavico povlekla in tak dolgo cvilila, "govorila" al karkoli že, dokler nisem prišla do nje. ko sem poleg bla, te pa se začela smejati... ja, tako mamo..

tv pa bomo še kar gledali.. vsaj nekaj minutk na dan.. da jaz lahko kaj opravim
ker naša v igralnem centru noče dolgo biti. nažalost...

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
14.5.2010 13:42:58   
KulGirl
No saj mogoče imam srečo, ker se moja sama zamoti, pa lahko tako pametujem. Ne mi zamerit, sam sem morala nekaj reč. Mi je kr slabo, ko vidim nekatere (že večje) otroke, ki nonstop bulijo v tv ali računalnik. Se sploh ne zavedajo sveta okoli sebe.

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
14.5.2010 13:53:21   
blondy_81
Manci tudi dovolim samo po par minut na dan gledat TV. Ko bo malo večja bo imela omejitve glede TV-ja, ker nočem imet otroka zasvojenega s TV-jem in računalnikom.

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
14.5.2010 14:08:47   
Tasmanskivrag
Hej!

Ne boste verjeli, jaz ponavadi malo škilim TV medtem ko ga hranim, pol ga pa malo okoli obrnem, da še on malo gleda (max 5 minut) in v tem času VEDNO kaka. Očitno ga TV požene user posted image user posted image user posted image . Drugače pa naj ne bi gledal TV, mislim da s tem ni nič narobe, narobe pa je tisto res ko so potem otroci res sposobni gledat TV po cele dneve, ampak tu mislim, da je le napaka staršev, ki pa vseeno to dovolijo.

Neposredna povezava do sporočila: 2645
14.5.2010 14:20:18   
terida
Joj, danes je bil Primož tako siten, da sem mislila, da se mi bo zmešalo. Ampak res. Saj je že itak navadno bolj naporen kot ne, samo tole danes pa ni bilo več nobeni reči podobno. Dobro, da je Luna, da lahko koga krivim user posted image Zdaj je končno zaspal in imam minutko fraj...

Glede gledanja TV: Ah, kje so časi, ko smo si lahko kaj takega privoščili user posted image Odkar imava otroke, z mojim ne prižgeva TVja preden gredo spat. In še takrat bolj redko. Prej pa sva ga gledala sigurno vsak večer pa še čez dan kdaj, ko sva bila doma. Tako da tudi otroka ne gledata kaj dosti TVja. Dvoletnici kdaj pa kdaj damo risanke, a le za kakih 15 minut. Primoža pa nikoli ne posedim pred TV. Kdaj ga tudi on pogleda, če je prižgan (kot že rečeno, je to zelo zelo redko), glede tega ne kompliciram. Se spomnim, da ko je bila Erika majhna, smo jo vedno nosili okrog tako, da ni mogla videt zaslona, če je bil TV prižgan. Tega pri Primožu ne delamo več. Se vidi, da človek manj komplicira pri drugem otroku user posted image

Vem, da sem vas hotela nekaj vprašat, pa se zdaj ne morem in ne morem spomnit. Tale nosečniška pozabljivost pri meni še kar traja in traja...

(odgovor članu Tasmanskivrag)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
14.5.2010 14:25:15   
araz
Nivea ja, jest sem ji kupila tega kužka. Ji je še kar zanimiv, ker skoz neki govori in poje, če se ga le malo dotakne.

Drugače pa tud moja ne gleda veliko TV. Po par minutk. Tud jest nisem za, da otroci non stop gledajo TV ali računalnik. TUd pri nas bodo omejitve, definitivno. BOmo rajš bolj zunaj in se z športom ukvarjal ali pa čim drugim. TV in rač. bo tazadnje oz. tisto kar bo nujno.

Neposredna povezava do sporočila: 2647
14.5.2010 15:09:09   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: terida

Vem, da sem vas hotela nekaj vprašat, pa se zdaj ne morem in ne morem spomnit. Tale nosečniška pozabljivost pri meni še kar traja in traja...

Evo, sem se spomnila. Zanima me s čim se vaši user posted image radi igrajo oz. kaj jih najbolj zamoti? Pri nas je vsaka stvar aktualna samo za kako minutko, tako da sem prehitro čez cel repertoar in rabim kakšne sveže ideje user posted image

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
14.5.2010 15:54:17   
Tasmanskivrag
Naš David sploh ne mara igračk. Najbolj so mu všeč kakšne škatle, tetrapaki, posode, plastične flaške.... uglavnem vse kar ni igrača. Plišastih igrač sploh ne mara. In se je sposoben zamotit s škatlo od margarine tut po uro. Igralnega centra ne mara, na tleh leži  in se igra le v primeru, da to počnem tut jst.  

Je pa zdej začel ful pokašljevati user posted image user posted image . Blazno se mu zdi zanimivo!!! Pa ni prehlajen ali pa kakorkoli bolan, samo to mu je nov način izražanja. Ful zabavno, je dobil nov vzdevek "Simulant".

Nosečniška pozabljivost se me niti ni tolk dotaknila, me pa blazno bolijo kolena. Nikol v lajfu me prej niso, zdej pa komaj počepnem in vstanem. 2 meseca nazaj me je tako medenica bolela, sem to pripisovala porodu, za tale kolena pa glih ne vem, če to še spada zraven. A ima še katera težave s sklepi? Pa kdaj to mine?

Luna: to rundo se bolj dotika mene, kot tamalega. Sem tečna 100 na uro!! Sama sebi grem že na živce! Pa še krst imamo v nedeljo, pa ne vem kako se bom lune otresla! Bo že.

Pozdravček vsem malčkom in njihovim mamicam!!!!

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
14.5.2010 18:32:43   
araz
Tasmanskivrag, a veš, da mene tud tolk kolena bolijo ,da je za znoret. Včasih grem že po stopnicah težko, da ne govorim, kolk težko vstanem iz počepa. Je pa zanimivo, da me ne bolijo, ko tečem. Jest temu pripisujem kot posledice nosečnosti, ker me prej niso nikol tolk bolela.

Moji je tud najbolj zanimivo tisto, ki ni igračka. Najbolj pa jo zabava sve kar šumi, pa kakšna cunja, da si jo čez glavo daje, pa vleče na vse konce.

Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.