|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 2010
20.4.2010 7:14:37   
simonmojca
najprej en LEP SONČEN (pri nas že sonček sije) DOBRO JUTRO

aleunam čestitke za NS, samo da je vse OK.
Blagor enim ka že imate (ste imele) NS, jaz moram pa čakat do 11.05 madonca se vleče user posted image

Lep pozdrav  & lep dan vsem user posted image

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
20.4.2010 8:05:56   
ljubljana
Midva sva se pa odločila, da na nuhalno nebom šla, ker ne bo nič spremenila. Se že pri moji ginekologinji zelo dobro vse vidi, ker ima 4D ultrazvok. Pa sem tako ali tako prepričana, da bo vse v najlepšem redu. Tudi če bi se pokazala okvara, ne bi šla splavit.
Glede poroke pa toliko. Midva se nisva hotela poročiti zaradi otroka ampak zaradi sebe. Zato se nisva poročila, ko sem prvič zanosila ampak ko je bil najstarejši star 1 leto. Čez pol leta sva se pa še cerkveno porčila. Civilno poroko sva imela v "tajnosti". Prisotni sta bili samo priči in smo se imeli super in fajn, pa res sva imela ta poročni dan samo zase. Na cerkveno sva pa povabila samo najožje družinske člane, se nanjo dalj časa pripravljala in se spet poročila midva pred Bogom. Ne zaradi žlehte, duhovnikov, cerkve... ampak zaradi sebe in bi se tudi če ne bi nihče prišel. V bistvu mi je bilo vseeno za to če je kakšen duhovnik čuden in če niso vsi idealni in brez napak. Pa saj konec koncev tudi jaz nisem idealna pa tudi ne poznam nikogar ki je. Nikoli se nisem obremenjevala s "pohlevnimi duhovniki", ker v resnici nisem še nobenega takšnega srečala, z vsemi, ki sem govorila, so bili "na mestu", izredno izobraženi in prijazni. Vsaj v župniji, v katero zahajam, se ogromno denarja razdeli za občestvo, družine, revne, brezdomce, narkomane... Od vsega denarja ki pride v župnijo imamo ljudje tako ali tako največ. Morda zato ker hodim v Frančiškane v Ljubljano ampak res nimam nobenih slabih izkušenj. Res se sem pa tja najde kakšen čuden ampak tako je v vseh poklicih. Saj so konec koncev samo ljudje. Pri vsem je tako ali taho najbolj bistvena moja osebna vera in moj doprinos k občestvu, saj se imamo le tako lahko fino, kdaj kam gremo, imamo kakšno pogostitev ob večjih praznike... Verjetno je kje na vasi drugače ampak ponavadi imajo slabo mnenje tisti, ki so imeli kakšno slabo izkušnjo ali pa taki, ki v cerkev sploh ne hodijo in imajo po načelu "rekla kazala" največ slabega za povedat o stvari ki je dejansko sploh ne poznajo. Stvar je treba od blizu spoznat, bit aktiven, sodelovat, šele potem si lahko vsak upravičeno ustvari slabo ali pa dobro mnenje.

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
20.4.2010 8:19:55   
phelps
Dobro jutro!

aleunam, ful si lepo opisala pregled, user posted image

lottyka, zakaj ti je rekla G., da če se ne boš pazila, boš mogla ležat v zadnjih mesecih? Mene tudi še vedno kje kaj zategne (sploh, če kihnem), pa če se najem, me želodec boli, ipd... Je rekla moja G., da je to normalno.

Punce, tiste, ki že imate nosečniški trebušček, kakšen je? Jaz sem namreč ta teden malo manj napihnjena in mi je tisti od prejšnjega tedna izginil user posted image Sem pa ugotovila, da imam par cm pod popkom izboklino, kot nekakšna skakalnica (malo pod kotom). Ne vem, če sem napisala razumljivo, ampak drugače ne znam razložit user posted image

Jutri bo dan ko vstopim v 13. teden, jeeej user posted image NS imam pa v ponedeljek, bom le 2 dni pred 14. tednom. Mi bo pa z bliskovito hitrostjo minil ta teden, ker gremo za vikend na poroko, med tednom so pa delavci doma.

