Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 14.4.2010 15:34:07
|
|
|
|
lenybaby
|
Evo, sva glasovala oba s Samotom! Pa kr že lih gre za dobrodelne namene (za materinske domove) sva pa midva tud začela plazit... Če bi naju hoteli pofočkat --> http://www.majhnikoraki.si/index.php?id=7757 MEn pa mali dans bojkotira mojo kuhno! Nč ni pojedu, sam u jok pa konc! Pa zanč je tko papcal riž pa korenčka, dans pa ni šanse! Tko da bom zdej poskusla rajši s krompirjem mu korenčka dat pa da vidmo! Ma že svoje ideje glede menija... Ponoč smo pa "zgural" sam s čajem! Nč vn iz postlce sam dvakrat flaško v klunček in je bla 6 ura ko sva se šla previt in papat. Mega! Zdej pa morm jt, taki kriki so iz sobe..... ajej mulo mali! ;)
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 14.4.2010 16:18:03
|
|
|
|
rožica13
|
Evo, še Lina se dobrodelno udejstvuje . http://www.majhnikoraki.si/index.php?id=8577 lenybaby, se mi zdi da nimaš pravega linka al pa je samo meni napačno odprlo.
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 14.4.2010 21:53:53
|
|
|
|
mayamaya
|
dober večer evo, vsi glasovi oddani , tukaj je pa še najino plazenje, če naju hočete podpreti: http://www.majhnikoraki.si/?id=8746 jutri imamo pa mi drugo cepljenje. me prav zanima kako bo? prvič je kar neki zajokala ampak to šele pol ko je bilo že vsega konec . pi82ka mi še vedno uporabljajmo vrečo - Jane-jevo. in sem ful zadovoljna z njo. zdaj jo imam pokrito samo do pasu, ker je itak firbčna, pa hoče sedet in pol drugače sploh ne gre. tako, da ima rokice skozi zunaj. je pa res topla, ampak ji oblečem samo en pajacek spodaj, ker je itak pokrita po nogocah, zgoraj pa ji dam puloverček, pa bodi ima še spodaj in je čisto ok . ampak že komaj čakam, da rata toplo lahko noč
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.4.2010 8:55:04
|
|
|
|
lenybaby
|
IZVIRNO SPOROČILO: rožica13 Evo, še Lina se dobrodelno udejstvuje . http://www.majhnikoraki.si/index.php?id=8577 lenybaby, se mi zdi da nimaš pravega linka al pa je samo meni napačno odprlo. Ja ma res, vidm ja... Jah bomo pa Maticu pomagal, a ne?! tale bi pa mogu bit ta prav! http://www.majhnikoraki.si/index.php?id=8557 Midva morva pa mal u šoping dons... Madona vsak drugi dan se pere skor vsa njegova garderoba... ene šest bodijev mi umaže, polula, popljuva al kej druzga na dan tko da... Pa še premejhn mu ratuje vse tko da bova res mogla it. Greva u tega kika pogledat če je res kej uporabnga - tko al tko čez tri tedene rata vse premejhno! Kje majo še kej pocen cotk? C&A sm vidla prej gor - a se je šlo to za cotke za male al velike?
< Sporočilo je popravil lenybaby -- 15.4.2010 8:59:49 >
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.4.2010 13:42:37
|
|
|
|
podezelje
|
pozdravljene zdaj me pa daje panika!!! sem malo po forumih brala,kdaj dajejo mamice svoje dojenčke spat. večina jih daje spat med 19. i 20. uro.vmes se otroček zbudi,naje in spi do jutra. mi gremo v postlo okorg 21.30 (ob 21.še poje flaško) in zaspi do 22.00 ter praviloma spi do 7.00.brez hranjenja vmes. tako imamo že od 2. meseca.razen po stari uri smo šli spali ob 21. in se zbudlili ob 6.00! kaj sem kaj zmešala??? bi jo morala prej dajat spat??? nekako mi je blo logično,da ko bom videla,da spi v kosu več kot 8 ur,bomo začeli prej z uspavanjem. izkušene mamice-pomoč!!! napačno predvidevam?! bolj mi je logično,da prespi glavni del noči,ker če se ponoči zbudi,kar se seveda dogaja, bedi vsaj 2 uri. ne bo pa dobro,če bo hodla spat ob 22.00 in zjutraj spala do 9-10.ker slej ko prej bo treba v varstvo. res hvala za vaša gledanja in izkušnje
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.4.2010 16:21:01
|
|
|
|
pi82ka
|
podeželje...moje skromno menje je, da je čist o.k. če ti pol nina celo noč, ker to je pomebno, da se ti in otrok naspita in nafilata baterije, tko da jaz ne bi nič spreminjala. Ko bo otrok začel plazit in bolj migat...se bo prej utrudu in zagotovo šel prej spat. Glasovi oddani
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.4.2010 20:15:46
|
|
|
|
Eva19
|
mi tudi hodimo spat okrog 9 ure ali kdaj tudi kasneje, pa mi je čist ok, ker mala spi do zjutraj. bo ko bo večja, bol utrujena in bo prej zaspala pomoje. Drugače so pa pri nas bolj žalostni dnevi v 88 letu starosti nas je zapustila moja predraga mama, ki mi je bila praktično kot mami, ker sem se celo otroštvo tam merkala in praktično pri njej gor zrasla...sem kar žalostna, ker si nekak ne predstavljam, da je ne bomo več vidl, mi je kr mal žov da tamale nisem večkrat k njej peljaja, sam je bla dele dva tedna že tko slaba, da se itak ni več zavedala. Je pa vsaj zaspala, brez bolečin in v krogu nas domačih, v domači hiši. tako kot si je vedno želela. jutri imamo pogreb. tko da je tamala dele 2 dni bol k ne, iz očijem, ker sem mela jaz druge opravke... no ja, upam da je odšla na lepše... Drugače je pa krasno, spet sonček danes cel dan, čez vikend bomo sigurno spet veliko zunaj, če bo le kaj vremena. Lep večer vsem skupaj.
