|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 2010
21.4.2010 14:40:25   
risa
Lep pozdrav,

Ponovno se javljam, ja sem noseča in sem bila na krvnih preiskavah po prvem G pregledu, sem že debatirala za decemberkami, ampak še zdaj ne vem kdaj bom imela PDP, kajti G je dejala da sem v 7 tednu nosečnosti, če pa si izračunam na internetu prvi dan zadnje M je bil 15.02.2010 pa mi da PDP 22.11.2010. Ima katera podoben dvom?

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
21.4.2010 15:17:31   
Soncchhek
Risa pojma nimam odkje ti tvoja ginekologinja pravi da si v 7mem tednu....

jaz sem imela prvi dan zadnje M 14.2.2010, PDP imam pa 21.11.2010.....torej sem v 10tem tednu......

(odgovor članu risa)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
21.4.2010 15:21:16   
maa2010
risa
kaksno pa imas dolzino cikla? Ker ce bi imela cikel dolg recimo 45 dni ali vec (ekstremno dolgi), potem bi 7t imelo smisel.

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
21.4.2010 15:24:05   
Soncchhek
ja saj....moj cikel je nekje 26-28 dni.....

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
21.4.2010 16:20:37   
majabar
risa, tako je, kot pravita maa2010 in Soncchek. Predvidevam, da ti je naredila UZ in glede na velikost ploda določila PDP, ne pa na podlegi zadnje menstruacije. Pa ti je povedala samo, koliko si noseča in nič PDPja?

Neposredna povezava do sporočila: 1280
21.4.2010 16:22:44   
Sunday
Phelps bi bilo zabavno, da bi bile na isti user posted image

Meni je pa ginekolog kar sam rekel, da imam lahko spolne odnose.
Moj je bil pa ves vesel, ko je to slišal.
No, jaz včasih malo stavkam, ker me grozno napenja, sploh zvečer,
in mi pol ni glih, da bi imela akcijo, jaz bi pa vmes spuščala smrdljive golobčke user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1281
21.4.2010 18:52:43   
nadinne
risa verjetno ti je pdp določil glede na velikost ploda. Jaz sem imela zadnjo m 11.2. pa imam pdp 21.11. torej sem danes noseča 9t in 3 dni. Dolžina cikla je bila 30 dni in tudi velikost ploda je temu primerna. Mogoče se je pa zmotil...itak boš pa sigurno izvedela na naslednjem pregledu, najbol pa na nuhalni če boš šla. Brez skrbi in lepo nosečnost user posted image

(odgovor članu Sunday)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
21.4.2010 20:51:02   
Renesme**
še lep pozdrav od mene

sem bila 3 dni službeno odsotna, sploh ne vem kdaj so miniliuser posted image

zdaj pa še zadnji finiš za poroko....me pa tile hormoni malo zaj******* ker so se mi naredili mozoljčki po obrazu, pa ena 2 velika na bradiuser posted image pa ravno zdajuser posted image

Drugače mi slabo ni več, energija se vrača, me pa po 3 dneh sedenja od 9-17h in potem še skupinskih aktivnosti in sedenja na večerji do 23ih, pošteno boli križuser posted image ...ampak je bilo lepo, sem pa vesela da sem zdaj doma do 3.5user posted image

Jaz imam tudi tisto malo izboklino, potem je še malo mojega trebuha, ki pa ga nažalost ne morem več tako lepo not potegnituser posted image , če me napihne, potem sem pa sploh kot v 5 mesecu.
Se pa spomnim, da v prvo nisem imela nič trebuha tam do cca 18t, potem mi je pa dobesedno čez noč zrasel in je bilo opazno in potem spet dolgo nobene bistvene razlike in potem po 30t mi je spet čez noč zraseluser posted image , ampak to je dobesedno tako, spat greš brez trebuha, zjutraj se zbudiš s trebuhomuser posted image

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
21.4.2010 20:51:16   
ljubljana
Lahko noč pa dobro spite
user posted image ali pa  user posted image   če vam to dopušča počutjeuser posted image

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 21.4.2010 20:52:55 >

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
21.4.2010 21:03:01   
majabar
Počutje že dopušča, samo razdalja 10.000km na žalost ne :(...

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
21.4.2010 21:36:07   
ljubljana
majabar ja ti si pa kot na služenju vojaškega roka v Jugoslaviji. user posted image A šteješ sitno al imaš še pol leta?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
21.4.2010 21:42:58   
majabar
:) Nazadnje sva se videla 19.2., v najslabšem primeru naslednjič pa 16.6. Amapak močno upam, da pride že sredi maja sem. Saj vidim ga preko kamere vsak dan, se pogovarjvava... ampak manjkajo dotiki, zelo manjkajo. Odkar vem, da sem noseča, se še nisva videla. Ampak bo!!! V vsakem primeru sva že na dobri polovici čakanja:).

