|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
11.5.2010 22:58:07   
valerija77
Pozdravljene...

čas je, da se še jaz malo javim. Naš fakin pa se že obrača na vse možne načine in kravice že lepo pase. Postavi se tudi že na vse štiri in hopsa naprej in nazaj, pa leze tudi že naprej in nazaj, če le zagleda kakšno igračo ali daljinec od tv-ja.user posted image Je pa prava sitnoba, če ga pustimo malo samega in se nihče ne ukvarja z njim. če pa ga imam na rokah se pa itak zvija kot kača, sam da se mi postavi pokonci. Glede hrane pa je bolj zahteven in izbirčen, kokr mami..user posted image Zjutraj se zbudi okoli pol pete ure, ga previje in papamo mleka, pol je nekje do pol sedme ure mir, seveda pa gospod ta čas ne spi ampak se premetava po postelji. Med sedmo in osmo zadrema za 15-20 minut, ob devetih je sadna kašica, kosilo je pa prava misija nemogoče. Ker je pogruntal, da je sadje bolj dobro in sladko od zelenjave, je seveda ne mara in vso pošuka okoli sebe, razen končka z jabolkom od fruteka ki je seveda čisto pasiran. Sem ga včeraj hotela okol prnest in mu med kašico zmiksala z vilico malo cvetače in baby korenčka, pa se ni pustu in je blo nakoncu tud malo na steni in še sreča da imam oranžno steno. user posted image Vmes se malo potepava, če seveda dopušča vreme, popoldan pa je mlečna kašica ki jo še nekako zbaše vase nekaj žlic, ob 19 uri je pa itak na vrsti že spanje in obvezno flaša mleka.
Eh, zdej sem pa napisala cel roman..user posted image

A ste za kakšen skupen piknik verzijo...?

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
12.5.2010 10:06:24   
lenybaby
Dans mamo pa 6. mesecev!!!!! Wiiiiiiii!!!!! Kar pol leta je že mimo, ne morm verjet no....... Dans pa bo tortica spet! user posted image

Mišek pa drgač mal štrajka s hrano, nč kej dost ga ne zanimajo vse te kašice k jih mami nardi user posted image  - no sam to včeri pa dons.... Pa začel je pihat v žličko - namest da bi odprl usta tko vse nese naokol in je ves ponosen nase! user posted image  Pa tud spal smo slabo ponoč. Spet ga neki nosi madona! Moj lump mali. Ta vikend bo spet pestro k gremo k mojim na morje. Spet bo dretje k jih tko malkrat vid da je cel živčen pol. Sej se bo navadu!

Nč, zdej pa previt, se oblečt pa skočva v štacuno!

Pa,pa!

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
12.5.2010 15:22:07   
Metuljcica77
tudi mi imamo danes 6 mesecev user posted image user posted image user posted image

moram rečt da obožujem bit mami user posted image

jutri imamo pa pediatra, javim merice

grem klicat sončka, da bomo lohk kej vozičkaleuser posted image

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
12.5.2010 15:23:50   
petkapet
user posted image  YUPII, tudi mi dane praznujemo pol leta! En obrok okoli 11ure probamo sicer zamenjat, ampak z mlekom zdrži doosti dlje. Sadje razen banane mu ni zanimivo, je pa bolj za mineštre...no najraje ima krompir.

Se slišimo drugi teden, ko bomo imeli pregled.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
12.5.2010 17:03:12   
rožica13
Ena Hippova nagradna igra za te nove kašice, če kej že kupujete.

Zanimivo, da imajo eni rajši zelenjavo, drugi pa sadje. Lina ima rada tako zelenjavo ko je čist bljek mamici in sploh brez okusa user posted image , razen krompirja. Danes sem ji naredila šparglje (domače) in not dala riževo kašico in olje, poskusim in  user posted image , dodam par zrnc soli in še vedno je bljak, no ampak Lina je pa skor vse pojedla! Najrajše ima pa žitne kašice, s sadjem se pa ponavadi borimo, odvisno kak dan ima prej sem ji dala malo banane, ko sem jo jaz jedla in mi jo je pol pojedla?

Pa še ena stran, kjer imajo luštne žabice in copatke - ribaracarak.

