|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI 2010
30.3.2010 14:00:00   
bambi14

IZVIRNO SPOROČILO: niwci

bambi - Glede koroškh kaplic, pa me zanima kako se jih da zapit, ali so tudi proti vetrovčkom in kako je, če bi iz tega naredila raje nesladkan čaj?

koroške- kumina, komarček , janež...vse je proti vetrovom oz. krčem, sirup pač dlje ostane.
aja: navadni sladkor se imenuje strokovno saharoza

Jaz si vssak dan skuham 3l čaja: kumina, komarček, janež, malo kamilic, poprovo meto in pijem jaz in mali tudi. Koroške oz. sladke kapljice mam samo za tolažbo,....ko mame ni doma in laufa ata servis so zakon!user posted image

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 976
30.3.2010 14:31:30   
Olive
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

Mala je pokazala vse, kar zna - na tehtnici se je polulala, pri zdravnici je pa fajn bruhnila

Ah, brez veze, če ni nobenga pokakala user posted image

Mi smo včeraj šli na slikanje kolkov in ko sem tamalega slekla začne lulat in jaz lovim v plenico. pride sestra in reče, da smo na vrsti, pa jaz, da ne moremo, ker lula. Je rekla, da rajši zdej, kot zdravnika. Ok. Gre ena punčka pred nami, tačas jaz vzamem čisto tetra plenico in ga zavijem in dvignem v naročje, nekj mi teče po nogi - mulc je še 1x lulal user posted image

hehe... luštne so te prigode. Čeprav pri nas je bilo še mal dodatka na prvem pregledu. Smo pokakali ordinacijo zdravniku. Medtem ko je razlagal, da mala verjetno premalo dobi za jesti in da bi mogoče začela kaj dodajati ji je gledal v usta, ker jo je to razdržilo se napela in je letelo ven po zdravnikovi halji in po tleh. user posted image ...je potem rekel, da očitno ne manjka hrane in je kar dobro rešil neljubi pripetljaj.
Na slikanju kolkov smo pa tudi mal kakali med UZ.
Očitno ji zdravniki že zdaj niso všeč. user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 977
30.3.2010 15:30:46   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Olive

hehe... luštne so te prigode. Čeprav pri nas je bilo še mal dodatka na prvem pregledu. Smo pokakali ordinacijo zdravniku. Medtem ko je razlagal, da mala verjetno premalo dobi za jesti in da bi mogoče začela kaj dodajati ji je gledal v usta, ker jo je to razdržilo se napela in je letelo ven po zdravnikovi halji in po tleh. user posted image ...je potem rekel, da očitno ne manjka hrane in je kar dobro rešil neljubi pripetljaj.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Olive)
Neposredna povezava do sporočila: 978
30.3.2010 15:31:31   
Tinca Malinca

Mi smo včeraj šli na slikanje kolkov in ko sem tamalega slekla začne lulat in jaz lovim v plenico. pride sestra in reče, da smo na vrsti, pa jaz, da ne moremo, ker lula. Je rekla, da rajši zdej, kot zdravnika. Ok. Gre ena punčka pred nami, tačas jaz vzamem čisto tetra plenico in ga zavijem in dvignem v naročje, nekj mi teče po nogi - mulc je še 1x lulal user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 979
30.3.2010 16:01:27   
lakaya
Pozdravljene februarčice

Vas mal prebiram, da vidim kaj se vam kej dogaja in kako kaj vaši user posted image , k js sm drugače pri marčevkah, pa me je moja bejbika prehitela in se je rodila 25.2. upam da ne zamerite k mal kukam k vam user posted image

Imejte se maximalno user posted image

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 980
30.3.2010 16:09:33   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: lakaya

Pozdravljene februarčice

Vas mal prebiram, da vidim kaj se vam kej dogaja in kako kaj vaši user posted image , k js sm drugače pri marčevkah, pa me je moja bejbika prehitela in se je rodila 25.2. upam da ne zamerite k mal kukam k vam user posted image

