|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
27.4.2010 23:42:07   
juniorka
Skoda,da nisem v slo, bi se fotkali in sluziliuser posted image
Tudi mi smo imeli prvi prehlad, pa je slo ok skozi. ni imela cist noska zamasenega, tako da sva se dojili in spali brez problemov. Sem ji pa vsak vecer 5ml fizioloske v vsako nosnico spricnila v sede in pol z baby vacom kr z usti ven potegnila. 2 vecera in je blo ze boljs. Pred spanjem pa se kapljico v vsako nosnico ala Operil za otroke od 2m dalje na bazi fizioloske... tako da Eva19, poskusi, sicer pa upam, da je ze bolje!
Rastejo pa hitro, mj vecji bo 3 leta v cetrtek, kr ne vem, kako je tako hitro minilo. Drugace je pa nasa mala radovednica, vse opazi, vse slisi, rola se po celi dnevni, dokler kje ne obticiuser posted image , zacela je 'prdet' z usti in je tako smesna, pa cveka, cvili, plese, ko ji pojem ringaraja( z glavo zacne levo-desno in z nogami brcat. Sedi ze skoraj sama, malo jo se ravnotezje muci in vadiva v narocju. Ko jo nosim okoli mimogrede kaj zagrabi, je ze list z roze utrgala, pa za vrata se prime, da naju ustaviuser posted image
Zacela sem z gh in kr lepo papca, predvsem v bolj lezecem polozaju. Ji pa kr z vilicami pretlacim, ce je spasirano ala frutek, pol ni navdusena in sobo z usti nardi in konc. Je pa problem, ker noce pit, razen dojenja in tako trdo kaka, se tako muci revica, pa ji masiram trebuscek. Se mi smili, ko mora tist velik kakec ven spravituser posted image
A katera ze jogurt daje, bi pomagalo pomoje...
Perlica76- jaz kapice nisem nikoli dajala, res pa je, da nam temp. v spalnici nikol ne pade pod 20 st., kaj bo sele poletiuser posted image
Metuljcica77- ti vrtci... tu so isti problemi.. no, upam, da boste alternativo najdli, ki bo se boljsa, misli pozitivno!
Eva19- super za voznjo! drzimo pesti! Joj, kje je ze to pri meni, daljnega leta 94 v 3. letniku gimazije, ja, sem starauser posted image
divja- ja, jabolko je kr nevarno, pa pol grozdje.. jaz sem vecjemu kr celo olupljeno jabolko dala, pa je sesal sok ven, mu je blo ful zanimivo. Drugac pa se dobijo koruzni krekerji, ki se kar topijo v ustih, kot smoki varianta, so dost boljsi od rizevih, ki se odlomijo... ki jih nasa sicer kr neki mljaskauser posted image
rozica13, hvala za komentar! Laski so pa se ta prvi, so ze ful dolgi, kakih 10cm in jih bomo kmal postrigli, ce ne bodo odpadli, kar se je zgodilo s 70 procenti, je pravi plesko odzadajuser posted image
eva1, kako ste pa vi in pogumni princ?
Ok, zdaj pa neham, sem zjutraj odprla, da bi napisala hitro, pa mi ni zneslo in sedaj koncujem, mala pa cveka na veliko zravn. Gremo spat( tu smo 1h zadaj). Lahko noc!

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
28.4.2010 7:20:59   
podezelje
dobro jutro.

ja,vreme je res fantastično,a naša pupa tako radovedna,da mi zunaj skoraj nikoli ne spiuser posted image user posted image user posted image .uživa v razgledu.
kapico po kopanju sem ji dajala le prvi mesec.zdaj ji laseke obrišem.tudi naša pupa kaka zelo trdo,uspe pa fino mehhko,če mi rata,da jo nahecam,da mi čez dan pije. naredim mešanico jabolčnega soka in vode,pa ji dajem malo po kozarčku,malo po žlički. to ji je fora in spijeuser posted image user posted image user posted image drugače pa ni šans,da bi pila. nosek je tudi pri nas ful boljši. sem uporabljala fizološko,ker je imela nosek zamašen nekje odzadaj,se v nosnicah ni nič videlo,le slišalo. grdo,a sem ji vlila oring fiziološke,malo počakala,potem pa jo razjezila (jo položila na sedežno,kar jo vedo zjezi)in ko je začela jokati,sem jo vzela v naročje ter ji z vlažilnim robčkom lovila smrklje,ko so pihali ven.ful sma tako ščistile noska.
drugače pa pridno papcamo gh.včeraj sem ji dala kašico,ki vsebuje gluten,pa je blo vse ok.ne uspe pa nama priti nazaj,da bi spala 9ur skupaj.se bom pač zadovoljila z osmimi,kar itak baje moram biti čisto tiho in hvaležna,da se naspimo.ja,carica je naša baba!!!

