|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
27.4.2010 9:42:45   
Pikapolonica80
Zvezdici - naši je krn odpadel že v porodnišnici, pa se je kopala šele po 25 dneh, pa sm mislila da kr ne bo nehal krvavet, pa je kar naenkrat odrezalo.

Naša se pa v glavnem zamoti sama samo zjutraj ko je fino naspana in dobre volje. Takrat lahko počnem vse pa se bo sama zabavala. Kasneje čez dan pa potrebuje razne animacije, drugač ji je dolgčas in začne brcat in cvilit, jokat, ampak to tak užaljen jok, prideš zraven pa takoj neha user posted image . Jo pa tudi malo nosimo po rokah, ampak če bi jo zvijalo in bi veliko jokala, mi sigurno ne bi srce dalo da je ne bi več. Je pa super ima rada dudo, da jo tudi s tem zamotim, upam da ne bo kasneje prehudo odvajanje user posted image

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 726
27.4.2010 10:30:09   
rožca26
Dobro jutro!

Lep praznik vam želim! user posted image

Kot vidim ste že vse v polnem zagonu. No, mi smo se danes zbudili ob 9.00 - Vid je bil pokonci okol 5.40 pa je zgleda nazaj zaspal, ker je po eni uri vse utihnilo. Ela je pa tudi zaspala takrat. Moj dragi sploh verjet ni mogel, da je mulo tako dolg spal user posted image user posted image user posted image  Ja, to je pa posledica celodnevnega igranja na mivki, zemlji, pranja avtomobila ... user posted image  Vam povem, da mali skor ni imel časa še za kosilo user posted image

Glede podiranja kupčkov pa je pri nas tak - malo dam ne trebušček čez roko in jo postavim malo bolj pokonci (ne čisto vodoravno) in ji kupčki sedaj kar laufajo. Tak sem se navadila kupčkat že pri Vidu, ker fizioterapevti močno odsvetujejo kupčkanje čez ramena. Jest na rame dam malo sam tako malo, da jo objamem in pocrkljam. Pa še paše ji tako, če je kej razburjena user posted image

valen - a tebi Valentina res samo joka? kdaj pa imata pregled?

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

Neposredna povezava do sporočila: 727
   [Brisano sporočilo]
27.4.2010 10:52:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rožca26)
  Neposredna povezava do sporočila: 728
27.4.2010 13:21:05   
Anonimen
no da vam poročam včerejšno noč:

Po 20 minutah je naša madam omagala in zaspala vse do 3 zjutraj, ko je dobila flaško 120ml mleka in potem do 6 isto potem pa je spala do pol 9.

Zgleda da jo bom mogla zvečer malo bolj na trdo prijet - ker to nošenje od 7 do 00 je bilo že prav prevečuser posted image user posted image
Saj ne bi rekla, da ko jo mučijo krči mi ni problem, ampak ko se mi pa za prazno dere samo zarad tega ker hoče bit po rokah mi je pa bilo dovolj.

Danes storim isto da vidim, če se jo je kaj prijelouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ah sanja svina kukuruz

Neposredna povezava do sporočila: 729
27.4.2010 19:59:35   
lunka1
Evo našo Julio, kako se lepo drži. Tukaj je stara en mesec in 12 dni user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 730
27.4.2010 21:04:41   
Tjasa27
sem še neki hotla povedat, vse pišete kako dajete svojim otrokom prste ven iz ust - zakaj? - sej pri tej starosti z usti raziskuje in ugotavlja da ima prstke, ne vem no, čez par mesecev bo pa prstke na nogi tlačil v usta. no to je zgolj moje mnenje, jz mislil da se zdej še ne more navadit palca met v ustih, popravte me če se motim.

lunka - čudovita pupa in krasno pase kravice!

naš sinček ima jutri 3 mesece!!!!!!! user posted image user posted image user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 731
27.4.2010 21:40:41   
Anonimen
tjaša27: naš prste oz pest v usta tlači ko je lačen ali pa če ga krčki matrajo, tko da to je meni tako kot da se tolaži ali da nekaj nadomešča s pestjo, kar se hitro navadi potem, tako da je vseeno če ne tlači lih cele pesti v ustas ali pa prsta, ker sem imela v vrtcu preveč otrok predšolskih ki so cuzali prst-in ja, to izgleda res grdo in še odvadiš ga težko. Dudo vržeš proč, prst ima pa zmeraj pri sebi.

