|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
12.5.2010 14:41:48   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaleks

Grem tudi jaz drugič v PO z EA.

tudi, samo upam da ne bo treba EA. sem mojmu omela, da bi poskusla brez, pa ga je zaskrbelo - "le čemu bi imel še težave s tabo"user posted image  se pravi moram tud njega psihično pripravt na bolečino. sicer pa nikoli ne vem zase, mogoče mi zafleša in bom hotla samauser posted image

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
12.5.2010 14:46:49   
tinaaleks
jaz sem imela pa tako pozitivno izkušnjo z EA, da niti pomislim ne, da bi morala it brez.
Če samo pomsilim na popadke, preden so mi dali EA................. Nočem niti vedet kako je poluser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
12.5.2010 14:51:42   
anju
tud sama ne morem imet bolj pozitivne izkušnje z EA. samo vseeno bi mi nek ženski ponos dalo, če bi vse tiste popadke na suho predihala.
je pa res da sem malo pozabla bolečino. vem da boli, pa to da sem si po porodu kljub EA rekla TO JE TO! enga mamo, zadosti!

Neposredna povezava do sporočila: 1803
12.5.2010 14:54:15   
Najki
Js sm imela pri ta grobem pregled par dni po roku. Tip me je poslal na mizo, zraven je rabil ene 3 sestre. Povedal ni nic samo zacel tlacit prste not, peklo in bolelo je k svinja, mogoce sem imela kaksno vnetje, pa sem kricala naj nezno in se je sam smejal kolk sem obcutljiva in sestre zraven (mugosa mi je par dni kasneje podobno delal in nisem niti cutila). v glavnem potem je nekaj naredil in koncal, rekel naj se oblecem in lahko grem? ok sem hotla vstat z mize, ko sem cutila mokro pod sabo. sem pogledala kaj je in je bila luza krvi. vprasala kaj je zdaj to, pa mi rece ko da je samoumevno "ja maternicni vrat smo odprli"(btw to ene ful boli, ma proti tistemu rinjenju not nisem niti cutila. ok nic povedali prej, ne bi nic povedali potem, js pa vsa krvava tam stojim v soku kva jim je. in potem sem rekla kako si oni predstavljajo da bom zdej domov prisla, sej se vlozkov nimam. pol je sestra od nekje privlekla en vir vlozek, pa me cudno gledala da nimam svojih. ej bla sem tko besna, vse me je bolelo, peklo, fant je bil tacas v cakalnici, celo pot nazaj sem se tresla od besa. pol sem naslednjic bogega mugoso preventivno opozorila naj pazi kaj dela in mu povedala kaksni so bili takrat. in se je ekstra potrudil, sel pocasi, vprasal ce je kul, res v redu. Ce bi imela na drugem pregledu spet prvega ginota, bi mu celo sceno nardila.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
12.5.2010 14:54:42   
tinaaleks
Kar se bolečine tiče sem jaz brez ponosauser posted image

Glede na to, da znam dihat s prepono (saj ko poješ drugače niti ne smeš) in mi ni nič pomagalo- najbrž je, samo mislim da mi ni, ker je bilo potem ko sem dobila EA, kot da se nič ne dogajauser posted image  Malo pritiskaš in je že zuniuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
12.5.2010 14:54:44   
nejkec
Vidim, da smo že prešle na temo poroda in porodnih bolečinuser posted image . Kam nameravate it rodit? Jaz sem do danes mislila, da bom kar v Lj, ker je najbližje pa za urgentne zadeve, če gre kaj narobe, ni treba otroka še s kakšnim helikopterjem v Lj pelat. Ampak sem zdele šla gledat spletno stran od Postojnske porodnišnice pa me je kar zamikala tale nadstandardna soba, da maš loh obiske praktično čez cel dan (saj bi bil le očka prisoten). Se mi zdi kar kruto v Lj, da je tudi za očete omejeno na 10 min!!! A mogoče veste ali je 25 EUR doplačila na dan ali za celotno bivanje?

Neposredna povezava do sporočila: 1806
12.5.2010 14:58:27   
tinaaleks
nejkec- na dan; sem bila sama tudi v nadstandardni sobi ravno zaradi tega, da je moj lahko bil cel dan pri meni. (Sva drugače z LJ).