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
13.5.2010 16:02:09   
lenybaby
Pr ns pa teh kupljenih kašic sploh ne prenašamo user posted image  Sm mislna kolk bo fajn če bomo km šli pa sam lonček kupm pa je... jok brate odpade! Dons sva mela posebni meni na sporedu! Ponavad mu skuham vso zelenjavo skupi, tud mesek dam zraven in  pol sam pretlačm, dons sm pa v treh piskrih kuhala! user posted image  V enem krompir, v drugem cvetačo, v tretjem piščančka. Pol sm mu pa nardila krompirčka z mal kisle smetane (je rekla takrat patronažna da lahko), cvetačko sm mu spasirala z mal margerince v bl tekočo župco, meska sm sam zdrobila z vilcam, kuhala sm ga pa z mal balzilike in rožmarina (je blo tud rečen da lahko s temi bl domačimi zelišči se začini hrano). Vse je blo minimalno soljeno... in pol sva poskušala - žličko juhice, pa žličko pirejčka, košček meska... neki pirejčka pa cvetačke sm pa skup pretlačla in je pršu tk dobr pire da sm na konc vse kr je ostal zmazala! user posted image  Morm prou kupt un krožnik k je predeljen na tri dele - mislm da sm vidla u BC da ga majo. Nism si mislna da bo hotu jest tkole pa mu očitno ful bolj sede kt vedno en in isti okus. Pa začela sm mu delat ful bl redke kašice - očitno sm mu jih delala na začetku pregoste pa je težje kakal, zdej je pa boljš. Pa včer sva proseno kašo probala pa je čist zanič! Je res treba dat zraven mal kazga sadje da je užitna ki tole ni nikamr podobn user posted image  

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
14.5.2010 14:46:36   
rožica13
Za nami je par groznih noči, ker Lina počne vse ostalo, kot spi! Al jo spet luna daje (mlaj) al pa ne vem kaj ji je. Danes sem bla že čisto utrujena.

Začimbe in dodatko k hrani - sem včeraj malo preučevala začimbe in te stvari, ker bi rada dodala h hrani še kaj drugega kot olje. Sem ugotovila da lahko dodamo, olje, maslo, kislo smetano, cimet (v prahu kašici; v palčkah v vodo k jabolkam). Zanima me, kaj še? Lenybaby, a ti si dala cele začimbe in potem ven pobrala al kako? Pa ne vem al sem tukaj brala, da ena da v vodo zraven košček čebule in česna pa potem ven pobere, a to se tudi lahko?

Ločevanje hrane - ja to bi bilo fino, sem že večkrat hotela posebaj skuhat, pa nikoli ni časa potem pa kar skupaj zmečem.

ŽELEZO V HRANI - ker sem vegetarijanka in tudi Lino tako hranim, me zanima, če katera ve še za kakšne kombinacije hrane, kjer pride do največjega izkoristka železa.
Če katero zanima sem tole sestavila skupaj:

železo     C vitamin                         
špinača + krompir
žitarice + brokoli (90 mg)               
žitarice + cvetača (40 mg)
1/4 rumenjaka + zraven sok s C vit.

- suhe slive, marelice namočene v soku s C vit. oz. v vodi in po kuhanju dodaš kašici malo soka
- žitne kašice + sadje ali sok (v kašici ali kot pijača)

Veliko železa ima peteršilj, pa ne vem če ga lahko dam, mogoče če bi dala vejico zraven zelenjave kuhat?

Ostalih stvari še ne sme jesti tako da če katera še kaj ve naj prosim napiše.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
14.5.2010 17:52:00   
Perlica76
Pozdravljene!!

Ja,mi pa imamo zeloo radi mamino kuhinjo user posted image !!Danes smo papali prvič riž,zraven pa še por(prvič) pa korenček(ki ga ima itak rada) in je blo njami!!!Jaz dam notri tudi čebulo med zelenjavo in potem vse skupaj zmiksam,pa peteršilj tudi lahko,vsaj tako je meni sestra rekla pri dohtarju.Smo pa že papali celo skutko junior,pa kislo smetanco dam tudi v kaše,....V glavnem zelenjavo ful šibamo,ji je ful dobra pa vsak drugi ali tretji dan mesek(piščanec pa puran),zdaj bomo šli še na teletinco.Od zelenjave nam so ostali za probat še grah,fižoleti,fižol(menda je to-to,drugo smo)aja pa še paradižnik.

