|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
9.5.2010 13:19:40   
punsha
ojej jada user posted image . Saj sploh ne vem kaj naj rečem. Ko bi vedela kaj ji je. Jo kaj matra, al pa kar tako joka... Kaj ti pa pediatrinja reče? Si raje sploh ne predstavljam, da bi toliko jokal. Res moraš biti močna. Pa s tvojim se menjavajta, da ne posluša vedno en joka. In takrat pojdi sama ven, pa na kako kavico. Vsaj tolko da se malo pomiriš, da spočiješ ušesa. Res upam in držim pesti, da bo čimprej bolje. Mah kaj čimprej, kar takoj naj bo. Že tako se ti srce trga, če malo joka, pa ne veš kaj mu je, kaj šele takole. user posted image

Midva sva bila tud dopoldne zunaj, sva vozičkala, sedaj pa v sobi spi. Jutri imamo pa pregled in 2 cepljenje.Sem ga prej tehtala. Sicer tako da sem se najprej sama, potem sem pa še malega prijela. Ok, vem da to ni ravno natančno...in res upam da se tehtnica moti. Pred kakima 2 tednoma sva se tako tehtala, je pokazalo da ima 6400, danes pa 6100 user posted image . Res pa sem ga šla tehtat zato, ker se mi je zdelo, da nima več tako okroglega trebuščka kot ponavadi. Ok, ne bom kake panike še zganjala. Bomo videli jutri. Res upam, da je lepo napredoval, ker je spet veliko bruhal. Držite pesti.

Sedaj moram pa malo pospravit, imam tako kot bi bomba treščila user posted image , obup.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
9.5.2010 13:43:58   
Tinca Malinca
Ojoj, Jada! Se mi prav smiliš. A je mogoče mali prevroče? Naša pade v histerijo, če ji je slučajno prevroče; hitro slečemo kakšen sloj in je spet lepo zadovoljna. Mirne živčke ti želim!
No ja...danes nenormalno tuli tudi, kadar je lačna... in to je non stop. Kot kaže, imamo zagon rasti.
Mi imamo tudi jutri pediatrinjo. Me prav zanima, kako bo. user posted image user posted image user posted image

Kati, tebi je pa prav fino user posted image user posted image user posted image . Na morju bo super.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
9.5.2010 15:41:23   
Lara73
ojoj Jada! Sicer tudi mi veliko jokamo in res pomaga, če jo slečem. Ne čisto, za začetek hlače, žabice, potem pleničko in je za nekaj časa ok. Imamo problem čez dan, ko prmalo spi naenkrat. Od 15 - 45 minut. Potem je pol ure supor, nato sitna eni uro za znoret. Dop še gre ker je naspana od noči. Ampak vsaj ponoči spi (trkam). Smo probali vse: v narčju, v posteljici, v moji postelji, vozičku, prenosna posteljica na terasi, avtu,...nič ne pomaga, vse je isto. Tko da Jada te razumem, kok je lahko človek že iztirjen, Mi tudi ne hodimo nikamor zaradi tega.