ful pa uživam po novem v cartanju,ker zdaj prvič vidim,da išče cartanje,da vpraša po njem.
uživajteeee....

vse dobro

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
1.5.2010 22:28:00   
sanjacka
Malo sem prišla "naokoli", pa vidim, da smo res vse zunaj z vozički, da smo dočakale to lepo pomlad....kr naj traja! user posted image
Me pa zanima samo nekaj, tudi prvič se spomnim, da je bilo nekako podobno, saj še dojim in še nimam perila oz. M! Saj po eni strani je fajn, po drugi strani  pa se počutim tako napihjeno, težko še bolj kot v resnici, pa še zadnje dni me  skoz nekaj špika...Se pa kr bojim, ko dobim tole zadevico, saj se prvič spomnim, kako me je hudo bolelo, grozni krči.user posted image
Drugače pa, stari smo že 6 mesecev in 1 dan!user posted image

(odgovor članu podezelje)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
1.5.2010 22:32:13   
sanjacka
P.S. Aha, pa Čestitke za današnji praznik, pridne mamice! Prave delavke smo!   user posted image evo še eno rožico za vse nas!user posted image

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
2.5.2010 19:27:01   
Perlica76
Pozdravljene!!

Vidim,da aktivnost na forumu pada,pa ne vem,al so krivi prazniki,ali pa naši vedno bolj zahtevni kostanjčki.....
Ja,meni kar čas leti.....kmalu bo šest mesecev.....

Zanima me,kaj že papajo vaši sončki?
Naša ima najraje doma pripravljeno hrano,predvsem zelenjavne obroke,teh niti ne kupujem,kupim pa kako sadno hippovo kašico,ki jo veselo mljaska.Drugače smo poskusili korenček,kolerabico,cvetačo,brokoli,špinačo,bučke,(mislim,da je to-to),aja,pa purančka papamo,zanima me,ali lahko že dajemo grah,fižolete,paradižnik,......

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
2.5.2010 21:21:15   
mayamaya
dober večer

ja, kot kaže smo kar zaposlene s svojimi kostanjčki, ampak z veseljem to delamo user posted image user posted image user posted image

mene pa zanima, če ima mogoče katera zimsko vrečo od Jane, če jo pere v stroju in na koliko? nekam sem založila uni listek z navodili, pa zdaj ne vem točno kaj je pisalo. sej mislim, da se pere na 30, ampak za vsak slučaj...user posted image da ne bom naredila kakšno neumnost. hvala user posted image

drugače smo preživeli vse piknike, pojedine in danes smo bolj notri, ker je dež user posted image . ampak je tati našel eno luknjico, ko ga ni bilo in sta izkoristila za en sprehod. mami je pa doma neki pospravljala, ker drugače se mi taaaaakoooo ne da, ko je toliko tega user posted image

lepo se imejte

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
3.5.2010 10:44:15   
caryn
ojla mamice,

upam da ste preživele lepe praznike. vsaj vreme se je letos  držalo user posted image . mi smo bili na morju. mali je bil priden in tudi spanje v prikolici ga ni nič motilo. se je pa že prej malo prehladil, tako da se sedaj ukvarjam z zamašenim noskom, ampak s fiziološko se vse reši user posted image

počasi uvajamo GH. sadje ima rad - jabolčka, banano sploh. pa tudi zelenjavo kolikor smo poskusili. danes bo na vrsti krompir. najbolj pa obožuje mlečne kašice. kar mnjam mnjam dela zraven ko je user posted image
ne mara pa preveč frutkov, tako da bolj ali manj vse sama pripravljam.

PEPENY - zakon. samo kadar piha je pa kriza, tako da  bom jaz še spredaj našila po dva trakova in zavezala spredaj pri nogicah. sporočam kako se obnese.

ZOBKI - pri nas sta na pohodu dvojki spodaj. mali je priden, ni tako tečen, pa čeprav ga bolj matrajo kot enkici - vsaj po slinjenju sodeč in tem da mora imeti nonstop nekaj v ustih.