Imejte se maximalno user posted image

lakaya, dobrodošla... sveda te rade sprejmemo medse :)

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 981
30.3.2010 17:00:48   
Aja1
Kje kupite poprovo meto? Tudi komarčka nisem našla v naši trgovini.user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 982
30.3.2010 19:41:35   
bili83
IZVIRNO SPOROČILO: protina

IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Malo neumno vprašanje, pa vseeno. Ja kako pa veste da vam zmanjkuje mleka? Jaz sem se to ustrašila, ko so moje prsi postale čisto mehke. Na začetku so bile polne, napete, tako sem vedela da mleko je. Potem so pa postale čisto mehke. Sem brala da to ni pokazatelj, da ni mleka. No in sem še kar pristavljala. Enej normalno je, zelo lepo napreduje in se še sedaj polno dojiva. Pa čeprav če bi potipala prsi bi rekla, da so prazne. Kot je ena napisala, mislim da je res, ko se uskladi povpraševanje in ponudba je pač tako. Ravno prav mleka. Mleko ne izgine kar tako. Samo pristavljajete.

Točno to, ja. Sam občutek je takšen, zdaj pa še če nimaš tehtnice in ne moreš previriti, se lahko res malo ustrašiš. Jaz tudi menim, da imajo zadosti za jest.

tudi moje so mehke in ni glih  za črpat,ampak ko zagrabiuser posted image pa karteče.

pa smo probal dodajat in ni hotela za nič na svetu vzet.Me je gledala in tulila  v flašo,češ zakaj mi mami ne daš tvojega sladkega mlekauser posted image .pa nismo več poskusili,saj če bi bla lačna bi dodatek pojedla.

user posted image user posted image
tudi jaz sem samo enkrat poskusila z adaptiranim (ker mi je hotel jesti na pol ure in res nisem vedela, ali je lačen). Je dvakrat potegnil, naredil user posted image  in vse izpljunil...

se pa čisto strinjam... mehke dojke res niso pokazatelj tega, ali mleko je... moje zdaj, ko je dojenje steklo sploh niso več ne vem kaj napete, razen včasih ponoči, če malo dlje ni priklopljen...

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 983
30.3.2010 19:42:04   
bili83
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Kje kupite poprovo meto? Tudi komarčka nisem našla v naši trgovini.user posted image

to tudi mene zanimauser posted image ...

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 984
30.3.2010 19:47:29   
ČikaPika
Živijo...

Sej vem, da verjetno sprašujem v prazno... ampak poizkusiti ni greh...

Ali gre katera v Avstrijo ali pa ima kako možnost kupiti te Avstrijske kapljice proti krčem, da mi jih pošlje po pošti in jih jaz plačam po prevzetju?

Moj user posted image ima te grozne krče user posted image user posted image user posted image , jaz pa živim na Primorskem in nimam nobene poti v Avstrijo in ne poznam nobenega k bi šel gor user posted image ...
Imam samo Koroške kapljice (sem jih naročila in prejela po pošti), ki pa mu ne pomagajouser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 985
30.3.2010 19:49:19   
bambi14

mislim, da boš našla v kaki zeliščni trgovini, jaz kupujem posamične čaje od Flore.
Naberem pa: poprovo meto, meliso, pljučnik, trpotec, lipo.user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 986
30.3.2010 19:50:27   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: bili83

to tudi mene zanimauser posted image ...

Jaz sem ta čaj za user posted image kupila v DM.

Si pa mislim da lahko vsa zelišča dobite na tržnici v LJ, pri tisti teti k vedno prodaja zelišča user posted image

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 987
30.3.2010 19:51:50   
bambi14

IZVIRNO SPOROČILO: bambi14

mislim, da boš našla v kaki zeliščni trgovini, jaz kupujem posamične čaje od Flore.
Naberem pa: poprovo meto, meliso, pljučnik, trpotec, lipo.user posted image

jaz kupujem v MB- v Sončku...sem našla en link o teh trgovinah http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=1328

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 988
30.3.2010 20:17:58   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika

Živijo...

