Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 12:40:43
|
|
|
|
sonya1
|
Evo, punce, sem naredila kot ste rekle. Pravkar sem iz Adrialaba, malo pred tretjo naj pokličem za rezulatat. Ja, dobro je vedet,kaj se dogaja, samo meni ne bi več na misel padlo merit hormone, če je tetka že tu. Fidi, a si ti v postopku pri atu Rešu na Klomifenu ?
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 12:58:19
|
|
|
|
mismis
|
Evo mene,... Fida, če imaš strah pred tankim endometrijem pij čaj malinov listov. Jaz sem ga pila v kombinaciji s krvomočnico in sicer tako, da sem ju skuhala zvečer, ločeno čaj malinovih listov in čaj krvomočnice, vsakega pa 2,5 dcl. Zutraj sem te čaje pretočila vsakega v svojo plastenko in ju pila cel dan po požirkih. Te čaje dobiš v Cityparku, mislim da je trgovina Bazilica oz. nekaj takega, stanejo pa cca 3 € na vrečko. sonya, dobro si naredila, človek se mora prepričati, da vsaj ve na čem je
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 13:01:31
|
|
|
|
gigi1
|
Mišu sem mislila, da boš napisala tudi kako se pije glede na ciklus. Te čaji so lahko nevarni za otročke (sploh maline) ker povzročajo krčenje maternice in če jaz kaj vem se pijejo od konca M do ovulacije. Sonya dobro si naredila . Sedaj pa nestrpno čakamo na rezultat.
< Sporočilo je popravil gigi1 -- 10.5.2010 13:02:06 >
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 13:14:50
|
|
|
|
Fidolina
|
Gigi, Mismisek hvala - ampak: utrogestan + krvomočnica + malinov čaj A bo to šlo vse ukup? Sonya - ja, jaz sem pri ata R, stimulacija s K. 5x polovičko, potem pa od 10 dne dalje UZ-ji pa punkcija in ICSI. (če bo kakšna celica ). Drugač pa še ne gori voda, ker prvo pričakujem šele čez kakšne 10 dni (upam, da bo taka, taprava). Sem si pa dala že enega utrota unutra .
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 13:42:51
|
|
|
|
zarja1
|
Fidolinca, daj ti to še pri G preveri, da ne boš kot jaz....me Gigi po riti, da endometrij nateram do 20....
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 13:45:02
|
|
|
|
zarja1
|
Meni je (2 tabletki/dan od 5-9. dneva v ciklu) klomifen ( za IUI) dal 8 lepih, velikih foliklov in endometrij 9. Vse super, samo IUI ni prinesel pozitivnega testa za ......
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 13:53:50
|
|
|
|
mismis
|
Žižek, hvala za opozorilo... Fida, takole je tole, čaje piješ od konca M do O, ko imaš O prenehaš s pitjem čajev, takrat naj bi tudi začela jemati utrogestan. Tako sem jaz počela v postopkih, torej čaje sem pila do punkcije, utrogestan so mi pa itak dali šele pri punkciji. Vendar se tale način obnese, če imaš res tanek endometrij, jaz ga imam b naravnem postopku tam nekje 7 mm, s pitjem teh čajev sem ga spravila na 12 mm, če pa imaš v naravnem ciklusu dovolj debel endometrij ne prakticiraj pitja teh čajev, ker se ti lahko zgodi, da boš imela predebel endometrij, potem pa se zarodek ne more vgnezditi. mogoče bi bilo dobro, da te tvoja G spremlja, ko boš jemala K, toliko da vidiš kako se endometrij debeli
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 13:54:14
|
|
|
|
gigi1
|
Fidi pri meni je bil E 7 ob krvomočnici in občasno malinah takrat, ko sem jemala klomifen. Na utrogestan sem bila pa itak že abonirana Odvisno od tega, kakšen E imaš ponavadi in kako klomifen vpliva nate. Vsem tanjša sluznico, nekaterim pa še bolj izrazito. Za prvič bo verjetno čisto dovolj, da jemlješ utrogestan. Boš videla na UZ kakšen je E in morda dodatno spila še kakšen čajček, če bo treba. Zato sem ti pa napisala, da ne atu takoj zatežit z Estrofemom. Zarči tebe sem pa res hotla po riti, ker si na pamet pila krvomočnico. Jaz to priporočam le ob Klomifenu ali, če je E že tako ali tako nekoliko tanjši.
