|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
22.4.2010 19:43:01   
Matejčika
Dejzi, hvala za informacije o dopisu. Bom napisala, ampak najprej grema do tete na CSD. Mogoče pa ga kr zraven nesem. user posted image
Veselo ga še čagajta naprej!

B.k super si to zašila! user posted image user posted image user posted image

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 376
22.4.2010 19:44:22   
Matejčika
IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

Naa, nič se ti ne meša! Temu se reče predanost. Krasna si. Saj bi jaz tud kaj takega počela, samo bi bilo na koncu vse čisto neprepoznavno - človk ne bi vedu a je krpa za tla brisat, prevleke za avtosedeže, al pulover. user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 377
22.4.2010 19:53:10   
bela.kava

IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Kavica ful mi je všeč. Komaj čakam, da vidim v živo v pravljični sobi.user posted image

thanksuser posted image
sicer pa boš lahko tudi testiralauser posted image -če mi bo le uspelo vse te ptiče ...
user posted image

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 378
22.4.2010 19:56:31   
bela.kava

IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika

Mogoče pa ga kr zraven nesem. user posted image

Ti kar nesi dopis zraven, potem ne morejo rečt, da ga niso dobiliuser posted image

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 379
22.4.2010 22:07:53   
špelin@
Eva**, ja, res imaš jin in jang user posted image Lepo, da si ju dala v avatar user posted image user posted image

bela.kava, Matejčika in vse ostale, trdno stiskam pestke za vse vas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

bela.kava, tako stenske poslikave kot našiti ptički so čudoviti user posted image user posted image

DaisyE, tvoja sreča je nalezljiva, navdušenje tudi, odvisna postajam od tvojih postov user posted image Povej mi, ima vajin malčik veliko lask, kakšne igrače/igre ga najbolj pritegnejo, je bolj "ravbarski", navihan ali miren,...? Čisto sem noter padla in se mi zdi, da diham z vsakim tvojim postom user posted image

Moram vam povedati, da sem močno presenečena in čisto iz sebe, ker sem preko moje dolgoletne, zlate prijateljice iz ZDA ravnokar preko neta spoznala mamico, ki je predlani posvojila takrat 4-letnega fantiča iz Rusije. V bistvu gre za sosedo hčerke te moje prijateljice. Imam eno veliko prošnjo, ne veste, kako je srčnim staršem v USA težko ob teh grozljivih zgodbah njihovih rojakov, ki se jih dobesedno sramujejo in jim je slabo ob njih, poleg tega mečejo slabo luč na vse druge, nič krive user posted image Ne mečite vseh Američanov v isti koš, samo to vas prosim. Nekateri so taki kot ve in vaši partnerji, cela desetletja so dajali tisoče dolarjev za razne postopke umetne oploditve, brez uspeha user posted image
Vprašala sem novo spoznano mamico, zakaj pravzaprav ravno Rusija. Napisala mi je, da daljna veja njene družine izhaja od tam in na nek način čuti to deželo v svojem srcu. Pokazala mi je nekaj fotk, ki so jih posneli ob obiskih v sirotišnici in posebej poudarila, kako krasne, srčne in tople so vse gospe, ki tam skrbijo za otročke. Od kuharice, do vzgojiteljice, domske zdravnice,...
Fantek je zdaj star že skoraj 6 let in je na videz pravo barvno nasprotje svojih staršev, onadva blond z modrimi očmi, fantič pa temen, z očmi kot oglje user posted image Me nekako spominjajo na avatar Eve** user posted image Njegova mamica pravi, da se še zdaj, po skoraj dveh letih zaloti, kako zvečer pri vratih otroške sobe posluša njegovo dihanje in ji tečejo solze sreče user posted image To je preprosto ljubezen. Simply love.

Oprostite, morala sem tole napisati, eh, pa spet jokam zraven...