Sej vem, da verjetno sprašujem v prazno... ampak poizkusiti ni greh...

Ali gre katera v Avstrijo ali pa ima kako možnost kupiti te Avstrijske kapljice proti krčem, da mi jih pošlje po pošti in jih jaz plačam po prevzetju?

Moj user posted image ima te grozne krče user posted image user posted image user posted image , jaz pa živim na Primorskem in nimam nobene poti v Avstrijo in ne poznam nobenega k bi šel gor user posted image ...
Imam samo Koroške kapljice (sem jih naročila in prejela po pošti), ki pa mu ne pomagajouser posted image user posted image user posted image .

imaš ZS

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 989
30.3.2010 20:19:16   
vaney
čikapika, kontaktiraj rijo (ima rdeč feferonček na avatarju), ona hodi 2x tedensko v Avstrijo v nabavo (vsaj meni je tako rekla), pa ti jih bo vzela. Po povzetju ji nakažeš na račun, pa je stvar rešena. Meni je brez problema in so že na poti k meniuser posted image

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 990
30.3.2010 20:28:49   
niwci
IZVIRNO SPOROČILO: bambi14

bambi - Glede koroškh kaplic, pa me zanima kako se jih da zapit, ali so tudi proti vetrovčkom in kako je, če bi iz tega naredila raje nesladkan čaj?

koroške- kumina, komarček , janež...vse je proti vetrovom oz. krčem, sirup pač dlje ostane.
aja: navadni sladkor se imenuje strokovno saharoza

Jaz si vssak dan skuham 3l čaja: kumina, komarček, janež, malo kamilic, poprovo meto in pijem jaz in mali tudi. Koroške oz. sladke kapljice mam samo za tolažbo,....ko mame ni doma in laufa ata servis so zakon!user posted image

Koliko pa doziraš teh začimb za čaj oz kapljice? In to daš začimbe za kuhanje? Pa hvala za recept user posted image

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 991
30.3.2010 22:32:18   
dskubin
IZVIRNO SPOROČILO: Olive

Mala je pokazala vse, kar zna - na tehtnici se je polulala, pri zdravnici je pa fajn bruhnila

Ah, brez veze, če ni nobenga pokakala user posted image

user posted image

občutek praznih dojk - imam tudi jaz, se mi zdi da sem imela pri taprvem skoz take bombe, pa se je redil cca 800 g na mesec na začetku, pri tadrugi nekaj srednjega, tale zdej pa se je s praznimi joški poredil v 28 dneh 1.400g. Tko da je verjetno res samo varajoč občutek. Dodatka pa nisem nikoli poskusla dat, če zahteva še, ga pač še malo pristavim, pa makar pol ure po tem, ko se je nažrl ;) No ja, dokler teče, lahko, če pa ne bo, bomo pa v trgovino laufal ;)

čikapika
- ooooo bužec Črt, user posted image . Ma user posted image user posted image user posted image za vse, ki majo krčke, da bi čimprej minili. Jaz trkam trkam trkam, nimamo (še), prejšnja dva sta oba imela, taprvi kar hude, pupa malo manj, ampak vseeno neprijetno.

Imamo pa zgleda poskok v rasti, od včeraj se naš nonstop priklaplja, poje, ga mal ponosim, da kupčka podre, pa je spet lačen. Včeraj je od 10 do 22ih mogoče 2 uri skupaj odspal oz. bolj odčumel, cel dan na široko izbuljene oči, pa jedu jedu jedu. Se mi zdi, da bi še mene zmazal, če bi lahko. Tudi ponoči se je dojil še bolj pogosto, kot sicer, pa upam, da me ne čaka še ena taka noč, k sem danes vstala kot čarovnica. Sploh nisem vedla, če sem sploh šla spat. Danes je naredil en malo daljši spanec edino dopoldan v vozičku. Jojme... :D