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
9.5.2010 16:22:59   
Lily86
Jada - jaz te čisto razumem, mi imamo tudi precej jokavega dojenčka. Smo imeli zadnjič podobno zgodbico na izletu - šli smo na morje za vikend. Na poti tja je bolj ali manj spala, ugotovili smo da pomaga, če daš muziko ful na glas, ko začne jokat. No, ko smo prišli tja, parkiramo, jo v avtu previjem, vzamemo voziček, potem pa taaaki jok, kot da jo dajemo iz kože. Čisto rdeča je že bila od joka in popolnoma NIČ ni pomagalo - nošenje na vse možne načine, ziza, duda, voziček, nič... Potem sma slekli eno plast oblačil, če bi ji bilo slučajno vroče, se še enkrat razvili, pa nič... Trajalo je nekje pol ure, ampak res je bila taka histerija, da bi jo najraje dala v lupinico pa domov. Ampak se mi zdi, da sem že čisto imuna na take izpade. Sploh si jih ne jemljem več k srcu, ker bi bila preveč obupana... Vedno imam v glavi, da bo slej kot prej morala nehat. No, čez pol ure je bila tak zmatrana od joka, da je zaspala kot ubita in prespala bolj ali manj cel dan - zgleda da ji je pasal morski zrak. Kaj pa vem - mogoče je tako občutljiva, da jo sprememba okolja toliko vrže iz tira. Naša vedno joka, ko kam greva - pa če je to domov k mojim ali kamorkoli na nov prostor. V trgovine hodima izključno s slingom, ker v vozičku ni variante da je mir. Kaj pa vem kaj ti naj rečem, vsak otrok je drugačen, eni so pač malo večji izziv kot drugi. Ne jemlji si preveč k srcu in imej v mislih, da vse mine - vsak dan je starejša in tako mala ne bo več nikoli!
Doma pa jo dam ponavadi v ležalnik in ga gugam z nogo, pa je ok. Ima pa tudi isto finto - če hodiš in se ustaviš je takoj jok. Tudi v avtu, če se ustavimo na semaforju, že protestira :) Če pa jo nosim po rokah, pa še kar tuli, pa jo dam dol, pustim 10 minut da se zjoče, potem pa je še kako vesela in mirna, ko jo spet vzamem na roke. Mogoče poskusi s slingom - zvežeš jo na sebe in imaš še vedno obe roki prosti, da lahko kaj narediš po stanovanju - midve tako kuhava in sesava, pa pleševa in čistiva. Ker da bi jo pa nosila sem pa tja cel dan, pa si tudi ne znam več predstavljati, čeprav smo veliko tega dali skozi, ampak sem bila jaz čisto nesrečna, ker se mi je zdelo, da cel dan ne naredim čisto nič drugega, kot nosim otroka sem pa tja.
Bodi močna, pa sprejmi malo takšno, kot je. Je tvoja in edinstvena. Meni je tudi težko gledati dojenčke, ki mirno spijo v vozičkih, ko mamice nakupujejo ali pa slišat za take, ki tudi čez dan kaj spijo (naša skoraj nič). Saj ne bo vedno jokala, mogoče pa boš ti kdaj obžalovala, ko boš pogledala nazaj in se spomnila, da si bila kdaj jezna na njo in ti je bilo težko biti doma. To je pač zdaj tvoja nova služba, zato pa imamo porodiniške, je pa definitivno veliko, veliko težje, kot hoditi v službo (no, vsaj meni). Ne vem če sem ti kaj pomagala, mogoče samo toliko da veš, da nisi edina, ki se ji godi taka "krivica".

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
   [Brisano sporočilo]
9.5.2010 16:26:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lara73)
  Neposredna povezava do sporočila: 1880
   [Brisano sporočilo]
9.5.2010 16:28:36   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1881
9.5.2010 16:39:47   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Lily86

