|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
5.5.2010 20:21:58   
Smrketa13
Jada tvoja je res luškana.

Najin se zadnje čase ful slini, sam mal ga po naročju nosiš pa maš vse slinaste cunje...

Kako ste pa dodale sliko, jest sem dons naredila eno ful dobro pa bi vam jo rada pokazala.

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
5.5.2010 21:26:24   
niwci
IZVIRNO SPOROČILO: *dotika*

Me je mucica2 prišla pozdravit na mojo "novo" temo user posted image . Se mi je tako fajn zdelo, da sem še jaz prišla vas pozdravit in sporočit novičko: midva pričakujeva konec decembra user posted image user posted image user posted image . 1. pregled včeraj je že za mano, N 5t 5d, vidi se sicer samo pravilno oblikovana GV. Menda bomo dočakali srčka. No, takoj po NS pa me čaka cerklaža, da bo dete je čimdlje vzdržalo v mojem trebuščku.

Srečno mamice!!!

Bravo! user posted image user posted image user posted image Pa uspešno naprej!

Jada imaš lepo punčko. Kar pogumno naprej!

(odgovor članu *dotika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
   [Brisano sporočilo]
5.5.2010 21:43:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu slomak)
  Neposredna povezava do sporočila: 1803
   [Brisano sporočilo]
5.5.2010 21:46:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu slomak)
  Neposredna povezava do sporočila: 1804
   [Brisano sporočilo]
5.5.2010 21:48:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu smuki)
  Neposredna povezava do sporočila: 1805
   [Brisano sporočilo]
5.5.2010 21:50:38   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 1806
   [Brisano sporočilo]
5.5.2010 21:54:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu slomak)
  Neposredna povezava do sporočila: 1807
   [Brisano sporočilo]
5.5.2010 21:59:38   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mavo)
  Neposredna povezava do sporočila: 1808
   [Brisano sporočilo]
5.5.2010 22:03:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tinca Malinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1809
   [Brisano sporočilo]
5.5.2010 22:07:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Lara73)
  Neposredna povezava do sporočila: 1810
   [Brisano sporočilo]
5.5.2010 22:13:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Olive)
  Neposredna povezava do sporočila: 1811
   [Brisano sporočilo]
5.5.2010 22:15:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ursulina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1812
   [Brisano sporočilo]
5.5.2010 22:20:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1813
5.5.2010 22:55:57   
mavo

IZVIRNO SPOROČILO: zimska

O regresu piše v zakonu o delovnih razmerjih takole:

131. člen

(regres)

(1) Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače.
(2) Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta.

(3) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta.

(4) V primeru, da ima delavec pravico do izrabe le sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa.

(5) V primeru, da ima delavec sklenjeno pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom, ima pravico do regresa sorazmerno delovnemu času, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, razen v primerih, ko delavec dela krajši delovni čas v skladu s 66. členom tega zakona.

Ja, ampak najbolj je pa grozno, da kljub vsem tem besedam veliko folka ne vidi regresa. Na žalost...
A so še katero v službi opozorili, da mora izkoristiti 10 dni dopusta pred porodniško, da ji bo v tekočem letu sploh pripadal dopust in regres? Ker finta je v tem, da če nimaš pravice do LD, potem nimaš pravice do regresa. Meni so rekli, da je bolje, da izkoristim dopust, da ne bom slučajno ob regresuser posted image

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
6.5.2010 8:16:12   
Aja1

IZVIRNO SPOROČILO: mavo

IZVIRNO SPOROČILO: zimska

O regresu piše v zakonu o delovnih razmerjih takole:

131. člen

(regres)

(1) Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače.
(2) Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta.

(3) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta.

(4) V primeru, da ima delavec pravico do izrabe le sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa.

(5) V primeru, da ima delavec sklenjeno pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom, ima pravico do regresa sorazmerno delovnemu času, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, razen v primerih, ko delavec dela krajši delovni čas v skladu s 66. členom tega zakona.