Da ne pozabim: vse vas lepo pozdravlja in vam iz vsega srca želi in privošči srečo, vam, vašim partnerjem in otrokom, ki ste jih in jih boste sprejeli v vaše srce, življenje in dom.

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 380
22.4.2010 22:22:19   
bela.kava
špelin@ zelo, zelo lepo napisanouser posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 381
23.4.2010 4:18:49   
DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Imam eno veliko prošnjo, ne veste, kako je srčnim staršem v USA težko ob teh grozljivih zgodbah njihovih rojakov, ki se jih dobesedno sramujejo in jim je slabo ob njih, poleg tega mečejo slabo luč na vse druge, nič krive user posted image Ne mečite vseh Američanov v isti koš, samo to vas prosim. Nekateri so taki kot ve in vaši partnerji, cela desetletja so dajali tisoče dolarjev za razne postopke umetne oploditve, brez uspeha user posted image

Saj vem, saj vem, da nimam prav. So to predsodki in ni prav, da jih gojim. Ampak je bilo toliko vsega, potem se je pa ves ta stres mogu nekje ventilirat in Američani so skupina ljudi, ki je moj srd še najmanj občutila. user posted image Veš, takole je šlo. Ko sva prvič spoznala našga fanta, je bil glih po vseh televizijah tisti primer, ko so obsodili tista dva Američana, ki jima je lani fantek zaradi poškodb umrl. Domnevno naj bi padel po stopnicah, ampak ga kljub temu nista peljala v bolnico, temveč sta ga ene tri dni imela doma. Mogoče bi preživel, če bi dobil takojšnjo zdravniško oskrbo. Potem sem šla valjda na net brat te horror stories, ki izvirajo iz Amerike. 15 smrti ruskih posvojenčkov v petnajstih letih. Ena bolj grozna od druge. Saj vem, da je to procentualno zelo malo, ampak vsaka je preveč. No potem pa zdaj tale butasta ženščina, ki gre sedem let starega otroka na avion posadit. In hkrati vse moje skrbi... So bli hvaležna boksarska vreča Američani te dni.

Saj če je kaj v tolažbo, sva tud v domu srečala dva, ki sta se takisto s fankom spoznavala in sta bila čisto simpatična. Naju so dali potem zaradi njiju v boljšo sobo, jaz sem se tam spet neki usajala čez Američane, ampak mi ni šlo dobro od rok, ker sem ju prej videla v živo. Očitno pri meni bolj pali, da gre za neko fiktivno skupino ljudi. Na šihtu se tud npr. samo čez naše ministrstvo in sistem usajam. user posted image user posted image user posted image Bom nehala, ker res ni prav. Budale najdeš povsod, v Ameriki jih je pač toliko več, ker je tudi njih toliko več. Pozdravi tole kolegico nazaj.

Naš pobič ima rjave lase, pa temne učke. Je umirjene sorte tip, ali kot rečejo Rusi - spokojni malčik. Bolj drobižkaste sorte, pa hitro ga spraviš v smeh. Ko je pod stresom (predvčerajšnjim, ko smo se prvič videli to rundo), nese prstek v usta. Zelo všeč mu je ata, ki jih je že dobil po glavi - je bilo treba sprobat, kakšen zvok ima - in ata se zanjga tolk brije, da ga ne bi pikal, da jaz kar verjet ne morem. user posted image Jokal še ni, se mu je pa enkrat ratalo malo ujezit. Sva se mu mogla tako smejat.