Zdej grem pa lepo domov! Lepo se imejte še naprej!

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
12.5.2010 15:08:05   
Najki
meni se zdi, da lahko ocka ostane z vama v nadstandardni sobi tudi ponoci. meni bi se zdelo zdejle kar fajn, samo imava ze otroka in ga ne moreva 3 dni pustit nekje, ker je se premlad. ze mene predolgo ne bo. pa saj ni 10min je lahko tam cel cas obiskov, kar mislim da je ena ura. sicer pa imajo cel dan neke opravke z vizitami pa pregledi pa vse sorte. mi smo imeli prepovedane obiske zaradi gripe, samo ocka je lahko prisel in ti povem, da sem se samo takrat uspela spociti. ne bi hotla drugih na obisku. ob petih te ze vrzejo iz postelje, posljejo na hodnik, da prezracijo al pa pripeljejo otrocke in potem je vsakih par ur nekaj. ponoci moras imeti pa sreco, da kaksno urco odspis, sploh ce imas otroka pri sebi. pa ce te ne zbudi tvoj, te bo zihr od cimre in obratno. je sicer zelo fajn, da imas cimre drugorodke, ker ti lahko veliko pomagajo v teh prvih dneh, v nadstandardni sobi si sama. pa spet je fajn, ce je ocka s tabo, ker ti lahko veliko pomaga z otrockom in se lahko v miru spocijes in tako.

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
12.5.2010 15:50:36   
caroline1
Vidim, da ste že pri porodu!!! Jaz še ne bi o teh bolečinah razmišljala. Jaz imam drgač dr. Taševa za svojega G in nimam ene slabe besede za njega. Sem bila pri nekaj ženskah, ki so bile res popolnoma brez občutka in grobe. Mogoče se do svojih pacientk drgač obnaša, ker sem brala veliko kritik o njem. Jaz pa jih sploh nimam. Imela sem v lanskem letu velik težav o katerih sem že pisala v začetku. In sva vse lepo uredila. Tudi odgovarja na vprašanja, ki mu jih postavim. In to vedno tako, da me pomiri. Sam pregled pa sploh ne čutim. Vem, da me je v Postojni lani pregledovala ena ženska, ki mi je ono cev porinila skor do vrata in to en dan po posegu. Sem skor padla iz stola. Ta ženska me je tudi vprašala kaj delam in me hotela po treh dneh poslati delat. On mi je pa mirne duše napisal dva tedna počitka. Glede na to, da mi je osebni zdravnik še podaljšal bolniško za par dni, bi rekla, da imam kar v redu G in sem zadovoljna. Je pa najbrž odvisno od vsake posameznice. user posted image  

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
12.5.2010 17:24:52   
3x mami
ce bo vse po sreci, grem tudi tokrat v PO. in to zato, ker mi tam pustijo, da se porod odvija tako kot hocem: z mojimi popadki, brez nobenega sredstva proti bolecinam, brez predrtja mehurja, s prenosnim ctgjem, v pozi kot mi pase, brez sredstev za luscenje posteljice. ja vem, zlo sem komplicirana user posted image

nejkec, glede nadstandardne sobe samo opozorilo: dobis jo le v primeru, da je prosta. drugace gres v navadno sobo. ne mores je 'rezervirat', ker itak ne ves, kdaj tocno bos rodila. lahko jo dobis takoj, lahko da moras pocakat kak dan, al pa je sploh ne dobis. jaz sem bila obrakrat v navadni, in mi je cisto ok.

brce. po moje fajn, da pocakamo, da vse javijo, da cutijo, potem pa tole ukinemo s seznama. drugace bo ze prevec stvari na njem.

