|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: maj / junij 2010 IVF/ICSI
10.5.2010 17:11:06   
Klavirka
Ena napaka, s Suprefactom sem začela danes, 10.5. (ne 10.4. user posted image ) Zakaj nam pa dajejo to, če nimam problemov z debelino sluznice?

(odgovor članu Klavirka)
Neposredna povezava do sporočila: 401
10.5.2010 17:23:49   
špica84
jaz sem imela dolgi postopek.klavirka ze vedo kaj delajo

(odgovor članu Klavirka)
Neposredna povezava do sporočila: 402
10.5.2010 17:26:58   
Klavirka
Veš, ginekolog ni nič napisala kateri dan naj začnem, le katera zdravila. Kako sestra ve kako in kdaj katere hormone? Rekla mi je, da vsem dajo v dolgem postopku šele 14 dan druge hormone. Kakšne izkušnje imate pa druge?

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 403
10.5.2010 17:33:52   
špica84
kateri gin. ti pa vodi postopek.
jaz imam zelo dobre 1.postopek in uspesen user posted image user posted image

(odgovor članu Klavirka)
Neposredna povezava do sporočila: 404
10.5.2010 18:08:44   
Teta M
Živjo!
Klavirka: s suprefactom te spravijo v stanje mene, zaustavijo tvoj  ciklus, takrat se ti tudi sluznica čisto stanjša in po 14 dneh ko prideš na prvi UZ(ponavadi imaš v teh 14 dneh tudi svojo menstruacijo) ocenijo če je sluznica dovolj tanka. Če je, ti poleg suprefacta dajo še menopur in ta dva v kombinaciji povzročita da jajčniki začenjo proizvajat čimveč foliklov. Vmes hodiš na UZ,kjer spremljajo rast teh foliklov in ko so dovolj veliki, prenehaš s špikanjem(vse skupaj je nekje cca. 1 mesec špikanja), sledi punkcija in pač naprej postopek. Tako da naš naravni ciklus v tem času ne igra nobene vloge, ker ustvarijo umetnega... Na podlagi UZ vedo kdaj dodati nov hormon....Ni to nič na pamet...nekatere se špikajo tudi po 3 tedne samo s suprefactom,predno jim dodajo npr.menopur....vsakič ko boš tja prišla dobiš navodila za naprej, tako da nič ne skrbi, vsi dobro vedo kako morajo zadeve potekati...

Punce: za mano je prvi UZ, imamo 1 plod, velik 10 mm, z dobro vidnim srčkom...user posted image user posted image user posted image ,naslednji pregled imam 25.5.

Lep večer....

< Sporočilo je popravil Teta M -- 10.5.2010 18:09:45 >

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 405
10.5.2010 18:53:13   
Klavirka
Najlepša hvala Špica 84 in Teta M!!! user posted image res sta mi obe zeloooooo pomagali. Kar malo lažje mi je. Čudno mi je bilo da imam 14 dni Suprefact, drugi pa npr. le 7 dni. Ni mi jasno kako je Vogler določil da bo toliko trajalo, saj sem privč pri njemu na ICSI. Prej sem bila pri njemu le na IUI, potem pa pri Rešu dvakrat na kratkem postopku ICSI. Pa nobenih problemov ni pri meni, le pri partnerju.
Obema vama še čestitaaaaaaaam!!!! user posted image Super da vama je uspelo. Teta M, kolikokrat sta pa vidva bila v postopku?

Sončni pozdravček!

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 406
10.5.2010 18:54:04   
spominčica
IZVIRNO SPOROČILO: Teta M
Punce: za mano je prvi UZ, imamo 1 plod, velik 10 mm, z dobro vidnim srčkom...user posted image user posted image user posted image ,naslednji pregled imam 25.5.

Lep večer....

Super Teta Muser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Poročaj kako bo naprej.

