|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
23.4.2010 11:54:06   
Matejčika
Nekaj me zanima, kaj ta dopis mora imet tisto standarno obliko, najprej moj naslov, nato od CSD, Zadeva...? Eva kaj vse si že rekla, da naj not napišem? Naju predstavim, povem kdo in kaj sva in kaj bi rada? Še kaj? Bom res nesla v ponedeljek kr zraven.

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 401
23.4.2010 12:14:46   
Tina1
Matejčika, sorry, ker se vmešavam, ampak če želiš mi na zs pošlji svoj mail, pa ti pošljem najino prošnjo, ki sva jo nesla na CSD.

Seveda, če želiš? Z veseljem pomagam.

Lp

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 402
23.4.2010 12:22:20   
bela.kava

IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika

Nekaj me zanima, kaj ta dopis mora imet tisto standarno obliko, najprej moj naslov, nato od CSD, Zadeva...? Eva kaj vse si že rekla, da naj not napišem? Naju predstavim, povem kdo in kaj sva in kaj bi rada? Še kaj? Bom res nesla v ponedeljek kr zraven.

Midva sva napisala povsem formalno pismo ...
Zadeva: vloga za posvojitev otroka
-kdo sta, zakaj sta se odločila, da bi rada postala posvojitelja, ... nič komplicirat, par stavkovuser posted image
Potem pa ti bodo vse povedali na CSD-ju, torej katere priloge morata prinest (zdravniško, zadnje tri plače, ...)

Poleg svojega naslova zgoraj dopišita še telefosnke, mail ... to bi bil moj namiguser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 403
23.4.2010 12:37:01   
aleži
Tudi jaz vas spremljam in vas tako prevzeto rada berem.user posted image

Moji straši imajo družinske prijatelje, kateri so pred 16 leti posvojili otroka iz Dolenjske. Zdaj je že kar velik fantina, star je bil 5 let ko sta ga dobila. Odraščal je z njima v ljubezni, karaket pobral po njima...žalostno je pa to, da mu je mama umrla pred 2 letoma zradi raka, oče pa živi na vasi (tudi boleva za rakom), on pa s punco v mestu. Znašel se je, hodi v službo, dokončuje šolo in je srečen, kar je najbolj važno!

Imam pa tudi prijateljico, katera ne more zanositi in od kar imam otroka, se je oddaljila od nas. Sama mi je priznala, da noče hodit na RD kjer  so otroci in mamice, ker jo preveč boli. Sama tudi ne drezam v njo, ker vem, da bo že čas in se mi izpovedala. Srečno upam,da sta tudi ona dva razmišljala o kakšni posvojitvi, ker jima privoščim!

DasyEuser posted image user posted image user posted image user posted image  , Tinauser posted image user posted image user posted image  in Eva
 user posted image Po mukah vseh, ki ste jih prestale, nagrada, sreča v rokah vam je ostala. In ta sreča bo čez čas vas starša klicala.
Dobile ste najlepše ime na svetu: mama.user posted image

Punce, mamice srečno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tina1)
Neposredna povezava do sporočila: 404
23.4.2010 12:51:06   
bela.kava

IZVIRNO SPOROČILO: Tina1

DasyE, si mogoče napisala ukrajinca?
Evo, javlja se vam bodoča mama otročka iz Ukrajine.

Lp

O BRAVOuser posted image

(odgovor članu Tina1)
Neposredna povezava do sporočila: 405
23.4.2010 12:54:50   
aleži
IZVIRNO SPOROČILO: aleži
DasyEuser posted image user posted image user posted image user posted image  , Tinauser posted image user posted image user posted image  in Eva
 user posted image Po mukah vseh, ki ste jih prestale, nagrada, sreča v rokah vam je ostala. In ta sreča bo čez čas vas starša klicala.
Dobile ste najlepše ime na svetu: mama.user posted image

user posted image bela kava tudi zate veljauser posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 406
23.4.2010 12:59:09   
bela.kava

user posted image bela kava tudi zate veljauser posted image

hi, hi, hi sem si mislilauser posted image
sicer pa a ni super, da nas je toliko, da si bo počasi res že teško zapomniti vsa imenauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 407
23.4.2010 12:59:19   
Eva**
user posted image user posted image user posted image

Eva**
Glasujte za našo slikico, radi bi imeli novi fotoaparat ;)) ....klik
http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/8695

