phelps
|
Dobro jutro Teycika, če ima plod utrip nad 160 udarcev na minuto in manj kot 180 je to idealno, zato je skrb tu povsem odveč. Sicer se pa strinjam z eno, ki je napisala, da je vsaka nosečnica svet zase in primerjati rezultate med sabo je (vsaj meni osebno) malo hecno. To je isto, kot bi primerjale dolžino njegovega penisa Malo za šalo, malo zares Če je karkoli narobe, nam bodo zdravniki to zagotovo namignili, povedali, kakršnokoli tolmačenje tukaj pa je irelavantno oz. me smo laiki in lahko o vsem skupaj le ugibamo. Jaz sem ok, vikend je bil predvsem delaven, v grobem se bo ta teden končalo gnezdenje (pobavajo stene, položijo laminat in vgradijo vrata), sledi obsežno čiščenje celotnega stanovanja, potem pa malo pavze. Se bo pošteno prilegla. Pogovarjala sem se s kolegico, ki je pravkar naredila izpit za vaditeljico aerobne skupine nosečnic in je povedala, da je gibanje povsem normalno do takrat, ko lahko še normalno govorimo (da nismo tako zadihane). Na tistih 140 udarcev na minuto se ni povsem zanesti, ker nekatere, ki so bile že prej športnice in tiste, ki imamo boljšo kondicijsko pripravljenost, lahko prenesemo in zdržimo veliko več kot tiste, ki že prej niso gibale. Sama pri sebi vidim na steperju, da zelo hitro pridem do 140 udarcev (npr. pri hitri hoji), sem pa še zelo pri močeh, lahko ne samo govorim ampak tudi pojem. Prejšnji vikend sem bila na pohodu, sem ugotovila, da me le zelo strm klanec malo zdela in moram takrat upočasnit in vmes počivati. Telo itak samo pove, kdaj je dovolj. Omenila je še, naj se izogibamo vajam, kjer ležimo na hrbtu. S tem pritiskamo na eno glavnih žil (posledično se nam lahko začne vrteti), plod pa nima dovolj zraka v takem položaju - to je pomembno predvsem za drugo trimesečje in dalje. Komaj čakam, da bo konec (sicer za oči čudovitega) cvetenja, ker sem tudi jaz alergična na cvetni prah. Včeraj sem bila več ur zunaj, pa me je kar zdelalo. Uspešen začetek tedna želim!
< Sporočilo je popravil phelps -- 10.5.2010 9:40:38 >