Ja, ampak najbolj je pa grozno, da kljub vsem tem besedam veliko folka ne vidi regresa. Na žalost...
A so še katero v službi opozorili, da mora izkoristiti 10 dni dopusta pred porodniško, da ji bo v tekočem letu sploh pripadal dopust in regres? Ker finta je v tem, da če nimaš pravice do LD, potem nimaš pravice do regresa. Meni so rekli, da je bolje, da izkoristim dopust, da ne bom slučajno ob regresuser posted image

10 dni dopusta moramo koristit v tekočm letu 2010, drugače nam teh 10 dni propade. In za nas je bilo to mogoče le pred porodniško.

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
6.5.2010 8:30:47   
mucica2
zimska user posted image user posted image user posted image user posted image za uspešen pregled !! Sam imate pa res korenjaka user posted image user posted image user posted image

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
6.5.2010 8:42:03   
Kati81
Jaz sem koristila 7 dni novega dopusta, 3 dni mi ga propade ostalo bom koristila v drugem letu.
Glede na to da sem dobila ves dopust, predvidevam da bom dobila tudi ves regres, no bomo videli, junija ko bo nakazilo.
Obstaja pa možnost, da se za določen čas prekine porodniško, koristi nekaj dopusta ali gre nazaj v službo, potem pa se nazaj vzame porodniško. Poznam take primere, ki so šle maja za 2 meseca v službo in potem bile julija in avgusta nazaj na porodniški doma. To je bilo 2 leti nazaj.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
6.5.2010 8:55:36   
Lara73
jada: lepotička user posted image user posted image

zimska: kakšna kilaža user posted image . Pa to samo od dojenja? Sicer pa tudi dolžina ni zanemarljiva.

Včeraj popoldan smo šli v Ikeo. Ojoj kok joka smo imeli. Mala se ne mara več vozit očitno, Je že parkrat jokala v avtu kot bi jo rezali! Celo pot sem jo nekaj animirala, pela, pa ni pomagalo kaj dosti. Tko da ne vem kako bom prišla na piknik, ker moj verjetno ne bo šel.  Se mi jo ne zdi mučit. Potem pa 3× pokakana! In to 1× za preoblečt, ne samo za prvit! Drugače pa po 4 dni ne gre!

grem se zrihtat, ker moram v šolo na izredne govorilne ure! Mulc šprica zadnje ure ob petkih - telovadbo, pa še vmes malo! Joj je v 9.razredu.Kaj bo v sr.šoli....

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
6.5.2010 9:09:36   
valentinčica30
IZVIRNO SPOROČILO: Smrketa13

Najin se zadnje čase ful slini, sam mal ga po naročju nosiš pa maš vse slinaste cunje...

Tudi moj je kot polžek, povsod slino pušča, pa po malem že pluvauser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
6.5.2010 9:22:16   
mavo
Lara, srečnouser posted image , pa dva poba imaš, a ne? Sicer smo pa vsi ob petkih kako uro špricali, samo res, da pri nas šele v srednji šoli, prej si nismo še upali. Saj veš, da zunaj trava raste in so mulci vsi zmešani...pa maj je mesec ljubezni...sigurno je do ušes zatreskan v kakšno punco, pa posedajo po klopcah celo dopoldneuser posted image
Smo vsi po mojem to skoz dali, ga bo že minilo...čez kakih petnajst letuser posted image

Zimska, pa sem jaz mislila, da je naša punca močna in velika...to pa so mere.
Jada, ti se pa nikar ne sekiraj, če je tvoja Iza malo bolj drobčkena. Ko bi vidla našega prvega, kakšen je bil. Pri treh mesecih je imel pol kile manj kot Maša pri dveh mesecih, s tem da je bil za 3 cm daljši!! Še zdaj je tak suhec, da bi se lahko za telegraf štango skriluser posted image

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
6.5.2010 10:06:54   
Bauky
Lep pozdravček, punce...

En leeep čas se vam nisem javila.... mislim, da od poroda nič več... ampak pa vas ves ta čas redno spremljam in ugotavljam vsak dan sproti, kako so si naši malčki podobni v vseh stvareh. Zraven ko vas prebiram , se včasih kar smejem dogodivščinam vaših malčkov in malčic, ker so popolnoma enake kot pri nas ... pa je to, spanje, kakanje, papanje, smejanje, sitnoba... ipd.