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 14:01:06
|
|
|
|
gigi1
|
Še nekaj: Krvomočnica debeli E, malinovi listi so pa za prekrvavitev.
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 14:03:48
|
|
|
|
zarja1
|
ma, mene se vse tak fejst prime..... moj je tud že prilepljen na mene.....
< Sporočilo je popravil zarja1 -- 10.5.2010 14:05:43 >
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 14:28:54
|
|
|
|
Fidolina
|
Senkju Zdej bom pa jaz kar sprintala tele strani, pa jih vložila v fascikel. Na začetku poskušanje zanositve sem imela samo navadno prozorno mapico. Kasneje sem si nabavila neko tako tanjšo iz kartona na elastiko. Potem je prišla mapica z vpetjem, nato mini fascikelček 2 cm, zdaj je že pravi, ta debeli fascikel , poln moje (najine dokumentacije) in vsega kar paše zraven. . Enkrat se me bo najbrž, un tam gor tud že naveličal, pa bo rekel, naj ji bo - sam, da bo mir pred njo
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 14:43:55
|
|
|
|
sonya1
|
Evo, dekleta, dobila sem izvid. Beta 7,2. A se kateri sanja, kaj naj bi to pomenilo ? Da se je nekaj dogajalo, pa nič izcimilo, ali da se sploh ni nič dogajalo ? Če ima katera kakšno idejo bi bilo zelo dobrodošlo.
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 14:51:02
|
|
|
|
zarja1
|
Uff Sonya to je res nizka beta. Jaz sem jo imela 19 pri predzadnjem ET, pa so rekli, da je to vplliv zdravil. Če pa ni zdravil, pa pomoje to pomeni, da je nekaj vseeno bilo v nastajanju. Hmmmmmmm, bosta še Gigi in Mismis, pa druge povedale.....
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 14:55:19
|
|
|
|
mismis
|
Sonya, če si jemala sedaj samo K, bi težko rekla, da je vpliv zdravil, mislim da bi lahko rekli, da je šlo za zgodnji splav, še sploh če si delala prvi test (vem morala bi iti nazaj pogledat) s CB-jem, kajti CB običajno zazna višje vrednosti hormona beta hcg kot razni baby Check ali first sign. Takih zgodnjih spontanih splavov je veliko, ampak običajno ženske sploh ne vedo, ker ne delajo testa, ko jim M zamuja samo en ali dva dni. je pa dobra novica pri vsem tem, da lahko zanosiš, tako da bi morda nalednji krog kombinirala K z utrogestanom (saj ne vem, mogoče si to počela že ta krog)
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 15:04:47
|
|
|
|
sonya1
|
Nikoli nisem jemala ničesar drugega hormonskega kot sedaj Klomifen. Ne, tudi sedaj sem jemala samo Klomifen, niti z ultrazvokom mi niso preverjali, če Klomifen sploh deluje. Prvi test, CB, je v petek, drugi dan izostanka pokazal rahel plusek, vendar nedvomno plusek. Test sem šla delat zato, ker imam menstruacije zelo točne in ker sem imela malo občutljive prsi, dan prej mi je bilo zjutraj kar nenadoma slabo (pa mi ni nikoli) in sem bila par dni grozno zaspana (čeprav je bilo za to najbrž krivo vreme ). V nedeljo sem si mislila, bo test pokazal že močnejši plusek, prav tako na CB, pa je bil v resnici šibkejši. Sem že vedela, da to ni dobro. Danes zjutraj pa... Še dobro, da se v resnici še nisem začela dobro veseliti, sicer bi bila sedaj čisto obupana
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 15:10:22
|
|
|
|
zarja1
|
IZVIRNO SPOROČILO: mismis je pa dobra novica pri vsem tem, da lahko zanosiš, tako da bi morda nalednji krog kombinirala K z utrogestanom to bo zmagovalna kombinacija, pa naj te na UZ-jih spremljajo......Navijam, da naslednji mesec rata.