Sta posrečena ta dva moja fanta. user posted image Uf kako ju bom oba še komandirala. user posted image user posted image

Kofi - delovna terapija, predanost,... bo kar kombinacija obojega. Ampak je pa prekrasno. Bom rekla tako kot zadnjič Eva. Je treba kar rečt - bo poleti, bo. Sicer pa, kako naj ne bi bilo, če si pa tolk vztrajna.user posted image user posted image user posted image

No, saj nas je je pa kar nabralo. Ali1 in Eva sta dali že vse skozi, Tiana, bela.kava in jaz smo v postopku user posted image , matejčika bo pa kmalu v obravnavi na CSD. user posted image Pisana druščina. In predvsem multikulturna. user posted image Pa še se nas bo našlo. Rabimo še kakega ukrajinca - teh je menda zadnje čase tudi kar nekaj, za še bolj oddaljene dežele bo pa Eva poskrbela.

user posted image user posted image user posted image user posted image

Da o vseh ostalih, ki nas berejo in spodbujajo, niti ne govorim.

user posted image user posted image user posted image user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 382
23.4.2010 7:55:38   
Tina1
DasyE, spremlam te od prvega posta tule. Spremljala sem te še na drugi temi, spoznali sva se, sedaj pa hodiva isto pot. Kako lepo je brati, da nas je kar nekaj, ki so že prehodile oz. nas je še nekaj, ki nas do srečnega cilja loči samo še malo.

DasyE, si mogoče napisala ukrajinca?
Evo, javlja se vam bodoča mama otročka iz Ukrajine.

Zate, sem pa zelo, zelo vesela.

Poročaj, ker prva stvar zjutraj je RR, da preberem kako se imate, seveda je tudi zadnja stvar zvečer.

Lp

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 383
23.4.2010 8:09:19   
DaisyE
Jaz bom čisto pop user posted image
Dec spiuser posted image in jaz si vzamem cajt, da vam vse tako lepo napišem, potem po nesreči vse zbrišem, potem še enkrat napišem, pol mi pa posta skoz ne spusti.

No zdaj ni več cajta...

Želim vam en lep petek.

B.K. zate sem pa tole našla...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A niso kulske...

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 384
23.4.2010 8:12:53   
DaisyE
O tina! Krasno, krasno, krasno!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kdo bi si mislil takrat, ko smo se srečali, da se bova tukaj našli, a?

Super! Daj napiši kaj več, tolikor kolikor želiš, jaz tud ful rada berem, kako gre to drugje... A si že bla v Ukrajini? Jaz jih zdaj tam neki poznam (blagajničarko, pa sprevodnika,...)... bi se lahko reklo, da mam veze. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tina1)
Neposredna povezava do sporočila: 385
23.4.2010 8:26:06   
špelin@
Dobro jutro, mamice oz. mamice-to-be user posted image

DaisyE, saj vem, da ne misliš slabo user posted image , verjemi, da nas je ogromno, ki so nas ameriške zgodbe pretresle in razpenile user posted image Meni je moja ameriška prijateljica toliko stala ob strani ob izgubi otročka in sva si tako blizu, obe se boriva z isto boleznijo, pomagava si, zelo jo imam rada. Potem sem pa včeraj spoznala še tole vašo sotrpinko, če smem tako reči, in se me je dotaknilo v srce. Seveda jo bom pozdravila nazaj, z največjim veseljem user posted image
Vem, da so afere izbruhnile na dan ravno, ko sta bila vidva s tvojim dragim na kritični točki posvojitve in te je to še podžgalo, saj koga pa ne bi user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE
Naš pobič ima rjave lase, pa temne učke. Je umirjene sorte tip, ali kot rečejo Rusi - spokojni malčik. Bolj drobižkaste sorte, pa hitro ga spraviš v smeh. Ko je pod stresom (predvčerajšnjim, ko smo se prvič videli to rundo), nese prstek v usta. Zelo všeč mu je ata, ki jih je že dobil po glavi - je bilo treba sprobat, kakšen zvok ima - in ata se zanjga tolk brije, da ga ne bi pikal, da jaz kar verjet ne morem. Jokal še ni, se mu je pa enkrat ratalo malo ujezit. Sva se mu mogla tako smejat.

Sta posrečena ta dva moja fanta. Uf kako ju bom oba še komandirala.

O, ti pikolin zlati user posted image Zdaj sem se pa čisto stopila... user posted image user posted image user posted image
Zdaj lahko vsak dan hodita k vajinemu sinku, kajne?

