Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: anju jutro, spet sm tu tinaaleks enako sem malo brez volje do službe. samo bit doma mi ne bi šlo, samo za čas kakega lepega dopusta. pri nas je minila še ena noč brez dojenja samo pride sredi noči v najino sobo in se stiska mami, mu manjka in trdi da je malek veste da mi ni lahko, sem se pocartala s tem tud js. edin na ziziki je bil tak miren, da sem ga božala... po 2 dneh ne stisnem nič mleka res da so občutljive in ne stiskam hudo, vseeno čudno. ker še pred nosečnostjo je špricnilo. in me zdaj res zanima razlog zakaj je presahnilo. je očitno že prej, kot sem predvidevala, ne sedaj v 2 dneh Najbrz so zizike rekle "Hvalabogu dopust!", zaprle mlekarno in pobegnile do poroda. Js sm dojila samo do kake petega meseca, mali je bil alergicen na mleko, pa vecinoma smo dodajali, sem dojila kot dodatek, potem se pa njemu ni dalo vlect, k je bil razvajen od flaske, mleko se je mocno zmanjsalo, pa zobke je pognal in savsal, tko da sva nekako usklajeno nehala. Mleko pa mi je kapljalo se vec kot pol leta. Mi je koncno presanilo sele kaksen mesec pred zanositvijo, potem pa me je v kake tretjem mesecu nosecnosti spet zmocilo =$. tinaaleks, sej te nocem strasit, sam tako kot se slisi, ima mogoce vzgojiteljica kaksne cudne al pa grobe metode. sem veckrat brala, da dobijo odpor do vrtca, ce se pocutijo zlorabljene na kaksen nacin =$. sploh ce na zacetku ni bilo problemov pri njej. Aja Jana, morfologijo sem prestavila za en dan na 22.6. nika1, mene je prvic poslal na tisti ogaben test s pol litra sirupa za popit , zdej imam pa drugo, pa ne vem. Ker prvi ej imel staro prakso in je pogosto posiljal. Je pa mozno, da te posljejo, ce imas dejavnike tveganja in kaksen sum na sladkorno. Kaksni posljejo vse, kaksni pa samo nekatere po moje. pixiem v krvnem testu preverjajo samo trenutno visino sladkorja, sladkorno bolezen pa testirajo tako, da ti dajo 3dl do pol litra ogabno sladkane vode za popit, pol ure za tem pa ti vzamejo kri in gledajo, kako se je telo odzvalo na preobremenitev. Sicer se mi zdi, da naj bi bil to standaren test v nosecnosti, pa ga malo preskakujejo. Meni pred testom nikoli niso omenili povisanega sladkorja ali cesarkoli. filisa to od h&m mi je pa cudno, js se zdaj nosim njihove nosecniske hlace, mi pa razpadajo tiste iz c&a. Nisem pa ze dve leti pogledala, kaksen njihov nosecniski program, mogoce so spremenili kvaliteto. Za poletne hlace sem zavila v Sariko in sem tam dobila taksne siroke, zracne, pas so imele visok do prsi in se je tisto potem zavihalo dol cez bok, zavezale pa so se s trakovi. Tako da so bile kot narocene za nosecnost. Nosila sem jih lahko se jeseni in pomladi, pa se po nosecnosti, ker je bilo blago cez trebuh elasticno in regulacija s trakovi. Mogoce imajo spet kaj podobnega. Jih moram spet iz omare povlecti, ko si me ze spomnila . dopust: Ciper junija je se pod vprasajem, kaksen teden na hrvasko obalo, kaksen teden v francijo, spet pod vprasajem Praga, je precej vezano na moje pocutje, ker bom najbrz ze v tretjem trimesecju. Se kaksno morje bo moralo biti, ker en teden je pac premalo. Pa za vikende najbrz v hribe na vikend. Joj 3x mami a v postojni si.... Sej ne vem al sta ta dva ginekologa ali porodnicarja, samo sem bila tam na pregledih, ko sem zamujala rodit. Je bil en starejsi kakih 45,50 let, tip se je obnasal kot v mesnici, ce bi lohk cas obrnila, bi mu eno primazala, takrat sem bila pa prevec v soku... Potem je pa se en decko, ki je po moje nekaj cez 30, visok crnolas, kjut, ta je pa nezen kot puter, prijazen, mojo cimro je tudi porodil in je imela same pohvale. On bi moral biti vzor vsem ginekologom. Ne vem pa priimka od nobenega, ti pa tega crnega res priporocam.
|