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
14.5.2010 18:56:17   
Metuljcica77
čau mamice

bom zelo hitra ...

z veseljem povem da sva bili z malčico danes zunaj kar  4 ure, ko je pa tako lep sonček po dolgem času.

pa še mere za 6 mesecev: 7780g, 69,3 cm in 43cm OG

uživajte v vikendu

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
15.5.2010 8:42:58   
podezelje
dobro jutro
nocoj je blo joj,joj,joj.se je zbudila ob pol enih in bedela do pol štirih(zaspala ob 21.20 in potem zjutraj do 7.15).malce se je sama s sabo pogovarjala,igrala s prstki,pleničko,2xnaredila kravice,preostali čas pa mene božala po licih in laseh.ves čas je bla čisto pomirjena.si sploh ne znam razlagat tega,ker čez dan je spala le 3ure,drugače jih spi nekje 5.zobki niso krivi(dva že imamo),ker si ni nič tiščala v usta,normalno je sesala dudo,lačna tudi ni bla,ker potem bi jo sesanje vode(sem ji dala,ker je začela kolcati) sigurno razdražilo in bi jokala za mleko.nič se ni napenjala pri prdenju.skratka povsem pomirjena,a ne spatiuser posted image .me zanima kako bo izgledal današnji dan.malo me daje panike,ker vidim,da si nastavlja ure spanja in hranjenja.se je nekaj dni zbudila na minuto isto.ma,saj vem,da ni robot in da je verjetno imela le slabo noč,ker vreme je itak katastrofalno!!!
evo,mi je že malo lažje,ker sem se spovedalauser posted image
uživajte

vse dobro

Neposredna povezava do sporočila: 1960
15.5.2010 9:48:18   
Eva19
Dobro jutro mamice user posted image

Po doooooooolgem času se spet mal oglasim,sam sej veste kako je, kar ne najdem časa. Sicer kakšnih extra novih novičk nimam. Lia lepo napreduje, se vrti kot vrtavka, ko je bila stara 5 mesecev, je bla še vedno samo na hrbtu. No zej je pa v 14 dneh ful napredovala, spi po novem vedno na boku, če je dolgo ne dvignem,ko je budna, jo najdem na trebuščku, zdej se zelo spretno obrača na trebušček v obe smeri, edino nazaj še ne znamo user posted image ampak bo tud to že osvojila.

Kako so pa vaši sončki kaj s sedenjem? Naša je še čist majava. Sedi nekaj časa, če je naslonjena recimo na kavč, ampak se slej ko prej prevrne naprej ali pa v stran. Zdej se tko igrava, da sedi med mojim nogam, pa igrače pobirava. Res se mi zdi, da nima še nobenih mišic, da bi lahko sedela, na nogice se pa tudi ne postavljamo. Če leži, se z nogicam tok opre, da ritko čist v luft dvigne, ampak če bi jo pa tko hotu postavt na nogice, jih pa pokrči k sebi. Sam sej to ni verjetno nič narobe...user posted image ma še dost časa za te stvari, kajne?
V vozičku mi kar lepo sedi,ali pa v stajici, sam tam je malo bolj založena z igračam in se nekak ujame da se ne prekucne.

Jemo gosto hrano čist na polno, jemo praktično vse, ji dajem vse mlečne izdelke, sem pediatrinjo vprašala in je rekla da če po 14 dneh ni bilo nobene reakcije, potem je pač melko za nas vredu. Zelo rada ma mlečne riževe kašice. to jeva dopoldan za malico. Za kosilo imamo ponavadi zelenjavno juhico, je vso zelenjavo user posted image ali pa pire krompirček in meskać, jedla je že špinačo, sataraž, filane paprike user posted image morm rečt, da praktično res je vse in s prebavo nimamo težav.  popoldne pa za malico dobi potem kakšno sadje user posted image zvečer in zjutraj pa je pri nas še vedno flaša mleka zakon user posted image

Drugač sva bli pa mal prehlajeni dele, zabasan nosek, pa 37,6 vročine, no ampak hujšga ni bilo in smo že bolje. Upam da bo kmalu sonček spet, da bomo lahko spet naprej uživali na sončku.