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 15:19:24
|
|
|
|
gigi1
|
Sonya Tako nizka beta ponavadi pomeni nosečnost in zgodnji SS. Baje je tega kar veliko, le da se ženske sploh ne zavedamo, da je šlo za nosečnost. Ponavadi to vemo le tiste, ki se zelo trudimo za in ob najmanjši zamudi naredimo test. Kot ti je že Miša napisala je tudi odvisno od tega kateri test si delala. Včasih je veljalo, da CB pokaže zanesljivo nosečnost saj zazna vrednost hormona nad 40 (mislim, da je sedaj tudi CB bolj občutljiv in zazana tudi nižje vrednosti). To naj bi bila vrednost, ki nakazuje dober izid. FS, BC in podobni mini testi zaznajo vrednost hormona 10. Torej je ponavadi treba ponoviti test s CB ali opraviti krvnega, da vemo pri čem smo. Kot sem že napisala se žal kar nekaj nosečnosti zaključi z zgodnjim SS in HB, da se tega večina žensk niti ne zaveda. Vzrokov za to je nešteto.. Najpogostejši so: pretanek ali predebel endometrij, pregrada na maternici, slab zarodek... Če se zadeva ponavlja je treba raziskati zakaj do tega pride. Je pa treba stvar pogledati iz tega zornega kota, da si uspela zanositi in to naj ti bo velika spodbuda za naprej. Vsekakor povej dr. Voglerju kaj se je zgodilo in naj pogleda v času O, če nimaš slučajno pregrado. Meni jo je ravno on odkril.
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 15:23:40
|
|
|
|
gigi1
|
Sonya sedaj sem prebrala, da si 2x delala CB test. Se pravi, da je bila vrednost hormona višja in je začela padati. Žal je to res tisto, kar smo mislile Naj te ne skrbi. Ponavadi se tako zgodaj vse samo sčisti in ni nobenih posledic. Lahko pa čez čas še enkrat preveriš s krvnim testom. Nekaj hormona še ostane v krvi...potem ta pada in ko je manj kot 0,05 se računa, da nosečnosti ni več.
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 15:26:35
|
|
|
|
gigi1
|
Fidi navijam, da se te je un gor že naveličal
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 15:28:18
|
|
|
|
gigi1
|
Mišika vidim, da sva skoraj isto odgovorili . jaz včasih svoje poste pacam skoraj pol ure, preden mi rata do konca napisat in poslat
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 15:29:15
|
|
|
|
sonya1
|
Gigi, hvala. Saj najbrž ne bo nič narobe, če grem k Voglerju v četrtek kljub temu, da se bo še cedilo iz mene ? Bova pa malo poklepetala. Joj, punce,kaj bi brez vas. Še eno vprašanje imam: Klomifen sem dobila v zasebni ordinaciji, z mojo ginekologinjo se o nosečnosti sploh ne pogovarjam, ker mi je izrazito antipatična in mi je povedala, če bom zanosila, naj grem kar drugam, da ima drugih preveč (prevzela je paciente po upokojeni zdravnici). Če pa hočem v kak postopek in da ga vsaj v začetku ne bi v celoti plačala, pa potrebujem napotnico. Če mi je moja ginekologinja ne da, mi jo lahko dajo v zasebni praksi ali ne ? Tudi tablete sem namreč dobila ne bel recept in sem jih morala plačati.
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 15:30:37
|
|
|
|
sonya1
|
Ej, punce, par dni sem bila . Kul !
