|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
12.5.2010 10:44:52   
nika1
3 X MAMI - ja pri nas če bo vse vredu , gremo na prvi oddih konec junija za en teden
v Šibenik - kompleks Solaris v hotel, planiran dopust je še v začetku avgusta to pa bomo videli naknadno kako se bom počutila pa lokacija bo sigurno bolj blizu Istra oz. tam do Pule nekje...

Ma ja to s sladkorno je tudi meni čudno, ma ravno je prijateljica noseča 26.tednov
nima nobenih indikacij za sladkorno, nima prevelike teže pa jo je vseeno poslal gin. na test pa še nekja podobnih primerov poznam zato pa me je zanimalo kako pri vas postopajo vaši ginekologi?  
lp

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
12.5.2010 10:58:43   
pixieM
Hej!

Tole s sladkorno je res očitno malce čudno. Jaz sem imela na prvem pregledu sladkor na zgornji meji (6,1). Pa me je sestra vprašala, če me je bilo kaj strah pregleda (adrenalin je lahko kriv za visok sladkor). In sem odgovorila, da ja, ker sem zaradi krvavitev živcarila ali je vse ok. No, potem sem čez en teden zopet dala kri za preverjanje sladkorja. Takrat je bilo vse ok in v mejah normale. Je rekla, da se sladkorna včasih pojavi samo med nosečnostjo in so zato bolj previdni. Pa sem mislila, da sem s tem opravila. Ampak na naslednjem pregledu moram zopet dati kri za preverjanje sladkorja, ker je bil prvič visok. Tako, da ne vem v čem je fora in kolikokrat bom še mogla dati kri.

(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
12.5.2010 11:22:41   
majabar
Punce, sem tako vesela, da sem spet v civilizaciji!! Sem se namreč odpravila na rekreacijo na bližnji hrib. Samo enkrat sem bila do sedaj gor, pot kratka, višinska razlika majhna. Danes sem si zaželela malo daljšega sprehoda in soseda je rewkla, naj kar čez vrh nadaljujem naravnost, da cel krog od doma prehodi v 45 minutah. No, poti navzdol je vsaj sto in sem se seveda izgubila. Pol poti sem prehodila, pol pretekla in sem potrebovala uro in 15 minut. Bila sem pa brez ure in telefona. Pol je pa tak čuden občutek. Me je skrbelo, da bom službo zamudila. V glavnem, sem srečno doma, zdaj pa malica in tuš:)!!

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
12.5.2010 11:34:24   
tinaaleks
majabar-dobro da si nazaj, durgače bi oragnizirale reševalno akcijo. Samo ne bi vedel kje te sploh začet iskat. "Na en hrib je šla, potem pa še čez,..."user posted image

-meni sladkor preverijo vsak drugi pregeld-ti vzamejo kri tako kot diabetikom in to je to. Do sedaj je bilo vedno ok.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
12.5.2010 11:37:56   
anju
3x mami katerga ginekologa pa imaš?

tolerančnega testa na glukozo tudi meni v prvi user posted image  niso delali. ne vem, če je prav nujno, da ga avtomatsko delajo. saj je več razlogov, ki popkažejo na sladkorno.
tudi merjenja materničnega vratu se ne spomnimuser posted image  a je to kje zapisano v materinski? (kako? da pogledam)

filisa tus js si 36 št. skori ne upam, ker se redim in ne bo zadosti do konca. v 38 sem nikakvauser posted image  se strinjam, v H&M so stvari predrage glede na kvaliteto.
user posted image  za 20 tednov!

dopust tuleuser posted image
lani je blo super, samo gužva ne. nismo še rezervirali. do konca aprila je bilo -10%, smo zamudili. pravzaprav se z mojim še za termin dopusta v službah dogovarjava. ma če bo zneslo, bomo ponovili. mali je užival, moj je lovil orade. jaz pa z eno samo džezvo tamuser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
12.5.2010 11:44:01   
anju
majabar-dobro da si nazaj, durgače bi oragnizirale reševalno akcijo. Samo ne bi vedel kje te sploh začet iskat. "Na en hrib je šla, potem pa še čez,..."user posted image