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
12.5.2010 18:03:26   
Roberta69
Obiski v porodnišnici: sem tudi jaz nekaj slišala, da je trenutno v LJ ful omejeno - kratek čas in samo za očije user posted image Ma, če bo jeseni tako, bomo mi med obiski ali pa izven (kakorkoli), sfurali tako, da bo MM pri tamalem user posted image , mami pa pri ta velikem user posted image . Meni se to ful ne zdi prav, da kar izolirajo tvojo družino oz. predvsem otroke, saj če moža/fanta par dni ne vidiš, se še ne bo svet podrl, kaj pa veš, kako je to za kakšnega 1- 2- 3- ali več letnika user posted image Po eni strani razumem, da omejujeo zaradi bolezni, ampak saj ko grejo ljudje domov, v dosti primerih partner prinese kak nepotreben bacil... Drugače so bili pa pred dvema letoma obiski 3 ure na dan (se mi zdi) za kogar koli in jaz sem jih bila prav vesela, ker mi je bilo drugače dolčas za umret  user posted image . Saj verjamem, da če si šivan, itd., ti paše počivat, če si pa čist kul in še otroček skoraj ves čas prespi, se pa vleče za umret, vsaj meni se je. Pa še to "nesrečo" sem imela, da sem rodila ob 1-ih zjutraj in ker je dan poroda ničti dan, v porodnišnici si pa tri dni, sem bila notri skoraj štiri dni, za razliko od nekoga, ki rodi zvečer, ki je potem notri en dan manj. To so drugače malenkosti user posted image , da ne bo pomote, najprej in najvažneje je zdravje (za user posted image in mamico), potem se pa že lahko začnemo pritoževat nad "neudobjem" bolnišnice user posted image .
A v postojni pa neke nadstandarden sobe? Koliko pa to stane in kaj "nudijo" user posted image ? Drugače jaz nameravam rodit v LJ s čim manj kompliciranja user posted image , edino kakšno babco mislim mal "podmazat".

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
12.5.2010 18:21:09   
3x mami
roberta69, mal si pobrskaj po njihovi domaci strani. tam imajo opis sob, storitev, moznosti poroda in cenik, skratka vse...

glede obiskov. meni se zdi to, da se omeji res samo na ozjo druzino, cisto v redu. torej moz in otroci. mene je zelo motilo, ko so eno cimro hodili vsak dan obiskovati sorodniki, ko so bili kar glasni in niso videli, da so v sobi se drugi otroci, ki spijo / se dojijo...

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
12.5.2010 18:41:32   
caroline1
Jaz pa sploh ne vem kam naj grem rodit...trenutno sem še v Lj...G je v Logatcu, kasneje bom pa nek na štajerskem koncu user posted image  najraje bi šla v Postojno, skrbi me, ker če je karkoli narobe se stvar vedno konča v Lj. Torej so najboljši in najboljše opremljeni??? Dragi pravi da Slovenj Gradec in nasplošno nisem še slišala kritike...Kaj pa če bo tak na hitro, da bom uspela sam do Celja prit? tam pa porodnišnico ful kritizirajo!! Mah, mogoče pa na poti user posted image . jaz ko poslušam punce, bi tudi najraje rodila v Postojni, kjer so prilagodljivi v smislu tvojih želja...torej te ne silijo rojevati v ležečem položaju, ki še zdaleč ni naraven...vsaj meni se ne zdi...dejstvo, da je toliko žensk razrezanih in šivanih po moje izvira ravno iz tega...če bi dovolili porod čepe ali stoje, bi bilo bistveno lažje...konec koncev če logično pomisliš, sama teža otroka pritiska pravokotno in zato gre vse težje...ne vem, samo razmišljam...nimam še izkušenj user posted image  obiski...upam, da pride samo dragi, bodo pa ja zdržali 4 dni, brez da me vidijouser posted image  če drgač zdržijo cel mesec ali več!!! če ne jim bom rekla, da je dovoljeno samo partnerju!!! joj, še na pol nismo, pa smo že pri bolečinah ob porodu!!!se mi zdi, da me je na trenutke kar malo strah!ampak vseeno bom probala preživet brez EA. nisem niti razmišljala, da bi koristila.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
12.5.2010 19:12:22   
Najki
Jaz sem rojevala celo noc in rodila ob bol enajstih dopoldan, potem sem bila se vec kot uro v porodni in me niti niso pogledali, sam sem itak spala cist zmatrana. bila sem pa lacna za crknit in so me dali v sobo malo po kosilu, tako da nisem imela nicesar za v usta do vecerje. sem mislila shirat. moj je uspel skocit na avtomat po nekaj uzitnega, mislim da neke piskote, sej ni blo izbire. cimri sta se bunili nad bolnisnicno kuhinjo in juhami ipd., jaz sem imela pa hrano kot za najvecje bogastvo sveta (poleg mojega malcka seveda). priporocam, da si vzamete kaksen snack v potovalko, nikoli ne veste, kako se obrne.