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 407
10.5.2010 19:06:07   
Teta M
Spominčica in Klavirka: hvala za čestitke!user posted image

Klavirka:tudi pri nama je nepojasnjena neplodnost, saj je z obema vse ok....Je bil pa to najin 2 postopek, v prvem postopku novembra sem pridelala 4 celice, 2 sta se lepo oplodili, so mi vstavili 2 blastocisti, ampak žal ni ratalo. No sedaj v drugem postopku pa sem pridelala samo 2 celici,ampak sta se pa obe oplodili, tako da so mi vstavili 1 blastocisto in 1 morulo,....no pa se je ena prijela...Hočem te tudi malo potolažit da ni pomembno število celic, ampak predvsem kvaliteta....tako da samo pozitivno razmišljajm, prepusti se postopku, ampak vseeno probaj tako ,da se ti ne bo sedaj celo življenje vrtelo okoli tega postopka...jaz sem v tem drugem točno tako delala,nisem želala da se vse vrti okoli tega, včasih se je celo zgodilo da sem šla že spat, pa sem se spomnila da se moram špiknitii, no pa jaz sem hodila k bioenergetiku, ne vem a je to kaj pomagalo ali ne, meni je bilo fajn, tako da bom z njim nadaljevala tudi še sedaj, ampak nekje 1x na mesec/mesec in pol.....

(odgovor članu spominčica)
Neposredna povezava do sporočila: 408
10.5.2010 19:28:36   
Klavirka
Živjo Teta M, tudi jaz sem vedno z lahkoto jemala vse te postopke, ampak zgleda da sem danes polna strahu ali gre vse kakor je treba user posted image Najbrž mi je že preveč vsega, ker so za mano že 4 IUI in 2 ICSI v enem letu. Strah me je predvsem zato, ker nikjer ne piše kaj moram jemati, mogoče le v Leonišču v kartonu, česar pa v Kliniki nimajo, saj imajo le moje stare izvide od oktobra(in napotnico od takrat), novih izvidov pa ne. Zato je tolikšen strah v meni, ko sem videla kako so nepovezani. Bom morala jutri v Leonišče v Svetovanje preveriti, da bom imela mir.

Katere hormone si pa ti jemala in kako dolgo? Aja, pa še h kateremu bioenergetiku si hodila? Tudi sama sem včeraj pomislila na to, da bi šla. Zelo lepo je pa slišati da ti je uspelo!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 409
10.5.2010 20:15:53   
Rakica_80
Dobrodošla Klavirka, naj bo postopek uspešenuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
, kako ne veš kaj boš jemala, sej ti je pisalo na napotniciuser posted image
Vglavnem, kot ti je lepo napisala Teta M, brez skrbi, že vejo kaj delajouser posted image
Teta M, čestitke za plodekauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Cukica, super, da se že na veliko premika in resnično upam, da se bova srečaleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jaa za gužvo pa ti res verjamemuser posted image upam, da jo jaz ne bom imela ko bom hodila na UZuser posted image user posted image

Enkrat bo uspelo.........šibamo v 4 postopek!

(odgovor članu Klavirka)
Neposredna povezava do sporočila: 410
10.5.2010 20:24:38   
Rakica_80

AKTUALNO

Torek, 11.05.
vrtnica.m - posvet

Sreda, 12.05.
Cukica - UZ + kri

Četrtek, 13.05.
IVYY - prevzem zdravil
zarjaa - prevzem zdravil

Petek, 14.05. 
BEBIII - prevzem zdravil

Ponedeljek, 24.05.
HANYBANY - prevzem zdravil
Klavirka - UZ

OBJEMČKI 
user posted image user posted image spominčica,Miklarom,športnicauser posted image user posted image  

user posted image

user posted image   T R E P E T A L K E  (beri TESTI) user posted image

user posted image   KANDIDATKE  V  POSTOPKU    user posted image     

• spominčica (3. ISCI, GKLJ, dr.Drobnič)
  • Klavirka ( 3. ICSI, GKLJ) 
  • WP (MB- razgovor)
  • BEBIII (3. ICSI, GK LJ)
  • spomladančica (IVF, GKLJ)
  • IVYY ( 3.ICSI, PO, dr. REŠ )
  • Cukica ( GKLJ, zamrznjenčki )
  • zarjaa ( 1. IVF, GKLJ, dr. Pintar )
  • JEŠA ( IVF, GKLJ, dr. Drobnič)
  • HANYBANY ( IVF, GKLJ)
  • vrtnica.m (3.IMSI/ICSI, GKLJ, dr. Bokal)
  • skuštrana suzi ( 3.ICSI, GKLJ, dr. Drobnič)
user posted image   KANDIDATKE ZA  POSTOPEK   user posted image           