user posted image user posted image
občutka ti pa ne zavidam majabar. mogoče samo malo adrenalinauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1781
12.5.2010 11:51:35   
majabar
Adrenalin, ja! Še dobro, da sem imela Ipod in sem si kar pela. Še sonček je posijal, da sem vedela, kje je vzhod. Sicer nisem nikoli hodila k tabornikom, a imama kar dobro orientacijo. Ko sem bila na eni razgledni točki, sem pa med vsem zelenjem zagledala vrh steklene trzinske piramide:). To je še najbolj pimagalouser posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
12.5.2010 12:17:41   
anju
majabar kako se proti klopom zaščitiš v naravi? ena je že spraševala, če se lahko cepi proti meningitisu v nosečnosti, ve katera kaj?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
12.5.2010 12:18:04   
3x mami
anju, zdaj je ta glavni v postojni... moti me to, da je res preobremenjen in sam skace naokoli. in vse gre zlo na hitro pri njem. no, ce je se moj zraven, si vzame vec casa. saj verjamem, izkusenost in to, sam vseeno je mal motece...

za MV se tudi jaz ne spomnim, da bi meril. to mora itak it preko uz-ja, kako drugace vidi. pri prvih dveh mi je zadnji mesec al zadnja meseca potipal, ce je se cvrst al ne. ce je na uz-ju se kaj pospegal, pa ne vem, mi ni povedal. tokrat mi cvrstost preveri na vsakem pregledu.

majabar, daj si zamenjaj slikico, mi vsakic, ko pises, delas gust s tisto torto... user posted image
tole se je nama se pred leti zgodilo isto - ko sva sla na sprehod na en ?gric nad crnucami. gor je slo, dol pa sva nekje zavila na napacno pot. saj na koncu gres proti dolini in nekam ze prides. ampak ja, zanimivo.

< Sporočilo je popravil 3x mami -- 12.5.2010 12:19:14 >

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
12.5.2010 12:35:39   
anju
a Merlo? ej, na svojem prvem gin pregledu sm bla pr njemuser posted image
ajoj, že apriori farbamuser posted image
seveda sem si po svoje predstavljala kako naj bi pregled izgledal... sem se cela slekla, še nogavice, si oblekla tisti kopalni plašč, ki je tam viseluser posted image  ...mislila, da bo pregledal joške, vse povedal... razložil... pa se mu je mudilo na operacijo, sem bila zadnja pacientka tisti dan, čakala pa še polna čakalnica.
ko sem se rinla na tisti stol/mizo, se mi je kopalni plašč razprl... oba s sestro sta deeebeloo pogledalauser posted image user posted image
ajoj, ajoj...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
12.5.2010 13:09:05   
born*to*be*wild
filisa a si iz Ljubljane? no zanima me pri kateri ginekologinji si zdaj...bi tudi jaz menjala, pa bi mi kar pasalo če bi delal/a uz na vsakem pregleduuser posted image drugače pa ostale, ki imate v Lj ginekologe, mogoče veste kdo dela vsakič uz? pa se opravičujem, ker je čist neumestno user posted image

Nobody is perfect...I´m nobody.

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
12.5.2010 13:20:37   
tinaaleks
Moj ziher neuser posted image .
Imam vedno samo 2-toliko kot mi pripada. Lahkor ecimo dodatno še enega, če ne more morfologije dobr narest, potem jo dela še enkrat. Drugače pa teoretično samo 2x.

(odgovor članu born*to*be*wild)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
12.5.2010 13:22:07   
mamamajča
Hej!

Dovolite, da se pridružim?
Malo bolj pozno, ampak sem doma že tako dolgo brez interneta (in prav paše, iskreno), da se vam oglašam kar iz službe.

Torej, tudi nam je KONČNO uspelo, da bomo povečali družino. Zaenkrat je vse ok, upam, da ostane do konca. Spola še ne vemo, mogoče ga izvemo že ta ponedeljekuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1788
12.5.2010 13:22:55   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Hej!

Dovolite, da se pridružim?
Malo bolj pozno, ampak sem doma že tako dolgo brez interneta (in prav paše, iskreno), da se vam oglašam kar iz službe.