VRTEC - tudi mi smo dobili negativno odločbo, tako da sva se že dogovorila za privat varstvo.

DIVJA - meni je patronažna rekla, da bolje da ne dam krhlja za glodat, ker lahko z zobki odgrizne večji kos. žal mi je da se vam je to zgodilo, si bila verjetno ful prestrašena. no pa samo da se je dobro izteklo. meni je svetovala da lahko dam krhelj takrat ko bo že žvečil hrano in imel več zobkov (okoli enega leta).

zanima me ali se vaši sončki tudi že postavljajo na noge. naš noče nikakor sedet, skoz bi stal, pa mu mami ne pusti. sedi sicer že kar stabilno ko ga posedim na tla. čim je pa v naročju, pa prec izkoristi in se postavi na noge. pa ful se jezi ker ne more puzat...ampak vsak dan napreduje, sedaj že ve da če se odrine z nogicam, da se kar daleč pride user posted image . zanimivo je opazovat otročička, kako napreduje vsak dan in koliko znanj pridobi v enem letu.

09.11.2009: 50 cm, 3285 g
1 m: 56 cm, 4950 g
2 m: 61,5 cm, 6900 g
3 m: 65,5 cm, 7810 g
4,5 m: 69 cm, 9100 g
6 m: 72 cm, 9500 g
9 m: 77 cm, 10800 g

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
3.5.2010 11:29:42   
MC09
hej!
kako ste? ta dež nam ni nič všeč user posted image , je pa drugače našemu user posted image ful vroče v vozičku, oblečen v kratke rokave, tanke hlače, kako to rešujete? Je moker po hrbtu in ga skoraj ne upam iz vozička vzet, če piha, da se ne prehladi.
pa glede hrane, koliko se držite priporočil brez glutena, soli, sladkorja, začimb? mi se zaenkrat še striktno user posted image
lp in hvala!

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
3.5.2010 13:07:05   
pi82ka
Vreča JANE...Jaz jo imam, sam jo še nisem oprala, mislim pa, da jo lahko pereš v pralnem stroju na 30°C, jaz jo bom, ko bo to potrebno-ampak tudi jaz ne najdem listka...a na vreči ni listka gor?

Naša pupa tud kr lepo papa no krompirček ji ne gre neki full ampak, bom drugič poizkusla dat v krompirček naprimer korenček in bom vidla, če bo kaj rajši papala. Drgač pa ta dež...bom vsaj mal pospravla...med prazniki smo okna menal in...jah je kr del vse nazaj v red spravt...sploh, če sprot kero stvar stran vžeš.

pa,pa

(odgovor članu MC09)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
3.5.2010 15:46:58   
Perlica76
Gluten-mi bomo zdaj pri šestih začeli z glutenom,sicer je že lizala skorjico kruha.....

Jogurti,skutke- ste že papali?Kaj pa?
Stročnice ?

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
4.5.2010 16:33:22   
pikica 28
hello po dolgem času. Ja se pozna, da je lepo vreme in seveda naši kostanjči nas hočejo v celoti.
GH: midva že lepo papava jogurt, skuto, sadje, zelenjavo in mesek... Tako, da flašo mleka dobi samo še zjutraj in zvečer. Smo pa stari 6 in pol mesecev. Tudi skorja kruha je mnjami....user posted image user posted image user posted image
Lepo se že tudi plazimo in kar nebi sedeli ampak se samo postavljali na nogice. Ko mu uspe se postavit na noge se tako lepo nasmejčka, je tako zadovoljen, da je kaj...

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

Neposredna povezava do sporočila: 1911
4.5.2010 18:16:36   
lenybaby
Živjo punce!

