mavo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lara73 IZVIRNO SPOROČILO: mavo Lara, srečno , pa dva poba imaš, a ne? Sicer smo pa vsi ob petkih kako uro špricali, samo res, da pri nas šele v srednji šoli, prej si nismo še upali. Saj veš, da zunaj trava raste in so mulci vsi zmešani...pa maj je mesec ljubezni...sigurno je do ušes zatreskan v kakšno punco, pa posedajo po klopcah celo dopoldne Smo vsi po mojem to skoz dali, ga bo že minilo...čez kakih petnajst let Ja dva poba. In čez petnajst let bo že Monika pubertetnica. Ah sej potem grem pa lahko upravičeno v penzijo...če drugače ne, pa invalidsko. Mulc večinoma telovadbo šprica al pa opreme nima s sabo. To je že napredek, ker prej je pa matematiko. Joj kok ga meče! Jezika, da mu ne sežem do gležnjev! Pa sem menda ženska.... Z učiteljico za slovenščino bi bil najraje kar na ti, da bi pa cveke popravil, to se pa ne sliši najbolje. Kapo dol vsem učiteljem in učiteljicam, ker meni bi se zmešalo in kakšnega mulca jezikavega okol ušes mal počohala. Al pa velik. Pa zvpis v srednjo šolo smo se še malo pogovarjali, če ne bi raje šel 3+2 in ne 4 letno, da ne bi zabluzil do konca. Sedmi razred pravdober, osmi dober, letos pa upam, da bomo brez popravca. Mu bom že dala punce pa klopce! Knjige naj se prime! Še štiri tedne zdržimo....sem že čist siva. Septembra pa ponovimo vajo. Monika bo imela čist zmahano in scufano mamo. Se mi reva že smili. Da ne govorim kok bom stara, ko bo Monika godna za sredno šolo! 50! Mati božja, a je to mogoče? Grem mal z Moniko ven. Sicer piha ampak v vozku bo pa že ok. Če te kaj tolaži, tudi jaz bom 50, ko bo Maša v srednji šoli. Samo me tudi bolj za ta večjega skrbi, se mi zdi, da so punce v šoli malo bolj pridne, tudi ko jih pomlad razganja. Res pa je, da raje ne pomislim, kaj vse smo mi počenjali. Matr, saj se mi bo zmešalo, če bo kaj po meni . Šola je bila že v redu, samo ostalo...sem bila stara 15 let, ko sem šla iz Šk. Loke na štop v Laško na Pivo in cvetje, medtem ko sta šla naša dva za vikend veslat po Kolpi. Me je videla mamina sodelavka na križišču štopat z enim kolegom, ki je imel čupo do tal (dolgolasci so bili takrat fejst moderni), pa ji je povedala. Mami je mislila, da sem na morje štopala, pa sem ji raje pritrdila, kot da bi ji povedala, da sem šla na festival piva Pol bi bil pa res hudič v strehi... O, ja, še veliko dogodivščin imam v rokavu, pa upam, da jih naša dva mulca nikdar ne izvesta Kar se njiju tiče, je bla mami skoz odlična, pa po šoli takoj domov...