|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
4.5.2010 22:15:48   
mavo
Pa še to: a je treba UZ kolkov plačat? Meni nihče ni nič rekel, imamo ga pa konec maja v ZD Šiškauser posted image

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
4.5.2010 22:38:25   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: mavo

Pa še to: a je treba UZ kolkov plačat? Meni nihče ni nič rekel, imamo ga pa konec maja v ZD Šiškauser posted image

mi ga mamo tud 17.5. pa prvič slišm da je treba to plačat??? mamo pa v ZD Kamnik.

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
4.5.2010 22:40:15   
slomak

Slomak, odlična ideja, tole za kavico. Jaz moram obvezno jutri dopoldne po plenice v Millerja, pa bi se lahko v Supernovi dobile na kavi, pa tortici. Ste zadnjič pisale, da so odlične... A bi prišla katera? Saj za drugam tako ni, ker je tako blesavo vreme...pa še jutri bo menda regresuser posted image

regres? user posted image

za jutri sporočim, kdaj pa bi ti šla tja? dopoldne vrjetno...

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
5.5.2010 7:01:03   
mavo

IZVIRNO SPOROČILO: slomak

Slomak, odlična ideja, tole za kavico. Jaz moram obvezno jutri dopoldne po plenice v Millerja, pa bi se lahko v Supernovi dobile na kavi, pa tortici. Ste zadnjič pisale, da so odlične... A bi prišla katera? Saj za drugam tako ni, ker je tako blesavo vreme...pa še jutri bo menda regresuser posted image

regres? user posted image

za jutri sporočim, kdaj pa bi ti šla tja? dopoldne vrjetno...

ja, dopoldne, nekako do 11ih, da sem vsaj do enih doma. Sporočte, če bi šla katera na kavo. Ja, regres so pa res nakazali, juhu

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
5.5.2010 7:50:34   
MATEJKA_
jutro... smo bili prejšnji teden na morju user posted image smo ful uživali, ta malega sem imela od jutra do večera zunaj v košari ali na koci, ko je bil budn. ima pa vedno hujše krče, očitno pa tud mleka in mlečnih izdelkov sploh več ne prenese (seveda tiste, ki jih jem jaz, on še jih ne...). sadja tud ne smem, tako da sem že cela boga. po onih elevit tabletah pa ima zelo močne krče, sem jih zato opustila. zdaj pač samo kalcij jemljem.

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
5.5.2010 8:45:28   
mucica2
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za regres mavo

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
5.5.2010 9:57:18   
protina
jutro!

uz kolkov sve midve imele,ko sve šle iz porodnišnice,po 1 mesecu pa nič več povijanjauser posted image ,tako da smo že 1,5 meseca brez

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
5.5.2010 10:09:39   
Tinca Malinca
Tudi jaz prvič slišim, da bi morali plačati UZ kolkov. Mi ga imamo 26. 5., ko bo stara točno 3 mesece... bomo videli.

A res??? A regres je? A to dobimo kljub temu, da smo na porodniški? O, the best user posted image user posted image user posted image Pa sploh ne morem pogledat, če sem ga dobila nakazanega, ker sem na počitnicah... No ja, bo že počakal user posted image user posted image user posted image

kopanje: pri nas je kopanje cela žurka; zelo se veseli čofotanja v vodi, čeprav k sreči še ne čofota zares, da bi vse špricalo naokoli. Kopamo se vsak dan, milimo pa samo enkrat na teden.

Kako pogosto user posted image umivate laske (oz. glavo)? Jaz to naredim bolj kot ne vsak dan, pa me moja starša kregata (ker sva na počitnicah), da je to prepogosto. Naša ima ful laskov in to precej dolge in če jih ne umijem, ima potem ogromne zapate suhe kože na lasišču (to so menda že temence, a ne?) in se potem matram in tisto dol čoham... zato je bolj enostavno, če ji lepo umijem lase, zdrgnem, da so skoraj suhi in včasih namažem z oljem.

oblačenje: jaz sem še vedno pri dveh bodijih, hlačkah in nogavičkah; samo zadnjič, ko je bilo res vroče, je imela en bodi oblečen. Če je hladno, ji za ven oblečem še en dodaten kompletek (hlačke in jaknica). Za spat pa bodi in čez en pajac. Imam pa kar težavo, ker meni skoraj nikoli ni vroče in ne znam prav presodit, kdaj bi jo bilo treba obleči manj.

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
5.5.2010 10:56:54   
mavo
Tinca Malinca, regres ti pripada, če v tekočem letu izkoristiš vsaj 10 dni dopusta (letošnjega, ne lanskega), čeprav v javni upravi menda še nihče ni zakompliciral, tudi če nisi koristila LD pred nastopom porodniške. Jaz sem ga dobila, sem na kliku preverilauser posted image
Mi mamo tudi 26.5.slikanje, pa naša bo tudi ravno takrat stara tri mesece. Imamo pa v ZD Šiška. A nisi ti tudi iz LJ?

