|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
11.5.2010 15:03:57   
majabar
Anju, meni je tudi Vita zelo všeč! Bi pa tudi najraje ime, ki se piše in izgovarja enako, zato te moje Taishe in Aishe po mojem ne bi prišle v poštev.
2 UZ imam že za sabo, zato ga zdaj v petek ne pričakujem. Mogoče bi mi pa lahko šel kako na roke, ker bom imela vsega skupaj samo še 2 pregleda, potem se pa selim. Pa še prijatelj od mojega očeta je, no, teniški partner. Kakorkoli, bom pa čez dobre 4 tedne na naslednjem pregledu v vsakem primeru hotela UZ, tudi če bo za plačati. Ker ne vem, kakšne so stvari v Kolumbiji. Bom pa takrat v 21. tednu in mi bo že lahko naredil morfologijo.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
11.5.2010 15:17:07   
Anonimen
Ebo vprašanje na hitro :)
Mislite da je kaj narobe, če imampribližno 1 uro na dan računalnik na kolenih - blizu trebuha.Zelo mi namreč paše, da ležim in brskam po netu.

(odgovor članu majabar)
  Neposredna povezava do sporočila: 1752
11.5.2010 15:24:52   
Roberta69
Imena: pri nas so bile že prvič težave na tem področju in zdaj zna bit enako user posted image . Nobenemu od naju ni bilo nobeno ime nikoli waw... tako da je bil na zadnje moj škratek poimenovan šele dobre 3 tedne po rojstvu user posted image . Je pa dobil ime na tak karizmatičen način user posted image , in sicer sem en dan sanjala, da mora biti mojemu sinu tako ime in ker nama je bilo obema po vrhu vsega še zelo všeč, ga je potem tudi dobil user posted image . So nama pa vsi govorili, da to kar veš, ko rodiš, ja pa jade... nama so vsi po vrsti najedali, češ da zdaj je pa res že cajt, da ga poimenujeva, itd. nama je pa dobesedno, malce grdo povedano, dol viselo, ker to pač ni bila ena pomembnejših reči takrat, ja kaj pa ima dojenček res od imena user posted image . Upam, da bova tokrat bolj hitra user posted image .

Dojenje & nosečnost: bom povedala celo mojo zgodbo o dojenju user posted image . Ko še nisem bila mama, me je dojenje v javnosti prej kot ne motilo, čeprav sem dojenju redko kdaj namenila besedo, misel ali pogled. Ko sem postajala mama, me je dojenje začelo vedno bolj zanimati, tako da sem sprejemala vse sorte nasvete, poslušala zgodbe, itd. Moj sinček je bil prve mesece pravi zaspanček in tudi v porodnišnici je skoraj ves čas spal (umirala sem od dolgčasa), soporodnici sta pa non-stop dojili, tako da sem se čist zasekirala, da nimam mleka, ker vlekel je zelo kratek čas, pa še to se mi je zdelo, da nič ne priteče ven. Ker imam precej velike prsi, se mi je zdelo, da ga bom čisto potlačila, tako da sem za pomoč prosila sestro, ampak so bile bolj neprijazne, tako da mi dosti niso pomagale. Po tehtanju je bilo jasno, da super napreduje in da imam mleko user posted image . Ko se je bližal prvi rojstni dan in je veliko mamic že prenehalo z dojenjem (zmanjkalo mleka), sem poslišala izkušene mamice, kako ga pred koncem porodniške odstaviš in je to to. No in ker jaz do danes niti za sekundo nisem čutila, da bi morala mojemu sončku vzeti nekaj, kar mu godi, koristi in je mati narava določila, da je tako, ga še danes, pri 2 letih dojim user posted image . Sicer je nosečnost prinesla veliko neprijetnosti, prsi me vsakič, ko se pristavi, bolijo za znoret, ampak J... ga. Sem prebrala vso možno literaturo, ki sem jo na to temo našla in znanstveno podprto mnenje je samo v prid dojenju do... pomisleki, ki "krožijo" naokrog, nimajo nobene osnove, skratka dojenje je v vsakem pogledu zelo pozitivno in nikakor negativno ne vpliva na otroka. Je pa seveda spet vse odvisno od posameznika. Na splošno pravijo, da naj se preneha z dojenjem, ko mamici oz. dojenčku/otroku to ne ustreza več. No, jaz sem zaenkrat trdno odločena, da se bo sonček odstavil sam, ko bo to pač hotel (močno pa upam, da bo to do šole user posted image user posted image user posted image ). Jaz nameravam dojiti oba (če se sin do takrat še ne odstavi) in me zaenkrat nič ne skrbi, da ne bi šlo. Bi bila pa zelo vesela, če bi kje lahko dobila še kak info iz prve roke od mamice, ki je tandemsko dojila, tako da če kakšno poznate...

