pipika 13
|
Pozdrav! Se javljamo, po še spet eni prestani virozi. V nedeljo zjutraj je imel naš David vročino več kot 39, smo mu cel dan zniževali z svečkami, pa zeleno je kakal, pa polival, pa malce driskal in za konec pod jajčki še glivice fasal od vlage. (znojenje, kakanje, bolj driskanje ob vsakem prdcu se je ven kaj pocedilo, pa lulanje) in evo še to, čeprav sem ga dosti bolj pogosto previjala, skoraj ob vsakem prdcu in mazalo s Sudocrem-om, pa nič. Za nameček je bila zbolela tudi moja mama (nekaj ji je v križ prišlo), mi pa imeli povabljene ljudi na kosilo, ker smo imeli v našem kraju žegnanje. Potem veste, kako mi je bilo. Bolno dete, kuha, tečna in živčna mama (še vedno je, ker ji še vedno ni v redu, pa noče k zdravniku), pa pucanje, strežba itd. No, speljali smo, ljudje so bili pa tako ali tako povabljeni s strani moje mame. V ponedeljek smo šli k zdravniku in pravi, še ena viroza, s tem, da je očitno trebušna, ker ga toliko zvija. Ugotovi, da so izpuščaji in rdeče, vneto med nogicami in na ritki - glivice in da naj mažem z canestenom. Danes je že vse izginilo (če bi vedela, da so glivice, bi že prej sama s tem mazala, saj sem imela canesten doma, ne da sem mislila, da je plenični izpuščaj) Vročina je potem včeraj padla, danes je pa več nima čisto nič. Kje in kako se je naš mali okužil -nimam pojma. Mogoče mu je kaj dal kak naključni gledalec, ki tako rad na sprehodih v voziček gleda, pa nekateri se ga tudi morajo dotikat. Bo treba bolj pazit, kdo se ga dotika in kdo moli glavo v voziček. Ker od zadnje viroze tako pazim, kako je oblečen, ali piha, mu je vroče, vedno ima kapico itd. Dejstvo pa je to, da je od zanje viroze občutljiv, ker je malce slabokrven, nizek hemoglobin in tako se ga vse prime. Tako imamo 1. cepljenje šele 1.6., če bo zdrav seveda. Sem se pa kar malo ustrašila, da mi ne prisane v kaki bolnici, ker je bil res bolj bogi kot zadnjič. Sem tudi slišala, da če se viroze po gosto pojavljajo v kratkih presledkih, da se lahko to razvije v kaj resnega. Tako se je tud pri eni znanki, ko je mali po virozi dobil vnetje neke žleze in pristal v bolnici. Zgodilo pa se jim je to na morju. Ok, malce sem si olajšala dušo. Glavno, da je mali ok, no še moja mama se mora malce umirit in svojo nejevoljo strasat name, pa bo. Praški in mehčalci - v materinski so nam rekli, da naj mehčalcev ne uporabljamo. Jaz uporabljam prašek Dreft za otroška oblačila. Dam ga čisto malo, ker niso tako umazana in potem sušim v sušilnem stroju. GH: mi bomo poskušali počakat vsaj še mesec in pol, da bo David star 5,5 meseca. On še čaja noče (sem mu ga zdaj večkrat ponudila, ko je bil bolan, pa nič), res pa, da ni sladkan. Rad pri meni papa in dobro, skoraj preveč raste. Danes sem ga tehtala in ima 8100, oblečen, NOsi številko 68, pa je od vseh vaših otrok najmlajši. Je pravki korenjk. No, bolezen ga je zdaj malce zdelala sugurno je že 2 tedna na isti teži, vendar nič zato, ima zaloge. Sem pa tudi jaz brala, da je najboljše uvajat GH najprej zelenjavo, ker sadje je sladko in potem zelenjavo odklanjajo, raje imajo sadje. NO, bomo videli, atek je cel vrt posadil različne zelenjave. Toliko za danes, veselo prikaujeva atka, da pride domov z dela, ker tečne in prepirljive mame imam že poln kufer.