Lep pozdrav vsem vam in vašim user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu podezelje)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
17.5.2010 21:29:10   
pikica 28
hello tudi jaz vas moram po res dolgem času malo pozdraviti in povedati kaj je novega.
No tudi mi lepo že vse po vrsti papamo, se plazimo, sedimo, kričimo, brbramo...in seveda ne boste verjele, mi se sami primemo za posteljico in stojimo! Tako, da nimamo več navade ga samo položit v posteljico in šmrc pančamo, kje pa. Naš mali fakin se v sekundi obrne na kolena, prime za rob posteljice in hopa mi stojimo in se na glas režimo. Kaj takega pa še ne...Ma mi bomo res shodili pri 9 mesecih, tako kot je njegov očka...Jao meni.user posted image user posted image user posted image Najraje je v dnevni sobi na tleh na spužvi in na deki  in seveda pred sabo mora imeti milijon igrač. To je zakon. Pa flaša čaja in tako minevajo ure igranja pri nas. Seveda moram biti zraven, ker je takoj na parketu, ki je mimogrede zakon, sam se bojim, da se prekucne in udiri, in ga tako obračam, ko pride na konec spužve. Stajca je hja, preveč ga omejuje...in prej ali slej začne kričat, da mu zadeva nikakor ne ugaja...user posted image user posted image user posted image

No lep večer še naprej in se tipkamo...

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
17.5.2010 21:37:47   
mayamaya
ejla mamice

danes smo pa mi tudi dočakali pol leta user posted image .
in moram prav pohvaliti našo čebelico. je tako pridna punca, da nimam kaj reči user posted image user posted image user posted image . pridno jemo na žličko, sicer smo bolj na začetku, korenček, jabolka, hruška in  krompirček, pa riževa in koruzna kašica, ampak vse lepo poje. sedimo tako tako - na kavču še gre ma se malo zvrača na levo pa desno, pol je pa hudo ko pade na trebušček in ne gre nikamor več user posted image . ponoči spi ko velika: od 21 pa do 7-8 zjutraj. zaspi tudi brez problemov. čez dan smo pa itak večinoma zunaj, še zdaj ko je bil dež ni bilo več za zdržat notri. ej, tole vreme pa zdaj že ... user posted image HOČEM SONCE!!!

Aja, pa od včeraj smo bogatejši za prvi zobek user posted image . in sploh nismo vedeli, da ga je dobila. čisto slučajno sem opazila, ko sem jo malo po dlesni. nobenega joka, vročine ali kaj drugega. nič. res pridna punca user posted image

Drugače pa imamo še 3. cepljenje konec meseca, pa takrat še mere. ampak glede na to kako pridno papca... me je kar strah kaj bo. je en tak mini michelin user posted image

lep večer

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
17.5.2010 21:45:39   
eva1
No pa da se še mi javimo user posted image

najprej pikica-tale tvoj pobček pa je res ful napreden, da že vse to obvladauser posted image user posted image user posted image !

Mi bomo čez par dni stari 5 mesecev in pol, se še vedno dojiva, razen zvečer mlečna kašica, obrača se iz hrbta na trebuh..tko se mi zdi da čist normalni razvoj za 5 mesečnega user posted image ! Jutri imava pregled pri pediatru, cepljen vprašanje če bo, ker je prehlajen, kašlja ful grdo(se ne more odkašljati), tko da ne vem kdaj bomo mi začeli s cepljenjem(namreč še ni dobil niti 1 doze)...spimo celo noč(tok, tok) se veliko smejimo, najbolj uživa ko prideta tavelkadva iz vrtca da se igrata z njim...pa čezdalje raje ima svojo ninico in dudo..mi je tko dobr, k pobere dudo, pa si jo še ne zna dobro nacilati, pol se pa matra s tistim plastičnim delom, pa nikakor ne gre..čeprav je čezdalje bolj spreten!

Jutri pa končno sonček...da gremo mal ven...uživajte!!!

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
18.5.2010 7:52:14   
ninka80
Oj tudi od naju po dolgem času.

Eva je končno, zaenkrat zdrava, po bronhiolitisu je zbolela še za virusno pljučnico, tako da bolezni kar ni bilo konca. Sedaj pa trkam....