Kupčki...meni jih najlažje podre v takem položaju kot opisujete, da vam ga je pokazala fizioterapevtka. Jaz ga hranim po flaški delno pokonci, ko se začne napenjat da bi kupčka podrl, ga samo hitro postavim v bolj pokončni položaj čez roko in rigne na velikouser posted image , sam on ima potem še skrite kupčke, ki ga tiščijo še v spanju in se zaradi tega zbuja in jamra in se dere dokler ga ne podre. Skorej zmeraj se zgodi, da ga tri ure po hranjenju dvignem za nov obrok, pa dvakrat še pošteno podre kupčkauser posted image

Morem pohvalit mojegauser posted image , ker je danes ponoči rihtal tamalega namesto mene. Sem bila že živ zombi, neprespana totalno, pa se je ponudil, da ker je bil danes potem frej, da bo on tamalega hranil ponoči. Sem spala od 11h in do 7h zjutraj-me je pa vmes ob 4h zbudila poklicna dolžnostuser posted image ...sem se kr sama od sebe zbudila, ko sem čist že deformirana da moram tamalega hranituser posted image .

(odgovor članu Tjasa27)
  Neposredna povezava do sporočila: 732
27.4.2010 22:06:33   
Jessy
Tjasa27, popolnoma se strinjam s teboj, da morajo otroci nositi roke v usta, ker oni najprej spoznavajo svet z usti, ampak spoznavanje zgleda malce drugače kot namerno cucanje palčka. Moja hči je tudi dajala roke v usta in delno cucala kar celo pest, pa ji nikoli nismo rok odmikali od ust. Moram rečt, da je to izgledalo povsem drugače kot pri Tobiji, kajti on najprej da v usta celo pest, nato pa jo spretno obrača dokler ne dobi palčka in ga začne cucat. Prav išče ga. Tega pa res ne morem dopustiti. Morda mi bo uspelo, morda pa ne.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 733
28.4.2010 9:04:50   
branka28
Novejša dognanja v čustvovanju in čutenju otrok ne nasprotujejo sesanju palčka do štirih let, ko otrok že obvlada komunikacijo in zna izbrati nadomestilo oz. se zamoti z raziskovanjem drugih čutov. Usta so namreč na gosto posejana s čutnimi celicami in dokler ne odkrijejo genitalij, najmočnejše nudenje zadovoljstva. Še preden otrok sega po predmetih, raziskuje svoje roke, nekateri že v maternici.

Nobenega dokaza ni, da je sesanje prstov samo po sebi škodljivo ali že takoj znak čustvenih težav. Večina strokovnjakov meni, da je sesanje razvojna značilnost, ki običajno mine, ko postaja otrok starejši. Pri tistih, ki ga uporabljajo, da laže zaspijo, vztraja navada dalj časa kot pri tistih, pri katerih je preprosto oblika čutnega zadovoljstva.

Moji sončici Marisa in Žanet.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 734
28.4.2010 9:13:43   
lenčy
dobro jutro vsem, ampak res dobro jutrouser posted image  Aleks spet spi, ponoči je spal kar 5 ur, tko da ga zdaj hranimo samo še enkrat na noč, bravo Aleksuser posted image
moram ga kar malo pohvalit, se je kar umiru zadnje čase, je kar priden. res da ga je treba včasih še malo nosit okol in crkljat ampak kaj češ, kdaj ga pa bom, če ne zdajuser posted image
sara2007 ti pa umiri živce, sj bo minilo, pri meni je malo boljšeuser posted image

mam pa neke čudne okol mleka. pit moram res veliko, da ga imam, časih mi ga celo zmanjka, kljub temu, da me tiščijo ko hudič. našla sem sicer rešitev (POLENTA JE ZAKON), ampak ves čas je pa tud ne more jestuser posted image  

zvezdici ne razumem, ko praviš, da včasih preskočiš kosilo.. če js ne bi redno jedla, bi bla brez mleka, kako pa tebi to rata??

no meni pa določeni ljudje težijo glede dude, da ga ne rabimo navadit pa take.. ja kaj naj zdj, men se ne zdi napačna oz. je super, ko gremo spat. k je to res težko, ko se odvaja od nje?

moram pa vsa pohvalit, ko ste se menile glede piknikov za krst-super ideja in že intenzivno razmišlam, kje bi lahko to izvedel nekje poleti... sj mamo zidanico ampak ne mormo bit zmeri tam... res da bi ga tam lahko podojila ampak vseeno bi rada bil kje drugje na prostemuser posted image

lunka1 res lušna deklica, kaj če bi prišla mojemu Aleksu družbo delat? bosta skupaj kravice paslauser posted image

kaže da bo lep dan, spet bomo zunajuser posted image

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 735
28.4.2010 9:34:04   
Jessy
Dobro jutro, tudi od mene! Sicer nisem toliko spala v kosu kot Lenčy, ampak sem vseeno naspana. Pri nas se še vedno doji ponoči tako ,da prvič čez 4 ure, naslednji podoji so pa pogosti, tudi na 1.5 ure vse do jutra. 