Jada - jaz te čisto razumem, mi imamo tudi precej jokavega dojenčka. Smo imeli zadnjič podobno zgodbico na izletu - šli smo na morje za vikend. Na poti tja je bolj ali manj spala, ugotovili smo da pomaga, če daš muziko ful na glas, ko začne jokat. No, ko smo prišli tja, parkiramo, jo v avtu previjem, vzamemo voziček, potem pa taaaki jok, kot da jo dajemo iz kože. Čisto rdeča je že bila od joka in popolnoma NIČ ni pomagalo - nošenje na vse možne načine, ziza, duda, voziček, nič... Potem sma slekli eno plast oblačil, če bi ji bilo slučajno vroče, se še enkrat razvili, pa nič... Trajalo je nekje pol ure, ampak res je bila taka histerija, da bi jo najraje dala v lupinico pa domov. Ampak se mi zdi, da sem že čisto imuna na take izpade. Sploh si jih ne jemljem več k srcu, ker bi bila preveč obupana... Vedno imam v glavi, da bo slej kot prej morala nehat. No, čez pol ure je bila tak zmatrana od joka, da je zaspala kot ubita in prespala bolj ali manj cel dan - zgleda da ji je pasal morski zrak. Kaj pa vem - mogoče je tako občutljiva, da jo sprememba okolja toliko vrže iz tira. Naša vedno joka, ko kam greva - pa če je to domov k mojim ali kamorkoli na nov prostor. V trgovine hodima izključno s slingom, ker v vozičku ni variante da je mir. Kaj pa vem kaj ti naj rečem, vsak otrok je drugačen, eni so pač malo večji izziv kot drugi. Ne jemlji si preveč k srcu in imej v mislih, da vse mine - vsak dan je starejša in tako mala ne bo več nikoli!
Doma pa jo dam ponavadi v ležalnik in ga gugam z nogo, pa je ok. Ima pa tudi isto finto - če hodiš in se ustaviš je takoj jok. Tudi v avtu, če se ustavimo na semaforju, že protestira :) Če pa jo nosim po rokah, pa še kar tuli, pa jo dam dol, pustim 10 minut da se zjoče, potem pa je še kako vesela in mirna, ko jo spet vzamem na roke. Mogoče poskusi s slingom - zvežeš jo na sebe in imaš še vedno obe roki prosti, da lahko kaj narediš po stanovanju - midve tako kuhava in sesava, pa pleševa in čistiva. Ker da bi jo pa nosila sem pa tja cel dan, pa si tudi ne znam več predstavljati, čeprav smo veliko tega dali skozi, ampak sem bila jaz čisto nesrečna, ker se mi je zdelo, da cel dan ne naredim čisto nič drugega, kot nosim otroka sem pa tja.
Bodi močna, pa sprejmi malo takšno, kot je. Je tvoja in edinstvena. Meni je tudi težko gledati dojenčke, ki mirno spijo v vozičkih, ko mamice nakupujejo ali pa slišat za take, ki tudi čez dan kaj spijo (naša skoraj nič). Saj ne bo vedno jokala, mogoče pa boš ti kdaj obžalovala, ko boš pogledala nazaj in se spomnila, da si bila kdaj jezna na njo in ti je bilo težko biti doma. To je pač zdaj tvoja nova služba, zato pa imamo porodiniške, je pa definitivno veliko, veliko težje, kot hoditi v službo (no, vsaj meni). Ne vem če sem ti kaj pomagala, mogoče samo toliko da veš, da nisi edina, ki se ji godi taka "krivica".

Oj. Ja sej, sling imam ... no, pestunjo. Ko smo bli v Ikei, sem jo tud notri imela in je spala. Sam ne vem, jaz grem rada z vozičkom okol .... ja, mi pa že ful pomaga to, da vidim, da nisem edina user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Saj zdajle mi spi, sem jo prej dala h sebi na trebuh, pa da je bla ona tud na trebuščku - protest ene 10 minut, pol je pa zaspala. Saj to ji paše, sam ne vem, zakaj more vedno ene 10-20 min protestirat. Ja, očitno je najbolje, da človek rata imun na jok ...
Saj drugače nisem jezna non stop, ampak prej me je pa res čist iz tira vrgla. Se zgodi, tudi moji živci popustijo. Ker sem si predstavljala tak lep izlet ...

Ja no, bomo že.
Hvala za podporo!!! user posted image user posted image user posted image VSEM!!!!

(odgovor članu Lily86)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
9.5.2010 18:10:29   
Jada82
Aja, še neki: Lily86 - a si jo že kdaj peljala h zdravniku zarad joka pa tko? Jaz razmišljam, da bi jutri poklicala ... ma ne vem ... al je pač bolj jokav otrok. K že nazadnje, k smo imeli posvetovalnico, je histerično jokala cel čas, jo je zdravnica čist pregledala, pa nič ugotovila ... hm user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
9.5.2010 18:21:16   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

naslednji vikend imamo krst. Pa je moja sestra šla k njihovemu fajmoštru po potrdilo, da bo lahko botra. no pa se je zataknilo. Ker ni vsako nedeljo pri maši (res je redko, bolj prazniki), ji ga ni dal in ne more biti botrca! Nimam besed.

Kaj??? Ne morem verjet!!!!!? Kakšno potrdilo bi pa moral dobit?
Mi smo šli skupaj - moj brat boter, njegova punca in jaz ... smo se vse lepo zmenili - pa sem jaz poročena samo cerkveno z neverujočim, brat in punca (tudi neporočena) pričakujeta user posted image čez 2 meseca, pa še krstili bomo v župniji, kjer sem jaz živela prej in je župnik vse sam uredil z župnikom, kjer živim zdaj.
Zataknilo se je samo pri krstnem imenu, ampak bomo uredili tudi to.

