mišu
|
Da se še jaz oglasim po včerajšnjem pregledu....... Včeraj nisem mela moči, da bi to napisala,.... Sem se celo noč jokala,....... Še zdaj mi gre na jok ....... Šla sem not k G in me vprašal, če je kaj narobe. Sem rekla, da sem v soboto slabo čutila gibe in če je to zarad tega, ker se je povečala plodovnica. Me nadrl, da ne, da je to zarad visokega pritiska. Tam sem mela 150/90. Rekel, da mi predpiše zdravilo metil dopa 250mg 1x1. Jaz sem pa rekla: huh. Me vprašal zakaj huh?! Sem rekla, da je dosti 250mg. Pol mi pa odgovoril: Če ne poznate zdravila in če nimate pojma potem bodite rajši tiho! Ne samo v medicini, ampak na splošno tudi! Mislim halo?! Če je mel slab dan, je to njegov problem. Kaj se dere na mene?! Njegova dolžnost je, da mi razloži, ne pa take odgovore..... Sem ostala brez besed.... Pol sem pa še mogla počakat na UZ. Na začetku je vse kazalo ok, potem pa na koncu pove, da ima nekje 100g premalo! Noseča sem v 26.tednu in tehta 720g. Sem si mislila kak premalo? Sem močna drugače in sem vedno mislila, da bo zarad tega tudi težji..... Mi rekel, da se zarad pritiska upočasni rast..... Da če mi pritisk ne bo padel, potem ne ve, kak se bo moja nosečnost končala. Kaj si naj spet s tem mislim?? Da bo umrl?? Nisem ga spraševala nič. Rekel mi je, če metil dopa ne morem dobit v sloveniji, potem ne pomeni, da ga sploh ne morem dobit. Prijaznost pa taka...... Res..... Predpisal mi je še aspirin protect 100mg. Ni rekel zakaj. Vem, da širi žile, ali če bom jemala tablete za zniževanje je aspirin čist brezveze. Ne vem.... Šla sem dvignit v lekarno in mi farmacevtka ni hotela dat. Sem mogla počakat, da je poklicala mojega G. Čakala sem nekje 30min. Potem me je poklicala k okencu in rekla, da moj G vseeno vztraja pri tem, da jaz to jemljem, da mam očitno dober želodec in odšla. We? Kaj je bilo včeraj za dneva, ne vem. Niti vprašat nisem mogla zakaj naj ne bi vzela..... Prebrala sem navodila in v njih piše, da v zadnjih 3 mescih nosečnosti se aspirin ne sme jemat. Torej nisem vzela še nobenga. Kdaj bom pa lahko šla v avstrijo po metil depo tudi ne vem. Ne vem niti ceno, ne vem kolko škatel dobim,....... Denar mi vrne ZZS, ampak je cel cirkus zarad tega. Papirji,..... Aja, na UZ je meril stegnenico, glavico,..... Potem je tud po moje videl spol. Niti besedico ni rekel. Jaz pa seveda nisem upala vprašat, ker bi me spet nadrl. Ko sem mela zadnjič UZ je bil/a z ritko obrnjen/a in se zato ni vidlo. Takrat sem ga vprašala. Me nadrl, da kaj si mi mislimo, da bi vsi radi vse vnaprej znali, da dandanes ni nobenega čara več,...... Zato sem se odločila, da nočem vedet spola in sem odpovedala 3D pregled. Moj že od začetka ni hotel vedet. Včeraj me je pa spet mikalo, da bi ga vprašala, ampak,..... Saj veste, da bi me spet nadrl?! Hvala lepa,..... Na preglede morem hodit na 3 tedne, ne več na 4. Ko sem prišla domov, sem povedala mami s solzami v očeh kaj je bilo,.... Pol mi pa še ona reče, da sem si sama kriva, da mam visok pritisk, ker jem premalo sadja in zelenjave. Sem se obrnila in šla v sobo. Res je bil fantastičen dan včeraj . Saj se več tolko ne sekiram zarad teže . Bolj se sekiram kaj bi naj pomenilo, ko je G rekel, da potem ne ve kak se bo moja nosečnost končala..... Aspirina pa ne mislim jemat.... Zaenkrat.....
|