DaisyE
|
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava ooo koliko podpore hvala vsem Js tud, js tud! Hope - hvala. Evo, midva prišla v hotel. Krasno je, krasno. Malčik je že čisto sproščen poleg naju - sploh naju več ne šljivi , povsod ga je polno, samo gledaš, da se ne bo kam pribil. Pa na trebuh, pa na hrbet, pa na rit, pa na noge, ni, da ni. Sva fasala ta hudo dohterco, ampak je samo tako izza čoška neki sikala na naju, ker je bilo preveč ljudi okoli. Poleg naju sta bila tam še dva ameriška para in Špelin@ sem se več, kot več odkupila, za vse grdo kar sem o Američanih rekla. Smo se malo pogovarjali, eni dobijo punčko in eni azijskega fantka. Malo sem bla vseglih žleht in sem šele na koncu začela po angleško govorit, ampak sem ju vprašala, kdaj mata sodišče in ko sta povedala, sem rekla, da bom držala my fingers crossed. Pol sem pa še našmu razložila, da predsodki niso dobra stvar. Mater sem pametna. No, ta huda dohterca je pa rekla, da morma jutri, preden prideva, poklicat. To bo veselo! Jaz po telefonu, po rusko! Sem pa ugotovila, da bom jaz tule v Rusiji izumila nov slovanski jezik - dejziščino (to je mešanica srbščine, slovenščine in ruščine). In pa še ena stvar, z Rusi se zmerom bolj zastopimo. Dons grema iz doma na metro, zagledam prost zic, se vržem nanjga, takoj za mano pa pride ena bakica. seveda vstanem in ji odstopim zic. Mi je bila tako hvaležna, da mi je bilo kar nerodno. pa se postavim zraven deca, nakar me en odzadaj pocuka. Se obrnem in mi ena gospodična kaže, da je poleg nje zic fraj. Mene je skor kap. Sem se vsedla zraven nje in potem sem naslednje tri postaje razmišljala, če je to sploh možno, da so v tako velikem mestu ljudje tako prijazni z mano. In preden sem šla dol, sem jo ruknila in ji rekla spasiba. Pa se je samo nasmejala. IZVIRNO SPOROČILO: aleži Imam pa tudi prijateljico, katera ne more zanositi in od kar imam otroka, se je oddaljila od nas. Sama mi je priznala, da noče hodit na RD kjer so otroci in mamice, ker jo preveč boli. Sama tudi ne drezam v njo, ker vem, da bo že čas in se mi izpovedala. Srečno upam,da sta tudi ona dva razmišljala o kakšni posvojitvi, ker jima privoščim! Aleži, to, kar tvoja kolegica čuti, je čisto normalno. Boli, boli, tako boli, ko imajo vsi okoli tebe otroke. Se spomnim sebe. Sva začela poskušat, pa me je bolelo za vsako, ki je zanosila. Potem me je bolelo za vsako IVFovko, ki je zanosila, kar je bilo še slabše, ker si bil po eni strani tako vesel, da jim je uspelo, po drugi strani je pa bolelo, ker tebi ni, hkrati si imel pa še slabo vest, ker je bolelo - v smislu, ji ne privoščiš, al kaj? Pa sploh ne gre za to, da ne bi komu privoščil, samo ne moraš bit zgolj in samo srečen za nekoga, ker te hkrati zaradi sebe tolk boli. Mene je najbolj zvilo, ko je moja zelo dobra prijateljica po IVF zanosila. tako sem bila vesela za njo, hkrati pa tako žalostna za sebe in zaradi slednjega tud jezna nase. Problem je, ker ne znaš razmejiti občutkov. Potem pa poleg žalosti občutiš še enormne količine slabe vesti. Kaj lahko ti narediš? Poslušaj. Samo poslušaj. Meni je to ogromno pomenilo. Sploh takrat, ko še sama nisem znala govoriti o neplodnosti. Ne vem pa, če je pametno omenjat posvojitev. jaz sem bila zelo jezna na ljudi, ki so mi o tem govorili. Sem imela občutek, da me ne razumejo in da me nočejo razumet. Da zmanjšujejo prolem in da si jim zdi vse popolnoma enostavno. pa ni enostavno. Ideja o posvojitvi tako počasi zori v tebi. Jaz sem bila čisto proti, potem mi je pa en dan potegnilo, da posvojitev nima nobene veze z neplodnostjo (slednja te le privede do razmišljanja o tem). Moj malčik ni nadomestek za biološkega otroka, moj malčik je neki čisto specialnega. Drugačnega. In ja, menda bom šla pokurit še preostale ICSI postopke, ki mi jih časti država, ampak odkrito povedano, mi dol visi. Okej, spet sem preterala. Evo zaključujem z eno prečudovito novico. Moj dec je končno pristal, da me pelje v karaoke bar , ki se nahaja tule v hotelu. Zdaj pa Rusi - astaružni! Držte pesti, da bom mela muda!