Torej, tudi nam je KONČNO uspelo, da bomo povečali družino. Zaenkrat je vse ok, upam, da ostane do konca. Spola še ne vemo, mogoče ga izvemo že ta ponedeljekuser posted image

Aha, če me bote dale na koledarček- moj PDP je 16.10.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
12.5.2010 13:38:47   
tinaaleks
mamamajča-pozdravljenauser posted image
ti kar piši iz službe-saj tudi jaz, ker se mi po poravici povedano popoldne ko pridem domov ne da, ker imam že v službi dovolj računalnika.user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
12.5.2010 13:39:39   
tinaaleks
pa še to: pri meni ni več metuljčkov, so že prave brceuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1791
12.5.2010 14:02:12   
anju
brce

nov izziv za našo jano (za seznam). upam da ji danes dobro gre!
na svoj zadn izpit sem šla sveže noseča. js sm tako ruknla, kot nikoli prejuser posted image  jokala sm, pa ne ker sem padla, tekom USTNEGA izpita... se mi ni nikoli prej naredilo. potem sem ugotovila kaj je bilo krivo, da sem se pustila tako sprovociratuser posted image  nosečnostuser posted image

pozdravljena mamamajčauser posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 12.5.2010 14:03:55 >

Neposredna povezava do sporočila: 1792
12.5.2010 14:03:37   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: born*to*be*wild

filisa a si iz Ljubljane? no zanima me pri kateri ginekologinji si zdaj...bi tudi jaz menjala, pa bi mi kar pasalo če bi delal/a uz na vsakem pregleduuser posted image drugače pa ostale, ki imate v Lj ginekologe, mogoče veste kdo dela vsakič uz? pa se opravičujem, ker je čist neumestno user posted image

Jaz imam gin. v MB.

Tud jaz vedno pogosteje čutim brce. Dans ponoči sem se prav nasmehnila, ko se prišla z WC: sem se najprej vlegla na desni bok in me je 2x rahlo brcnila z desni strani trebuha. Ker mi položaj ni preveč pasal sem se obrnila na levi bok in me je user posted image  (z leve strani trebuha seveda) 3x tako brcnila češ ˝al boš že dala mir, da spim naprej ˝user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1793
12.5.2010 14:05:14   
filisa
Dobrodošla mamamajča med oktobrkami!

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
12.5.2010 14:09:57   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: anju

jutro, spet sm tuuser posted image

tinaaleks enako sem malo brez volje do službe. samo bit doma mi ne bi šlo, samo za čas kakega lepega dopusta.

pri nas je minila še ena noč brez dojenjauser posted image  samo pride sredi noči v najino sobo in se stiska mami, mu manjka in trdi da je malekuser posted image   veste da mi ni lahko, sem se pocartala s tem tud js. edin na ziziki je bil tak miren, da sem ga božala...
po 2 dneh ne stisnem nič mlekauser posted image  res da so občutljive in ne stiskam hudo, vseeno čudno. ker še pred nosečnostjo je špricnilo. in me zdaj res zanima razlog zakaj je presahnilo. je očitno že prej, kot sem predvidevala, ne sedaj v 2 dnehuser posted image

Najbrz so zizike rekle "Hvalabogu dopust!", zaprle mlekarno in pobegnile do poroda. user posted image

Js sm dojila samo do kake petega meseca, mali je bil alergicen na mleko, pa vecinoma smo dodajali, sem dojila kot dodatek, potem se pa njemu ni dalo vlect, k je bil razvajen od flaske, mleko se je mocno zmanjsalo, pa zobke je pognal in savsal, tko da sva nekako usklajeno nehala. Mleko pa mi je kapljalo se vec kot pol leta. Mi je koncno presanilo sele kaksen mesec pred zanositvijo, potem pa me je v kake tretjem mesecu nosecnosti spet zmocilo =$.

tinaaleks, sej te nocem strasit, sam tako kot se slisi, ima mogoce vzgojiteljica kaksne cudne al pa grobe metode. sem veckrat brala, da dobijo odpor do vrtca, ce se pocutijo zlorabljene na kaksen nacin =$. sploh ce na zacetku ni bilo problemov pri njej.

Aja Jana, morfologijo sem prestavila za en dan na 22.6.

nika1, mene je prvic poslal na tisti ogaben test s pol litra sirupa za popit user posted image , zdej imam pa drugo, pa ne vem. Ker prvi ej imel staro prakso in je pogosto posiljal. Je pa mozno, da te posljejo, ce imas dejavnike tveganja in kaksen sum na sladkorno. Kaksni posljejo vse, kaksni pa samo nekatere po moje.

pixiem v krvnem testu preverjajo samo trenutno visino sladkorja, sladkorno bolezen pa testirajo tako, da ti dajo 3dl do pol litra ogabno sladkane vode za popit, pol ure za tem pa ti vzamejo kri in gledajo, kako se je telo odzvalo na preobremenitev. Sicer se mi zdi, da naj bi bil to standaren test v nosecnosti, pa ga malo preskakujejo. Meni pred testom nikoli niso omenili povisanega sladkorja ali cesarkoli.

filisa to od h&m mi je pa cudno, js se zdaj nosim njihove nosecniske hlace, mi pa razpadajo tiste iz c&a. Nisem pa ze dve leti pogledala, kaksen njihov nosecniski program, mogoce so spremenili kvaliteto.