Neposredna povezava do sporočila: 1287
22.4.2010 9:04:55   
Soncchhek
majabar saj ti se itaq seliš k njemu a ne?

jaz pa imam rahlo povišan sladkor in moram v diabetično amb.,
zanimivo, gleda na to da že mesec in pol bruham( zadnje čase le redko...).... sladkarij nič ne jem....valda...če ima vsa hrana sladek okus....fuj....jem k mali pišček....parkrat na dan majčkene količine..res sem jedla zdravo...kar že itaq drgač......no....očitno bo treba še bolj ali kaj jaz vem. Že tako moram ful izbirat kaj bi jedla.....nič mi ne paše....
Končno se je vsaj hujšanje ustavilo.

Danes pa deževen dan- moj dan !!!!  ko lahko grem na spehod......

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
22.4.2010 9:14:27   
nadinne
soncchhek...a to si pila tist tekoč cuker? BLJAK!!! To sem jaz delal že pred 7 leti, ko so mi ugotovili PCO...to je pa res nekaj najbolj nagravžnega...kar strese me ko pomislim nato. Jaz sem takrat imela tudi povišano toleranco na sladkor...tako da vem da se moram pazit...pričakujem da bom mogla spet na ta test...jaz se tudi zadnja leta zelo pazim pri sladkorju, ampak mislim da eni imamo pač povečano toleranco tudi če se bi ga popolnoma izognili....kar je pa zelo težko. Evo jaz ravno pijem vročo čokolado iz avtomata...grozno sladka...ampak danes nimam nič malice s seboj...ven pa še ne smem iti in ker mi je že kar slabo od lakote sem šla kar po čokolado...da zdržim do 11h. Ja kaj češ...kdaj pa kdaj se moramo znajt user posted image  Bom šla jutri kar tešča na pregled, če me slučajno pošlje na tale test...groza! user posted image

O ja danes je najin dan ja...lažje dihava user posted image  Čeprov me tale oblačnost čisto uspava...komaj čakam da bo 15.00 in grem končno na 5 dnevni dopust user posted image

Uživajte.

Neposredna povezava do sporočila: 1289
22.4.2010 9:20:57   
phelps
Dobro jutro pupe!

Sunday, v katerem koncu Slo pa boste na poroki? Mi jo imamo na Dolenjskem, je pa fora, da smo samo v njegovi žlahti 3 noseče (plus nevesta), te bom težko prepoznala, če boš med nami user posted image

majabar, boš videla, da bo junij tik-tak tukaj. Jaz junija praznujem okroglo obletnico in moram že sedaj enkrat rezervirat kočo za žur, se mi zdi časovno čisto pred vrati. Bomo pa s tabo odštevale dneve, torej sitno koliko?... user posted image

Jaz sem ok, doma pospešeno gradimo. Včeraj sva se morala odločit kje bo nova spalnica (ta, ki jo imava sedaj bo kabinet) in kje bo soba za Phelpsa, ter narisati vtičnice in štekarje. Sobo za Phelpsa v mislih že opremljam, tako prijetna bo s tistim ogromnim mansardnim oknom. Stvari postajajo iz dneva v dan bolj oprijemljive. Opažam, da se lahko s tistimi, ki vedo za mojo nosečnost tudi bolj odkrito pogovarjam glede tega. Me happy user posted image
Bom pa tudi vesela, ko bo konec gradnje, zdaj je stanovanje kot bi padla atomska bomba (po tleh karton, po omarah navešene rjuhe...), ker je skoraj vse en prostor (brez hodnika), iz njega pa so vrata v te tri sobe in kopalnico.

sonncchek in nadinne, jaz imam tudi ful sladek okus v ustih, prav fuj. Pa ne ravno od sladkih stvari ampak npr. od kruha (ta je najbolj ogaben). Gre pa na bolje, ker že dam kaj sladkega v usta (košček čokolade, zadnjič sem jedla jogurtov sladoled z gozdnimi sadeži, malo kiselkast okus). Zdajle sem si pa tudi jaz iz avtomata naredila čokolado z mlekom in je tudi (še) ok. user posted image Treba počasi na stare tire user posted image

< Sporočilo je popravil phelps -- 22.4.2010 9:31:28 >

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

Neposredna povezava do sporočila: 1290
22.4.2010 9:41:08   
Soncchhek
nadinne  jaja un sladkor....bljak.....hihi....ampak je bilo za zdržat no...

jaja danes oživimo !!! jaz sem zdajle pojedla minimalen košček jabolke in me tako srbi po grlu....pač vsake časa malo poskusim, da vidim.....kdaj se to neha user posted image ...itaq se ne bo še en lep čas.

phelps  ta sladek okus v ustih je za znoret user posted image . Meni je vse, popolnoma vse sladko že ene 3 tedne....kruh, meso, solata ( ki si jo rada ful kisam)....da ne naštevam.... Opala, gradite ! Super.....iii bo lep domek za dojenčka !!!