• Gita14 (IVF, GK LJ, dr. Bokal)
  • DaisyE (6. ICSI, PO, dr. Reš, postopek v marcu)
  • pika.po (1.IVF, GK LJ, dr. Drobnič) 
  • Bambi75 (5.IVF/ICSI, MB) 
  • MBT1979 (3. IVF/ICSI, GK LJ, dr. D)
  • T1979 (4. IVF, PO,dr. Reš)
  • Tassi1 (6. IVF, MB, prof. Vlaisa)
  • Princes34 (2. IVF, PO, dr. Reš, zamrznjenčki) 
  • žogica13 (dr. Reš,) 
  • Kittyy (1.IVF, GK LJ, dr. Tomaževič)
  • Pika79 (1. ICSI, PO, dr. Reš)
  • Suzi74(4. IVF, PO, dr. Reš)
  • mala81 (3. ICSI, dr. Reljič, MB)
  • daisy23 (2. ICSI, PO, dr. Reš) 
  • suska (1.ICSI, dr. REŠ, PO)
  • mateja_goljev (2. IVF/ICSI, dr. Tomaževič)
  • Listek (1.IVF, dr. Reš)
  • šopka (2.IVF, GK LJ, dr. Ribič)
  • womanpolice (4. ICSI, MB, dr. Reljič)
  • citrončica (5. ICSI, GK LJ, dr. Drobnič)
  • Škrat (4 ICSI, Lj, dr. Drobnič )
  • Pija76 (5. IVF, dr. Reš, PO) 
  • Pinky12 (1. IVF, MB, dr. Reljič)
  • Arneja (4. IVF, dr. Reš)
  • dysan (1. IVF, GK LJ)
  • S* (1. ICSI, PO, dr. Reš)
  • Nellika (GK LJ)
  • Pika74 (8. IVF/ICSI, dr. Reš)
  • Kiwi (3. IVF/ICSI, MB, dr. Vlaisavljevič)  
  • Klavirka (1. IVF, PO, dr. Reš)
  • Aljonka (GK LJ, dr. Požlep)
  • db (1.IVF/ICSI, MB)
  • palcica_ (2. IVF, GK LJ, dr. Drobnič)
  • Naska (GK LJ, dr. Tomaževič)
  • paddy (MB)
  • Sunia (IVF, MB)
  • Aqua77 (2. IVF, PO, dr. Reš)
  • metuljci (1. ICSI, MB, dr. Reljič, november)
  • Matejčika (1. IVF+PGD, MB, dr. Vlaisavljevič)
  • Miklarom ( zamrznjenčki, MB) 
  • mismis (zamrznjenčki, GKLJ, dr. Drobnič)
  • n74 (IVF, PO, dr. Reš)
  • matejka78 (1. IVF, MB, dr. Reljič)
  • Diana79 (1. IVF, dr. Drobnič)
  • skuštrana suzi (3. ICSI, GKLJ, dr. Drobnič)
  • Loremi (3. IVF, GKLJ)
  • Športnica ( IVF, MB ) 
  • Barbara31 (2. IVF, GKLJ)
  • nhaya (2. IVF, dr. Reš)
  • Selena78 (5. IVF, dr. Reš)  
  • Urshy78 (2. IVF, GKLJ)
  • Rielka (2. IVF, GKLJ)
  • mojškra (IVF, GKLJ, dr. Tomaževič)
  • Buska (3. ICSI, PO, dr. Reš)  
  • šopka (3. IVF, GKLJ)
  • D0aisy (2. IVF, dr. Reš)
  • mausikaa (dr. Reš)
  • Krashi (2 IVF, GKLJ)
  • honey (2. IVF, GKLJ, dr. Ban)
  • jona klara (2. IVF, GKLJ, dr. Tomaževič)
  • Teja K (dr. Reš)
  • aja12 (2. IVF, GKLJ, dr. Drobnič)

sayuri, pf, Gloria, Amelia, Goldfish, Mijavček, Konina, Hope2, Abra, Pinky36, Gigi1, Nokes, Sonček33, Zvezdica, Hedviga, Dakec, Ledenka, Jazzz27, Sonček85, Goldy, Reby, Kicsi, Mlinčkovi, LaraLight, Shuka, mojsonček, anci banci, Lučka25, Bumo, obayifo, Špelka12, Krucefiks, Serendipity, Oktavija, marjetka cvetka, Stijan, Blanč, Shadow, Kalina, Libi, Grethy, Dajamaja, Bozza, Gigi, DaisyE, Želvica99, Zarja, Mlinček, folikel09, miška73, cari, jona3, julia1, Metulj, Andreja07, Miklarom, Kimsy, a.jard, Punsha, Lana08, Gapiii27, Loremi, Protina, Lana70, n74, cukica, Tinkamiška, Bozza, Kajsica, BarbiG, Tanja_Jes,  Rojena77, Pikovit, Bit 