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
20.4.2010 8:27:42   
majabar
phelps, to bo to, tako se začne poznati trebušček, pod popkom. Saj je normalno, da ne moremo imeti kar naenkrat lepega nosečniškega, ampak začetek jeuser posted image . Tudi moj je še bolj mini, sem bila zelo drobna in se ga zato opazi. A če sem normalno oblečena, ga ljudje na ulici še kar nekaj časa ne bodo. Moj je čisto raznežen, ko mu pokažem preko kamere tisto nekaj malega, kar se vidi:). Čez 3 dni stopim v 2. trimesečjeuser posted image . Enako kot ti začutim kot majhen kratkotrajen krč, ko kihnem in nekajkrat na dan me nekaj zbode. Še dobro, da mi vsaj to pokaže, da sem noseča, ker še vedno ne verjamem. Sem mislila, da mi bo nuhalna naredila vso sliko bolj realno, a ni nič od tega. Po mojem bom šele pri prvem brcanju pikice začela verjeti (vem, še cca 2 mesecauser posted image ).

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
20.4.2010 8:39:17   
Soncchhek
Ljubljana  razumem tvoje razmišljanje, pač vsak ima svoje mnenje. Jaz sem načela krščanstva spoznala v OŠ....imam vse zakramente....ampak...odločitve so naše.Tako da jaz se v tem ne vidim. Spoštujem pa vse ki razmišljajo drugače in spoštujejo mene, ki spet razmišljam drugače....nekako tako. Tako da te razumem, da vama je cerkvena poroka pomenila ogromno, civilna pač samo uradno.
Vem da ne smemo posploševat, ampak mene od tega ne odvračajo " duhovniki" temveč celotna krščanska vera in miselnost. No pa ne bomo v tej temi o tem, ampak o naših pikec-pikicah !!!!

Glede trebuščka sem jaz napisala že pa rpostov nazaj, čeprav sem šele v 10tem tednu, sem bolj napihnjena.....ne morem si pa še delat slikc..ker imam še od prej šlauhce bauhce.

Danes lep sončen dan....bom zadihala zrak za pr minut, drugače pa lepo opazovala rasteče rože iz hiše..šmrk šmrk....
Jah meni je ginekologinja svetovala do konca 1 trimesečja počitek....zaradi krčev ki sem jih imela....ipd....čeprav to se je sedaj umirilo...Tako da mogoče se zdi komu, da pretiravam, ampak bom nekaj tednov še...Potem pa počasi v muving..
Gospodinjska dela sem prepustila partnerju ( od pucanja stanovanja in pranja/likanja/obešanja cunj), pa mi z veseljem pomaga oz. opravi namesto mene....Prej sem veliko časa počela to izključno jaz, ker je on imel tako službo, da je bil ogromno odsoten in veliko delal...
Tako da me zdaj lepo razvajauser posted image .

Imma pa trenutno zelo močno navzrkižno alergijo ( cvetni prah- hrana), tako da vso koščičasto sadje odpade...s kuhanimi kompoti izgubi ful hranilnih snovi oz. vitaminov...razmišljam da bi si kupovala bebi kašice...goste sokove...mah kaj vem.....

< Sporočilo je popravil Soncchhek -- 20.4.2010 8:41:08 >

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
20.4.2010 8:56:06   
ljubljana
majabar trebušček še pride, drugače se pa jaz že sedaj pogovarjam z otročkom, mu pojem, mislim nanj, ga pogožam... Si ga predstavljam kako plava in se premika zdaj gor zdaj dol. Saj vem tola morda malo osladno zveni ampak meni je res lepo tudi če se trebušček še ne pozna. Ni lepšeka, kot da ena mala pikica v tebi raste iz dneva v dan. Res je lepo, ko začutiš prve brcike in potem kasneje že pravo razgrajanjeuser posted image . Sem imele občutek v drugi nosečnosti, da mi bo kar roko ali pa nogo skozi trebuh porinil, tako zelo živahen je bil.

Soncchek da me ne boš narobe razumela, jaz imam res samo lepe izkušnje, te pa razumem, vsak ima namreč pravico do svojega mnenja in odločitve. Drugače je pa lepo da ti tvoj takole pomaga tudi moj je zelo priden, naredi ogrmno in se nasploh zelo trudi.

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
20.4.2010 9:24:46   
Sunday
Eno lepo sončno dobro jutro!!!

Sem direktno iz laboratorija... 4 epruvetke so mi vzeli.
Je pa hudo takole čakatiuser posted image , ko te fejst lulat tiši. Ampak, če bi šla na wc,
ne bi mogla dati potem vode.