Včeraj sem pozabila povedat, da posebej močno stiskam pestke še za Sašo27, ki ima za sabo eno res težko izkušnjo user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa seveda še za vse ostale, ki vas nisem omenila: Tia-na, zdaj berem,d a tudi Tina1 user posted image , ma za vse: user posted image user posted image user posted image !!!

(odgovor članu Tina1)
Neposredna povezava do sporočila: 386
23.4.2010 9:13:06   
Hope2
To pa je prvi forum v zgodovini RR (kar je poznam), ko ne moreš mimo njega, ko ga z duškom prebereš od prve do zadnje črke, ko se noben ne krega, ko ti hkrati privabi solze v oči in nasmeh na usta, ko se zraven stopiš kot puterček, ko se lahko samo zamisliš in ko lahko samo ploskaš vsem vam puncam, ko dajete to izkušnjo skoz. Še nikoli nisem zasledila tako predstavljene teme o posvojitvi. Vse je vedno bilo zavito v sivino, tabu, skrivnost.... zdaj ste spregovorile, odprle oči in najbrž še kak par prepričale oz mu ponudile roko, da bo lažje stopil na pot, ki jo hodite ve. Vsaka vam čast in vsaki posebej en velik koš srečeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 387
23.4.2010 9:14:40   
Eva**
Mi smo dobili našega prvega palčka iz porodnišnice in sem avtomatsko dobila porodniški dopust 11 mesecev, pri tamali pa 150 dni, ker je bila stara več  kot 11 mesecev, če bi bila stara manj bi dobila normalno porodniško.

IZVIRNO SPOROČILO: marta82

IZVIRNO SPOROČILO: emma83

Pozdravljene punce,

prav občudujem vas, nimam drugih besed, tako kot je miška napisala, odpreš tole temo in ti takoj polepša dan.

Bi vas pa nekaj vprašala, pa upam da ni vprašanje malo mimo. Glede na to, da ima mati pri nas ob rojstvu otroka porodniški dopust, ali tudi posvojenim mamam pripada nekaj podobnega? Nikjer nisem tega zasledila.

Daisy tebi pa vse čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Pripada posvojiteljski dopust.user posted image Po mojem mnenju bi moral biti daljši, ampak "bolje išta nego ništa".
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/posvojiteljskiDopust.asp

Eva**
Glasujte za našo slikico, radi bi imeli novi fotoaparat ;)) ....klik
http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/8695

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 388
23.4.2010 9:16:57   
Hope2
Eva** a te je bilo pri prvi kaj strah, če bi si mama premislila. Kako sploh preživet to prvo leto z mislijo, da ti nekdo lahko potrka na vrata in odnese otroka. 

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 23.4.2010 9:17:14 >

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 389
23.4.2010 9:23:35   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

To pa je prvi forum v zgodovini RR (kar je poznam), ko ne moreš mimo njega, ko ga z duškom prebereš od prve do zadnje črke, ko se noben ne krega, ko ti hkrati privabi solze v oči in nasmeh na usta, ko se zraven stopiš kot puterček, ko se lahko samo zamisliš in ko lahko samo ploskaš vsem vam puncam, ko dajete to izkušnjo skoz. Še nikoli nisem zasledila tako predstavljene teme o posvojitvi. Vse je vedno bilo zavito v sivino, tabu, skrivnost.... zdaj ste spregovorile, odprle oči in najbrž še kak par prepričale oz mu ponudile roko, da bo lažje stopil na pot, ki jo hodite ve. Vsaka vam čast in vsaki posebej en velik koš srečeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

se lahko podpišem?????
user posted image user posted image user posted image user posted image  Z veseljem vas berem...kar odvisna sem postalauser posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 390
23.4.2010 9:27:26   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: thaiss

user posted image user posted image user posted image user posted image  Z veseljem vas berem...kar odvisna sem postalauser posted image

jaz tudiuser posted image ...