Statiska uspešnost  (borke ki sodelujejo na RR):

Mesec    Št. bork v pos. do testa      Št. Nosečk             Uspešnost
marec                   20                               7                            35 % 
april                     11                            2+1                            27 %
maj                      12                                5                            41 %
junij                     14                                5                            35 %  
julij                        4                                1                            25  %   
september           12                                7                            58 % 
oktober                11                               4                             36 %
november            13                               8                              62 % 
december            17                               6                              35 % 

Kalkulator izračuna PDP po IVF oz. ICSI: http://www.ivf.ca/calcu.htm
Znaki hiperstimulacije:
http://med.over.net/forum5/read.php?67,4215040,4215086#msg-4215086
Vse pomembne zadeve glede postopkov IVF in ICSI: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2696207
Lekarne na meji:  http://www.farmacistitrieste.it/farmacie_elenco.php
Naročanje na GK:
narocanje.spec.gin.amb@kclj.si

Tel. št. oddelka SIII na GK/LJ: 01 23 23 048

user posted image   NOVE NOSEČKE MAJ   user posted image

Špica84 user posted image  (LJ)
Honey user posted image  (LJ)
Amelia  user posted image  (PO)

Dekleta in fantje, za preglede, UZ-je, punkcijo, ET, karkoli tud žurke, vpisujte ODEBELJENO, PODČRTANO in v drugi BARVI napisano od ostalega teksta. Kateri tega ne bo naredil/a, ga/jo lahko "pomotoma" spustimo, pol pa da nau kake zamere, ker ni vpisan/a.

(odgovor članu Klavirka)
Neposredna povezava do sporočila: 411
10.5.2010 20:25:58   
Rakica_80

AKTUALNO

Torek, 11.05.
vrtnica.m - posvet

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Lepo opraviuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 412
10.5.2010 21:48:33   
športnica

IZVIRNO SPOROČILO: Teta M

Punce: za mano je prvi UZ, imamo 1 plod, velik 10 mm, z dobro vidnim srčkom... ,naslednji pregled imam 25.5.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ful vesela. suppppppeeeeeeeerrrrrrrrrr. no vidiš. vse bo u redu in uživaj še naprej. jst sm dons šla ledat 6 tedenskega otročka. za pojest user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 413
11.5.2010 7:29:14   
Amelia
Teta M čestitke za user posted image , a ni to nekaj najlepšega!!!user posted image

Jaz sem  pa danes zjutraj opazila ene roza lise na WC papirju...user posted image  me mal skrbi, bom šla danes še po en test, sam zdaj sem v službi. Me pa tolaži to, da je bilo pri prvi zanositvi, ki se je srečno končala enako.....mah, ni konca skrbi user posted image

(odgovor članu športnica)
Neposredna povezava do sporočila: 414
11.5.2010 8:59:09   
honey
Klavirka, nič bati, v GK Lj. točno vejo, kaj delajo. Tudi jaz sem dobila najprej Suprefact, sem se špikala 14 dni, sem imela UZ in ravno dan pred UZ-jem sem dobila M. Tako da sem podaljšala Suprefact še za 1 teden, potem pa sem dobila Puregon (ene dobijo Menopur). To je trajalo še 14 dni in potem stop injekcija in punkcija. Mislim, da so v GK Lj. tako sestre kot zdravniki zelo strokovno usposobljeni kar se tiče postopkov. Kakšne izvide pa bi rada, da bi imeli? Jaz sem bila v 1. postopku zdaj in nisem imela nobenih izvidov niti od prejšnjih preiskav - nič. Pa ni bilo nobenega problema. Če je karkoli narobe, te že izprašajo, nič bati user posted image Ti samo odmisli vse skupaj in je.

TetaM, tebi pa še enkrat user posted image user posted image user posted image za user posted image .

Joj, jaz tudi komaj čakam, da bo 18.5., da vidim, kaj in kako.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 415
11.5.2010 9:01:16   
špica84
honey a ves da jaz tudi,pa saj je samo se en teden user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 416
11.5.2010 9:08:15   
Teta M
Jutro bodoče nosečke!