< Sporočilo je popravil dskubin -- 30.3.2010 22:36:19 >

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Olive)
Neposredna povezava do sporočila: 992
30.3.2010 23:01:56   
mavo
Evo, pa smo še mi opravili s prvo posvetovalnico. Naša Maša je pridelala 1370g v enem mesecu, pa za 2 cm je zrasla. Zdaj ima 5110g in 57cm. Pa nikogar ni niti pobruhala, niti polulala ali pokakala. Še prdnila ni v ordinaciji, pa drugače take spušča, da bi lahko kakemu dedu konkuriralauser posted image .

Drugače pa sem jaz tudi imela vedno občutek, da ne dobi dovolj mleka, ker so moje dojke vedno čist mehke, kakor da so na pol prazne. Ampak očitno to ni važno. Mogoče pa se kateri zdi, da ni dovolj mleka, ker se zdaj hitreje odstavljajo kot na začetku. Po mojem tako hitro že vlečejo, da se v petih minutah dovolj najejo, za kar so na začetku potrebovali skoraj dvakrat toliko časa. Kaj pa vem, no.

Verjetno ste vse dobile recept za AD3 kapljice pri prvem pregledu. Koliko kapljic pa dajete? Meni je rekla sestra, da naj do 6 mesecev po 2 dajem, pa imam v spominu, da je bilo pri Matevžu treba več dat, se mi zdi da 7 kapljic, kasneje pa celo 10 do enega leta starosti. user posted image
Zdaj grem pa v horizontalo, da nafilam baterije za jutri. Uživajte!

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 993
31.3.2010 7:48:40   
MATEJKA_
mavo - AD3 kapljice bi naj dobivali že od začetka po 7 kapljic. mi pa je v lekarni svetovala, da naj začnemo npr. s 4 in pol 1x na teden povečamo dozo za 1 kapljico - se pravi 1 teden 4, en teden 5 itd. to pa zato, ker imajo otroci po teh kapljicah običajno krče in na tak način ji lahko omiliš ali celo preprečiš. če pa vidiš npr. da ima pri 5 naenkrat ful krče, pa greš spet nazaj na prejšnjo dozo za par dni ali cel teden, pa pol spet poskusiš. mi smo dobili 3 stekleničke in več jih pol ne dobiš - vsaj tak je bilo tudi predlani pri hčeri.

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 994
31.3.2010 7:58:44   
zvesta
aja, da ne bo panike.... nimajo vsi dojenčki enakega števila kapljic AD3... mi jih moramo jemati 5.... svetovali so pa nam, da začnemo z eno in povečujemo postopoma dozo do 5.... danes začnemo, ker je dopolnila 6 tednov...

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 995
31.3.2010 8:12:33   
mavo
No, pa saj to se mi je zdelo. Zakaj potem mora naša samo 2 kapljici dobivat? To mi pa zdaj res ni jasno. Najraje bi ji kar sama dozo povečala postopoma do 7, ali pa bi bilo boljše kar v ambulanto poklicat in vprašat? Res se mi čudno zdi, zakaj samo 2 kapljiciuser posted image . A bi fejst čudno izgledalo, če bi tja poklicala, kaj mislite?

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 996
31.3.2010 8:13:33   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: mavo

No, pa saj to se mi je zdelo. Zakaj potem mora naša samo 2 kapljici dobivat? To mi pa zdaj res ni jasno. Najraje bi ji kar sama dozo povečala postopoma do 7, ali pa bi bilo boljše kar v ambulanto poklicat in vprašat? Res se mi čudno zdi, zakaj samo 2 kapljiciuser posted image . A bi fejst čudno izgledalo, če bi tja poklicala, kaj mislite?

mavo, ti kar dajaj po dve... domnevam, da ti bo na naslednji posvetovalnici povečala dozo...