Neposredna povezava do sporočila: 1232
20.4.2010 9:27:38   
Soncchhek
Ljubljana saj sem napisala, spoštujem vsa mnenja....in te razumem.

Jaz pa sploh ne rabim pisat da mi je še vedno ful slabo in da sem zaspana cel čas...user posted image . Kar spala bi...pa spala...
Pa lačna sem kar naprej, itaq moram jest po male grižljajčke da ne izbruham....in nič mi ne diši za jest.... edina stvar, ki jo z veseljem pojem so suhe slive user posted image .

Vsak dan si kaj zaželim za kosilo....ko pride na mizo pa...bljak...

Jaz se tudi pobožam po buščku pa kaj zmenim s pikico/pikecom... tudi moj da gor lubčka ipd...seveda zakaj pa ne...saj ima srček in je živo bitjece... pa če mu damo to svojo energijo.. super !!!
pretekle tedne ko sem imela krče sem se ful pogovarjala...." dej ti pikica...ej...ne jezit mami ker....mami mora se ok počutit da gre na zrak pa sprehod pa to in ono "...
ja sej smo malo nore nosečke....sicer nam je pa vse odpuščeno, ker smo nosečke pa hormoni pa blablabla

lep dan !

Neposredna povezava do sporočila: 1233
20.4.2010 9:33:11   
simonmojca
user posted image   hmmm jaz imam pa že kar velike probleme z trebuščkom, hlače user posted image  groza, zapnem jih nič več (elegantne sploh ne, visijo v omari, kavbojke pa od vseh, ki jih imam so mi samo še troje dobre, športne in dvoje za v službo) si pa malo pomagam z elastiko, v luknjici jo zavežem in nato gre elastika lepo čez gumbek user posted image pa je, 2tedna bom še reševala tako-verjetno.
No pri meni se pozna že zaradi tega, ker sem bila vedno ozka v pasu - brez trebuha (pri naši hiši smo ženske znane po bokih user posted image ) in se mi že kar pozna-bunkica pod popkom (pas je že 2luknci preskočil) po pravici povedano je kar grozno, če bo šlo tako naprej bom na koncu kot balon user posted image

sej bo, sej bo - vsaj še nimate problemov z oblekam, jaz si kupujem oblekice, da si jih oblečem čez kavbojke, da se ne vidi (elastike in trebuha) pa tunike in mikice - balon opcijo (da se pod prsmi razširijo-so ohlapne)
Poleti bom pa, kar oblekice nosila pa legiske spodaj - za službo bo ok.

je pa res, kakor je rekla ljubljana treba se je pogovarjat z pikico in božat trebušček (jaz mu vse povem kaj se dogaja-kakor da ga ni z mano) včasih se sama sebi smejim user posted image

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1234
20.4.2010 9:46:46   
Soncchhek
simonmojca pa saj v h&m niso drage nosečniške hlače....
jaz imma srečo, sem zaenkrat dobila ena kavbojke in 2 trenerki in mi je super vse. čeprav še ni potrebe da nosim...oz. sploh ne vem kako je pri ostalih hlačih, ker nisem v službi in sem itaq cel čas v olimpijskem stilu ( trenerka valdauser posted image ).

ja za poletje pa obvezno pajkice pa tunike....( tunik sem tudi dobila šepaše)

ko bo katera nabavila nosečniške pajkice..take ki so fajn za čez trebuh, ne pod trebuščkom, naj javi kje.....

Neposredna povezava do sporočila: 1235
20.4.2010 10:04:49   
simonmojca
ja sej sem že probavala v C&A pa je bil velik zaplet - hlače ka so mi zdele prav - 1 največ 2 meseca, pol bi šle pa v omaro ali pa potem hlače ka so mi prevelike in bi mi bile prav šele čez 2 meseca ali pa malo več.
Seveda govorim o hlačah ka so mi bile všeč
v h&M sm pa samo mikice gledala - si za hlače še nisem vzela časa (no ja se mi ne da delat ovinka) ko grem dam user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1236
20.4.2010 10:09:19   
Marimax
alenaum: cestitke za opravljeno NS. Tudi jaz kar ne morem verjeti, kaj se vse ze vidi. Pravis, da so ti namignili spol. Potem je to to. Pikice/pikci so ze cisto pravi clovecki. Joj, kako lepo. Komaj cakam mojo NS naslednji cetrtek. Moj gre seveda zraven.

