Roberta69
|
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami glede obiskov. meni se zdi to, da se omeji res samo na ozjo druzino, cisto v redu. torej moz in otroci. mene je zelo motilo, ko so eno cimro hodili vsak dan obiskovati sorodniki, ko so bili kar glasni in niso videli, da so v sobi se drugi otroci, ki spijo / se dojijo... Saj zato mi je nadstandardna soba vzbudila zanimanje, ker vseeno je vsak najraje "sam" in če so v sobi tri porodnice, so to trije otročki, ki jokajo, posledično zbujajo en drugega, itd., moj je sicer skos spal in nič jokal , mene pa moje zbujanje zaradi drugih dojenčkov niti ni motilo... bolj so me motili drugi obiski, ker mi je bilo nelagodno dojiti pred drugimi, itd. Sem bila pa vesela svojih obiskov, ki pa so že iz neke splošne kulture skušali biti čim bolj nemoteči - medtem ko jeseni, če pride moj mali pobalinček, to ne bo čisto tako, samo valda ne bo nihče zameril 2,5 letniku, ne . IZVIRNO SPOROČILO: anju roberta69 kako pa ti misliš podmazat babco? Sicer ne vem, kako etično je o tem debatirat, ampak navsezadnje ni nobena skrivnost, da se lahko s kakšno babco, ki jo poznaš/imaš njen kontakt zmeniš, da je "s tabo" pri porodu... pred časom je le-ta lahko prišla v službo izven svoje izmene, zdaj so to spremenili. V zameno ji prostovoljno daš kakšno darilo, saj veste, da tudi zdravniki, čeprav naj ne bi, sprejmejo marsi kateri dar... V glavnem, jaz sem pri sebi toliko časa cincala, da je bilo že pozno, da bi se babca zmenila s svojim nadzornim, da bi takrat prišla v službo, mi je pa rekla, da tudi če je ne bo, bo kolegici naročila, da me spedena, kot da bi bila ona tam. No in ker se je moj PDP zavlekel, me je G napotila na predor mehurja in še babca je kar malo priganjala tisti dan, ker je bila pač v službi in ker sem bila že vsega "sita/ali neučakana" sem bila "vesela" da se vse lahko začne - tokrat bomo čakali, pa če bom en mesec čez rok . Skratka, kolegice, ki niso imele "svoje" babce so mi potožile, da so bile skoraj ves čas same in da je babca priletela zadnji moment, da je moral partner kar glavico nazaj tiščat, da so se še "pravočasno" pripravili, pri meni je bila kar skoraj ves čas, čeprav je bila takrat ful gužva in nisem bila raztragana niti šivana - vprašanja mi zbujajo besede babce tik pred porodom:" Daj probaj še enkrat potisnit, te ne bi rada prerezala"... poznam pa dve mamici, ki sta kljub temu bili šivani, tako da to ni nobeno zagotovilo, se pa morda nekdo, ki je bolj stimuliran, bolj potrudi (recimo). Mene zelo moti dejstvo, da je pri nas prerezanih 85% porodnic (ne me držat za čisto vsak procent, ampak smo tu nekje), ko je svetovno povprečje nekih 15%; WHO popolnoma odsvetuje to, da se porodničar uleže na trebuh (meni se baje je), itd. Me po vsem tem prime, da bi rodila kar doma , samo se kar ne upam, tako kot se ne upam izpustit obveznih cepljenj za razne koze, itd, pa čeprav je tako malo verjetno, da jih dandanes otrok dobi... PREHRANA V PORODNIŠNICI: je taka klasična, nič posebnega, kot v eni povprečni menzi, v OŠ šoli in podobno, čisto za preživet. Jaz se pa prehranjujem malce po svoje, no vsaj skombiniram reči malce drugače kot je v slovenski kuhinji običajno, tako da me je bolj MM razvajal, ki BTW božansko kuha , in mi je vsak dan prinesel domače kosilce, sicer brez nujnega dodatka - solate in cel kup kompotov in banan. Od porodnišnične hrane sem skoraj vse puščala (zapakirane zadeve sem spravljala, če bi MM-ju kaj dišalo), tako da so strežnice mislile, da nič ne jem , čeprav sem cele dneve nekaj basala. Isofix sploh ni nuja, je pa dobrodošel.
|