Lenčy, moja deklica je bila močno, ampak res močno navezana na dudo ob spanju. Čez dan je skoraj ni več rabila, ponoči pa pod nujno toliko časa, da je zaspal, potem sem ji jo izpulila iz ust. Kljub temu smo jo uspešno odstranili nekje okrog 2. leta starosti. Takrat je že vse razumela in sem ji rekla, da so dude odpeljali smetarji in da jaz nič ne morem. Sicer je želela, da kupimo nove, pa sem rekla, da nam jih ne bodo več prodali, ker je ona svoje že dobila in da jih dajo le 1x enemu otroku, da ostale so za druge otroke. Pa je bilo tisti dan bolj jokavo pri hiši, nato pa je sprejela in je bilo ok. Na enak način smo ji vzeli flašo, ampak pozneje, okrog 2.5 leta. Oboje je šlo brez težav. Je pa tako, da ko se odločiš za ta korak, moraš biti pripravljen, da bo kak teden totalna štala pri hiši in niti pod razno ne smeš dudo prinesti nazaj. Res je najbolje, da jo v resnici vržeš v kontejner, ker bo tam tudi ostala.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 736
28.4.2010 14:38:31   
Anonimen
jessy...a veš da so meni moji starši ko sem bila majhna tudi rekli da so dudo smetarji odpeljaliuser posted image user posted image user posted image user posted image , pol sem pa baje zmeri hotla na smetišče v Tenetiše it, ko smo se mimo peljali po dudouser posted image .
Sicer pa sem jst mojega tud navadila rajš na dudo in jo je kr lepo sprejel, ni pa čisti fan dude...pride prav za uspavanje, pa za tisti čas ko grejem flaško, da lažje zdrži.

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 737
28.4.2010 14:51:03   
Anonimen
sara2007 ti pa umiri živce,

Zdaj mi pa ti povej kako naj ne bom živčna, poleg Zare imam tudi za Živo poskrbet. Prav tako mi ponoč moj gospod čisto nič ne pomaga, kar pomeni da sem ponoči sama za vse, pa tudi konec tedna ko pride sem večinoma sama????
Veš saj je lahko reč nej pomirim živce, ampak ko vidiš, da ji čisto nič ne manjka in da se dere iz čiste ipike ker jo ne dvigniš ti pa tudi dopizdi!!!
In ja zgleda je ta vojaški režim začel delovat!!! Manj se dere, vidi da ne more takoj vse po njeno bit pa tudi ponoči prej zaspi brez 5 urnega uspavanja po rokah prej.!!! In še to kakor si jo bom zdaj vzgajala, tako bo bilo zmeraJ.
Glede na to da sem pri Živi isto začela s tem in da niam sedaj nobenih problem. Spi celo noč brez problema že leto in pol.

(odgovor članu lenčy)
  Neposredna povezava do sporočila: 738
28.4.2010 14:52:28   
Anonimen
DUDA - jo ne uporabljamo, prav tako jo nima nobena rada ne Živa ne Zara, tako da mislim da mi teh problem ne bomo imeli, kako jo odvadit

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 739
28.4.2010 20:10:22   
Tjasa27
evo naš urbanček ima danes tri mesece!!!!! Bila sva tudi na vaganju in ne boste verjele naš 2,5 kilograma težek paketek ima danes točno 6120 g!!!!! Pravi bajsek je !!!! Velik pa 59,5 cm (pred tremi meseci pa samo 46!)

duda urban jo vn pljuva že ves čas in mu jo ne tlačim sploh več notri. za tolažbo ima pa flašo.

krst mi ga imamo že 9.5. (do julija pol župnik nima časa, mi gremo pa takrat že na dopust. bo pa v ožjem družinskem krogu kosilo.

nočka

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 740
28.4.2010 21:37:55   
W.W.
Čer

Mi smo se imeli prav luštno na morju, komaj čakam da spet ponovimo.