Imam guzvo zdajle, bom potem kaj pokomentirala...Lep dan.

Neposredna povezava do sporočila: 1237
20.4.2010 12:39:44   
ljubljana
Jaz sem pa na srečo dobila dvoje hlače, ki jih je imela ena suha mamica pred mano in so mi kot ulite. Zadaj zatehnem elastiko pa se sploh ne vidi, da so nosečniške. Nazadnje me je celo šef prepričeval, da je uniforma bolj udobna od teh hlač, pa čeprav imam že težave z zapenjanjem gumbov, ker so super ozke okoli pasu.

Pa dve srajčki tuniki sem dobila in to vse iz lavie. Si pa ne predstavljam, da bi mogla zdej kupovat hlače ker že tako nimam denarja za stran metat. Imam pa še ene iz popka iz prejšnje nosečnosti samo jih moram dat pobarvat, ker sem jih še dvema nosečnicama posodila. Moje hlače ki sem jih prej nosila tako ali tako niso več za nosit. Mi je pa zelo všeč eno krilo(klikni) pa bom počakala na posezonske razprodaje če bo kaj znižano.Če se le da jez ne maram kupovat v H&M ker imajo potem skoraj vse nosečnice isto majico kot jazuser posted image .
Imajo pa zelo lepe nosečniške stvari na spletni trgovini next eu (klikni) zelo kvalitetno. Za otročke tudi zelo poceni, poštnina je samo 5 eur in sem res zelo zadovoljna z vsem kar sem preko jih vzela. Prišlo v roku enega tedna v poštni vreči na domači naslov. Bodiji, majice, pižamice se po premnogih pranjih niso razcufale, sprale, razbarvale, pritiskači niso odpadli... Številke so kar velike tako kov v H&M-ju. Zelo lep je tudi dizajn pa še otrok ni oblečen kot vsi ostali. V vrtcu imamo kar nekaj težav ker imajo iste majice pa velurje iz H&M-ja

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 20.4.2010 12:47:56 >

(odgovor članu Marimax)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
20.4.2010 13:41:46   
aleunam
Punce, tako čisto informativno... Koliko bom dobivala porodniške, če si trenutno kot samozaposlena plačujem osnovne prispevke, ko bom šla v porodniško, bom skupaj zaposlena 1 leto in 5 mesecev... user posted image  Malo debatiramo, pa vsak trdi svoje user posted image .

Vam vsem privoščim NS, da se nagledate svojih pikic in seveda, da je na koncu tudi dober rezultat. user posted image

Lottyka, te muči radovednost? user posted image  Zaenkrat še obdržim zase, ker veva samo midva z dragim. Za druge naj bo presenečenje. In nikoli ne vem, če kdo tole bere... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1239
20.4.2010 13:49:35   
ljubljana
aleumen tukaj si lahko izračunate porodniško. Če si plačevala minimalno, boš tudi dobila minimalno, izračuna se glede na prispevke, ki si jih in jih boš plačevala.  Včasih tudi ni najbolj modro, da si plačuješ višje prispevke samo zaradi večje porodniške. Saj tako padeš v višji razred pri plačilu vrtca, imaš nižji otorški dodatek... Se na žalost mnogokrat splača, da ne plačuješ nič, ker brezposelnim mamicam po mojih podatkih minimum porodniško tako ali tako plačuje CSD (okoli 200 EUR), dobiš jo pa verjetno več če plačuješ minimalni prespevek se pravi okoli 300.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp?step=3

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
20.4.2010 13:51:29   
simonmojca
baje gledajo neto za 1 leto (od PDP 1leto nazaj) brez uspešnosti itd
Čeprav, ko sem klicala na zavod in sem povprašala, kako in kaj; mi je gospa rekla, da je dobro, da si vse kar se mi trga pri plači - direktno (nekatera podjetja imajo tako - vsaj pri nas, kredite, zdravstveno zavarovanje...) spremenim na trajnik 18 v mesecu, da dobivam večje prilive na tekoči račun. Je pa dobro, da to pove katera, ki že ima izkušnje s tem in ji je vse to že znano user posted image  lp

