Jessy
|
Se vam spet oglašam, ker nisem prej uspela. Včeraj smo šli na prvi daljši izlet, v Arboretum, kjer smo se mudili kar 4 ure, pa še 3 ure vožnje v obe smeri. Je bil prav priden, moram rečt. Edini problem je tam dobiti prazno klopico malce v osami za dojenje, drgač pa ni pripomb. Glede nošnje otroka, se strinjam z Rožco in Nosečko. Jaz imam 2 otroka, pa uspem VSE SAMA narediti. Tobijo imam v rokah samo toliko, kolikor je nujno potrebno, se pravi, ko ga dojim, preoblačim in če mi res močno joče, da ga potolažim. Ves preostali čas preživi v posteljici ali v igralnem centru ali v vozičku. Se zgodi, da joče tudi kadar je v kateri od omenjenih stvareh, ampak, če imam za skuhat kosilo, bo pač počakal. Če mi joče 15-20 minut, ga ne bo konec, če vem, da ni lačen in da je previt. Zadnje čase sem se lotila kuhanja kosila v času, ko mi zaspi. Pač malce prej skuham in kuham take stvari, ki jih lahko pozneje pogrejem. Likam skoraj nobene cunje ne. Vse okrog perila postorim zvečer, ko gre Tobija spat. Takrat prinesem suho perilo in dam nogavice in serviete možu, da jih zloži, ostalo zlagam jaz. Tudi obešam jih takrat, ko Tobija spi. Pospravljam takrat, ko Tobija spi. Če pa močno joče, pa še raje sesam, ker ga njegov zvok popolnoma pomiri. Zato zadnje čase parkrat na dan sesam in še nikoli ni bilo tako čisto po tleh. V trgovino peljem oba otroka s seboj. Nakupim le tisto, kar nujno potrebujem, da je bolj malo. Če je tako, potem grem kar s svojim vozičkom, če pa imam kaj več, pa ga prestavim v nakupovalni voziček, ki že ima montiran mini lupinico za dojenčke. Dvakrat sem ga pustila možu v varstvu in je obakrat imel celo štalo, tako da ga zdaj vzamem s seboj. Na WC pa tudi grem v miru, pa če se razpoči v tistem času. Se delam, da me ne gane. Čišča: Jaz že nekaj časa nosim samo dnevne tanke vložke, ker ta debeli niso več potrebni. Mi je pa že malce čudno, da imam še vedno nekaj izcedka, čudnega vonja. Se ne spomnim, kako je bilo prvič, ginekolog pa mi je rekel, da je to iz nožnice in da ni več čišča. V glavnem, brez tankega vložka ne gre še. Problem: Moj dečko je postal strašno spreten v iskanju palčka za cucanje. Vztrajno mu dajem roko iz ust in tiščim dudo, on pa jo pljune ven ob prvi priliki in hitro palček nazaj v usta. Se mi že kar meša!!! Kaj lahko naredim?!?!? Me je groza, da bi palček vlekel. Gremo zdaj na sonce!!!