Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: sasek79 IZVIRNO SPOROČILO: Mož* Dober večer! Spet nazaj. Na morju lepo, Klemen se je plazil po vrtu, namahal rokice v morje, druga in tretji pa sta predvčerajšnjim letos prvič zaplavala v morju. Vozičku se mali vse bolj upira in tuliiii; je pa v trenutku tiho, če le nakažeš, da ga boš vzel ven. Tudi Aljaž je imel luščeče se kožne spremembe po upogibnih delih okončin. Alergijski testi niso pokazali česa posebnega, sem pa ukinila vse mlečne izdelke (pri sebi, seveda) in ga dojila do 3. leta; tudi kaše, pireje, ipd. sem pripravljala z izbrizganino. Uporabljala sem le le ene vrste pralnega praška, dvojno izpiranje, nobenega mehčalca in nobenih krem za kožo. zelo zelo počasi sem mu dodajala živila. Aljaž je (bil) tip "preobčutljiveža": drobčkan, belolas, modrook, zelo svetlopolt; mo ja, z dieto in veliko pozornostjo na oblačilih sva stvar zelo lepo zvozila. Klemen je tempopolt, temnook in bo temnolas in nima nikakršnih težav s kožo. Klemenu je skoraj vedno vroče, zato kape že dolgo ne nosi. Po novem si sname tudi sončna očala in danes, na soncu, sva vsaj 30x natikala začitno čepicp s šildom in sončna očala, no, na koncu sem obupala in sem mu vsakih par minut glavo (lase) pač omočila z morsko vodo. Čeveljčki: ima Pedipedove Demetri in ene srebrne DG supergice. ker mu je 10 praktično premajhna, bom v kratkem z velikim veseljem nabavila nove. Ne morem pomagat, čevlji so moja strast. Pozdravljene! Mož: Ali se ti zdi (tako po občutku), da so Pediped čevlji primerni za močnejšo in zalito stopalo? Ali mi lahko napišeš še kako izbereš številjko čevljev za Klemena. Koliko večje kupiš od izmerjenega stopala. Koliko časa potem lahko nosi eno številjko (pribljižno). Ali so ti čevlji primerni za otroke, ko postanejo že boljši hodci? Čili: Knjiga ki sem jo zadnjič omenila ima naslov OTROŠKO SPANJE; BREZ JOKA V SANJE (avtor: Elizabeth Pantley). Več o tej knjigi lahko prebereš tudi tukaj: http://med.over.net/forum5/read.php?94,1980691,4993624#msg-4993624 Klemen ima nizko, ozko in dolgo stopalo. Čeveljce vedno kupujem tako, da jih pomerim, poleg tega pred tem stopalo še obrišem, zmerim in prištejem cca 1 cm ter to primerjam s številko, ki jo otrok pomerja. Pedipedovi modeli so različni in ti težko odgovorim na vprašanje. Ko sva s Klemnom kupovala čeveljce v Mali Maši, so kupovali čeveljce tudi eno-letni deklici, ki je imela stopalce kot pravi buhteljček in ji par "cort modelčkov" tudi slučajno niso spravili gor; so pa potem našli neko drugi model, ki je ustrezal. Čeveljci so prav gotovo primerni tudi za hojo. Koliko časa ima otrok čeveljce, je spet odvisno od hitrosti rasti stopala. Klemnu je, kot rečeno, 19 trenutno tik na tik in bo imel čez 14 dni 20; Aljaž, npr. pa je pri 10 mesecih in pol shodil z 18; Zala pa pri 13. mesecih z 22. Smučarka, ki je shodila z 9. meseci, je imela nekje med 18 in 19.