JaLuca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rosca79 Pozdravljene, Najlepša hvala JaLuca, Sasek79 in Čili za odgovore. Dost imam že teh flekcov pa še kar nimam pojma kaj naj...včeraj je P rekla, da mogoče je dermatitis, ki nima vzroka v alergiji. Tudi jst nisem opazila povečane reakcije na kakšno sestavino v hrani, sicer sva preventivno skenslale mleko in izdelke iz njega, ampak je šele 1 teden od tega, tko da rezultat še čakava. Bodo pa namesto na sistematskem pregledu pri 9 mesecih malo prej vzel kri in jo testiral. Se pa zavedam, da velikokrat mlajšim od 1 leta sploh ne pokaže alergije. Razmišljam o bioresonanci, pa me je po eni strani kar strah, ker tam pa itak veliko in še več pokaže alergenov, vem ko sem šla sama...ajoj... Nimava pa krčev, tudi kakec je uredu, samo take suhe flekce ima povsod, pa redno se delajo celi madeži po gležnih, vratu, pod koleni, pod pazduho in včasih kar tako kje na telesu. Zelo značilno za atopični dermatitis ampak jo ne srbi tako zelo HB. Umivava se samo še z vodo z dodatkom olivnega olja in maževa z lekarniško kremo olivno olje v belibazi. Pa tudi nikol nismo uporabljal kakšnih agresivnih kozmetičnih pripravkov, praškov, mehčalcev,... Kar stisne me, ko vidim tega nagca vsega flekastga pa ne vem kako naj ji pomagam Sasek79: vedno fajn zluftam avto preden prinesem malčico, pa lupinco v avtu skrivam pred soncem, da ni čist zakurjena, pa res mal jo oblečem - kratke rokave, pa za ven kakšen pulovarček poj čez, pa še s temperaturo okol 21 stopinj kombiniram in je naš otrok čisti uživač v avtu EvaAna: sej ne da se me tiče, ampak zakaj pa jo pride potem pazit ta grozna tašča živce pa čuvaj za otroke, jih boš še fejst rabila olivno olje nama ni pomagalo, niti razne lekarniške kreme, nisem nikoli prej uporabljala agresivnih krem, niti mehčalca ne, ker sem mu posebej prala in dala v sušilec.....v 2 mesecih sva probala skoraj vse Svetujem tole: - oljna kopel Linola Fett (pomagalo pri starejši punci, ker je bila veliko bolana in je imela od vročine ful slabo kožo) - eucerin (oljna kopel in mleko za telo urea 10% (pomagalo meni, ker sem se 3 leta bojevala s kožo - še dermatolog mi ni znal predpisati pravih krem in se mi je stanje še poslabšalo - imela sem že tak ranjeno kožo, da mi je ponekod že kri pritekla, peklo, boljše da ne pravim) - ali pa to kaj sem ti včeraj napisala od La Roche-Posay (dobi se v vsaki boljše založeni lekarni - je skoraj isti rang cene kot eucerin), še tam ko je imel najhujše je pomagalo, pač malo dlje časa ampak se ni širilopo telesu in fleki so bili vedno bolj svetli Tole ti jaz svetujem, če ti ne bo pomagalo olivno olje.
|