Sara te razumem, samo malo se pomiri, saj s tako živčnostjo ne koristiš ne sebi ne deklicama. Jest bi na tvojem mestu raj desca mal v rit nasuvala, da pomaga.user posted image

Dude midva še vedno nimava, včasih pa cuza dlan. Pa še to ne vedno pred spanjem. Naj malo raziskuje.user posted image

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 741
28.4.2010 22:12:08   
W.W.
Aja midva pa spiva nekak od 20.30 -21.00 pa vsaj do 2.30 včasih pa tud do 4.00, potem pa ne 2-3 ure se spet zbudi, tko da kr fino. user posted image user posted image

(odgovor članu W.W.)
Neposredna povezava do sporočila: 742
28.4.2010 22:30:50   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: W.W.

Sara te razumem, samo malo se pomiri, saj s tako živčnostjo ne koristiš ne sebi ne deklicama. Jest bi na tvojem mestu raj desca mal v rit nasuvala, da pomaga.user posted image

Meni se pa zdi, da je Sarin mož veliko odsoten, ker je šofer, tak da je za vse sama. Po drugi strani pa je lahko en tak, kot je BIL moj, ki je pri prvem otroku rekel, da s tako mičkenimi ne zna in da se ji bo bolj posvečal, ko bo zrastla in res je tako. No, zdaj je očitno bolj pripravljen, saj priskoči na pomoč, če je treba, čeprav je še majhen.user posted image

(odgovor članu W.W.)
Neposredna povezava do sporočila: 743
28.4.2010 22:49:04   
pikanogavička
Dones sem moja dva mulca peljala v živalski vrt. Tamauček je pridno pančkal, tavelikemu so bila pa od vsega najbolj zanimiva igrala (mi je povedal, ko smo se vračali domov)user posted image
Uglavnem hočem vam napisat prigodo, ki se je zgodila pri šimpanzji kletki.
Šimpanzi so zaprti v železni kletki, kakšen 1meter in pol stran pa je postavljena dodatna lesena ograja, ki sega odraslemu človeku nekje do pasu. Ena od mamic je brihtno prijela svojega otroka v naročje, ga naslonila na leseno ograjo, da bi šimpanzu, ki je molel svojo taco skozi železno kletko, dal hrano. Šimpanz pa je zagrabil otrokovo roko in ga skupaj z mamo potegnil s tako silo, da ju je prekucnil čez leseno ograjo. HB je nekdo skočil čez in začel udrihat po šimpanzji taci, tako da je malega spustil. Ko je mama vidla, da ima mali čist krvavo roko,  je začela skakat in se dret s tako histerijo da sem misla, da se ji je odpelal. Tamali ni nič jokal, ker je verjetno bil v hudem šoku.
Hotla sem vam napisat to zgodbo, ker mi je totalno mim, da se nekateri starši ne držijo pravil, ki naj bi veljala. Verjetno v živalskem vrtu ne postavljajo ograj zaradi lepšegauser posted image

No pa še to - v nedeljo smo bili v Arboretumu. Pri nekaterih dinozavrih so postavljene table z napisom, da je prepovedano dotikanje in plezanje po njih, okoli pa je napeljana špaga, ki naj bi služila kot nekakšna ograda. No, nekateri starši so mirno celo posadili svoje otroke na dinozavre in seveda tudi mami se je mogla slikat z njimi user posted image .

Starši naj bi bili zgled svojim otrokom... in ograje so postavljene kar tako, za štos...

< Sporočilo je popravil pikanogavička -- 28.4.2010 22:51:28 >

(odgovor članu W.W.)
Neposredna povezava do sporočila: 744
29.4.2010 7:57:14   
sanosan
Dobro jutro, sem skuhala user posted image , tako da če katera želi, se mi lahko pridruži.

Včeraj smo imeli še zadnji obisk patronažne, ki nam je dala zeleno luč za kopanje, saj je iz popka končno nehalo tečt. In mama naredila velike plan za včeraj zvečer kako bomo skupaj s tavečjima dvema skopali našega piščančka, pol pa nič od tega, saj smo bili pri svaku na rojstnem dnevu.

Danes pa imamo sistematski pregled, saj bomo jutri stari en mesec. Me prav zanima koliko je zrastel in se poredil. Bom javila mere, ko opravimo pregled. Sem pa opazila zadnji teden, da se je naš piščanček začel precej stegovat in glavico nazaj dvigovat. Se najbolj vidi, ko se previjamo, ko se začne v desno nazaj sločit. Bom povprašala danes na pregledu, pa da vidimo kaj bo dohtarca rekla.