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
5.5.2010 11:10:33   
punsha
Ojla user posted image
joj, kakšen mraz, jaz sem kar malo zakurila. Kje so tisti topli dnevi? Uf, komaj čakam sonce.

Slikanje kolkov, mi smo imeli na Jesenicah, ni nič za plačat. Kar hecno mi je, da bi bilo drugje za plačat user posted image

Jaz pa ne vem, kaj se dogaja z našim mali. A je možno, da se otrok že sedaj tako naveže na mamico? Sem ga zadnjič pustila z očijem, jaz pa šla tečt...pa je bil taaaak jok. No včeraj pa isto, ko sem šla v trgovino. Ves čas joka. In ko pridem takoj na joško, kot bi bil sestradan, pa čeprav je jedel pred eno uro. Ni mi jasno, saj je user posted image tudi z njim. Sem rekla, da bomomorali večkrat po kratek čas prakticirati. To pa res nebi rada da Enej joka, samo da mene ni user posted image .

Kopanje, ooo, pri nas tudi tako uživa! Sedaj je že fest začel brcati in se odrivati v banji. Je treba prav paziti, da se ne butne v glavo. Pa na previjalni mizi je pravi razgrajač, se odriva z nogami in dela mostoveuser posted image . Prav fino ga je gledat, ko je tako razigran.

Sem pa ugotovila, da ga moram dati spat na uro in pol (takrat ga malo bolj opazujem in res vedno mane oči, prstke daje v usta, zeha) in potem je čez cel dan dobre volje in tudi ponoči lepo spi. Če pa se mu zmede ritem je pa vse narobe.

No sedaj se pa prebuja. Gremo jest, jaz pa vmes brat knjigo. Sedaj berem - Vsak otrok se lahko nauči praviluser posted image
Se tipkamo

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
5.5.2010 11:17:05   
Lara73
slikanje kolkov da je za plačat? Prvič slišim. Mi smo ga imeli v Kranju v porodnišnici pri enem mesecu, vse ok (junija nam zdaj ni treba priti), plačali nič. Plačujete mogoče samo pri privatnikih, al tudi v ZD?

Mi glavico umijemo vsak dan. Se nam tudi drugače preveč nabere temenčkov. Lask pa nimamo veliko.

Ah, kaj je že to regres  Še lansko leto ga je bilo samo pol, ker je šla firma rakom žvižgat. No prejšnji mesec so pa še podrli tovarno in poslovno hišo do tal! Žalosten pogled za nas, ki smo tam delali. Zdaj bodo začeli zidati Hofer. Same štacune.

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
5.5.2010 12:57:42   
tasa3
ce si bil zaposlen sam prve tri meseca letos, ti pripada regres al ne? v sorazmerju...

nas je tdi zaspan na 1,5 - 2 uri... ga je treba uspavat, takoj vids kdaj je teckouser posted image
nas joka ko je zaspan al pa lačen, drugače pa je kr dobro voljček

edini problem ki ga imamo je, da zaspi v košu al pa v vozičku in to je treba gugat, drugače se kaj hitro zbudi

aja še to, mi smo imeli pregled kolkov pri 1,5 msescih, pa je blo vse ok, da ni treba vec povijat, pa tud za plačat ni bilo nič

lp

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
5.5.2010 13:03:21   
Kati81
Tudi mi za UZ kolkov nismo nič plačali.

Slomak - ja vasaka patronažna ima svoje fore. Naš po kopanju joče zato k bi verjetno rad bil še  v vodi, sam to pa ne gre, ko dobi pa flašo se umiri.

(odgovor članu tasa3)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
5.5.2010 14:19:11   
bili83
Tinca Malinca, regres ti pripada, če v tekočem letu izkoristiš vsaj 10 dni dopusta (letošnjega, ne lanskega),

mislim, da ni čisto tako. LD ti pripada ne glede na to ali si v porodniški ali v službi in posledično tudi regres (celoten). jaz sem npr. v porodniški od 4.1.2010 do 5.1.2011, to pomeni da letošnjega dopusta ne morem koristit, pa sem dobila ravno tako polno št. dni dopusta in polni regres. Če pa si npr. na neki firmi zaposlen pol leta, pa ti pripada sorazmerni del dopusta in tudi sorazmerni del regresa.

mi smo imeli danes uz kolkov. oba sta 1auser posted image user posted image  aja, pa tudi jaz prvič slišim, da bi za to morali plačat...

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
5.5.2010 14:19:14   
julieb
Smo s pregleda UZ in je vse ok.

