mateja8
|
IZVIRNO SPOROČILO: sasek79 IZVIRNO SPOROČILO: lizika2 živjo. ste pa zelo aktivne na forumih. zelo pohvalno. vprašala bi vas, če svojim malčkom že dajete gluten, kako pripravite gres (z adaptiranim mlekom ali z vodo) in kakšne testenine, polento kupujete za otroka. Jaz verjetno kompliciram in vedno pripravljam za tamalga drugačen obrok kot za ostale člane. pa še nekaj... kolikokrat na dan jeste? Naš je pravi jedec goste hrane. do zdaj je bil dojen, zdaj pa zavrača dojenje in mleko po steklenički, vode sploh ne mara, tko da obupavam. tekočino mu uspem dati le po žlički, pa še to le redko dovoli. koliko krat na dan pijejo vaši mleko in po koliko? pa še nekaj... sin že tri dni non stop histerično joka, ko ga vzamem v naročje ali pa če ga zgačkam je zadovoljen, če je sam na blazini pa vrešči. sicer se res veliko ukvarjam z njim, sam se namreč sploh ne zna še zamotit, se še ne plazi, tko da imamo res kar težko obdobje. zgleda zdrav, ne vem, če ga mučijo zobki, ali sem ga enostavno tako razvadila in navadila na naročje. vedno preden zaspi (ponoči in podnevi) nujno mora jokat. prosim, naj še katera reče, da ima podobno situacijo. Najlepša hvala za odgovore. Jaz sem svoji gluten že vpeljala. Tako, da ne pazim več, ali izdelek vsebuje gluten ali ne. Dam ji kruh, rogljiček, bebi kekse, testenine in še kaj. Tudi mlečne izdelke sem vpeljala. Dam ji skute, jogurt in gres, ki ga skuham na kravjem mleku. Ne kompliciram, saj nima nobene reakcije na hrano. Pridno je vse razen zelenjave. Mi pa hitro zmanka idej za pripravo obroka, če ne mara niti pireja s kako omakico. Če je pri nas ne meniju za kosilo kaj takega, kar dajem tudi Viti, potem imamo en obrok skupen. Naprimer: če imamo mi testenine z omako dam tudi Viti. Pa pire in špinačo, zelenjavno juho, govejo juho in podobno. Poskusiti pa ji dam tudi kaj tekega, kar ona ne je. Včeraj smo mi jedli segedin pa sem ji dala dve žličke. Moram rečt, da navdušenje ni blo pretirano. Zavračanje dojenja. No, Vita je to naredila pri šestih mesecih. Se dojimo samo še zvečer, pa še to samo 10 do 15x potegne in je veselja konec. Nad vodo ni navdušena, prav tako nad čajem ne. Sem probala s sokovi od Frutka, ki jih rečim z vodo - to ji pa gre v ritko. Tako, da pijemo sok. Pijemo iz stekleničke. Uspavanje: Uspavamo je ne. Jo odnesem v postelco in zaspi. Če pa ne jo dvignem, se malo pocartamo in potem gre nazaj v postelco kjer zaspi. Vita se v igralnem centru res veliko zamoti, prav tako pa uživa v stajci. Sploh zdaj, ko jo dam not sedet. Histeričnega joka ne poznamo in upam, da ga ne bomo. Do pred dveh dni je sploh nisem slišala jokat. Potem pa je v spanju jokala, da sem jo dvignila pomirila in dala nazaj. To je bil naš prvi jok. Sem ena tistih katere otrok je strašno nezahteven.