Za poletne hlace sem zavila v Sariko in sem tam dobila taksne siroke, zracne, pas so imele visok do prsi in se je tisto potem zavihalo dol cez bok, zavezale pa so se s trakovi. Tako da so bile kot narocene za nosecnost. Nosila sem jih lahko se jeseni in pomladi, pa se po nosecnosti, ker je bilo blago cez trebuh elasticno in regulacija s trakovi. Mogoce imajo spet kaj podobnega. Jih moram spet iz omare povlecti, ko si me ze spomnila user posted image .

dopust: Ciper junija je se pod vprasajem, kaksen teden na hrvasko obalo, kaksen teden v francijo, spet pod vprasajem Praga, je precej vezano na moje pocutje, ker bom najbrz ze v tretjem trimesecju. Se kaksno morje bo moralo biti, ker en teden je pac premalo. Pa za vikende najbrz v hribe na vikend.

Joj 3x mami a v postojni si.... Sej ne vem al sta ta dva ginekologa ali porodnicarja, samo sem bila tam na pregledih, ko sem zamujala rodit. Je bil en starejsi kakih 45,50 let, tip se je obnasal kot v mesnici, ce bi lohk cas obrnila, bi mu eno primazala, takrat sem bila pa prevec v soku... Potem je pa se en decko, ki je po moje nekaj cez 30, visok crnolas, kjut, ta je pa nezen kot puter, prijazen, mojo cimro je tudi porodil in je imela same pohvale. On bi moral biti vzor vsem ginekologom. Ne vem pa priimka od nobenega, ti pa tega crnega res priporocam.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
12.5.2010 14:21:39   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

Joj 3x mami a v postojni si.... Sej ne vem al sta ta dva ginekologa ali porodnicarja, samo sem bila tam na pregledih, ko sem zamujala rodit. Je bil en starejsi kakih 45,50 let, tip se je obnasal kot v mesnici, ce bi lohk cas obrnila, bi mu eno primazala, takrat sem bila pa prevec v soku... Potem je pa se en decko, ki je po moje nekaj cez 30, visok crnolas, kjut, ta je pa nezen kot puter, prijazen, mojo cimro je tudi porodil in je imela same pohvale. On bi moral biti vzor vsem ginekologom. Ne vem pa priimka od nobenega, ti pa tega crnega res priporocam.

kjut črnolas je verjetno Mugoša (ga imaš posnetga na materinski šoli tu od rr - poglej če misliva pravega), oni bi pa znal bit Tašev (sem ga imela na porodu. mi je predrl mehur, kot bi kravi, ki se je najedla detelje vampuser posted image  dobro da sm imela EA)

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
12.5.2010 14:26:08   
3x mami
nika1, saj tam so v redu. nad mojim imam samo to pripombo, da je vse tako na brzino. drugace pa sem imela dobre izkusnje tudi z dr. likarjem, ki je bil pri 2. porodu (oz je prisel sam pogledat, kako je s posteljico) in z mugoso, ki je imel par vizit po porodu (edini, ki je res pogledal tja v mednozje in te kaj vprasal...). drugih se nisem srecala, sem pa slisala pripombe glede dr. kristana.
drugace, ce se spomnis, kako zgledajo, si jih poglej tule: http://www.bolnisnica-po.si/index_new.php?id=61

anju, ja, hitenje, klasika user posted image ampak, priznam, da na tisti plasc pa nisem pomislila, da ga nekdo dejansko uporablja... user posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
12.5.2010 14:36:58   
tinaaleks
sem imela tudi jaz taševa pri porodu, pa še en pregled praj, ker mi je dal tablete za umetne popadke, pa je res grob. Ampak saj ga vidiš samo "enkrat" Za naslednjič pa upaš, da dobiš drugega.
Grem tudi jaz drugič v PO z EA.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
12.5.2010 14:37:51   
anju
dr. Likar je ok, k njemu hodimuser posted image

sj mogoče sm pa sam js uporabljala tisto haljo in sploh ni bla takouser posted image  kdo bi vedeluser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
12.5.2010 14:40:18   
Najki
Ja je bil Mugosa. Js bi ga kar posvojila za osebnega ginekologa, mi sploh ne bi bil problem se tja vozit na preglede.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......