Je full pridna. Lepo je GH ampak bolj po malem.user posted image
Drugače pa se kotali, sedi, plazi se, vendar samo nazaj (kot bratec) in pa ob opori se dvigne na noge. Sploh nima več riti, vedno stoji na nogah. Skuša že naredit korak, vendar nogico samo podrsa naprejuser posted image .
Drugače je pa čisto nora na bratca, ko ga zagleda je kričanje, vriskanje in vsa vesela. Tudi on jo ima zelo rad. Ju je prov fajn gledat, ko se skupaj igrata s kockami, sam kaj ko je mala totalna grebatorka in mu vse pobere. Se vidi kdo bo šef.

Aja, danes je stara pol leta!!!! Žeeeeeeeeeeeee!

Zdej pa greva mal pospravit, pa v trgovino, potem vas pa upam malo preberem za nazaj.

Lep dan, upam, da sončen.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
18.5.2010 8:40:44   
podezelje
ugotovitev: super so tile naši kostanjčki,super!

tudi mi lepo napredujemo v gibalnem razvoju.pasenje kravic je itak zakon-tudi ponoči,kljub spalni vreči in se seveda mama zbuja,ker jo moram nazaj obračat.čez dan pa so jo itak sam norčije-kotali se po celi sobi (sem ji kupila 5 paketov puzlic,a je še vedno premalo),fora ji je,ko sloni na eni roki in leži na boku ter tako lovi ravnotežje,ritka je permanentno v zraku,včasih ji uspe,da gre na vse 4,sedi zelo stabilno,a še se ne zna sama vsesti.tako ko vidi oporo,kjer se lahko prime, se skuša postaviti na noge.pogosto jamra (mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm), se jeziuser posted image in se smeji. izredno rada je gh.kaj vašim otročkom dajete tudi ne ekološko zelenjavo in sadje?pri nas dobim eko le bananae,jabolka in hruške ter brokoli,korenček,cvetačo in bučke!na vrtu pa še ni nekaj dosti razen cvetače in bltve ter krompirja.

naša deklica danes že drugi dan grdo sanja.joče,globoko diha,ji meče roke v zrak.joče prav na glas,tisto z grozo.
še eno vprašanje:kako izgleda uspavanje po dnevi pri vas?pri nas je zvečer super,čez dan pa še vedno traja in traja.spi še 3x čez dan.
hvala.
držimo pesti,da pride sonček

vse dobro

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
18.5.2010 22:48:40   
rožica13
Čer!

Vidim, da vaši jeniji že zelo napredujejo. Lina še ne sedi sama oz. nekaj časa, potem pa jo vrže na stran. Zelo se postavlja na noge in pol je čist vesela, če ji pustimo malo stati user posted image . V banci se tko prime za rob in že sama vstane.

Spanje - pri nas je katastrofa, kot vedno! Čez dan sedaj zaspi samo če se prej doji, pa čeprav je ravno jedla GH, včasih zaspi kar prikuplana včasih jo moram pa potem še nosit na okoli, spet drugič pa sploh ne zaspi user posted image . Zvečer je pa sploh čista katastrofa! Ful je zaspana ampak spat pa ne vse druga počne, sploh se jo ne da umirit, če jo nosim se začne zvijat in pol dret, če jo dam v postlco ma 100 in 1 opravek s kovtrom, lučko, dudo..., če grem iz sobe se spet začne dret user posted image , tko da res ne vem več kaj narediti! Če slučajno zaspi kmalu, se cel večer zbuja in morm hodt k njej, groza, še tisto urco, dve, ko bi lahko imela malo zase moram non stop čepet pri njej. Če imate kakšen nasvet prosim, ker to ne pelje nikamor.

podezelje - jaz ji dam tudi ne eko, ker vsega se pač ne dobi eko oz. moraš it na 3 konce, za kar pa ni časa. Špar npr. nima skoraj nič, vsaj v CE, jabolka, hruške, bučke in to je to od tega kar lahko jé. Mercator ima več ampak tudi ne vsega kar bi si želel in odvisno od dneva.

Neposredna povezava do sporočila: 1967
19.5.2010 12:14:38   
valerija77
user posted image user posted image Mi imamo pa danes 6 mesecev!  user posted image user posted image

Drugače pa midva zelo rada papava sadne kašice, kako juhico še tudi, nad zelenjavo pa ni najbolj navdušen.