Prehranska dopolnila: jaz sem prve mesece jemala Tifol, da je bilo bolj ziher, sem se pa trudila, da bi čim več folne kisline dobila po naravni poti. Načeloma sem bolj proti raznim dodatkom, ker sem po prebranem nekako prišla do zaključka, da si z dodajanjem lahko narediš več škode kot koristi, v smislu, če v telesu recimo porušiš ravnotežje med magnezijem in kalcijem (z dodajanjem enega ali drugega/obeh) narediš več slabega kot dobrega, itd. Sem za naravne dodatke, kot so alge, melasa (sladkor, to sem zadnjič prebrala in čist zapela za to, še ne uživam, pa bom), aloe vera, itd. Železo imam zaenkrat OK - 130. Mi je bilo pa v porodnišnici nekaj ful smešno. Po porodu skos ponujajo neke tablete proti bolečinam itd. in jaz nisem vzela ničesar, pa tudi nekega "odvajala" nisem hotela, ker sem šla naslednji dan na blato (sicer ne tako lahko kot ponavadi, ampak vseeno), pa mi medicinski brat reče, da kaj se zmišljujem, da še nobene porodnice ni videl, da bi šla drug dan na blato, da sigurno samo tablete nočem pojest user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1753
11.5.2010 15:25:59   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

Anju, meni je tudi Vita zelo všeč! Bi pa tudi najraje ime, ki se piše in izgovarja enako, zato te moje Taishe in Aishe po mojem ne bi prišle v poštev.
2 UZ imam že za sabo, zato ga zdaj v petek ne pričakujem. Mogoče bi mi pa lahko šel kako na roke, ker bom imela vsega skupaj samo še 2 pregleda, potem se pa selim. Pa še prijatelj od mojega očeta je, no, teniški partner. Kakorkoli, bom pa čez dobre 4 tedne na naslednjem pregledu v vsakem primeru hotela UZ, tudi če bo za plačati. Ker ne vem, kakšne so stvari v Kolumbiji. Bom pa takrat v 21. tednu in mi bo že lahko naredil morfologijo.

Ti bi si mogoce morala poiskati ginekologa ze zdaj, prosi svojega da se pozanima, kateri so fajn. Najbrz ni prav lahko dobit tam zdravnika, ce se nimas drzavljanstva in nic?

Glede sevanja po moje ne toliko, kolikor je zaradi gretja trebuha,, ce ga imas bolj na trebuhu. na kolenih najbrz ni problemov.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
11.5.2010 15:30:05   
Najki
joj odvajalo.... mene niso nic vprasali so mi kar podturili. pa tdi nisem imela problema. sam una tableta te pa pozene kot vol =$.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
11.5.2010 15:42:19   
majabar
Najki, mi je že zrihtal dobrega ginekologa, samo ne vem, kakšni pregledi so tam v praksi. Zato bi rada opravila še morfologijo tu. Zavarovana bom pa po svojem srčku, sem ga pred pol ure vprašala in je rekel, da naj se ne sekiram, da je sigurno vse OK. Pa še doplačal bo precej veliko, da bo lahko z mano ob porodu. Tam se tega namreč ne da. Zelo sem veselauser posted image !

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
11.5.2010 15:47:39   
missD
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ebo vprašanje na hitro :)
Mislite da je kaj narobe, če imampribližno 1 uro na dan računalnik na kolenih - blizu trebuha.Zelo mi namreč paše, da ležim in brskam po netu.

mislim da ne bi smelo biti težav, samo ne imej ga na trebuhu. tudi sama večino časa po internetu presurfam tako, važno je samo da se zadeva ne pregreva preveč.