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 15:44:31
|
|
|
|
gigi1
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonya1 Ej, punce, par dni sem bila . Kul ! Sonya nič ni narobe, da greš k Voglerju. Morda te bo kljub malo pogledal. Mene je, ko sem krvavela po A. Bodi pripravljena tudi na to možnost in naj ti ne bo nerodno. Večina nas je že doživela v IVF postopkih, da smo morale na UZ kljub . Vogler je tega navajen. Zate pa še bolje, da pogleda kakšno je sedaj stanje. No, saj bo sam ocenil...Morda te bo naročil na pregled v času O, da vidi kako je s pregrado (le ta se baje najbolje vidi v času O) Glede drugega vprašanja... Če jaz kaj vem rabiš napotnico od svojega G. Hitro poišči drugega. Tvoja ti pa mora dati napotnico v času dokler drugega ne najdeš. Naj me punce popravijo, če se motim. Kot vem pa ni tako enostavno najti drugega G. Pogovori se z dr. V. tudi o tem. Ker je on lahko tudi tvoj izbrani G. Le oboroži se z živci, ker boš pri njemu na Leonišču včasih čakala tudi po nekaj ur.
< Sporočilo je popravil gigi1 -- 10.5.2010 15:55:50 >
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 18:26:55
|
|
|
|
sonya1
|
Fidi, če sem jaz prav razumela, čakaš menstruacijo, da začneš s Klomifenom. Zarji se je že enkrat posrečilo pridelati predebel endometrij (kdo bi vedel, da je to mogoče, tudi jaz sem razmišljala o krvomočnici, ampak če Gigi reče da ne kar na pamet, potem ne). Ti Gigi si se pa odločila da ne greš več v postopek ? A zdaj pač poskušata in upata, da bo ali si vseeno kako pomagata s kako kemijo ali kakimi rožcami ? Hudiča, kako prekleto dolgo sem bila jaz prepričana, da je romantika in prava mera hopa cupa dovolj . Ja, svet je čedalje bolj kompliciran, še to kar so včasih naredili mimogrede je sedaj postala prava znanost. Zdaj grem pa malo ven, sem vsako leto že zgodaj spomladi začela tekat, letos se pa še zmeraj izgovarjam na vreme, da me zebe. Zebe me pa vedno. Ena moja dobra prijateljica je noseča, sedaj v 6. mesecu. Je bila prej taka zmrznjenka kot jaz, odkar je noseča, ji je pa stalno vroče. Že zaradi tega bi se splačalo biti noseča, da me ne bi več zeblo . Bodite lepo !
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 10.5.2010 19:44:27
|
|
|
|
gigi1
|
Ufff sem dans spet pametna, mi že kar škodva Sonya ne da kaj izrecno odsvetujem.. Naša Zarja izredno odreagira na vsako stvar, ki včasih deluje zelo nedolžno. V 1. postopku je pridelala hiperco, že na klomifenu je imela 8 celic (!). To je za klomifen ogromno. Je prebrala, da se krvomočnica svetuje za endometrij in jo je pila, čeprav se ni zavedala, da ima v bistvu krasen endometrij (10-12) in ga je imela ob krvomočnici 20 (s tem, da takrat ni jemala klomifena ali česa, kar tanjša E). Jaz samo svetujem, da najprej poskusite ugotoviti kako je z vami. In preverite katere kombinacije gredo v katerem primeru skupaj. Če te nikoli ni spremljal G ob klomifenu ali ti ob ovulaciji izmeril E, potem ne moreš vedeti kakšnega imaš. Lahko, da imaš tudi bolj debelega. Takim ponavadi klomifen pomaga, ker stanjša sluznico in se zarodek lažje vgnezdi. Zato se mi zdi kar neodgovorno od G, da nas pošljejo domov z nekaj škatlami klomifena in nas med tem časom sploh ne pogledajo. Če je E ponavadi normalen ali tanjši, ga bo klomifen le še stanjšal in je v tem primeru še kako dobrodošlo jemati progesteron in piti krvomočnico in malinov čaj za prekrvavitev. Vendar vedno opozarjam - najprej moramo vedeti kakšen E imamo v normalnem ciklusu in kako klomifen vpliva na naš E. Glede mene pa.. nekih posebnih težav razen let ni več. Imam svoje O, ki jih močno čutim in občasno preverjam z O testi. Trenutno nič kemije, rožic...le kakšna Bownova terapija ali limfna drenaža. Malo pazim, da jeva oba stvari, ki vsebujejo "taprave" vitamine in minerale. To je vse. Priznam pa, da že malo pogrešam dildokamerco
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......