Pridne kot vedno, predvidevam? Kaj čmo, ni druge kaj?! user posted image Nš mulček spet neki sitvar ponoč, zbujamo se po trikrat, štirkrat sam je res tud da ga zdej par dni šele dajem spat že ob sedmih kr ga kr zmanjkuje in se mi zdi brezveze da se matra do desetih. Se bo že navadu. Drgač pa zobkov še kr ni, bolijo ga očitno ne več tolk, verjetn ga bl srbijo k si s prstom prou drgnr po dlesnih enkrat na levo drugič na desno... Prou hecen je! Je bl slabo zadnje dni, čeprav je velik dedec in pravi jedec... user posted image ne vem kaj bi blo to.... a so res zobki krivi za vse? Zadnje dni je tud bolj zaprt kot navadno. Vedno gre enkrat na dan kakat zdej pa nekak vsak drug dan pa še to se orng matra... Ne vem zakaj k bolj ko ne skor skoz isto jeva. Dans sm mu kupla cvetačko pa bova jutr poskusla. Zdej med prazniki sva probala hruško (kuhano) pa ne gre preveč v promet, kivi z banano je pa zakon! Poskušava mal domače juhice namesto maščobe v obroku, dans sva pa nabavla še kašice v dm-u (riževo pa proseno) pa da vidm če bojo šle al ne. Za vsak slučaj sm vzela še en pack AM da se slučajno neb zgodil da bi bil mali moj kdaj lačen, čeprav zaenkrat mami še kar pridela dovolj mlekca.

Včeri pa je mali Samko prestal prvo prometno nesrečo. En kreten se nam je zaletu zadi v avto. Na srečo smo stal v koloni in tip sploh ni gledu na cesto, očitno je mislu da smo že spelal pa kr po gasu in dirrita u odbijač. Je kr orng trešl pa ruknl tud, mali je zatulu k se je ustrašu js sm pa mislna da bom tipa lastnoročno zadavla! Še dobr da je blo to najbrž sam z ene 20, 30 km/h... ne morm si predstavlat kako je pr 60 in več?! user posted image Tko da smo mel dans pol spet odvečna pota na zavarovalnco, slikat itd,itd! PA bomo brez enga avta in tako naprej... Za popiiiiiiiii.....! user posted image

Nč, grem uživat zadnje trenutke tišine preden se zbudita moja Samkota... ;))

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
4.5.2010 19:22:10   
moglan
kivi je hiper alergeno živilo, men je rekla patronažna, da ga ne smem uvajat pred letom dni.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
5.5.2010 10:02:11   
pi82ka
kivi...ja to je baje tko kot pomaranča...sam če ga uživa že dolgo, potem očitno nima alergije nanj.
Pr nas ma pa tamala skor raj zelenjavo, kot sadje...no pustmo banano k je sladka in jo ima rada. Marelice ne mara, vsaj te kupljene kašice ne,...razen če jo zmešam z vodo in ji dam za pit ha,ha,ha mami je lumpa. Ja naša tud bl trdo kaka, sicer matra se ne full, ampak ponavad je kakala tko enkrat na dan in to s krjolo za odpelat, zdej pa včasih trikrat po malem. Dam ji velik za pit, pol lažje kaka.
Za pit ji dam pa al sam vodo, pol ko kuham jabolka ji dam tisto vodko za pit, lih tko od korenčka vodko al pa kere druge zelenjave, če seveda ostane kaj vodke,,...al pa čajčka, še vedno komarček od hippa. No sedaj sem kupila malina in šipek, sam ji še nisem dala za probat.
Včeraj je jedla bučke in je kr papala...mami je tok vesela ko papa.

pa,pa

(odgovor članu moglan)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
5.5.2010 10:37:44   
Perlica76
Ojla!

Jaz sem pa opazla,da našo hruška zapira in se jo kar izogibamo.
Danes bomo pa poskusli rdečo papriko uvest zraven bučke in korenčka,pa da vidmo kako bo.Za kivi pa sem tudi jaz slišala,da je alergen,sam opažam pri kašicah kupljenih,da je v nekaterih tudi kivi,tako da si mislim,da pač probaš,pa vidiš,čeprav jaz z kivijem zaenkrat še odlašam.
Mormo pa probat še grah,pa paradižnik(ki je baje tudi alergen).....pa še tega.Saj je babca rekla,da naj bi pri 9.mesecih že jedla našo hrano,samo pozor pri začinjenosti.V glavnem veselo papamo,zobke pa še čakamo tudi mi.