Za varianto plačila smo se odločli, ker so bližje kot pa tisti, ki imajo z našo pediatrijo porihtano na napotnico in se mi je izplačalo plačati 12,65€ namesto enourne poti v eno smer, plačevanje parkirnine, pa še kaj bi se našlo. Če bi bila ambulanta na napotnico bližje bi sigurno šča rajši na napotnico, zdaj pa nisem hotela matrati sebe pa malega zaradi teh par evričov.

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
5.5.2010 14:22:55   
mavo

IZVIRNO SPOROČILO: tasa3

ce si bil zaposlen sam prve tri meseca letos, ti pripada regres al ne? v sorazmerju...

lp

Se mi zdi, da moraš biti za regres vsaj 6 mesecev zaposlen, pa v tekočem letu ga moraš vsaj 10 dni koristit. Če sem te prav razumela, ti je konec marca pretekla pogodba za dol. čas? Potem ti mislim da regres ne pripada. Če bi rada vedela bolj podrobno, poglej v Zakon o delavnih razmerjih, ali pa vprašaj kako pravnico. Imamo eno tule gor, a ne, Mucicauser posted image ?

(odgovor članu tasa3)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
5.5.2010 15:30:40   
Olive
Pozdravljene mamice in vsi dojenčki.
Skozi prebiranje mi še rata priti, vendar za komentiranje pa zmanjka časa. Sem dobila spet nekaj dobrih informacij. Sploh tale današnja me je zelo razveselila, da nam pripada regres. user posted image user posted image

Imam pa dve vprašanji:
1. Po odmerku proti Rota virusu so potrebni dodatni higienski ukrepi. Postavilo se mi je vprašanje, kako je s kopanjem v banjici teh 10 dni? Ali jih takrat niste in ste jih samo po mačje umivale ali sem se samo prestrašila in s tem malce zakomlicirala?

2. Ali boste šle z dojenčki na plavalni tečaj?

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
5.5.2010 16:17:20   
julieb
Mi smo se po prvi dozi proti rotavirusu kopali normalno kot prej.

Rito mu itak vedno prej pobrišem z robčki, če je pa pokakan pa z vodo in vato umijem.

Jaz ne bi komplicirala, če lepo skrbiš, da je rita čista pri vsakem previjanju nima kaj biti.

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu Olive)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
5.5.2010 17:16:40   
Jada82
Oj punce!

Mavo, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tako težo in višino user posted image user posted image user posted image Res je že prava babnica, super! user posted image user posted image user posted image Uf, mi smo nekje na pol tega, hahah

Še kar imamo dež, dež, dež in še cel teden bo. user posted image user posted image user posted image Sem mislila že vzet dežno prevleko in vseeno mal ven šibat, ampak se še vedno tako slabo počutim, da bova raje kar notri user posted image Zdej Izabela spi, potem bova pojedli, potem pa upam, da ne bo preveč joka, da mi uspe en film pogledat.
Sem pa imela grozno noč ... sem se zbujala na 2 uri zaradi blesavega nahoda. Ja sej, če me user posted image ne zbuja, me pa bolezen. Eh ja.

Tudi mi smo imeli UZ kolkov danes, vse ok. Ni bilo nič za plačat, imeli pa smo kar v ZD Bled, tako da, super.

Nekaj me zanima: recimo, kaj mislite, da je to: če se user posted image v katerem koli delu dneva joka, tudi, ko je v naročju? Ali so to krči? Ma jest sem že čist živčna zarad tega joka. Naša res skoz joka no, ko je budna. Al pa se smejčka 5 minut, pol pa šobica in v jok, ki se včasih prelevi prav v histeričnega. Jo je treba takoj v naročje dat, včasih še potem joka user posted image user posted image user posted image

No, drugače pa vam prilepim eno slikico, kadar je user posted image vesela user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

Lep dan vam želim še naprej ... jaz jo bom odkihala in odsmrkala proti dnevni sobi ....

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
5.5.2010 17:54:21   
ursulina
živjo!

jada, ful lušna fotka, malčica je prava lepotička!!!

tudi naša karlina se zdaj večino dneva kar prenosi, včasih ni noben položaj dober, še najbolj ji paše na rami kot za kupček ali pa kontra na roki na trebuščku, takrat tudi zaspi, ko jo neha matrati. dajem ji čajček kumina, janež, kamilice, pa kapljice proti krčem iz lekarne deteljica in kar pomaga - kadar jo napenja. če pa so krči pa nič, samo pač da minejo ti prvi meseci... ali se izabela kaj usloči ali brca z nogicami oz. pač čutiš, da ima krče, ko jo nosiš? saj bo minilo, boš videla!
pa pazi zaradi prehlada, da ne boš kihala in kašljala v malo, če je hudo - nosi masko, zaradi nevarnosti RSVja!