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 997
31.3.2010 8:14:43   
Kati81
AD3 kapljice-men jih je napisala 7, pri hčerki pa 2, pa sta oba na novalacu, tko da ne vem kaj je kriterij za število, jih pa jaz nisem dajala nobenemu, vedno kupim Oleovit in dajem te po 1 kapljico.
Sploh pa sedaj ko naj bi bilo lepše vreme in bomo več zunaj naj ne bi potrebovali tok teh kapljic.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 998
31.3.2010 8:29:16   
mavo

IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

AD3 kapljice-men jih je napisala 7, pri hčerki pa 2, pa sta oba na novalacu, tko da ne vem kaj je kriterij za število, jih pa jaz nisem dajala nobenemu, vedno kupim Oleovit in dajem te po 1 kapljico.
Sploh pa sedaj ko naj bi bilo lepše vreme in bomo več zunaj naj ne bi potrebovali tok teh kapljic.

saj sem pomislila, da mogoče zaradi prihajajočega poletja, ampak Matevž je bil tudi rojen spomladi, pa je vseeno dobil 7 kapljic. Res pa je, da je bil on v Celju, Maša je pa v Ljubljani, pa po regijah so ful razlike.
Mah, saj je res. Do naslednjega pregleda bom pač po 2 dajala, potem bom pa res vprašala, zakaj taka razlika pri enem in drugem.
Pri nas se pa na cajte sonček pokaže izza oblakovuser posted image . Bom šla potem z malo v slingu do lekarne, ga moram sprobat, ker sem ga kupila, da bom lahko šla z obema ven. Sem včeraj natrenirala, kako se ga skup zaveže, pa niti ni tako zakomplicirano. Sem najprej imela namen kupit pestunjo, tako kot jo imate vse ostale, pa sem poskusila in moraš vseeno z eno roko držat, da je varno not, jaz pa rabim nujno obe roki fraj, če hočem oba spravit po stopnicah do stanovanja. Ker naš mali gremlin je pravi mali user posted image . Lahko se odloči in se vleže na tla pred stopnicami, ali pa zalaufa po hodniku in se zaletava v vhodna vrata drugih. Včasih je prav grozno in danes grem prvič sama ponj v varstvo, ker je moj dežuren in pride domov šele zvečer. Vsega skup je nekaj metrov iz avta, pa enih 20 stopnic, ampak vam povem, da me je že zdaj strah, res.
No, toliko o sončku...zdaj že dežujeuser posted image Držite pesti, da preživimo do večera brez kakih živčnih zlomovuser posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 999
31.3.2010 9:23:02   
punsha
Zanimivo tole glede kapljic. Jaz mu tudi dajem po 2 kapljici. Pa smo imeli že 3 posvetovalnico pa nismo nič povečali števila kapljic. Kaj pa vem.

Pri nas tudi dežuje, pa teko temno je zunaj. Sedaj pa čakam user posted image da pride na malico in mi pripelje avto, se bova šla z user posted image malo potepat. Greva do moje stare mame, pa mislila sem iti v Baby center zapravit tistih 50 eur, kar sem dobila bon, ko smo lani tam kupovali. Pomoje mu bom kar oblačila kupila. Se pravi, če kupujem danes in zapravim nad 50 eur, lahko koristim še tisti bon iz kataloga za 10 eur? Gotovo se upošteva, kljub temu, da že tako koristim bonitete al kako? No nimam pojma.

Enej je pa danes že drugo noč spet lepo spal. Kar 6 ur skupaj user posted image . Potem je jedel ob 8, sva se previla, malo poigrala, sedaj pa spet spi.Kar ne morem verjet, ko se včasih zbuja, oz prej se je vedno zbujal na 2 uri. Sedaj pa kar naenkrat spi 6 ur. Uf, zadnjič sem ga tukaj pohvalila, je bilo naslednjo noč že veselo na 2 uri user posted image , tak da bom raje kar tiho user posted image .

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?