caroline1, po moje ne bo tako hitro, od zacetka popadkov imas se par ur, da gres v porodnisnico. ce so se predalec narazen te bojo itak domov poslali user posted image .  ce si dalec od izbrane porodnisnice, se lahko ze ob prvih popadkih v miru odpravis tja in gres na sok ali kaj podobnega, sedet v parkec, brat knjigo, dokler ni cas za it not. ce pa si po roku, pa te prevzame porodnisnica za gino preglede. gledajo popadke in odprtost, se malo pomagajo pri vsem skupaj in je bolj kot ne casovno predvidljivo. mene je ful panika grabila kje in kdaj se bo zacelo, potem sem imela pa se kaksne 3 ure, predno sem morala v porodnisnico, beba je pa prisla ven kaksnih 8 ur kasneje.

drugace bi pa opozorila glede napotnice. proti koncu nosecnosti dobis tudi napotnico za resilca, ce je nuja, te oni peljejo v porodnisnico, ampak oni te peljejo v najblizjo, nikakor ne tisto, ki si jo izbrala.

jaz sem se prisilila pogledat par posnetkov raznih porodov, sem si mislila da to pa ni izvedljivo user posted image . sam potem sem si vsaj predstavljala in po moje bom se enkrat pogledala kaksnega. tudi zarad razlicnih poz poroda sem gledala. kar se mene tice ne more bit huje kot prvic, tko da bom samo dala zadevo skozi in se posvetila tistemu potem =]. sploh ker naj bi bil drugi porod lazji in krajsi.

Neposredna povezava do sporočila: 1814
12.5.2010 19:18:03   
rose85
Punce eno pomoč rabim glede jajčke.
Imam možnost dobiti rabljeno Römer baby-safe jajčko, vendar nima iso-fix sistema. Mislite da je vseeno ok? Sama se sploh ne spoznam na te zadeve, zato vsakršna pomoč prav pride.
Hvala!

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
12.5.2010 19:23:26   
anju
3x mami poduči meuser posted image a za luščenje postlce se dobi sredstvo? in kaj če mehur ne poči sam? sm bla odprta do kraja nekaj ur, mehur pa še cel. in kdaj si jim povedala svoje želje? si se šla prej pogovorit al si jim povedala kaj želiš, ko si prišla rodit? in do kdaj, kako daleč imaš možnost, da te upoštevajo?mislim, če porod ne napreduje, če ponehajo naravni popadki, če se mehur ne predere, če začne it otročku slabo...
roberta69 kako pa ti misliš podmazat babco?

moja mama je patronažna, njena sošolka je ena sestra s PO. zadnjič je bila na obisku in je govorila o tem kako se babce trudijo, da ne bi bili rezani presredki. ampak da je to dostikrat tvegano, ker blokira otroka v porodnem kanalu in pridejo predvsem pri večjih glavicah slabši apgarji... sj js sm bla srečna da nisem bla šivana, sam smo čakali da se mali spusti in sem se imela čas zmehčat in razširit. sprašujem vas tako, ker jim sama v situaciji, ki je ne poznam, raje zaupam...

caroline1 upam da bo hitro, tako hitrouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1816
12.5.2010 19:33:46   
anju
rose85 je ok. jo zvežeš s pasom. pas se nekoliko premika - tudi ob trku. iso fix pa so tisti hakljčki, ki jih, če jih imaš v avtu in sedežek nanje zahaklaš. lahko direkt ali s podstavkom. tako pritrjen sedež je kar fiksen. kar se tiče tresljajev je itak boljše (baje so ene raziskave delali, kjer dokazujejo, da tresljaji med vožnjo škodijo mozgančkom in živčkom pri najmlajših otrocih), samo v primeru trka tudi pas zdrži. si pogledala teste? zadnjič je roberta69 dala nekaj linkov.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
12.5.2010 19:47:29   
2ursae
roberta69, se strinjam z vsem, kar si napisala zgoraj: Če tri dni, kar sem v porodnišnici ne vidim tašče ali mame, mi ne bo hudega, hudo pa mi bo za otrokoma. Ko sem drugič rodila, je prišel starejši bratec na obisk in prinesel novemu bratcu enoo malenkost za dobrodošlico, je bilo prav luštno. Pa še malo smo se pocrkljali user posted image .
Dopoldne v porordnišnici itak hitro mine, stalno zdravniki okol letajo, kosilo je že okoli poldneva, popoldne se pa zna kar vlačt in je fino, če imaš en obisk, da se magari malo sprehodiš po hodniku.