Boste kaj telovadile med nosečnostjo?
Jaz sem bila do zime lani aktivna na veliko ( kolo, sprehodi,plavanje, vaje za to in ono ipd.), čez zimo, se mi-kot vedno, nikoli nič ne da......zdaj pa sem imela mesec dni počitka....po navodilih ginekologinje....in hm....počasi bo pa treba spet v muving telo...

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
22.4.2010 9:42:57   
Sunday
Dobro jutro!

Phelps jaz grem v ljubljanski konec, pa nevesta ni noseča,
pol pa ne bomo na istiuser posted image

majabar ti verjamem, da se vleče...
Ampak, poglej s svetle strani, če bi to bilo dvajset let nazaj,
bi bila v kontaktu največ preko navadnih pisem.... in mogoče telefona.

Jaz sem zelo vesela za vso novo tehnologijo, malo prej sva se z mojim spoznala zaradi njeuser posted image

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
22.4.2010 11:53:29   
malajka84
Tako pa sem s pregleda....mal razočarana nad vsem. Mi ni delala UZ, jaz sem se pa tak veselila spet videt malo pikico, ki zdej pridno rase. Me je le retipala od zuni in znotri pa je rekla d aveliksot je prava, da je vse kot mora bit. Pol smo mele pa debato, ker mam krvno skupino 0-, dojenček pa bo verjetno mel + in je pol nebvarnost za zlatenco po rojstvu in me bo dala v 20 tednu cepit..nism čist razumela..
Uglavnem razočara ker je blo vse kr bolj na hitro, ker je bl apač dežurna danes in je mogla na teren, ker so jo klical....eh...

No naslednji pregled mam 13.5., jutri se pa naročim za NS, da bom vsaj tam videla pikico!

Zdej pa šibam kuhat kosilo....testenine so se mi zaluštale in je kr treba u akcijo:)

(odgovor članu Sunday)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
22.4.2010 12:18:58   
ljubljana
Jaz sem pa sestradana tako da moram ven na malico, imamo pa tako daleč trgovino, da bom rabila celo večnost do trgovine.
BOSTINA cepljena ne boš zaradi možnosti zlatenice po porodu, to jo ima tako ali tako večina novorojenčkov zaradi izločanja bilirubina iz jeter in lahko ostaneš v porodnišnici tudi do 10 dni samo zato ker se bilirubin noče spustit pod določeno mejo.
Cepljena boš zato, ker tvoje telo lahko zavrne rh+ otroka, prepozna ga kot tujek, zaradi česar so ženske pred približno 1970 v nekaterih primerih rodile prizadete ali pa mrtve otroke lahko pa je prišlo tudi do splava v pozni nosečnosti.

Tole je z interneta:

Vsaki nosečnici v začetku nosečnosti določimo krvno skupino ABO. Enkrat določena krvna skupina seveda velja za celo življenje, saj se ne spreminja. Ker pa je natančno določena krvna skupina življenjskega pomena, velja samo originalni izvid, ki ga izda Zavod za transfuzijo krvi. Ob osnovni ABO krvni skupini vsako nosečnico serološko testiramo. V krvi se nahajajo številni antigeni, med njimi je najpogostejši antigen D v sistemu Rh. Ženske, ki imajo ta antigen, so Rh-D pozitivne in jih je več kot 80 odstotkov. Kri Rh-D negativnih žensk ne vsebuje antigena D, zato jih imenujemo Rh-D negativne. 

Rh-D negativna mati nosi Rh-D pozitivnega otroka

Za nosečnost je pomembno stanje, kadar je mati Rh-D negativna in nosi Rh-D pozitivnega otroka. Antigen D, ki se nahaja v krvi Rh-pozitivnega otroka, v določenih trenutkih prehaja v materino kri. Telo vedno reagira na neznani antigen s tvorbo protiteles. V materini krvi se začne proizvodnja protiteles anti-D skupine IG-G kot odgovor na otrokov antigen D. Protitelesa skupine IG-G prehajajo preko posteljice in okvarijo rdeče krvne celice (eritrocite) otroka. Pri otroku se pojavi slabokrvnost, ki pripelje do cele vrste sprememb kot adaptacija na slabokrvnost; razvije se hemolitična bolezen.

Kaj se bo zgodilo med porodom?