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
20.4.2010 13:55:05   
Soncchhek
Ljubljana o super tale stran ki si dala link....next eu....
ma jaz ne mislim kaj posebej kupovat... mogoče kaj iz H&M....si niti ne morem privoščit...
legice pa nujno jap!

brezposelne mamice pa ne dobivajo od nikogar "porodniško", ampak se temu reče starševsko nadomestilo.... znese nekje do 200 e jap.... jaz sem med tistimi....nezaposlenimi....
o kakšnem minimalnem prispevku govoriš ljubljana????

jaz sem se pa po enem mesecu najedla, končno se mi je po nečem cedilo sline in sem z veseljem pojedla.....brancin...njami...... čeprav mi je še od prej pa sedaj po jedi ...slabo....kot vedno in vsak dan....ampak vmes ko sem jedla....je bilo pa tako dobro pa še moj sladek okus ( ki ga okusim pri vsaki jedi) se je umaknil....
joj kir dober filing! po enem mesecu enkrat sita !!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Soncchhek -- 20.4.2010 13:57:07 >

Neposredna povezava do sporočila: 1242
20.4.2010 14:00:57   
simonmojca
se popolnoma strinjam super link....next eu....
jaz bom drugače še mal pregledala po ebay če je kaj - moj zelo rad  kupuje preko ebaya - je pa itak vse ceneje, oprema, obleke....

Neposredna povezava do sporočila: 1243
20.4.2010 14:04:39   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: Soncchhek

O minimalnih prispevkih, ki jih plačujemo s.p.-ji (dokler nimaš velikega dobička in padeš v višji razred). Zasebnik nima plače, gledajo se plačani prispevki. user posted image

< Sporočilo je popravil aleunam -- 20.4.2010 14:10:00 >

Neposredna povezava do sporočila: 1244
20.4.2010 14:18:14   
ljubljana
IZVIRNO SPOROČILO: Soncchhek

Starševski dodatek je denarna pomoč staršem, kadar po rojstvu otroka niso upravičeni do starševskega nadomestila po Zakonu o starševskem varstvu in družinskih razmerjih. (brezposelne osebe, študentski ali dijaški status.....)
Starševski dodatek znaša v letu 2009 od 01.07.2009 dalje 193,24 EUR mesečno.
Višina se usklajuje dvakrat letno, in sicer prvič v juliju mesecu z rastjo cen življenjskih potrebščin v obdobju januar–junij tekočega leta in drugič v januarju z rastjo cen življenjskih potrebščin v obdobju julij–december preteklega leta po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije.

Kdo nima pravice do starševskega dodatka?

user posted image Oče, mati ali druga oseba, ki prejema nadomestilo plače oziroma delno plačilo za izgubljeni dohodek. user posted image Otrokova mati ali oče, katere zakonec oziroma zunajzakonski partner prejema nadomestilo za nego in varstvo otroka za istega otroka.

Ja če si samozaposlen imaš določen prispevek za minimalno plačo, se pravi tisto ki je po zakonu določena. Je pa višja kot je višina socialno varnostnega dodatka, do katerega si upravičen če nimaš premoženja in dohodkov in če je tudi partner oz nekdo, ki naj bi te preživljal berz dohodka in premoženja. Tako se tudi starševsko nadomestilo izračuna na podlagi višine socialno varnostnega dodatka (221,70 EUR) in ne na podlagi po zakonu zajamčene minimalne plače, od katere si mora samozaposleni plačevati prispevek (v marcu 734,15 EUR prej 597,43 EUR).

Če zasebnik - samostojni podjetnik - zaposluje delavce, mora kot delodajalec obračunati in plačati prispevke za delojemalca v rokih in na način, ki je določen za akontacijo dohodnine od dohodkov, od katerih se plačujejo prispevki za socialno varnost v skladu z drugim odstavkom 335. člena ZDavP-1. Zasebniki plačujejo obveznosti iz naslova prispevkov za socialno varnost na prehodne račune davčnih uradov oziroma izpostav davčnih uradov v skladu s Pravilnikom o podračunih ter načinu plačevanja obveznih dajatev in drugih javnofinančnih prihodkov (Uradni list RS, št. 141/04).
Tukaj je link za prispevek (klikni) za april, Znaša približno 225 eur. Se pravi da če plačuješ vsak mesec toliko Dursu dobiš minimalni zajamčen dohodek kot porodniško, se pravi 590 eur in ne 200 eur kot snaša starševsko nadomestilo. Dejansko bo porodniška malo višja saj bo morala od maja ko je minimalna plača višja plačevati tudi višji prispevek (verjetno nekje okoli 290 eur).

