bili83
|
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2 IZVIRNO SPOROČILO: bili83 IZVIRNO SPOROČILO: zvesta IZVIRNO SPOROČILO: smuki Zdaj so se ji pa na obrazu začel pojavljat taki mali rdeči mozolčki, ki se pojavljajo kr na kupu in čez čas koža postane zelo suha. Za enkrat se to pojavlja samo po obrazu in po lasišču. Me je kr mal strah, da ni to kakšna alergija. Je imela že katera kakšen tak primer? Pri nas je podobno... koža je čisto hrapava, rdeča, suha, mozoljčki... že 3 tedne in ne gre na bolje... sama se tudi že sprašujem, če je alergija... Pri nas je bilo podobno... rdeča, suha koža, kot da bi imel luske... no, pa sem začela zjutraj mazat z bepantenom, pa mleko sem si v večjih količinah ukinila iz jedilnika in ima zdaj pri dveh mesecih kožo kot dojenček hočem povedat, da je zdaj lepa in mehka... suho kožo je bepanten definitivno odpravil, pikice in mozoljčke pa ne vem.... morda je bil res preobčutljiv na laktozo in je zato zdaj bolje... nisem še poskusila spiti večje količine mleka (je pa res, da sem se prej nacejala z njim- dobesedno...) no, mi imamo pa D3 kapljice in dajemo 4 na dan... dva tedna sem mu dajala malo manjšo dožo (prvi teden 2, drugi 3 kapljice) in nismo imeli večjih težav s krči... a pol sploh piješ mleko al ne oziroma če ga koliko pa ga spiješ na dan? Jaz sem res požrla ogromne količine mleka... musliji, čokolino, kakav, mleko kar tako, pa še jogurti.... Glede na to, da je znano, da lahko tudi mleko povzroča krče (in laktoza seveda alergijo), sem se odločila, da tiste večje količine ukinem. To pomeni, da dejansko alpskega mleka več ne pijem, razen v kapučinu, jem pa jogurte (baje fermentirano mleko ne škodi). Za muslije imam pa sedaj ovseno mleko, ki sploh ni slabo, malo sladkasto. Dejansko sem ugotovila, da se je mali ponoči začel dosti manj napenjati, tisti pravi krči pa so skoraj izginili. pa še koža se je malo popravila... tako mali otroci so menda večkrat samo preobčutljivi na laktozo in sčasoma mine, tak da bom jaz tam po tretjem mesecu spet poskusila z malo več mleka...
|