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 408
23.4.2010 15:57:00   
Matejčika
Ja, to je res super, da vas (nas) je vedno več! user posted image user posted image user posted image Sploh za nas, ko smo še na začetku, ker kam pa se naj obrnem po kako informacijo, če vas nebi blo? user posted image  

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 409
23.4.2010 15:57:48   
Matejčika
Joj! HVALA VSEM ZA POMOČ PRI DOPISU! Moram spravit nekaj skupaj do ponedeljka, upam, da bo vredu. Najprej pa moram torto dokončat. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 410
23.4.2010 16:04:32   
bela.kava

IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

B.K. zate sem pa tole našla...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A niso kulske...

zelo kulskeuser posted image user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 411
23.4.2010 17:26:02   
DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

ooo koliko podporeuser posted image
hvala vsemuser posted image

Js tud, js tud! user posted image user posted image user posted image user posted image

Hope - hvala.

Evo, midva prišla v hotel. Krasno je, krasno. Malčik je že čisto sproščen poleg naju - sploh naju več ne šljivi user posted image , povsod ga je polno, samo gledaš, da se ne bo kam pribil. Pa na trebuh, pa na hrbet, pa na rit, pa na noge, ni, da ni. user posted image user posted image user posted image Sva fasala ta hudo dohterco, ampak je samo tako izza čoška neki sikala na naju, ker je bilo preveč ljudi okoli. Poleg naju sta bila tam še dva ameriška para in Špelin@ sem se več, kot več odkupila, za vse grdo kar sem o Američanih rekla. user posted image user posted image user posted image Smo se malo pogovarjali, eni dobijo punčko in eni azijskega fantka. Malo sem bla vseglih žleht in sem šele na koncu začela po angleško govorit, ampak sem ju vprašala, kdaj mata sodišče in ko sta povedala, sem rekla, da bom držala my fingers crossed.
Pol sem pa še našmu razložila, da predsodki niso dobra stvar.
user posted image Mater sem pametna. user posted image

No, ta huda dohterca user posted image je pa rekla, da morma jutri, preden prideva, poklicat. To bo veselo! Jaz po telefonu, po rusko! user posted image user posted image user posted image Sem pa ugotovila, da bom jaz tule v Rusiji izumila nov slovanski jezik - dejziščino (to je mešanica srbščine, slovenščine in ruščine).

In pa še ena stvar, z Rusi se zmerom bolj zastopimo. Dons grema iz doma na metro, zagledam prost zic, se vržem nanjga, takoj za mano pa pride ena bakica. seveda vstanem in ji odstopim zic. Mi je bila tako hvaležna, da mi je bilo kar nerodno. pa se postavim zraven deca, nakar me en odzadaj pocuka. Se obrnem in mi ena gospodična kaže, da je poleg nje zic fraj. Mene je skor kap. Sem se vsedla zraven nje in potem sem naslednje tri postaje razmišljala, če je to sploh možno, da so v tako velikem mestu ljudje tako prijazni z mano.user posted image In preden sem šla dol, sem jo ruknila in ji rekla spasiba. Pa se je samo nasmejala.

Imam pa tudi prijateljico, katera ne more zanositi in od kar imam otroka, se je oddaljila od nas. Sama mi je priznala, da noče hodit na RD kjer so otroci in mamice, ker jo preveč boli. Sama tudi ne drezam v njo, ker vem, da bo že čas in se mi izpovedala. Srečno upam,da sta tudi ona dva razmišljala o kakšni posvojitvi, ker jima privoščim!

Aleži, to, kar tvoja kolegica čuti, je čisto normalno. Boli, boli, tako boli, ko imajo vsi okoli tebe otroke. Se spomnim sebe. Sva začela poskušat, pa me je bolelo za vsako, ki je zanosila. Potem me je bolelo za vsako IVFovko, ki je zanosila, kar je bilo še slabše, ker si bil po eni strani tako vesel, da jim je uspelo, po drugi strani je pa bolelo, ker tebi ni, hkrati si imel pa še slabo vest, ker je bolelo - v smislu, ji ne privoščiš, al kaj?

Pa sploh ne gre za to, da ne bi komu privoščil, samo ne moraš bit zgolj in samo srečen za nekoga, ker te hkrati zaradi sebe tolk boli. Mene je najbolj zvilo, ko je moja zelo dobra prijateljica po IVF zanosila. tako sem bila vesela za njo, hkrati pa tako žalostna za sebe in zaradi slednjega tud jezna nase. Problem je, ker ne znaš razmejiti občutkov. Potem pa poleg žalosti občutiš še enormne količine slabe vesti.