Neposredna povezava do sporočila: 1245
20.4.2010 14:42:58   
nadinne
a katera ve kako se obračuna porodniška če si zaposlen, a manj kot 1 leto? Jaz bom imela ob pdp-ju točno 11 mesecev in 21 dni delovne dobe! Kako se potem računa to? Ob nastopu porodniške bom imela slabh 11 mesecev delovne dobe. Imam pa minimalno plačo. Kar groza me je kak drobiž bo dala država!

Neposredna povezava do sporočila: 1246
20.4.2010 15:12:02   
phelps
IZVIRNO SPOROČILO: simonmojca

Čeprav, ko sem klicala na zavod in sem povprašala, kako in kaj; mi je gospa rekla, da je dobro, da si vse kar se mi trga pri plači - direktno (nekatera podjetja imajo tako - vsaj pri nas, kredite, zdravstveno zavarovanje...) spremenim na trajnik 18 v mesecu, da dobivam večje prilive na tekoči račun. Je pa dobro, da to pove katera, ki že ima izkušnje s tem in ji je vse to že znano user posted image  lp

Tole je pa meni čisto nelogično... Da ti odštejejo kredit od tistega, kar ti pripada?! Jaz ga sicer nimam, mi pa moja ustanova plačuje dodatno zdravstveno zavarovanje (namesto, da bi si sama plačevala položnice, mi v službi direktno na Triglav nakažejo). Pa bom zaradi tega dobila manjšo porodniško?!

Npr. prej sem delala v neki privat firmi. Sodelavka je imela skoraj celo plačo kreditov (denar je nakazovalo podjetje banki), potem po tej logiki ona ne dobi porodniške? Tule nekaj ne bo držalo.

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

Neposredna povezava do sporočila: 1247
20.4.2010 17:52:25   
Tory78
Olja punce,

sem rabla kr nekaj časa da sem vas prebrala.
aleunam super za rezultate na NS. To pa je res dobra vrednost.user posted image

Glede poroke pa se res naj se vsak par odloči kaj jima najbolj ustreza, midva sva oba HB enakega mnenja, da poroke še nekaj časa ne bo oz. če sploh bo. Imam podobno mnjenje kot nadinne, pa vidim da nisem edina ''čudna'', ker mi sploh ni do tega. user posted image
Tašča je bila kr malo razočarana, ko sma ji povedala. Potem je bilo seveda takoj vprašanje, kak se bo pa otrok pisal. Sma jo malo pomirla, da se bo dobil priimek po mojem.

Mene že tudi skrbi koliko bom dobila porodniške, ker imam malo plačo, pač tak je pri večini privatnikih, ki najraje šparajo na zaposlenih.
phelps meni se tudi čudno zdi, da bi na velikost porodniške vplival kredit ali zavarovanje, ki se trga direktno od plače.

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
20.4.2010 18:06:55   
emma83
IZVIRNO SPOROČILO: simonmojca

Tole pa ne drži, gleda se bruto plača za zadnjih 12 mesecev. Tudi če greste na spletno stran CSD Šiška narediti izračun za porodniško, morate vpisovati bruto plačo za 12 mesecev, se pravi za nas od septembra 2009 do avgusta 2010 (čeprav ne vem zakaj tako, ker porodniško nastopimo oktobra ampak to vrže ven).

Tule imate pa link za izračun: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Na kateri zavod si pa klicala? Ker te je gospa malo krive vere učila.

Lep pozdrav vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 1249
20.4.2010 18:39:11   
pikizenc
lotykka - mene je včeraj tud neki zagrablo, prou ko krč, tako da sm kr počivala, se mi zdi, da je danes bolš. Nasplošno če ful okol letam, me začne tko neki tišat, pa tud več belega toka je. Ja pa če kihnem me tud zategne.

Te nosečniške zadeve v H&M - a je to v vseh H&M trgovinah al samo v določenih?

Slabost še kar vztraja, sam mal se je spremenila se mi zdi. Ne paše mi glih jest, pa tud ni več predvidljivo kdaj se pokaže. Ampak se še da zdržat no... sam počas bi se pa lahko nehale.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.