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
5.5.2010 11:07:22   
eva1
Hej!

da se še mi malo javimo!
Anže bo jutri star 5 mesecev-Gh še ne jeva, razen večerne kašice ker se je začel pogosteje zbujati in sedaj zopet spi celo noč(20h-7h potem se dojiva in potem zaspi še do 9-10h)...Gh bom začela uvajati približno pri 6 mesecih, se mi prav nič ne mudi, ni lažjega kot dojit..koliko tehta pa nimam pojma, pomoje okoli 8kg, velik je pa 69 cm! Podnevi tudi še veliko spi 2x na dan po 2-3 ure, drugače pa nasmejan dobrovoljček, tak cuker res! Luka in Alja ga obožujeta, Anže pa niju..če joka gre en k njemu, pa ga zabava, anže se smeji sam da ju vidi..res je pomoje več dela z enim otrokom kot z večim...
Trenutno mam Lukca doma ker ima angino(brez vročine, brez bolečin, samo bezgavke ful povečane, pa bris pozitien), ampak sploh nevem da je doma, al gleda risanke, trenutno se igra v sobi, riše, barva, zlaga puzle..totalno nezahteven otrok...alja pa v vrtcu...ona vsak dan komaj čaka da gre k prijateljicam...res uživa v vrtcu!
Jst sem se pa zredila po porodu k user posted image , namesto da bi šla dol, gre gor...res bi mogla začet z dieto, pa nimam nobene volje! me je Luka par dni nazaj vprašal, če bomo mel še enega dojenčka, k mam tak trebuh user posted image user posted image ...tko da zadnji čas da začnem...

A bo katera dala za podaljšanje porodniške..jaz bom dala, samo ne vem če mi bodo ugodili..koliko časa prej naj bi se to oddalo? Bi rada da bi bil še naslednjo zimo doma, pol pa z aprilom v vrtec če bi se dalo! Bomo videli!

Komaj čakam na sonček, tale dež je kr neki...
lepo se imejte!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1916
5.5.2010 11:56:51   
rožica13
Oj!

Prazniki so mimo, tako da je spet bolj veselo na forumu user posted image . Moj je imel prejšnji teden dopust tko da smo kr okol pohajkovali, za vikend smo bili pa v Cerknem in smo se meli fino. Lina je bla tko pridna, ko nebi bla moja user posted image , smo dva dni hodil po hribih, pa smo mel voziček zraven in kengurujček tko da če je bla pot res razrukana se je nosila in ni niti enkrat jokala, je ful uživala!

GH, smo zdaj začeli spet zelenjavo uvajat, ker je dobila enkrat pikice in smo jo rajši malo odložili. Tko da zdej jé tri obroke GH na dan oz. kolikor bo pač pojedla zelenjave. Nad bučo je navdušena, čeprav je ful nagravžna brez soli in začimb user posted image . Glede skutk in jogurtov sem pa ful skeptična, ker je svašta notr nametanga, jaz ji bom delala domač jogurt in skuto, ko bomo začeli uvajati mlečne izdelke, zaenkrat še ne.

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
5.5.2010 12:14:39   
Perlica76
Podaljšanje porodniške
Mene tudi zanima,predvsem pa me zanima,na kak način,oz. kak razlog mora sploh bit,da ti podaljšajo porodniško?

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
5.5.2010 16:37:48   
podezelje
ojla
dež,dež,veter,veter,mrzlo...upam,da kmalu mine.se tolažim,da je dež super,da bo veliko domače zelenjave na vrtuuser posted image user posted image user posted image .
jaz moji deklici dajme kivi,ker je to edini način,da je banano.obrezem ji okrog tistih črnih pikic. ni imela nobene reakcije,torej jemo dalje.
vprašanje: kako ste rešile problem,če ste ga sploh imele pasenja kravic ponoči in posledično bujenje.naša se  v spanju obrne in sevdea zbudi.aja,imamo tudi prvi zobek(pokukal točno na rojstni dan-pet mesecevuser posted image ),drugi pa sigurno kuka,ker grize vse,kar ji pride pod prsteuser posted image . na srečo prihajajo ti zobki zelo mirno,ker sem ugotovila,da ga ima,ko je zagrizla žliščko in sem slišalauser posted image ful so ji začeli tudi rasti njeni drugi lasje,"stari"pa pridno izpadajo.
gh:jemo že:korenje,kolerabo,riž,gris,špinačo,krompir,jabolko,hruško,banano,kivi,marelico.občasno ji dam kašico,ki vsebuje gluten.
vprašanje:prsim,ne se mi smejat,a mi res ni jasno. naj bi se kravje mleko začelo uvajati šele po prvem letu,kako pa to,da jogurti in skute prej?kaj ni to tudi kravje mleko?hvala za pojasnilo.
vprašanje:mama mi je omenjala neko subvencijo za mlade družine,da je treba vlogo dat do konca maja. ve katera kaj več o tem?
hvala,hvala,hvalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

vse dobro

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
5.5.2010 21:04:24   
karin82

vprašanje:mama mi je omenjala neko subvencijo za mlade družine,da je treba vlogo dat do konca maja. ve katera kaj več o tem?
hvala,hvala,hvalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a si to misla?
http://www.stanovanjskisklad-rs.si/si/606/