Danes sem pa si organizirala čas tako, da vam lahko tudi malo napišem - prebrala pa sem vas tudi že ( se včasih prav vidi kakšno vreme je zunaj, včasih več, včasih manj postov)

No, da vas malo spomnim ...
Rok se je rodil 18.2., tehtal je 3210g, in 53 cm
pri 1. mesecu je imel 4285 g in le 54 cm ( čeprav sem ga jaz doma namerila 56 cm)
pri 2. mesecu je tehtal 5330 g in šele takrat meril 56 cm po zdravnikovo user posted image .

No, po merah ne zgleda velik fant ... (za razliko od drugih tukaj gor ... a ne , zimska), ampak je pa kar debelinko za videt, sploh podbradek ima tak, kot kakšen tastar, pa "klobasic " ma tud velik...

No, vglavnem smo se vsi skupaj našli .. in ponoči že od začetka kar spimo.. 1x se sicer zbudimo okrog 4 zjutraj za jest in potem spimo dalje... tako da je kar fajn in se midva lahko kar naspiva zraven.

Kopanje - midva ga kopava vsak dan zvečer okrog pol devete ure in v vodi ful uživa, potem pa se na veliko najemo in zaspimo, kot sem rekla do ca 3-4 zjutraj. Pred kopanje pa ga ne hranim, mi je tudi patronažna rekla tko - je včasih skoraj bolj lačen kot sit ko se gremo kopat.

Da ne bom predolga... bom še kaj napisala .... zdaj pa moram it... duda ven pade med spanjem in je ihta...user posted image

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
6.5.2010 11:13:44   
Bauky
A, ste šle vse ven na sprehod, ko ni nobene gor? Kaj se je meni zdej nardilo... me je soseda poklicala če mislim it kaj ven na sprehod, ima dva tedna starejšo hčerkico ... in itak, sem bla za takoj...user posted image takoj oblečem in zrihtam in greva v naročju dol v garažo.. in kaj vidim ... nič... ni avta in ni vozička, ki je bil seveda v avtu... ga je pa moj danes edinkrat vzel za v službo... in to glih takrat ko misli človek it ven na zrak. user posted image Ja, nč, smo ble pa pred hišo, jst Roka v naročju ona pa z vozičkom in se menimo... ziher ene 20 min, me je roka že tko bolela, da sem mogla it kar not.

slikanje kolkov - mi še vedno čakamo na datum iz Bolnice NM, napotnico sem jim poslala takoj po prvem pregledu, pri 1 mesecu in ni še nič odgovora. Tudi jaz upam, da ne bo za plačat in da bodo kolki spet 1a kot so bli ob odpustu.

zdej grem pa mal kuhat... popoldan pa mal v šoping za user posted image

(odgovor članu Bauky)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
6.5.2010 11:52:21   
Anonimen
Se že nekaj časa nisem javila, sploh ni bilo časa. Čvekate pa ko nore. Sploh ne vem kje sem ostalauser posted image

Danes se je končno naredil lep dan za vozičkanjeuser posted image

A imajo vaši user posted image še krče? Jaz sem zdaj kupila BipGaia in mu ful pomagajo. Je pa res, da prdi ko noruser posted image Ampak bolje to, kot pa da ga zvija.

(odgovor članu Bauky)
  Neposredna povezava do sporočila: 1823
6.5.2010 11:53:08   
Olive
Julieb in Zimska , hvala za mnenje. Sem res malce zakomlicirala od strahu. Verjetno ravno zaradi tega, ker sem videla, da ne smejo 14 dni po prejeti dozi v bazen. Vidim, da so imajo tudi ceno odmerka RotariX različno ceno. Pri nas je bil 72,52€.

Joj kakšno "aprilsko" vreme. user posted image
Aprila smo imeli pa že skoraj poletje. Upam, da bo kmalu kaj lepše.

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
6.5.2010 11:54:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bauky
.user posted image takoj oblečem in zrihtam in greva v naročju dol v garažo.. in kaj vidim ... nič... ni avta in ni vozička, ki je bil seveda v avtu... ga je pa moj danes edinkrat vzel za v službo... in to glih takrat ko misli človek it ven na zrak. user posted image

Kok je men to znano. Kdaj se mi ne da iz avta vzet vozička in rečem, da ga bom zjutri dala ven in pol mi ga moj odpeljeuser posted image

A na slikanje kolkov se je treba kam naročit?

(odgovor članu Bauky)
  Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.