Moj januarski sonček 2008 je navihanček Lenart.
Februarja 2010 je dobil še ljubko sestrico Karlino.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
5.5.2010 18:01:26   
punsha
krči ja kaj pa vem. Vsak jok ravno niso krči. ponavadi se vidi al user posted image zvija al ne. Pri nas je takrat ratal čisto rdeč v obraz (tisti čas, ko je bil krč), nogice in rokice pa je močno vlekel k sebi. Ko bi človek vedel kaj je... saj počasi se začne prepoznavat tale jok. Jaz sedaj približno že vem kaj ga matra. Al je lačen, al zaspan, al ga napenja... hvala bogu joka zelo malo. Ponavadi prestrežem, če se le da. Joj, ko bi teli naši malčki znali povedat, ane. Samo hitro naj se vsem končajo in naj že odidejo teli krči

Midva sva bila pa malo zunaj. sem ga imela v pestunji, pa za vsak slučaj dežnik seboj. Je prav pasalo.
Sedaj grem pa likat...

< Sporočilo je popravil punsha -- 5.5.2010 18:03:45 >

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
5.5.2010 18:07:28   
ursulina
hja, minili bodo krči, prišle bodo težave z zobki, hranjenjem, pa spanjem, pa odvanjanje od dude, pleničke... skoz bo kaj user posted image vmes pa veliko veselja in stiskanja user posted image

Moj januarski sonček 2008 je navihanček Lenart.
Februarja 2010 je dobil še ljubko sestrico Karlino.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
5.5.2010 20:13:11   
mavo

IZVIRNO SPOROČILO: bili83

Tinca Malinca, regres ti pripada, če v tekočem letu izkoristiš vsaj 10 dni dopusta (letošnjega, ne lanskega),

mislim, da ni čisto tako. LD ti pripada ne glede na to ali si v porodniški ali v službi in posledično tudi regres (celoten). jaz sem npr. v porodniški od 4.1.2010 do 5.1.2011, to pomeni da letošnjega dopusta ne morem koristit, pa sem dobila ravno tako polno št. dni dopusta in polni regres. Če pa si npr. na neki firmi zaposlen pol leta, pa ti pripada sorazmerni del dopusta in tudi sorazmerni del regresa.

mi smo imeli danes uz kolkov. oba sta 1auser posted image user posted image  aja, pa tudi jaz prvič slišim, da bi za to morali plačat...

Mi ni dalo miru tole z regresom, pa sem našla uradno razlago. Res moraš po zakonu izkoristit dva tedna dopusta, preden greš na porodniško, da ti v tekočem letu pripada dopust in s tem tudi regres za dopust. Je pa tudi to res, da skoraj povsod priznajo pravico do dopusta in regresa tudi če ne izkoristiš teh 10 dni LD. Citiram:

"V skladu z določbo 3. odstavka 163. člena ZDR ima delavec pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev.

Če pa je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil dopust odmerjen, delal manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust do konca tekočega koledarskega leta, od tega mora izrabiti do konca koledarskega leta najmanj dva tedna, preostanek pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta."

Drugače pa je veliko dobrih razlag glede dopusta in regresa na tem linku:
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/delovna_razmerja_in_pravice_iz_dela/delovna_razmerja/zdr/letni_dopust_in_regres_za_letni_dopust/

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
5.5.2010 20:16:02   
mavo
mi smo imeli danes uz kolkov. oba sta 1auser posted image user posted image aja, pa tudi jaz prvič slišim, da bi za to morali plačat...
[/quote]

Mi ni dalo miru tole z regresom, pa sem našla uradno razlago. Res moraš po zakonu izkoristit dva tedna dopusta, preden greš na porodniško, da ti v tekočem letu pripada dopust in s tem tudi regres za dopust. Je pa tudi to res, da skoraj povsod priznajo pravico do dopusta in regresa tudi če ne izkoristiš teh 10 dni LD. Citiram:

"V skladu z določbo 3. odstavka 163. člena ZDR ima delavec pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev.

Če pa je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil dopust odmerjen, delal manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust do konca tekočega koledarskega leta, od tega mora izrabiti do konca koledarskega leta najmanj dva tedna, preostanek pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta."

Drugače pa je veliko dobrih razlag glede dopusta in regresa na tem linku:
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/delovna_razmerja_in_pravice_iz_dela/
delovna_razmerja/zdr/letni_dopust_in_regres_za_letni_dopust/

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
5.5.2010 20:21:13   
mavo
sorry, ne vem, zakaj tako na široko objavi postuser posted image
Sem poskusla popravit...

Pa še nekaj, za tiste, ki delate v javni upravi: s 1.4.2010 se je preverjalo pogoje za napredovanje v plačni razred, pa malo preverite, da niso na vas pozabili, zdaj ko ste na porodniški...se je že zgodilo. Se mi zdi, da je datum preverjanja pogojev enak za celotno JU...

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.