Najpogosteje preidejo otrokovi eritrociti v materino kri med porodom, nekaj več pri operativno dokončanih porodih. Med nosečnostjo lahko pride do prehajanja otrokovih eritrocitov v materino kri med amniocentezo, biopsijo horionskih resic,kordocentezo ali med drugimi intrauterinimi posegi. Prav tako je možnost prehoda otrokovih eritrocitov do materine krvi med zgodnjo prekinitvijo nosečnosti ali pri izvenmaternični nosečnosti.

Indirektni Coombsov test

Bolezni, ki se je včasih končala s smrtjo novorojenca, danes v tako hudi obliki skoraj ne poznamo več. V Sloveniji imamo dobro razvit sistem profilakse. Vsaki Rh-D pozitivni in Rh-D negativni nosečnici naredimo v začetni nosečnosti indirektni Coombsov test (ICT), s katerim dokažemo prisotnost protiteles. Negativen ICT nam pove, da v materini krvi ni nevarnih protiteles.
V 28. tednu nosečnosti pri Rh-D negativnih nosečnicah ICT ponovimo. Ponovno negativen izvid je ugoden, saj pove, da se mati v nosečnosti ni srečala z antigenom in ni tvorila protiteles. Nosečnica dobi injekcijo imunoglobulina anti-D imenovano RhOGAM.

Kaj se bo zgodilo po porodu?

Po porodu se pregleda otrokovo kri. Kadar je otrok Rh-D pozitiven, dobi mati ponovno injekcijo imunoglobulinov, če pa je tudi otrok Rh-D negativen, injekcija ni potrebna. Nosečnico zaščitimo z imunoglobulini tudi ob amniocentezi, prav tako pa dobijo ženske injekcijo tudi po zgodnji prekinitvi nosečnosti ali pri terapiji izvenmaternične nosečnosti.

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
22.4.2010 12:28:14   
malajka84
ljubljana hvala za te podatke, sem se ravno trudila najti kaj pametnega....

Neposredna povezava do sporočila: 1295
22.4.2010 12:59:19   
ikin
Živjo!
Še moje poročlo iz pregleda, ki je bil v torek. Me je poslal v bolnico, ker sem povedala , da bruham po 3X na dan. V bolnici so me dali na infuzijo NaCl + zdravila proti bruhanju in slabosti, noter sem ostala en dan. Naredili so mi uz pregled,je bila ena mega prijazna zdravnica, ko je gledala mojo pikico 10 min. in mi kazala kje je kaj, velik je 41mm in je vse ok. Na koncu sem še dobila 4D slikico ,ki je fantastična.
No po tem več nisem bruhala, slabo mi je tudi manj in upam, da sem se rešila te nadloge.
Na nuhalno sem se tudi naročila 3.5.2010 popoldan, pregled pa imam čez 14 dni pri svojem gin. do takrat pa sem  v bolniški.
lepo bodite mojeuser posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 1296
22.4.2010 13:08:48   
aleunam
Sem šla takoj gledat kakšno krvno skupino imam jaz. Sem kar A+.

Punce, a še katero srbijo bradavičke in kolobarji? user posted image  Mene kar precej. Sem si jih začela danes mazati z kremico, zaenkrat še ni nič boljše. Imam pa trenutno vse modrce delno tudi iz sintetičnih materialov, ampak mi je čudno, ker se mi prej ni to dogajalo.

< Sporočilo je popravil aleunam -- 22.4.2010 13:10:40 >

Neposredna povezava do sporočila: 1297
22.4.2010 13:50:39   
phelps
Hehe, punce, nehajte s temi znaki user posted image Včeraj je majabar omenila trebuh bolj na eni strani in danes zjutraj na wc-ju opazim, da tudi moja skakalnica nekam na desni user posted image

Me bodo jutri srbele bradavičke? user posted image Hmmm, meni se zdi, da me že user posted image user posted image

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
22.4.2010 13:56:10   
aleunam
Upam, da ne, ker boš potem tudi lačna (jaz sem). user posted image  

Je pa precej moteče tole srbenje. Sicer pa najprej zamenjam modrc z 100% bombažnim, pa če po določenem času ne bo bolje, na naslednjem pregledu omenim težavico.

No, evo en malo boljši znakec, ki upam, da se te prime, če se še ni. Vedno več energije imam. user posted image  

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
22.4.2010 14:05:02   
nadinne
aleunam, jaz imam tudi A+ krvno skupino user posted image

Mene bradavičke ravno ne srbijo, je pa moj omenil da imam bolj hrapave in da bolj ven stojijo. Ko smo že pri tem...a ima slučajno katera od vas ploske oz. vdrte bradavičke? Jaz imam ploske in me malo skrbi kako bo z dojenjem user posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.