Sem pa jezna danes, ker sem ostala brez svoje ginekologinje. user posted image user posted image Se je iz laškega brez kakršnega koli obvestila prestavila v velenje in sedaj jemlje samo pacientke od tiste ki je šla v penzion in pa nosečke, ki jih je imela v Laškem. Ostale pa smo izvisele! Sem pa klicala in je sestra rekla, da do jeseni nič ne jemlje in da naj takrat pokličem, če bo kaj. Halo? Kaj pa vmes? In nimam pojma kaj naj zdaj, al naj iščem novo, al počakam do jeseni. Ampak glede na moje zdravstvene težave, bom kr prej potrebovala kakšen recept ali pregled. Ma kr neki... user posted image user posted image user posted image

Nas pa nekaj dni jezijo dlesni in je malo razdražljiv in mislim da bo kakšen zobek kmalu pokukal na plan. me je pa tko gledal včeraj ko sem imela sladoled in je kr na velko požiral sline. pa sem mu dala samo malo na jezička in je tko polizal, pol je pa kr odpiral usta ko lačen ptiček. In ko mu nisem več dala je glasno protestiral, za kazen me je pa še pocukal za lase(tak tu maš ker mi ne daš). user posted image user posted image user posted image

Se pa tudi mi že plazimo, sploh če mu dam pred njega kakšen tv daljinecuser posted image user posted image .

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
19.5.2010 21:12:59   
lenybaby
No tako! Prvi sistematski je za nami! Mamo 9750 g, 46 cm OG in 71 cm dolžine. Pravi, da se zelo lepo razvija in da je povsem v mejah normale tudi kar se teže tiče. Dobil je polhn enih igrač pred sebe, od naječje do najmanjše (ki je bla - pazi to! - rozina! user posted image  ) Očitno tko preverjo če vidi. Pol neke ropotulce okol bučke da jim sledi, pol ga potihem pokliče po imenu in se mora obrnt za glasom itd. Mali obvlada, vse brez napake, sedi pet! user posted image  Pol je dubu pa piko u stegnčka in je tko tulu revček, pa kot da to še ni blo dovolj je blo treba it še kri dat pa vrečko za urin sva dubla tko da morva še to uredit ob priliki. Naslednji pregled pri devetem mesecu. Me je blo mejčkn strah k je mali bajsek ratal sam so naju prou pohvalil da smo super! user posted image  Tko da - sem čist vesela dans! In moj mini je bil dve ure po ceplenju kot da nč ni blo: nasmejan, vesel, lačen... ;))

No, zdej pa šibam večerjo dokončat!

Neposredna povezava do sporočila: 1969
20.5.2010 13:54:51   
podezelje
hej,hej
danes nič jokala pri pikecu,ker je bil ati zraven! bila je pohvaljena,ker je pridobila na teži in ker zelo lepo napreduje.
g, nove mere:šesti mesec, 7770g,72,5cm

vse dobro

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
21.5.2010 11:57:22   
lenybaby
Zadnje cajte je pa kr mal dolgčas tule ratal... Nč novga ni za brat... Sej maste prou - otročki so na prvem mestu! user posted image  Grem jst tud kosil nardit, pol pa spokat da gremo prec na vikend ko oči iz službe pride!

(odgovor članu podezelje)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
21.5.2010 14:03:18   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: lenybaby

No tako! Prvi sistematski je za nami! Mamo 9750 g, 46 cm OG in 71 cm dolžine.
O kak velik fantuser posted image user posted image user posted image user posted image
 Dobil je polhn enih igrač pred sebe, od naječje do najmanjše (ki je bla - pazi to! - rozina! user posted image  ) Očitno tko preverjo če vidi. Preverjamo pincetni prijem, seveda ga redko kateri 6 mesečnik že obvlada user posted image   Mislim pa da ga morejo obvladati do 1 leta!

Jaz sem dala spet danes jabolko našemu Anžetu..o marija, kot da bi mu ne vem kakšen zvarek dala..je pljuval, pa jokal..uglavnem po minutnem prigovarjanju sva prešaltala na joškouser posted image ...jaz bi ga kr dojila do 1 lea če bi blo to ok, sam tut na teži ne napreduje več tko kot je in mormo začet z GH...je p res da je bil tut zaspan, pa razdražen ker sem mu predtem inhalacije delala..tko da ...eh ja bo že..večerno kašico pa poje 200 ml za malo šalo..
Drugače pa danes tak beden dan...te dež..kr neki no..kdaj bo spet sonček, poletje..morje...o, komaj čakam!!!
Nč zdej grem pa še mal pospravit pol pa po moja dva lupčka v vrtec!