----
glede UZ, meni ga je do sedaj vsakič naredil. se pravi 4x. pa še na urgenci ko sem bila so ga tudi nardili...
na zadnjem pregledu pri mojem G je bilo res vse čisto na hitro,samo da je videl utrip in premeril glavice.

< Sporočilo je popravil missD -- 11.5.2010 15:50:13 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
11.5.2010 15:48:08   
Najki
lepo =] mene bi tale birokracija najbolj frustrirala, ze pri nas je tecno, v tuji drzavi ti je pa se manj jasno user posted image . upam, da ti bo sla cela selitev in druzinica gladko skozi.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
11.5.2010 17:36:01   
3x mami
majabar, kaj pa "ana isabel"? prvo je (tudi) slovensko, vsi znajo pravilno izgovorit, pa tako fajn paseta skupaj ;)

uz - je zlo odvisno od ginekologa, ce se drzi pravil ko pijanc plota al pa ne. meni je se pri vsaki nosecnosti naredil uz prakticno vsakic, ceprav je bilo razen parkrat to sam to, da je videl srcek, premeril, na koncu se preveril, kako je obrnjen. in to je to.

odvajalo po porodu se meni zdi cisto brezveze. jaz imam v idealnih pogojih prebavo tako, da grem najvec enkrat na dan. pac, je bolj pocasno vse skupaj. zdaj pa, pred porodom ti naredi klistir - pomeni, da si cisto prazen, in po pol dneva bi morala ze spet it na wc? s kje pa naj potegnem se kaj? ... tako da sem lepo odklonila in pocakala, da je drugi dan slo lepo samo. sicer so tezili, ampak me prav briga.

dojenje. ne vem, tandemskega se jaz ne bi sla. se mi zdi, da ima dojenje nek smisel - hranjenje (ok, in blizina, sam ko je otrok ze mal vecji, se to nadomesti z drugimi stvarmi). pri meni je prvi pri 11m sam se nekaj cucljal in se crkljal, tako da je mene ze vse peklo in bolelo. na koncu sem imela dovolj tega in mu nisem vec dala. pa ni bilo hudega. sem pa ravno malo prej zvedela, da sem spet noseca, tako da mogoce sem tudi zaradi tega zbrala dovolj poguma. ta druga pa me je kar sama odstavila, pri 11m. preprosto ni vec hotela (sva se podojili samo se zvecer pred spanjem). bomo vidli, kako bo tokrat, ampak se mi zdi, da je do enega leta cisto dovolj. sploh ker sta vedno imela samo moje mleko in nic umetnega.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
11.5.2010 17:43:42   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

js za fantka navijam za Bor, sicer mi r in b nista ravno vsec v imenih, samo ta me pritegne, je po zvenu in pomenu mocno.

čeboš imela Bora, bo to en šarmanten, očarljiv, družaben, brihten in navihan pobček. Verjemi user posted image .

Imena: jaz za punčko že vem, kaj bi dala, a moj še ni prepričan, ali mu je res všeč. Saj imam še čas, da ga prepričam. Za fanta pa ne vem, že pri drugem sva imela težave najt ime ... bo že. Všeč mi je Iztok (samo pol je Ici, kar se mi ne dopade), Izak, Urh (sem ravno prebrala Danes grofje celjski in nikdar več) ... brez imena zihr ne bo ostal, se ni za bat user posted image . Itak komaj čakam, da izvem za spol user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
11.5.2010 18:23:46   
caroline1
Imena- cel projekt..meni je to všeč, meni pa ne...meni pa tisto ni, pa mi je ono...eh, ne vem, najraje kar dve in konc debate user posted image  mogoče se bova celo zmenila! ampak res mogoče.

UZ- je meni delal do zdaj že 4x + urgenca, mislim, da mi ga bo tudi drug teden. upam, ker bi rada vidla miško po vseh tegobah.

3D- ne bom šla...raje kaj kupim otročku, razen, če bi dobila kak napotek od G iz kakegakoli razloga

sasadejan- cestitke in vse lepo

jana84- me veseli, da sta ok, pa tudi vse ostale...še malo pa bomo na polovici!!!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
11.5.2010 21:12:14   
born*to*be*wild
caroline1 glede napotnice, se ne spoznam toliko, ker še nisem zaposlenauser posted image tako da ti ne znam svetovati...najbolš da kar vprašaš.
M&A bom probala poiskat kakšen koristen link...ampak trenutno nimam časa. se bom pa potrudila. tiste, ki ste 2. noseče pa itak te vaje že poznateuser posted image no če so vam jih pokazali.