Tinca - kje boste imeli krst?

Na Koroškem, pri mojih doma user posted image ... in to že v soboto. Oblekico je pa podedovala od ene daljne sestrične, fuuuuuuul lepo user posted image user posted image user posted image , bom pripela kakšno slikico, če mi rata. Super, se mi ni treba s tem ukvarjat.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
9.5.2010 18:57:48   
dskubin
Jada - super, da si boljše user posted image user posted image user posted image Sam vsake tolk morš ven it sama, da se malo nadihaš, pa da se živčki spočijejo. Te kar razumem, jaz sem se res skor zabarikadirala doma s taprvima dvema, mož mi je skoz prigovarjal, da naj grem ven, med ljudi, pa sta v vozku skoz jokala, se drla cel čas, tudi po 2 uri skupaj. Pol te pa vsi čudno gledajo, kot da si nesposoben starš, da ne znaš otroka umirit - no, sej naša sta se, če si ju prenašal okoli, tko, kot praviš. Pol je on parkrat poskusu, pa je tudi obupal, tudi on ju ni mogel poslušat tolk časa, da sta jokala. Je blo pa vseeno malo boljš, ker drugače pa nista bla tko jokava, pa tamala za razliko od bratca ni imela krčkov, tko da doma, če se z njima ukvarjal je blo pa v redu. In boljš je blo šele, ko sta šla v ruzak na hrbet, tamala že pri 4,5 mesecih, ker je že takrat sedela, mulc pri 6ih.

Je pa res tečno, ko se ti plani podrejo, ampak pol res rataš nekako imun na to, al pa pričakuješ najslabše in če ni prav tako hudo, je že napredek :D Mi smo prve tri rojstne dneve vedno bili bolni (pa drugače zelo zdravi otroci), pa z dopusta smo se tudi 2x predčasno vrnili zaradi bolezni (in to čisto z juga Dalmacije oz. enkrat s Črne gore). Tko pač je, zdej vsakič, ko kam gremo, zdravila zraven, pa pripravljeni na vse user posted image

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

Neposredna povezava do sporočila: 1885
   [Brisano sporočilo]
9.5.2010 19:18:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu dskubin)
  Neposredna povezava do sporočila: 1886
   [Brisano sporočilo]
9.5.2010 19:24:38   
Brisani uporabnik

(odgovor članu dskubin)
  Neposredna povezava do sporočila: 1887
9.5.2010 19:55:53   
vaney
Ženske, dajte mi povedat, če otrok lahko dobi vročino od pregretja? Naša Daša je namreč bolj vročekrvne sorte in včeraj sem jo dala spat v dolgem bodiju in žabicah+pokrila s kovtrom. Tako je spala od nekje 19h do 3h zjutraj, ko se zbudi za jest in je bila vsa vroča. Ji greva merit vročino in je imela 38.5. Dala sem ji kar žličko Calpola, kaj pa naj. Potem je vročina zginila in se do zdaj (trkam) ni ponovila. Problem je, ker v sp. štuku od moža staro mamo zebe in je šla zakurit in tako nam je temperatura v stanovanju skočila na 26, 27 stopinj, spalnico pa imamo zraven dimnika. Ponoči sva potem fajn prezračila, jo manj pokrila, kurjava je popustila in potem je bilo ok. Zdaj pa ne vem, ali je to čisto naklučje ali je to dvoje povezano?

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

Neposredna povezava do sporočila: 1888
9.5.2010 19:58:54   
vaney
zimska, ene Nikeice sem mu kupila v Humanicu (22€), ene Reebokice (25€) in ene Donnay (12€) pa v Sport Direkt ali Diskont ali nekaj takega (v Žabji vasi v Nm, če kaj poznaš). Tam imajo kar dost izbire za tamale, pa tudi cene so precej ugodne.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

Neposredna povezava do sporočila: 1889
9.5.2010 20:44:24   
Kati81
zimska Nikice imaš drgač ugodno za male v Hervisu, za 20-e jih jaz kupujem Kaji. Majo zmer kake po ugodni ceni, pa za fantke presenetljivo več izbire.