Sem pa ugotovila, da bom morala v šoping po kakšne tanke dolge hlačke za našega malega, ker sta bratec in sestrica oba jesenska in od njune garderobe pridejo v poštev samo bodiji. Mi je sicer kolegico posodila od njenega sinka poletno garderobo, vendar bo to prišlo malo kasneje na vrsto.

Pikanogavička - mislim, da so ljudje lahko tako neodgovorni?!? Mi smo bili že dvakrat v živalskem vrtu in edine živali, ki smo jih božali, so bile tiste v otroškem živalskem vrtu in kačo, s katero je vodič predstavljal vrsto. Nikoli pa mi ni na kraj pameti padlo, da bi otroka dvigovala in z njim kako hrano tiščala v katerokoli kletko ali ograjo. V takem primeru bi po mojem morali tisti, ki jim žival karkoli naredi zaradi njihove neumnosti še kazen plačati. Koliko je po televiziji takšnih in drugačnih dokumentarcev, ko se zaradi take neumnosti zgodi kaj hudega.

(odgovor članu pikanogavička)
Neposredna povezava do sporočila: 745
29.4.2010 9:07:22   
lenčy
IZVIRNO SPOROČILO: sara2007

sara2007 ti pa umiri živce,

Zdaj mi pa ti povej kako naj ne bom živčna, poleg Zare imam tudi za Živo poskrbet. Prav tako mi ponoč moj gospod čisto nič ne pomaga, kar pomeni da sem ponoči sama za vse, pa tudi konec tedna ko pride sem večinoma sama????
Veš saj je lahko reč nej pomirim živce, ampak ko vidiš, da ji čisto nič ne manjka in da se dere iz čiste ipike ker jo ne dvigniš ti pa tudi dopizdi!!!
In ja zgleda je ta vojaški režim začel delovat!!! Manj se dere, vidi da ne more takoj vse po njeno bit pa tudi ponoči prej zaspi brez 5 urnega uspavanja po rokah prej.!!! In še to kakor si jo bom zdaj vzgajala, tako bo bilo zmeraJ.
Glede na to da sem pri Živi isto začela s tem in da niam sedaj nobenih problem. Spi celo noč brez problema že leto in pol.

sj nisem nič slabega mislna... kaj mislš da je pri nas kaj drugače? ok je, ker imam samo enega otroka, za ostalo sem mogla pa kar red v roke vzet. kakšen teden nazaj je blo grozno, ves čas bi se nosu, tko da tudi jest nisem mogla dokler ni kdo domou pršu. res sm bla že obupana, ves čas sm jokala, pol sm si pa rekla, da bom s tem situacijo samo še poslabšala, ker otrok verjetno čuti mojo stisko. zdaj ga pa že par dni samo v posteljico položim pa kar naj joka, ker js dobr vem, da me hoče okol prnest. pol se pa umiri in zaspi, ko vidi da ne bo nič z mami. malo ga še pobožam in to je to. glede partnerja je pa tako, moj je isto šofer in pride domou ko pač pride. v tujino mu enostavno ne pustim, ker vem, da ne bi zmogla. HB tudi sam noče it. zato pa tudi že iščeva novo službo zanj. ponoči vstaneva enkrat jaz enkrat on, ko Aleks noče zaspat. ne vem to, to si moraš pa ja prisvojit, še takrat ko je doma! želim ti vso srečo, kaj naj drugega rečem...

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 746
29.4.2010 10:29:20   
NM
Ojla!

Zelo dobra knjiga: Otroško spanje – brez joka v sanje

Knjiga se loteva problema nemirnega spanja otrok, ki staršem velikokrat povzroča skrbi. Doslej so strokovnjaki poznali samo dve rešitvi; nekateri so trdili, da je treba otroka pustiti jokati toliko časa, dokler med hlipanjem ne zaspi sam, drugi pa so zagovarjali "nočno mučeništvo" in trdili, da staršem ne preostane drugega, kot da se od mraka do zore zbujajo in tolažijo otroka. Elizabeth Pantley pa jim ponuja tretjo možnost: nežen program za izboljšanje spanja v desetih korakih. Knjiga odgovarja na vprašanje, kako otroka uspavati brez prisile. V njej je avtorica predstavila svoj strokovni pogled na to tematiko pa tudi osebne izkušenje. Avtorica ima svojo šolo, v kateri starše uči metod uspavanja, poleg tega pa si lahko starši v njej tudi izmenjajo izkušnje. Avtorica se zavzema za ustvarjanje razmer, ki dajejo otroku občutek varnosti. Ves čas poudarja prijazen način uspavanja. Seveda pa se morajo starši najprej sploh odločiti za resno ukrepanje. Če želijo dosledno uporabljati različne metode uspavanja, morajo najprej poskrbeti za svoje telesno in psihično počutje. Avtorico Elizabeth Pantley slovenski bralci že poznajo in cenijo, saj je njena knjiga Z otrokom lahko sodelujete postala uspešnica in je bila razprodana že tri mesece po izidu.