Nobody is perfect...I´m nobody.

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
11.5.2010 21:49:59   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Bi bila pa zelo vesela, če bi kje lahko dobila še kak info iz prve roke od mamice, ki je tandemsko dojila, tako da če kakšno poznate...

Raho bi mogla kej vedetuser posted image

majabar meni bo delal morfo pri točno dopolnjenih 20 tednih. v prvi user posted image mi ni kaj kasneje.
moja mala sestrična je Izabela, njen oče pa jo (ljubkovalno) kliče Pia. mogoče ideja, če ti ti dve imeni gresta skupiuser posted image

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
12.5.2010 7:33:37   
tinaaleks
Jutro!

Ta teden se sploh ne naspim, pa hodim spat ob 22-skoraj s kurami. najraje bi šla že prej, pa treba kaj naredit še doma. Prav čakam vikend in upam da se bom lahko naspala (samo če bo moja zmatrana in bi zjutraj malo potegnila-ker vstaja vedno najkasneje ob 6.30-raje prej).
Imam pa kar nekaj dela v službi, pa se mi sploh ne da delat, ker bi se najraje zavlekla kot polh v posteljo. Zjutraj že preživim, popoldne pa samo odštevam, kdaj grem lahko domov.

Še en teden in imam morf. Upam da končno izvem ksj imamouser posted image -sem preveč radovedna, da bi to pustila kot presenečenjeuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
12.5.2010 7:56:14   
anju
jutro, spet sm tuuser posted image

tinaaleks enako sem malo brez volje do službe. samo bit doma mi ne bi šlo, samo za čas kakega lepega dopusta.

pri nas je minila še ena noč brez dojenjauser posted image  samo pride sredi noči v najino sobo in se stiska mami, mu manjka in trdi da je malekuser posted image   veste da mi ni lahko, sem se pocartala s tem tud js. edin na ziziki je bil tak miren, da sem ga božala...
po 2 dneh ne stisnem nič mlekauser posted image  res da so občutljive in ne stiskam hudo, vseeno čudno. ker še pred nosečnostjo je špricnilo. in me zdaj res zanima razlog zakaj je presahnilo. je očitno že prej, kot sem predvidevala, ne sedaj v 2 dnehuser posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 12.5.2010 7:58:21 >

Neposredna povezava do sporočila: 1765
12.5.2010 8:14:12   
3x mami
jutro!

sem prebrala prvi post od raho (vec mi ne znese). eh, ne predstavljam si, da bi svojo punco, ki bo cez par mesecev 3leta, se vedno dojila. se mi zdi, da se za odstavljanje moramo odlociti tudi me mame, in da potem gre. do takrat pa, ...

danes sem bolj slabo spala. zjutraj pa te zbudi tale vlaga. ahja, lani pa ze v kratkih rokavih in hlacah... no, tudi v redu, ce poleti potem ne bo naenkrat skocilo na 35stopinj. potem naj raje kar ostane tako.

anju, po moje, ce bi povlekel, bi spet kaj steklo. meni je se vec mesecev obcasno pritekla kaka kapljica, sploh ce sem stisnila. vazno je, da te kaj ne tisci (da nimas kake zatrdline), drugo pa prepusti casu.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
12.5.2010 8:15:43   
tinaaleks
anju-tudi jaz ne bi mogla biti doma, razen seveda na dopustu-kot si rekla. Ampak delat se mi pa vseeno ne dauser posted image . Pa saj bo kmalu 3 ura.
za melko pa ne bi vedela. Malo bi bilo čudno da bi ti presahnilo v 2 dneh, tako da je moralo počasi že prej. Dan po dan.

Jaz imam pa ta teden tudi težave z mojo, ko greva v vrtec. Nikoli ni bilo problema. Ta teden pa vsakič ko vidi katera je zjutri začne jokat. Danes nama je odprla vrata in samo da jo je videla, se je obrnila in v joku stekla stran. Zdaj pa ne vem, ali samo te ne mara, ali imamo malo odpora do vrtca. Vedno pride z veseljem do vrat, ko pa vidi to vzgojiteljico (je samo zjutri, dokler ne pride njena) pa takoj jok in stran.
Upam da bo počasi bolje.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
12.5.2010 8:51:13   
sasadejan
Jutro.