Klavirka:jaz sem imela suprefact in menopur-v obeh postopkih, s tem da sem strašno reagirala predvsem v prvem postopku na to vso kemijo. Sem imela hude,hude glavobole,pa iz nosu sem krvavela non-stop. Sem, bila npr.v službi, me je glava bolela in potem se je kar naenkrat ulilo iz nosu. Ampak baje so glavoboli še čisto normalen stranski učinek,jaz sem imela še povišan pritisk. No sedaj v drugem postopku pa sem imela samo glavobole in še to manj kot prvič, iz nosu pa nisem krvavela,pritisk je bil tudo ok.Mogoče je to bilo kaj povezano tudi z bioenergetikom, to je pa g. Tomič iz Celja. K njemu sem pa hodila že pred pričetkom postopka in potem čez cel postopek 1x/teden.

Bebiii,Športnica, Amelia: hvala lepa za čestitke punce, predvsem Bebii in Športnica upam da se mi čimprej pridružita, Amelia: veliko žensk ima izcedke takšne in drugačne v začetku nosečnosti,pa se do konca normalno vse odvije, ti se samo mirkaj, če bi se pa izcedek stopnjeval že v krvavitev, pa le pojdi k G.......

Lep deževen pozdravček!

< Sporočilo je popravil Teta M -- 11.5.2010 9:09:30 >

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 417
11.5.2010 9:16:38   
Teta M
Honey: hvala tudi tebi!

Špica in honey: še en teden,pa tudi vedve zagledata vaše srčke,sploh Špica, zate imam feeling da sta res dve pikci    user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 418
11.5.2010 9:20:50   
špica84
a ves da imam jaz tudi taksen filing,pa n vem zakaj

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 419
11.5.2010 9:31:10   
zarjaa
pozdravljene pupeuser posted image
najprej ČEEESTITKEEE vsem novim nosečnicam...kako lepo je prebrat lepe novičke, me kar napolnijo z dobro voljo in optimizmomuser posted image user posted image
Za mano je grooozen teden v službi, poleg tega sem imela kar precej zdravstvenih težav, očitno mi EMŠO že fejst nagajauser posted image
Bliža se četrtek, ko grem PRVIČ po zdravila...sem kar malček živčnauser posted image user posted image

Nekaj bi vas vprašala, meni je dr. Pinter na napotnico napisala kratek postopek, a to je potem ziher, da bo kratek postopek, ali je možno, da so se na konziliju drugače odločili??? Sprašujem vas, ker me je ena znanka čisto zmedla okoli tega in mi ni več nič jasnouser posted image

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 420
11.5.2010 9:41:16   
špica84
naceloma je tako kot ti tvoj dr. v neplodnosti napise,pomojem ti konzilij samo postopek odobri

(odgovor članu zarjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 421
11.5.2010 10:26:49   
palcica_
Pozdravljene punce!

Po dolgem času sem spet nazaj.......... in že v postopku. Se pridno špikam z menopurjem.

Me pa mal skrbi, ker mi danes kar nekam slabo dela. A je imela kšna tudi takšne stranske učinke. Danes se bom 5 piknla in jutri imam 1.UZ. Imam pa 3 ampule menopurja.

Kakšne stranske učinke ste imele kaj po špikanju, če ste jih sploh imele?

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 422
11.5.2010 10:35:12   
špica84
ooo palcica super ;).zakaj pa piknila petkrat user posted image
mene so proti koncu full jajcniki boleli,res pa je da je bilo ogromno foliklov

zelim ti cim bolj uspesen postopek in daa se nam kmalu pridruzis

(odgovor članu palcica_)
Neposredna povezava do sporočila: 423
11.5.2010 10:41:53   
palcica_
Se bom petič piknla user posted image .

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 424
11.5.2010 11:55:18   
vrtnica.m
Ojla punce,

evo me iz razgovora in dobila sem novo napotnico za 3. poskus - ICSI/IMSI! Imam spet dolgi postopek (suprefact + 3 ampule menopurja). Začela pa bom v septembru/oktobru tako da se bom takrat spet priključila debatam.

Vsem nosečkam pa čestitam, vsem ki ste v postopku pa želim veliko sreče!!!!!!!

lep dan želim
m.

Za mano je že 5 postopek neuspešen :-( Kdaj v 6. postopek, pa še žal ne vem! Nimam trenutno ne volje in ne energije za to :-(

(odgovor članu palcica_)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?