lupinica brez isofixa: mi jo imamo, itak pred petimi leti, ko sem jo kupovala, isofixa še ni bilo in si sugurno ne bom delala nepotrebnih stroškov z novo lupinco, če je stara še nedotaknjena.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
12.5.2010 19:58:17   
rose85
Hvala za hitre odgovore, torej bomo verjento privarčevali kak evrček in vzeli kar to, saj kolikor sem brala, iso-fix je za 1 avto, torej bi bil še velik dodaten strošek še za drug avto.
Pri kateri starosti pa ste ve začele uporabljati že pravi avto-sedež?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
12.5.2010 20:07:51   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: rose85

Pri kateri starosti pa ste ve začele uporabljati že pravi avto-sedež?

mi smo ga pri cca 1 letu starosti, bi pa najbrž lupinico imeli še malo dlje, a sem jo že obljubila prijateljici, ki je ravno takrat rodila.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu rose85)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
12.5.2010 20:32:28   
caroline1
Glede iso fix sistema... ne vem zakaj imam občutek, da ti nič ne pomaga, če nimaš avta, ki ima v karoseriji vgrajen ta sistem...torej lupinica z možnostjo iso fix pritrjevanja in moj clio ne gresta skupaj!!! lahko jo seveda imam, ampak še vedno jo moram privezat samo in izključno s pasom!!! pa mislim, da se ne motim!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
12.5.2010 20:54:16   
Roberta69
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami
glede obiskov. meni se zdi to, da se omeji res samo na ozjo druzino, cisto v redu. torej moz in otroci. mene je zelo motilo, ko so eno cimro hodili vsak dan obiskovati sorodniki, ko so bili kar glasni in niso videli, da so v sobi se drugi otroci, ki spijo / se dojijo...

Saj zato mi je nadstandardna soba vzbudila zanimanje, ker vseeno je vsak najraje "sam" in če so v sobi tri porodnice, so to trije otročki, ki jokajo, posledično zbujajo en drugega, itd., moj je sicer skos spal in nič jokal user posted image , mene pa moje zbujanje zaradi drugih dojenčkov niti ni motilo... bolj so me motili drugi obiski, ker mi je bilo nelagodno dojiti pred drugimi, itd. Sem bila pa vesela svojih obiskov, ki pa so že iz neke splošne kulture skušali biti čim bolj nemoteči - medtem ko jeseni, če pride moj mali pobalinček, to ne bo čisto tako, samo valda ne bo nihče zameril 2,5 letniku, ne user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: anju

roberta69 kako pa ti misliš podmazat babco?

Sicer ne vem, kako etično je o tem debatirat, ampak navsezadnje ni nobena skrivnost, da se lahko s kakšno babco, ki jo poznaš/imaš njen kontakt zmeniš, da je "s tabo" pri porodu... pred časom je le-ta lahko prišla v službo izven svoje izmene, zdaj so to spremenili. V zameno ji prostovoljno daš kakšno darilo, saj veste, da tudi zdravniki, čeprav naj ne bi, sprejmejo marsi kateri dar... V glavnem, jaz sem pri sebi toliko časa cincala, da je bilo že pozno, da bi se babca zmenila s svojim nadzornim, da bi takrat prišla v službo, mi je pa rekla, da tudi če je ne bo, bo kolegici naročila, da me spedena, kot da bi bila ona tam. No in ker se je moj PDP zavlekel, me je G napotila na predor mehurja in še babca je kar malo priganjala tisti dan, ker je bila pač v službi user posted image in ker sem bila že vsega "sita/ali neučakana" sem bila "vesela" da se vse lahko začne - tokrat bomo čakali, pa če bom en mesec čez rok user posted image . Skratka, kolegice, ki niso imele "svoje" babce so mi potožile, da so bile skoraj ves čas same in da je babca priletela zadnji moment, da je moral partner kar glavico nazaj tiščat, da so se še "pravočasno" pripravili, pri meni je bila kar skoraj ves čas, čeprav je bila takrat ful gužva in nisem bila raztragana niti šivana - vprašanja mi zbujajo besede babce tik pred porodom:" Daj probaj še enkrat potisnit, te ne bi rada prerezala"... poznam pa dve mamici, ki sta kljub temu bili šivani, tako da to ni nobeno zagotovilo, se pa morda nekdo, ki je bolj stimuliran, bolj potrudi (recimo). Mene zelo moti dejstvo, da je pri nas prerezanih 85% porodnic (ne me držat za čisto vsak procent, ampak smo tu nekje), ko je svetovno povprečje nekih 15%; WHO popolnoma odsvetuje to, da se porodničar uleže na trebuh (meni se baje je), itd. Me po vsem tem prime, da bi rodila kar doma user posted image user posted image user posted image , samo se kar ne upam, tako kot se ne upam izpustit obveznih cepljenj za razne koze, itd, pa čeprav je tako malo verjetno, da jih dandanes otrok dobi...