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.4.2010 20:44:58
|
|
|
|
pi82ka
|
Eva 19 moje sožalje, verjemi da ji ne bo hudega tam kamor bo odšla nočko
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.4.2010 20:57:55
|
|
|
|
Perlica76
|
Moje sožalje eva19.
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.4.2010 21:03:54
|
|
|
|
rožica13
|
Eva 19 iskreno sožalje! Spanje - ne vem kako vam rata, da tako dolgo čujejo! Lina je tečna za znoret, če ne gre spat prav čas, že tko bi šla ona prej spat ampak nama ne znese ker pride moj šele ob 17.00 domov. Mi se ob 19.00 začnemo pripravljat, previt, kašica, mleko in spat. Če jo kopama je pa še bol tečna. Danes je jokala na plavanju , tko da sva mogli it prej iz vode. Je bla ful zaspana, v avtu je glih za 3 minutke zaspala, pol je mogla pa it ven. Mava pa kr daleč se za pelat cca. 30 min, pa prej mora še jest GH, da ne pobruha bazena in pol to traja, vmes rata pa že 3x zaspana. Upam da se to ne ponovi več!
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.4.2010 21:47:44
|
|
|
|
caryn
|
mamice....glasovi so za vaše sončke oddani eva19 iskreno sožalje podezelje...bodi srečna da ti spi celo noč, veš kok mamic (in očkov) vstaja ponoč. bo že prišel čas, ko bo otroček prej zaspan, bo že sam pokazal da bi šel rad spat. forumi so za izmenjavo izkušenj in mnenj, vendar pa ni treba vsega upoštevat...pač vsak otrok ima svojo rutino in pri vas imate srečo da spite celo noč. pa pri nas tudi (trkam), poznam pa veliko mamic, k bi dale vse za 1 prespano noč
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 15.4.2010 21:50:35
|
|
|
|
mayamaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: podezelje pozdravljene zdaj me pa daje panika!!! sem malo po forumih brala,kdaj dajejo mamice svoje dojenčke spat. večina jih daje spat med 19. i 20. uro.vmes se otroček zbudi,naje in spi do jutra. mi gremo v postlo okorg 21.30 (ob 21.še poje flaško) in zaspi do 22.00 ter praviloma spi do 7.00.brez hranjenja vmes. tako imamo že od 2. meseca.razen po stari uri smo šli spali ob 21. in se zbudlili ob 6.00! kaj sem kaj zmešala??? bi jo morala prej dajat spat??? nekako mi je blo logično,da ko bom videla,da spi v kosu več kot 8 ur,bomo začeli prej z uspavanjem. izkušene mamice-pomoč!!! napačno predvidevam?! bolj mi je logično,da prespi glavni del noči,ker če se ponoči zbudi,kar se seveda dogaja, bedi vsaj 2 uri. ne bo pa dobro,če bo hodla spat ob 22.00 in zjutraj spala do 9-10.ker slej ko prej bo treba v varstvo. res hvala za vaša gledanja in izkušnje ejla, nič panike . kar bodi vesela, da je tako. pri nas doma je čisto identično stanje in sva takoooo zelo zadovoljna da je tako . okoli 21 zaspi in potem spi do 6, 7 pa tudi do 8 je že spala brez prebujanja vmes. tako se tudi vidva odpočijeta, a ne? nimajo vsi otroci enakega ritma. verjemi, če ji bi bilo kaj narobe, bi še kako hitro opazila. očitno ji tako paše, vidva pa uživajta ob tem smo pa mi danes imeli 2. cepljenje in je bila pridna. neki je hotla že zajokat, pa jo je kar minilo, še preden je kaj ratalo . drugače pa imamo točno 8 kg in 75 cm pri 5. mesescih (no, ja v soboto jih bo imela ) 3 cepljenje pa imamo 27. 5. eva 19 tebi in domačim pa iskreno sožalje
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 16.4.2010 8:49:16
|
|
|
|
podezelje
|