Hvala vsem za čestitke user posted image . Super ste.

Na poročno potovanje greva kar na Rodos v Grčijo.  Komaj čakam user posted image .

Drugače pa sem bila včeraj na pregledu in sem slišala srček. Sploh ne morem verjeti, da ji tako hitro bije. Morfologijo pa sem prestavila na 09.06., tako, da bom pikico vidla malo kasneje zopet.

Punce moram se vam zahvaliti, da toliko pišete vsem, saj je to moj prvi otrok in se resnično veliko naučim in veliko zvem o vsem. Pri nas v družini še ni bilo dojenčko, tako, da je za vse to novo. Starši nam pa do neke meje lahko pomagajo, kaj več pa žal ne, saj se je marsikaj spremenilo.

Tako, da res hvala. Super ste user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1768
12.5.2010 9:04:30   
nika1
ZIVJO oktobrke,
Najprej  čestitke Sasadejan za poroko, seveda ti želim čim več ljubezni in vse lepo,
kdaj pa gresta v Grčijo?

Jana 84 lepo , da je vse vredu, sej mora biti, upam, da boš preostanek nosečnosti preživela čimbolj mirno, ti je pa ginekologinja kar zgodaj merila maternični vrat, meni ga je na mojo željo meril pri morfologiji pa še plačata sem morala zato ..

Majabar - tudi meni se zdi lepa ideja, da bo otročiček imel dva imena, všeč mi je ta opcija od 3X MAMI za punčko- Ana Isabel..

No včeraj sem bila pa v shoppingu sem kar uspešno zapravila kar nekaj denarja,
samo ko hodiš v službo moraš imeti kaj pametna za obleči a ne, lokacija pa je bila Supernova -  sem dobila ene kavbojke - tričert, pa tričetrt lanene hlače / so fajn ker so zelo tanke,mehke / seveda vse  nosečniške, pa ene tri majčke take ki se zadaj zavežejo , da reguliraš , da ne izgledaš kot kak žakelj, pa še ene pajkice... tako da nekaj sedaj imam za oblečti...

Aja kakšna pa je kaj praksa vaših ginekologov glede testa sladkorne , moje kolegice mi pravijo, da jih večino kar pošljejo na ta kratki test,tako bolj preventivno... sem pa res opazila, da je te nosečniške sladkorne kar veliko...
no mene v prvi nosečnosti ginekolog ni poslal na ta test ???
    user posted image lp vsem

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 1769
12.5.2010 9:05:51   
anju
pomojem mi je mleko presihalo počasi med nosečnostjo, ne te dni. in vzrok vidim ravno v nosečnosti, ampak ne vem zakajuser posted image  niti ne vem, če bi res blo, če bi še prav povlekel... se bom potrudla, da mi ne bo treba vedetuser posted image

vrtec naš ne mara it. samo je bil pa prav velik problem en čas pri eni vzgojiteljici, ki jo je prej imel telo rad. nekaj se je moglo zgodit, nisem zvedela kaj. zdaj samo reče, da se ne gre pocartat k njej.
ga po novem vozi moj in imam malo manj na števcu za v službouser posted image

sasadejan in še vseeno bo vse novo! ampak lepo, lepo!

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
12.5.2010 9:18:24   
2ursae
dojenje: sama sem sicer dojila 2 leti, ampak sem nekje brala, da dojenje po 1. letu starosti ni več priporočljivo, ampak ne zaradi mleka samega, to je še vedno koristno, ampak zaradi naveze mati - otrok, ki se z dojenjem ne pretrga in otroka ovira na njegovi poti k samostojnosti. Eden od pogledov na stvar, pač user posted image .

pa dobro jutro user posted image

in seveda sasadejan čestitke za poroko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Kdaj pa bo srečni dan, ko odfrčita v Grčijo?