PREHRANA V PORODNIŠNICI: je taka klasična, nič posebnega, kot v eni povprečni menzi, v OŠ šoli in podobno, čisto za preživet. Jaz se pa prehranjujem malce po svoje, no vsaj skombiniram reči malce drugače kot je v slovenski kuhinji običajno, tako da me je bolj MM razvajal, ki BTW božansko kuha user posted image , in mi je vsak dan prinesel domače kosilce, sicer brez nujnega dodatka - solate user posted image in cel kup kompotov in banan. Od porodnišnične hrane sem skoraj vse puščala (zapakirane zadeve sem spravljala, če bi MM-ju kaj dišalo), tako da so strežnice mislile, da nič ne jem user posted image , čeprav sem cele dneve nekaj basala.

Isofix sploh ni nuja, je pa dobrodošel.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
12.5.2010 21:51:31   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

V zameno ji prostovoljno daš kakšno darilo, saj veste, da tudi zdravniki, čeprav naj ne bi, sprejmejo marsi kateri dar...

naša mati prnese kako jajce domov, a si to misnla?user posted image

caroline1 moj kliič pa ima iso fix ha ha ha user posted image (tak smeh je zdaj popularen pr našem mulčku)
sam iso fix podstavek se mi zdi drag in če bi ga bi ga kupla skor bolj zaradi ptaktičnosti klika kot zaradi varnosti. sem razmišljala o rabljenem, pa ne vem, so vmes tud tiste odpoklicane serije...

hrana v PO je bil vegetarijanski meni prav super, upam da se niso poslabšali.

Neposredna povezava do sporočila: 1823
12.5.2010 22:19:52   
caroline1
Anju- maš pa srečo...moj cliek je že skor oldtimerček...ampak sem čustveno navezana nanj user posted image  tudi če zadanem na lotu ga ne zamenjam, dokler ne odpove...dela ko urca. Ti maš pa ziher bolj nobel cliota, sam pravijo bolj je staro boljše je...no vsaj za ženske to vela user posted image  (pa za moj avto).

Kar se tiče pa svoje babice...jaz si ne bi upala nobeni dat evrčkov zato, da boljš skrbi zame...jaz mislim, da so zato tam, da poskrbijo zame...tudi v službi mi noben ne da v žep 50evrov, da njegovo stvar vzamem pred vrsto!!! eh,...mogoče sem pa ostala nekje zadaj??? kaj pa vem! res se mi to ne zdi etično...niti moralno! ja, na koncu jim dam čokolado pa kafe, ker so fajn skrbele zame, ne pa da jih kupim vnaprej!!!ccccc....jao jao, korupcija!!! user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
12.5.2010 22:33:08   
anju
cliota oldtimerčka (l. 97) smo prodaliuser posted image je bil zakon! povsod je šel, ni se pustu poškodovat, navezana nanj in doživetja, kamor me je peljal, pa naterat se je pustu, ni nič sikaluser posted image pol sm dobila službo rabla spet avto in ga hudiča še odplačujem (HB brezobrestni kredit pri očetu) karambol sva mela, skozi mi neki cvili... ma pa iso fix, jauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......