jutro eva19-moje sožalje.sem prepričana,da ji je tam lepše.glede tega,da nisi maličke pogosteje peljala k njej-jaz sem si tudi ful želela,da anais pozna svojo prababico (po moževi strani, čeprav so med seboj skregani in so ubogo starkopustili samo v domu za upokojence),sem mela namen potihem iti v bolnišnico na obisk,ker jo je kap,a je včeraj ponoči umrla .in tako anais nikoli ne bo spoznala svoje babice,kakšna koli je že bla.tvoj otročičrk je pa tvojo mamo spoznal.gradi na tem. punce,hvala.ste me pomirile.nama seveda tak ritem super paše,ker se vsi naspimo.pupa naredi med 18.in 19.še krajši polurni počitek in potem brez problema zdrži. mi se gremo danes slikat za osebno in končno eno family sliko .mama ful slikic,a vse na računalniku in sta babici že prav jezni upam,da vreme z drži. no,od nocoj dalje imamo uradno cartljivko sem jo 3x morala cartat (roka na prsnem košu,božanje po ličku).me je prav zmedla,ko je godrnjala kljub dudi.potem je blo pa hitro spanje nazaj.je nocoj smrčala-se je malo prehladila in ima nosek nekje v grlu zamašen.sem zato slabše spala,ker sem predvidevala,da se bo zbudila.je včeraj tudi precej malo jedla.a se ni.je bla revica utrujena ,ker je popoldan preživela z atijem. nič,želim vam sončen in zdrav petek!!!
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 16.4.2010 9:41:48
|
|
|
|
pi82ka
|
mayamaya tvoj je pa full velik. Naša pupa ma komaj 61cm in še ne 6 kg, pa se mi včasih zdi kok je velika...sicer sem jaz bolj majhna oči pa tud ni 2 m velik tk da nima bit po komu ogromna Moram se prov pohvalit, da sva ble v moji službici in se je tok smejala mojim sodelavcem, da je blo prov fino. Sem se bala da bo jokala, sej veste k hočjo vsi videt pa pogovarjat se z njo, pol pa včasih, če je utrujena kr jokat začne, ji gre na živce, če ljudje tišijo vanjo. lep dan
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 16.4.2010 11:05:37
|
|
|
|
mayamaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: pi82ka mayamaya tvoj je pa full velik. Naša pupa ma komaj 61cm in še ne 6 kg, pa se mi včasih zdi kok je velika...sicer sem jaz bolj majhna oči pa tud ni 2 m velik tk da nima bit po komu ogromna Moram se prov pohvalit, da sva ble v moji službici in se je tok smejala mojim sodelavcem, da je blo prov fino. Sem se bala da bo jokala, sej veste k hočjo vsi videt pa pogovarjat se z njo, pol pa včasih, če je utrujena kr jokat začne, ji gre na živce, če ljudje tišijo vanjo. lep dan ha, ha, ja je prav velika. no, sej midva tudi nisva majhna, pretirano velika pa spet ne. Oči je recimo povprečen, jaz sem pa malo večja kot punca. tako, da ja neki je v genih . sej bo itak igrala košarko ali pa odbojko. sva se že odločila zato nam pa cunje ratujejo premajhne kar čez noč. zdaj kupujemo že za 9 mesecev, ampak se prav bojim kupit kaj čisto poletnega ker itak ne vem kakšna bo do takrat . bom mogla kupovat že za 1 leto. pa so te majhne cunjice tako lepe . smo pa mi tudi bili že v službi (jaz sem tudi zdaj ker sem mogla neki nujno uletet ). in se je prav prisrčno smejala čisto vsem. itak je ko ciganček. vsakemu gre evo grem to naredit, pa šibam na sonček. uživajte
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 16.4.2010 11:45:02
|
|
|
|
lenybaby
|
Eva19 - sožalje še z moje strani...
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 16.4.2010 14:01:18
|
|
|
|
Janci F
|
Jaz imam pa eno prošnjo in sicer bi vas prosila, če lahko izpolnite anketo, ki jo potrebujem za seminarsko nalogo. Anketo najdete tukaj http://soncek.eu.org/ankete/index.php?sid=21629&lang=sl in prosila bi vas, če lahko link pošljete naprej še prijateljem (predvsem tistim, ki so že starši) in jih v mojem imenu prosite, če jo lahko izpolnijo. Že v naprej se vam zahvaljujem za izpolnitev ankete.