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 391
   [Brisano sporočilo]
23.4.2010 9:30:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 392
23.4.2010 9:32:31   
Eva**
Posvojitev je ena velika terapija za par, najprej se je potrebno sprijaznit z neplodnostjo, nato zadihat z polnimi pljuči in iskat možnosti.
Midva sva vedela še preden se je rodil, da obstaja možnost da ga dobiva. In takrat se ti v glavi pojavlja milijon stvari od tega kakšne bo, fant ali punca, ali bo zdrav, če ne kaj naredit..... milijon nekih stvari
Ko so naju poklicali da se je rodil je bil star 1 uro in po 12ih urah sva ga že pestovala.
Strah, ja, večni spremljevalec posvojitve v matični državi. Vendar sem po nekaj dnevih ugotovila da v bistvu sploh ne bomo mogli funkcionirat če bom toliko mislila na to, zato sem se prepustila toku starševstva, uživala prav v vsaki sekundi našega skupnega življenja, se obnašala "kot da je vse normalno" in v bistvu se je potem tako izteklo. Njegova biološka mamica je kar hitro po rojstvu želela podpisat papirje da se mu dokončno odpove in z tem nama je vsaj malo olajšala najino stisko najbrž pa tudi njeno.

Eva** a te je bilo pri prvi kaj strah, če bi si mama premislila. Kako sploh preživet to prvo leto z mislijo, da ti nekdo lahko potrka na vrata in odnese otroka. 

Eva**

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 393
23.4.2010 9:37:36   
Eva**
Jaz tudi sem že kar malo odvisna, rada preberem kaj se dogaja, dajem info in spodbujam ljudi. Po dveh posvojitvah mi je še vedno fino brat "zanamcem" ki se v to podajajo, jim mogoče kaj svetovat in z vsako posvojitvijo podoživljat trnovo pot posvojiteljev. In seveda se neskončno veselit z njimi!

se lahko podpišem?????

Eva**

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 394
23.4.2010 9:41:00   
Eva**
Hope če mogoče ciljaš na MON, no tam sem bila tudi jaz, vendar je bila moderatorka tako pamatne, da je poste ki ji niso ustrezali kar brisala, predvsem tiste , ko se je ona kronala za zaslužnost posvojitev, v bistvu pa ni imela niti enega postopka mednarodne posvojitve izpelanega preko SOS bambino, kaj še le kaj drugega.

Eva**

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 395
23.4.2010 9:49:29   
sami0804

Enako,se podpišem.In resnično sem vesela za vaše že "uradne" in tudi bodoče otroke,saj bojo imeli resnično najbolj srčne (pa tudi srečne,si mislimuser posted image ) in ljubeznive mame.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 396
23.4.2010 9:59:06   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Eva**

Hope če mogoče ciljaš na MON, no tam sem bila tudi jaz, vendar je bila moderatorka tako pamatne, da je poste ki ji niso ustrezali kar brisala, predvsem tiste , ko se je ona kronala za zaslužnost posvojitev, v bistvu pa ni imela niti enega postopka mednarodne posvojitve izpelanega preko SOS bambino, kaj še le kaj drugega.

Ne, ne, noben MON, nič ne vem kaj se je tam dogajalo in kje se je kaj pisalo, če se je. Če je bilo tako tam, me prav veseli, da ste se končno našle in da je tu tako pozitivno in veselo stekla debata. Imate en kup podporeuser posted image in če bo kdo kaj brisal, res nima srca

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 397
23.4.2010 10:25:28   
bela.kava
ooo koliko podporeuser posted image
hvala vsemuser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 398
23.4.2010 10:30:37   
štrumfek

enakouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 399
23.4.2010 11:34:46   
krtačka
IZVIRNO SPOROČILO: štrumfek

enakouser posted image user posted image user posted image user posted image

jst tud, vsak dan najprej pridem sem pogledatuser posted image

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?