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1771
12.5.2010 9:26:49   
tinaaleks
jaz bi šal tudi v Grčijo!user posted image
Smo bili lani na Kreti (kopali v morju samo 1X, ker je mala uživala bolj v bazenu-so v morju preveliki valovi za 1.letnika). Imeli All Inclusive in uživali do konca. Ker sta šla z nami še moja babica in dedek (še zdaj ne vem kako smo babico prepričali da gre na letalo-najbrž pravnuki delajo svoje) smo dobili skoraj apartma: soba v 2 nadstropjih: ena spalnica spodaj+kopalnica in ena zgoraj+kopalnica. Zgoraj balkon, spodaj pa terasa s svojim lastin bazenom (ki je bil mrzel in preglobok za otroške vragolije, ampak vseeno smo imeli lasten bazen). Skratka uživali!!!!!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
12.5.2010 9:58:05   
filisa
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: nika1

No včeraj sem bila pa v shoppingu sem kar uspešno zapravila kar nekaj denarja,
samo ko hodiš v službo moraš imeti kaj pametna za obleči a ne, lokacija pa je bila Supernova -  sem dobila ene kavbojke - tričert, pa tričetrt lanene hlače / so fajn ker so zelo tanke,mehke / seveda vse  nosečniške, pa ene tri majčke take ki se zadaj zavežejo , da reguliraš , da ne izgledaš kot kak žakelj, pa še ene pajkice... tako da nekaj sedaj imam za oblečti...

Aja kakšna pa je kaj praksa vaših ginekologov glede testa sladkorne , moje kolegice mi pravijo, da jih večino kar pošljejo na ta kratki test,tako bolj preventivno... sem pa res opazila, da je te nosečniške sladkorne kar veliko...
no mene v prvi nosečnosti ginekolog ni poslal na ta test ???
  user posted image lp vsem

Tud jaz sem v zadnjem mescu nakupovala oblačila, kot se mi zdi, da zadnjih par let skupaj ne user posted image . Sem mogla menjat skoraj celo garderobo... Veliko majčk mi je bilo že po dobrem mescu skoraj premajhnih, ko so se mi full povečale prsi, zdaj pa še zraven trebušček user posted image . XS več nič ne spravim nase, S le še nekatere, tako da si zdaj v glevnem kopujem M majčke - predvsem zaradi dolžine. Glede user posted image  hlač pa sem full razočarana nad H&M - blago, ki je prišito na hlače mi je že enkrat odstoplo, tud gumo za reguliranje pasa sem že morala na novo prišiti, ker se je odtrgala in na splošno sam material jeansa ni bog ve kaj...Pa še poceni niso bile...
Rada bi si še kupila ene poletne (dolge) hlače, samo so mi še zdaj št. 38 absolutno prevelike, 36 pa ne vem, če bom čez mesec ali dva še dobila preko bokov. Kakšno številko ste ve vzele?

Glede sladkorne bom jaz prosila mojo ginekologinjo, da mi da napotnico za testiranje (itak mislim, da bom zdaj spet mogla kri dat), saj me malo skrbi glede naglega pridobivanja teže in tud moja babica jo je imela.

Imam KONČNO novo ginekologinjo user posted image . Danes se naročim za pregled. Sestrična mi je rekla, da dela UZ na vsakem pregledu - se že veselim, da kmalu spet vidim najino pikico user posted image !

Po UZ sodeč sem danes user posted image točno 20 t. - še samo pol poti me čaka!

(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
12.5.2010 10:14:04   
3x mami
nika1, ne vem, koliko tole preventivno pregledovanje za sladkorno drzi. mene ze dvakrat niso poslali. po moje mora biti vsaj kak razlog za to user posted image

kam pa greste kaj letos na dopust? midva ne bova sla v bistvu nikamor. cez vikende izleti, dlje si tokrat ne upam. ce bo po sreci, gremo sredi poletja za en teden kampirat - smo bili ze lani in sta otroka zlo uzivala. ampak ne na morje - gremo kar med hribe. morja imamo dovolj doma user posted image

filisa, super! upam, da si bo vsakic vzela kaj casa zate in za tvoja vprasanja. to mal pogresam pri mojem, se vedno pocutim ko na tekocem traku...

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
12.5.2010 10:36:19   
tinaaleks
3xmami-za dopust............ Letos kar Portorož (manjši apartma sem si sposodila od moje babice) in to že čez en mesec. Kumi čakam. potem pa samo še porodniška....

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......