Sončni žarek je pravo ime za katerega koli otroka. Naš žarek je Nika.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 747
29.4.2010 14:37:49   
sanosan
Pozdravljene!

Mi smo opravili prvi sistematski pregled in smo veliki že 55 cm in težki 3850g, tako da smo zrastli za 5 cm in pridobili 660 g od odpustne teže. Zdravnica je rekla, da mu moramo preprečiti stegovanje in mi je pokazala handling, tako da od sedaj naprej otroka pravilno dvigujemo in nosimo.

Kar se tiče večernega joka in uspavanja sem imela jaz z obema starejšima enak pristop in sicer zvečer smo se podojili in uspavali z dojenjem (nazadnje ob 22. uri), nato sem ju položila v svojo posteljo in sem imela nekje do polnoči prosto (pri srednji je bilo do jutra mir prvih pet mesecev), potem pa ko sta se prebudila, sem se samo vlegla zraven in sem ju podojila pa smo spali naprej. Tako smo spali do malo več kot enega leta, ko pa sem ju odstavila (prvi pri 15 mesecih, druga pa pri 17 oz. 18 mesecih) pa sta se preselila v svoje postelje. Občasno sta še prihajala v najino posteljo spat, vendar je bila to bolj izjema. Sedaj ko smo pričakovali tretjega user posted image , sma jima lepo razložila, da bo sedaj on spal pri mamici in da za niju ne bo prostora, da pa se lahko prideta zjutraj malo pocartat v posteljo. In sta oba lepo sprejela razlago in ni bilo nobenega problema (stara sta 4,5 let in 2,5 let). Zdaj pa še najmlajši spi zraven naju.
Uspavanje tavelikih pa pri nas zgleda tako, da ju zvečer počuva ati ali pa mami za 10 oz. 15 min. (odvisno od časa) ali pa jima naredimo pravljice na radiju in zaspita sama. Nikoli nismo imeli problema z odhodom v posteljo, nikoli nismo imeli problemov z navajanjem na svoje postelje in mislim, da tudi v tretje ne bomo imeli teh problemov, kljub temu da že od začetka spi zraven mene.

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 748
29.4.2010 15:36:53   
Jessy
Zdaj pa mene zanima, kako jih imate oblečene v tem času???

• Včeraj sem mu oblekla bodi s kratkimi rokavi, čez eno pliš majčko z dolgimi rokavi, spodaj pa tanke žabice in čez ene hlače. Na glavo sem mu dala kapo iz pliša.
  • Danes dopoldan sem ga sprva nesla ven v pliš pajacku, pod katerim je imel bodi s kratkimi rokavi, na glavo pa sem mu dala tisto tanko kapico, ki jo običajno nosijo dojenčki. Se mi je zdelo kar hladno, zato sem mu oblekla še eno jopico iz pliša.
  • Če bi ga nesla ven zdaj, pa ne vem, kako bi ga oblekla.user posted image Verjetno v kratek bodi in bombažnega pajacka, na glavo pa bi mu spet dala ta tanko kapico. 

Zdi se mi, da sem ga oblekla čisto ok, sem pa vseeno večkrat podvomila, če je vredu. user posted image  Ta prvo sem rodila sredi poletja in ni bilo dilem, kako jo obleči, zdaj pa ena huda mežlarija.user posted image
Predvsem me zanima, kako pokrivate glavico, če jo sploh. Naš je zunaj stalno v vozičku, zato sem že pomislila, da bi bil lahko tudi brez kapice, ker mu praviloma notri ne bi smelo pihati. Pa vseeno ne upam. user posted image  Zmedena, čisto zmedena!!!!user posted image

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 749
29.4.2010 16:15:16   
lakaya
Jessy mi2 greva prvič običajno ven okol 11h, 12h pa jo oblečem takole: bodi s kratkimi rokavi, bombažna majčka in bombažne hlače, pa seveda štumfi in copati. Kapico ji dam čist tanko, samo takrat ko piha, drugače sm jo zdj 2x mela brez.
Upam da sm ti kaj pomagala.

Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.