ljubljana
|
Midva sva se pa odločila, da na nuhalno nebom šla, ker ne bo nič spremenila. Se že pri moji ginekologinji zelo dobro vse vidi, ker ima 4D ultrazvok. Pa sem tako ali tako prepričana, da bo vse v najlepšem redu. Tudi če bi se pokazala okvara, ne bi šla splavit. Glede poroke pa toliko. Midva se nisva hotela poročiti zaradi otroka ampak zaradi sebe. Zato se nisva poročila, ko sem prvič zanosila ampak ko je bil najstarejši star 1 leto. Čez pol leta sva se pa še cerkveno porčila. Civilno poroko sva imela v "tajnosti". Prisotni sta bili samo priči in smo se imeli super in fajn, pa res sva imela ta poročni dan samo zase. Na cerkveno sva pa povabila samo najožje družinske člane, se nanjo dalj časa pripravljala in se spet poročila midva pred Bogom. Ne zaradi žlehte, duhovnikov, cerkve... ampak zaradi sebe in bi se tudi če ne bi nihče prišel. V bistvu mi je bilo vseeno za to če je kakšen duhovnik čuden in če niso vsi idealni in brez napak. Pa saj konec koncev tudi jaz nisem idealna pa tudi ne poznam nikogar ki je. Nikoli se nisem obremenjevala s "pohlevnimi duhovniki", ker v resnici nisem še nobenega takšnega srečala, z vsemi, ki sem govorila, so bili "na mestu", izredno izobraženi in prijazni. Vsaj v župniji, v katero zahajam, se ogromno denarja razdeli za občestvo, družine, revne, brezdomce, narkomane... Od vsega denarja ki pride v župnijo imamo ljudje tako ali tako največ. Morda zato ker hodim v Frančiškane v Ljubljano ampak res nimam nobenih slabih izkušenj. Res se sem pa tja najde kakšen čuden ampak tako je v vseh poklicih. Saj so konec koncev samo ljudje. Pri vsem je tako ali taho najbolj bistvena moja osebna vera in moj doprinos k občestvu, saj se imamo le tako lahko fino, kdaj kam gremo, imamo kakšno pogostitev ob večjih praznike... Verjetno je kje na vasi drugače ampak ponavadi imajo slabo mnenje tisti, ki so imeli kakšno slabo izkušnjo ali pa taki, ki v cerkev sploh ne hodijo in imajo po načelu "rekla kazala" največ slabega za povedat o stvari ki je dejansko sploh ne poznajo. Stvar je treba od blizu spoznat, bit aktiven, sodelovat, šele potem si lahko vsak upravičeno ustvari slabo ali pa dobro mnenje.
|