Neposredna povezava do sporočila: 1920
6.5.2010 11:17:06   
podezelje
to mislila. hvala!
no,nič ne bo zame,ker sem stanovanje kulila februarja 2006!!! očitno si bom v življenju res morala vsak evro prislužiti in mi ne bo podarjen.očitno drži,da tisti,ki9 imamo srečo v ljubezni,je nimamo v denarjuuser posted image
uživajte na sonču. pri nas je končno pokukal izza oblakov.

vse dobro

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
6.5.2010 11:35:47   
eva1
Podeželje..moj je isti se obrne na trebuh pol pa jok..jst ga dam zdej ponoči v spalno vrečo, pa se ne obrača več..podnevi pa bu dam pred nogice eno plišasto igračko, pa ponavadi kr pomaga!
Glede kravjega mleka-kao te predelane izdelke(jogurti, skute..) se lahko dajejo, ker jih ne vem kako obdelajo, pa so ok, mleko pa naj bi imelo preveč ne več česa, beljakovin se mi zdi, pa obrememnjuje črevesje(kar povzroči alegrijo), pa obremenijo se tudi ledvice...ne vem če sem zdej čist prov povedala, ampak vem, da je bilo nekaj v tem smislu..bo vrjetno še katera kej napisala o tej temi!

perlica-podaljšanje porodniške :
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/pravilnikNEGA.asp
Jaz bi dala zaradi operacije ledvice, samo ne vem če nam bodo odobrili! Probala bom!

Neposredna povezava do sporočila: 1922
6.5.2010 15:18:41   
Perlica76
Podeželje:
a gris in riž skuhaš na vodi pa potem zmešaš v mleko oz.hrano?

Naša pa je danes ful nemirna,se zvija kar nazaj-ravno leži v naročju in se zvija nazaj),pa brca,joka,nima ravno apetita,...no malce čudno se obnaša,vse si tlači v usta,....morda res prihaja kak zobekuser posted image user posted image

Nočni spanje
Zanima me še,kako date spat vaše srčke zvečer.Pravijo namreč,naj nebi zaspali v naročju(da jih je zadnji čas to odvadit).No,naša zaspi pa ravno v naročju in to ne takoj,treba ji je malo  zapet,mrmrat,utišavat-to je šššššššššš-pet s šji user posted image ),potem zaspi in jo položim v posteljico.Smo pa jo tudi že poskušali puščat,da zaspi sama,pa je katastrofa-zmoči-oslini vso rjuho,ker si jo tlači v usta,vse zbrca,stoka,...-ni šans.Kako vam to uspeva?

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
6.5.2010 15:22:00   
DULCE
Evo PODEŽELJE tuki ti pošiljam zakaj kravje mleko nej nebi bil v redu.

Kravje mleko je izredno slab vir železa, joda in nekaterih vitaminov, vsebuje preveč beljakovin, kar preobremeni ledvici, ima neprimerno sestavo maščob, preveč mlečnega sladkorja - laktoze (laktozna intoleranca) - in lahko povzroči mikroskopsko majhne krvavitve v prebavilih, če ga uvajamo pred dopolnjenim 9. mesecem starosti.

lp

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
6.5.2010 17:51:35   
podezelje
hvala,hvala

riž in gris ji dajem tistega v prahu.riž naredim z mlekom in ji ga dam z zelenjavo. gris pa z vodo.sem pa malo gledala vsebnost sladkorja glede na firmo.žal kupla enega s ful sladkorja,a je spala po večerji celih 10 ur!!!

spanje-mi še vedno hodimo spat skupaj.tišina,tema,ati ji popravlja dudo,jaz jo pa držim za rokico ali pa božam po ličkih.nama ful ustreza,ker hodimo spat med 21. in 22. uro.ta čas uspavanja pa nam predstavlja minute,ko smo skupaj sami. je pa res,da naša punca že nekaj časa zaspi le v postelji ali na sedežni. nikakor na rokah ali med hranjenjem.
lp

vse dobro

Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?