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 17.4.2010 8:46:15
|
|
|
|
podezelje
|
dobro jutro! je to normalno??? - 1 slika na kateri je pupa,mož in jaz 40€.se nismo slikali,ker me je šokirala cena. sončen dan.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 18.4.2010 10:24:52
|
|
|
|
pi82ka
|
sem narobe napisala ima61cm in malo manj kot 7 kg
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 19.4.2010 9:21:59
|
|
|
|
lenybaby
|
Evo nas! Nazaj z dolenjskega vikenda... :( Mali je užival kot že dolgo ne, bil je tko dobre volje, ponoč nobenih problemov tko da sprememba okolja nima pomena če so ljudje okol njega isti. Sobota je bla fantastična, sam mal je pihal, v nedeljo se je vreme pol čist polulal in smo bli za kosilo že kr u lublan, razen tega, da smo pokosil in zmetl pajčune se ni dal kej dost narest... Drgač pa - tud našga so začel orng matrat zobki... Zgleda kot da bojo ene štirje naenkrat vn pogledal! Rdeč še ni nč vidt, sam čez dlesni se vid kolk deleč dol so že zobki zrasl tk da.... bo še veselo! Zaenkrat spimo spet celo noč (duda in čajček premostita vmesne krize) in vsakič mal podaljšamo spanec. Čez dan pa spi katastrofalno! Po petnajst minut, redko da uro, uro pa pol v kosu - ponavad takoj zjutri po zajtrku. Včeri je poskusil župco s korenčkom in kolerabo pa mejčkn kaše je blo not zakuhane - to kr smo mi jedl v glavnem. In mu je fajn pasal! Sam kot je rekla patronažna - ne bomo prehiteval z živalskimi maščobami in belo moko. Če pa sam proba, pa najbrž nau konc sveta avtosedeži - a ste že menjale lupinice? Gledala sem - eni avtosedeži so taki k rastejo z otrokom, celo do 25 kil in več. Eni majo naklon hrbtišča, eni pa ne. Cene so precej zanimive, čeprov glede na to da ga bo mel nekej let ni najbl pametn preveč šparat pr tem najbrž... Maste kej izkušenj s prenašanjem teh sedežev iz avta v avto? Midva mava vsak svoj avto, s tem da je moj clio celo trivratni... Je velik kompliciranja s prenosom? PRemišljujem da bi kupil za v astro enga konkretnga, za k men v cliota pa eno pocen varianto kr ga mam sam za okol doma bl in bi not tud sedel samo na kratke razdalje... Kakšne ste zbrale ve, mal svetujte prosim! Počas bo treba eno malčko začet prpravlat... Bomo poskusl mu rižek podturit - ne mara ga lih preveč, sam če ga bom pomešala z banano... Hehehe! Se mu ne bo mogu upret! Obožuje banane! Katero sadje poleg banan in jabolk še dajete svojim ? Midva še nisva pršla dlje zaenkrat, bl z zelenjavo eksperimentiramo! LEp začetek tedna vsem! Pa še par bl svežih fotk... Ta zadnje so z Rake - češnje cvetijo... komi čakam poletje!
< Sporočilo je popravil lenybaby -- 19.4.2010 9:43:07 >
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 19.4.2010 21:37:52
|
|
|
|
mayamaya
|
ja, se vidi , da je lepo vreme, pa vse štajkamo tle na forumu, ker smo rajši zunaj . ampak tako je treba.
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 19.4.2010 22:09:24
|
|
|
|
Metuljcica77
|
res je zunaj vsi izkoriščamo sončka sem vas na hitro prebrala ... ena mamica je ponujala paparico - se priporočam tudi jaz, če je možno da jo dobim ... smo začeli dajat malo sadja in pridno papa in me zanima kako naprej ... uživajte maksimalno
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 20.4.2010 20:57:35
|
|
|
|
pi82ka
|
ojla...a kera uporablja senčnik pepeny? Al pa kej podobnga...k mene ta marela na voziku mot za popi...
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 21.4.2010 6:44:36
|
|
|
|
Eva19
|
ja to tud mene zanima, men tud ni všeč, skos jo morm prestavljat iz ene strani na drugo, po pločniku morm pa prov merkat, da kje ne zataknem za kkšno ograjo... mi je tale senčnik tud zanimiv, a mislte da da tok sence, da lahko gledajo, da jim ne svet v učke?
|
|
|
|
RE: Novembrski kostanjčki 2009 21.4.2010 10:06:20
|
|
|
|
pi82ka
|
eva 19 moj ga gre danes iskat (rabljenega sicer uv 35+) za 12 € ga bo ena prodala...pa sporočim njegovo funkcionalnost-je pa črne barve, ker je to za uv zaščito najboljša barvo (tko sem prebrala)
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?