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
21.5.2010 23:30:25   
juniorka
Jaz sem v Slo in nimam časa za net, obiski, krst, plavanje... Mala dva uživata pri babi in dediju. Mala lepo sedi v triptrapu, na tleh jo včasih na stran vrže, ampak se lepo uleže, ne pade. Pravijo, da morjo čimveč kravce past, da znajo hitr sedet. Ji pa paše sedet, se ne postavlja na noge, sploh ne v postli, ker spi v tavelki pr mamiuser posted image . Jaz sem začela s fingerfood in je mala posrečena, ko sama gloda korenčka, brokoli, špagetke, tud rozino ji rata pobrat, včasih celo s pincetnim prijemom. Okusa cimeta ne mara, ostalih začimb ne dajem, čeprav je iz naše mineštre tud dobila krompirček dans, ne kompliciram glih. Skorjico kruha je tud že dobila in je bla taka jeza, ko sem ji vzela user posted image  Počasi, pa bo! Čist pasiranega pa ne mara, razen jogurt ji paše.
rožica13- s spanjem je blo isto pri nas pri prvem, zdaj mala je pa pridna, tudi sama zaspi, če je tema, al pa na zizi, ni treba nič nosit.. tako da, bo boljš pr naslednjem otrokuuser posted image
eva1- lepo, da se javiš.. glede hrane, kaj pa, če mu malo iste kašice, ki jo ima za večerjo, zmiksaš med sadje, da je podoben okus, tako sem jaz začela.
Tudi jaz uporabim ne bio, pač bolj na debelo olupim...
Takle na hitro, grem počivat, sem utrujena od prehranjevanja z domačo hranouser posted image

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
24.5.2010 13:26:25   
rožica13
Oj,

končno lepo vreme! Me sva danes malicale pod češnjo, sva si ležalnik naštimale in je blo prav fino! Se je igrala s travo, jo je tko pulla, je mela pol še zemlo za nohti user posted image .

Juniorka- ja hvala za tolažbo user posted image . Pa se mala kdaj kaj davi, če poje rozino npr. al pa tko večje košče. Jaz bi ji tudi dala, pa me je malo strah, čeprav do sedaj kar je jedla takega ni bilo problema. Kako mehka zelenjava pa je potem?

Neposredna povezava do sporočila: 1974
24.5.2010 13:49:05   
luan
Da se še mi pofočkamo po dolgem času....user posted image

Dojit sva se nehala dva tedna nazaj, je mleko čist presahnilo in to takoj, ko je zmanjkalo tablet.Zdaj počasi prehajava na gosto hrano, ampak še vedno opažam da korenček skoraj v neprebavljeni obliki izloči.Za vikend je pogledal ven prvi zobekuser posted image user posted image user posted image .

Sva pa v petek dobila Sumamed antibiotik in je danes ponoči tako flekast ratal, da me je zjutraj skor kap, ko sem ga slekla.Sva bila na kontroli in pravi, da je očitno odreagiral na atb.Tako, da mu zdaj dajem Fenistil kapljice.Pa še rekla je, da je bolje da danes ne hodiva ven, ker je zelo vroče in bi ga samo še bolj srbelo.

Na kilaži tudi naš sedaj bolj počasi pridobiva.Se tolažim s tem, da je tudi prvi sin bil do lani ko en komarček, zdaj pa je že skor "oreng dec"user posted image .Očitno so otroci bolj po meni.Sem bila tudi jaz vedno bolj drobna(beri; pri dvajsetih sem imela 45 kg).No po dveh porodih in enem desetletju vmes pa sem tudi jaz ratala "oreng baba"user posted image .Tako, da se zdaj vrtim okoli 60 kg.Pa če bi jih šlo pet takoj dol se ne bi nič pritoževala.

Zdaj pa gremo ven na kosilo je tako lep dan, da se mi ga ne da zabit za štedilnikom.

Punce uživajte v toplih in sončnih dneh, katere smo komaj dočakaliuser posted image .

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?