Drugače imaš pa v Outletu tud dost izbire otroških čevljev, kvalitetnih po normalnih cenah. Tam jaz zmer Geox kupim za Kajo.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
   [Brisano sporočilo]
9.5.2010 20:45:38   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 1891
9.5.2010 20:46:07   
Kati81
Vaney ja tko majhni otroci se lohk pregrejejo, ker še nimajo razvitega maščovja pod kožo, tko da čist res bi jo lahko prekurlo to da ji je blo prevroče. 

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
   [Brisano sporočilo]
9.5.2010 20:50:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 1893
9.5.2010 21:28:55   
Kati81
Jaz kupujem v Hervisu na Viču, pa majo zmer kaj pametnega, se mi zdi da te znižane imajo skoz, pa jih tud jaz v CPju nisem še zasledila.  

Neposredna povezava do sporočila: 1894
10.5.2010 9:21:39   
mavo
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

Drugače imaš pa v Outletu tud dost izbire otroških čevljev, kvalitetnih po normalnih cenah. Tam jaz zmer Geox kupim za Kajo.

Kati, kje je že ta Outlet? Si mi zadnjič na kavi povedala, pa sem pozabila. Mi moramo tudi ta malega obut, je vse prerasel. Pa še kakšne poletne sandale rabi. Sem gledala Teva, samo so drage kot user posted image
Naš mali je pa danes star točno 2 leti. Smo imeli včeraj praznovanje, pa sem kot cota danes...

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
10.5.2010 9:24:57   
mavo
A bo cel teden tako blesavo vreme? A bi se ta teden kaj dopoldne na kavi dobile, magari v kakem centru? Lahko v BTCju, da bo še Zimska privozičkala? Mah, kakšen dolgčas, če je dežuser posted image

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
10.5.2010 9:35:13   
Kati81
Za kavico itak, sam povejte kateri dan.

Mavo na Rudniku zraven BCja, pa Obi je tud tam, za Merkurjem.

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
10.5.2010 9:57:28   
Lara73
ojla ženskice

jest mam novo taktiko, samo ne vem če bo uspelo: zjutraj jo ob 7h zbudim, držim budno do 10h, upam, da potem spi kaj več kot 15 minut. potem spet 3 ure budna in tako naprej. Moramo ujeti ritem, ker se nam bo drugače zmešalo. Še z možem se zaradi tega kregava. Ponavadi je budna nekje do dve uri, danes sem jo uspela držati budno dve uri in 40 minut user posted image . Potem mi je zaspala v naročju, da je s topom ne zbudiš...samo koliko časa je še vprašanje.

Bi prišla v BTC pa mi tok v avtu joka...

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
10.5.2010 10:04:06   
Tinca Malinca
Ma, to vreme, bi se človek kar user posted image ...

Mi smo že nazaj s posvetovalnice. Pri 2 mesecih in pol imamo 56,6 cm in 5.200. Smo bili pohvaljeni user posted image user posted image user posted image .
Naslednja posvetovalnica in cepljenje nas čakata 1. 6. 
Mala je bila ful pridna, se je lepo smejčkala in vse... dokler nismo prišli nazaj do avta, tam pa tak jok, da me je kar zmrazilo... sem jo komaj pomirila.

Mene se pa nekaj loteva, upam, da ni spet mastitis - blaga vročina, boleča dojka... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
10.5.2010 10:04:11   
tasa3
ojla pupeuser posted image

mi ponoci kar lepo spimo, od pol 9, pa do dveh,treh, nato pa vsaki dve uri...
podnevi je bol teckast, spi malo, je zaspan pa ne more zaspat, to niso vec krci pa nej mi se kdo kj rece

bi bla kaka za vozickanje in kavico na obali, npr, Koper? mi nismo lih iz Kp ampak v blizini, pa je lepo tako ob obali. Če je kak zainteresirana, naj poveuser posted image  
Lahko tudi kasneje, konc maja, npr.

Lp, bo zgleda danes dan za pospravljanje, peglanje,...

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

28 enostavnih pustnih kostumov za dojenčke
photo
Tudi dojenček je lahko nadvse simpatična pustna šema! Če bo za vašega najmlajšega člana to prvi pust, si morate pogledat...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.