Kaj lahko ti narediš? Poslušaj. Samo poslušaj. Meni je to ogromno pomenilo. Sploh takrat, ko še sama nisem znala govoriti o neplodnosti.

Ne vem pa, če je pametno omenjat posvojitev. jaz sem bila zelo jezna na ljudi, ki so mi o tem govorili. Sem imela občutek, da me ne razumejo in da me nočejo razumet. Da zmanjšujejo prolem in da si jim zdi vse popolnoma enostavno. pa ni enostavno. Ideja o posvojitvi tako počasi zori v tebi. Jaz sem bila čisto proti, potem mi je pa en dan potegnilo, da posvojitev nima nobene veze z neplodnostjo (slednja te le privede do razmišljanja o tem). Moj malčik ni nadomestek za biološkega otroka, moj malčik je neki čisto specialnega. Drugačnega. user posted image In ja, menda bom šla pokurit še preostale ICSI postopke, ki mi jih časti država, ampak odkrito povedano, mi dol visi. user posted image

Okej, spet sem preterala.

Evo zaključujem z eno prečudovito novico. Moj dec je končno pristal, da me pelje v karaoke baruser posted image , ki se nahaja tule v hotelu.user posted image

Zdaj pa Rusi - astaružni! user posted image user posted image user posted image Držte pesti, da bom mela muda!user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 412
23.4.2010 17:33:28   
Matejčika
Dejzika, ma zopet si me v jok spravila. user posted image user posted image Lepo si vse napisala! user posted image Pa tako prav imaš! user posted image user posted image Tiste ICSI postopke pa le pokuri, saj jih vsak mesec plačuješ! Jaz jih bom tudi. user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 413
23.4.2010 17:41:45   
gigi1
Dejzi kolk mam jaz tebe rada user posted image
Ko berem tvoje besede, kar slišim tvoj prešerni glas v svoji glavi user posted image . Imam občutek, da sem tam in bi prav z veseljem eno Mlakarjevo zapela skupaj s tabo v tistem Karaoke baru user posted image

In ja! se pridružujem mislim, ki jih je Hope tako dobro zapisala user posted image  user posted image  user posted image .  S svojim optimizmom ste nas prav "zastrupile" in sem še sama začela potihem razmišljati o tej poti user posted image

Prav lep pozdravček tudi Tini1. Sem res vesela, da te spet berem user posted image

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 414
23.4.2010 17:54:54   
Matejčika
Mene zanima še nekaj.
Za Rusijo vem, da se gre 4x tja in tam bivaš nekaj časa, ali? Kaj pa za Makedonijo? Nekje sem prebrala, da moraš bivat en mesec doli in bit z otrokom. A to drži?

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 415
23.4.2010 18:09:47   
zarja1
pa na tej tebi skoz nabiram, nabiram.....user posted image user posted image user posted image
Daisy svaka čast!!!!!user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 416
23.4.2010 18:12:14   
marta82

Mene zanima še nekaj.
Za Rusijo vem, da se gre 4x tja in tam bivaš nekaj časa, ali? Kaj pa za Makedonijo? Nekje sem prebrala, da moraš bivat en mesec doli in bit z otrokom. A to drži?

Drži. En mesec si tam (otrok živi s tabo), en mesec v Slo (se da dogovorit) in greš nazaj na uradno posvojitev. user posted image

BE NICE!
I could be your boss someday.

Neposredna povezava do sporočila: 417
23.4.2010 18:13:52   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: gigi1
Prav lep pozdravček tudi Tini1. Sem res vesela, da te spet berem user posted image

a je to naša Tina iz IVF/ICSI teme?user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 418
23.4.2010 18:14:13   
1ali
Dajsi, torej zvečer karaoke? Vidim, da oba na polno uživata.
Tudi prijaznost Rusov ti ni ušla. Dobro opazuj, boš videla, da mlajši odstopajo sedež starejšim, matere z otrokom so pa posebno poglavje. Ko sem bila z  malim na metroju ali kje drugje, jih je vedno več vstalo in mi ponujalo sedež, celo pri vstajanju so mi pomagali, se umikali pri vstopanju ipd. Totalna utopija za Slovence.
Huda zdravnica(vrač) morda tudi ni tako huda. Velikokrat je njihova fasada samo farsa, v resnici se pa v njih skriva mehka slovanska duša.
O, kako bi bila sedaj s teboj, tam nekje na moskovskih ulicah. Nekako z možem ne veva, zakaj nama je Moskva postala domača. Naš fant me je pa prejšnji teden vprašal, kdaj bomo šli v Moskvo.
Ne vem, če sem ti že napisala ali veš za srečanje na kočevskem?

Neposredna povezava do sporočila: 419
23.4.2010 18:27:17   
Tina1
Hvala lepa vsem za dobre, lepe želje.

zarja1, bravo tvoj odgovor je pravilen. To sem jaz iz IVF/ICSI teme.

Mam še nekaj stvari za narest, potem pa napišem nekaj več o tem, kako sva midva pristala na poti v Ukrajino.

DaisyE, kako luštno je tole prebrat, sem prav vesela za vajuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 420
23.4.2010 18:31:48   
1ali
Tina1, tudi tebi vse dobro na poti v Ukrajino. Uspelo mi je spoznati nekaj posvojencev iz Ukrajine, sami luštni otroci.

(odgovor članu Tina1)
Neposredna povezava do sporočila: 421
23.4.2010 18:35:25   
Matejčika
IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Mene zanima še nekaj.

Drži. En mesec si tam (otrok živi s tabo), en mesec v Slo (se da dogovorit) in greš nazaj na uradno posvojitev. user posted image

Hvala Marta! A to potem izgleda tako, da doli vzameš apartma in tam stanuješ, otrok pa s tabo in hodiš na tamkašnji center, al te pride kdo preverjat, kako ti gre? Potem pa dobiš začasno vizo za otroka in greste domov in doma živite en mesec in te zopet kdo preverja?
Joj komaj čakam, da boma tako daleč! user posted image

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 422
23.4.2010 18:51:10   
*miska.mcc*
se opravicujem, ker tako na horuk sprasujem.
samo me zanima ze kak mesec ali vec. oz. ko je dejzika odprla temo "vse najboljse".

kako pa je sploh malčiku ime?in ali mu bo ime ostalo, ali ga bosta preimenovala?
user posted image

in še...(upam, da me ne zanima prevec). tiste, ki ste ze posvojile otroke in tiste, ki se boste....ste/imate namen ime spremenit?

cisti babji firbec...pa saj razumete, ane?user posted image

samo imam obcutek, da ste ve posvojene mame ene take odprte osebe, da si upam vprasat vse vse.

Neposredna povezava do sporočila: 423
23.4.2010 19:00:00   
1ali
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

se opravicujem, ker tako na horuk sprasujem.
samo me zanima ze kak mesec ali vec. oz. ko je dejzika odprla temo "vse najboljse".

kako pa je sploh malčiku ime?in ali mu bo ime ostalo, ali ga bosta preimenovala?
user posted image

in še...(upam, da me ne zanima prevec). tiste, ki ste ze posvojile otroke in tiste, ki se boste....ste/imate namen ime spremenit?

cisti babji firbec...pa saj razumete, ane?user posted image

samo imam obcutek, da ste ve posvojene mame ene take odprte osebe, da si upam vprasat vse vse.

Našemu smo dali  ime tako, kot so ga klicali, čeprav je bilo njegovo uradno ime malo drugačno. Danes je to zame najlepše ime, čeprav ga nisem izbrala in vedno se nasmejim, ko poslušam mlade starše, ki imajo tooooliko dela z imenom:)

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 424
23.4.2010 19:05:26   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Mene zanima še nekaj.

Hvala Marta! A to potem izgleda tako, da doli vzameš apartma in tam stanuješ, otrok pa s tabo in hodiš na tamkašnji center, al te pride kdo preverjat, kako ti gre? Potem pa dobiš začasno vizo za otroka in greste domov in doma živite en mesec in te zopet kdo preverja?
Joj komaj čakam, da boma tako daleč! user posted image

Tam najameš stanovanje in te preverja njihova socialna delavka, pri nas (tisti mesec) pa naša. Več o tem bo znala pa kavica povedat. user posted image

BE NICE!
I could be your boss someday.

Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Nočem, da se me partner dotika - vzroki in...
Ne čutite želje po fizičnem stiku z vašim možem, partnerjem in se sprašujete, kaj je narobe z vami. Preberite, kaj so la...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......