|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2010
26.3.2010 14:22:56   
meymey
ne, šparajo na elektriki!!! user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
26.3.2010 14:26:45   
nikcaa
krizaaaa......user posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
26.3.2010 14:27:19   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: meymey

ne, šparajo na elektriki!!! user posted image

Pol si naj pa raje sestre radio ugasnejo, pa same pojejo, pa bo dovolj štroma za vse! user posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
26.3.2010 14:48:14   
nikcaa
če plačaš pa ti naredijo, še dodatnih UZ, al kako??

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
26.3.2010 14:51:24   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: nikcaa
če plačaš pa ti naredijo, še dodatnih UZ, al kako??

Ja.

V prvi user posted image me je ful motilo to, da po morfologiji nisem imela več UZ, ene punce so pa govorile, kako jim ga vsakič naredijo... Mah, tele 3 mesece bom še pa že zdržala, pol bom pa itak imela štruco za gledat 24/7. Saj, če ni nič narobe (kar bi se do sedaj že pokazalo), potem tudi ni poante vsakokrat gledat, če ima še vedno 2 roki in 2 nogi... Če je user posted image zdrav, bo že počakal na varnem do poroda, če je pa bog-ne-daj kaj narobe z njim, mi pa tudi dodatni UZji nimajo kaj pomagat.

Bom (spet) trmasta in ne bom plačala nobenega dodatnega UZja, raje dam denar za test za pnevmokok kot pa za UZ, bo več koristi.

< Sporočilo je popravil gajka -- 26.3.2010 14:57:06 >

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
26.3.2010 14:54:48   
nikcaa
Ajoj, ajooooj....user posted image user posted image use za dnar- (dandanes)

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
26.3.2010 15:06:55   
tukaj
No ravno sem malo brskala po netu. Zanima me, kako se nameravate pripraviti za porod?

Jaz nameravam hoditi na akupunkturo, če je le mogoče malo telovadim..

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
26.3.2010 16:14:12   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: tukaj

No ravno sem malo brskala po netu. Zanima me, kako se nameravate pripraviti za porod?

Jaz nameravam hoditi na akupunkturo, če je le mogoče malo telovadim..

Nobenih posebnih priprav.

(odgovor članu tukaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
26.3.2010 16:20:39   
bcljka
jst se tud ne bom nč posebi prpravlala na porod user posted image se tud na nosečnost nisem...user posted image kkšnih porodnih načrtov al pa kkšnih prou posebnih tretmajev ne mislm izvajat... user posted image joj lažem... depilacija user posted image user posted image user posted image

sicer pa, kar bo, bo! user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
26.3.2010 20:07:51   
soncnizarek25
ojla:)

bcljka in stajerka ful lepa slikicauser posted image moj trebuh je glh nekje vmesuser posted image

dopust bo verjetno letos za kakšen vikend v septembru.

tudi meni se zdi škoda da nam na koncu ne naredijo vsaj še enega UZuser posted image

jaz posebnega načrta za porod ne bom delala.

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
26.3.2010 20:32:20   
Bonnie_RR
UZ... Nisem ravno kompetentna na tem področju, ker me zaradi oblike maternice in začetnih težav G bolj spremlja in preverja stanje z UZ, se pa strinjam, da sta 2 UZ v celi nosečnosti ful premalo. Si sploh ne predstavljam, da recimo od morfologije ne bi imela več nobenega. user posted image

priprave na porod... Nobenih posebnih. Prvič sem jih imela (fizične) 1 dan prej v P (napovedan CR) - pregled, CTG-ji, post, tuširanje z dezinfekcijskih sredstvom (zjutraj ponovno), britja nisem potrebovala, naslednji dan pa spet CTG in čakanje. Psihično pa sem bila kar izgubljena, nisem vedela, kako bo vse skupaj potekalo, strah me je bilo ful, pa tud čuden je občutek, ko greš takole naročen rodit. Sedaj v drugo vsaj malo vem, kaj me čaka (če bo šlo po istem scenariju) in upam, da se bom malo bolj sprostila. Torej pri meni bo bolj na mestu pshična priprava...user posted image

Drugače pa imam zadnje čase kar malo težav z otrdevanjem, pa vsake toliko me kje kaj štihne spodaj v trebuhu. Prejle me je prav bolelo in ni hotlo spustit.user posted image Po 5 minutah ležanja je bilo pa bolje. Upam, da se zadeve kaj umirijo, ker ne delam nič posebnega (v bistvu skoz bolj počivam, malo študiram, grem na kakšen "na easy" sprehod s psom, s kakšnimi težjimi opravili po hiši nimam opravka...), v ponedeljek imam pa tako pregled pri G.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 26.3.2010 20:34:11 >

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu soncnizarek25)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
27.3.2010 9:22:37   
diksy
zdravo punce,

glede obsega trebuha - 112cm pa ne nosim dvojčkov:) sem pa v 28 tednu.vsa pridobljena teža je v trebuhu in okoli njega:)

tud mene ful moti,ker nimamo UZ, sj je res če je kaj narobe bojo že gledali ampak bi blo pa fajn da enkrat na mesec ko si pri gin malo pogleda mere, kak je obrnjen....tak pa nič - prideš te zmerijo,stehtajo,vprašajo po  počutju in adijo.  Jaz bom svojega po hitrem postopku menjala ko se mi izteče eno leto pri njem in si bom poiskala gin kateri ima v amb UZ:)

posebnih priprav na porod pa tudi jaz ne bom imela, naj me preseneti:)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3412
27.3.2010 9:30:27   
nikita*
dobro jutro user posted image , častim

user posted image

Kar se pa ultrazvokov tiče imama pa srečo. Meni je moja ginekologinja naredila že 3 in naslednjič ko grem, imam spet UZ, kontrola rasti. Dva sta res čisto premalo. Vsaj trije bi moralni biti. Se pa strinjam, da preveč UZ pa tudi ni dobro.

porodnega načrta ne bom delala, upam samo da se bo dobro izteklo in da bo naša deklica na varnem, ko bo treba v porodnišnico. Nimam namreč nikogar blizu doma, tako da tukaj bo pa treba načrt naredit.

lepo se imejte

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu diksy)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
27.3.2010 12:08:15   
bridget3
UZ:
absolutno premalo se mi zdi 2 UZ na nosečnost. Zakaj? Če odštejem veselo pričakovanje in lep občutek, ko vidiš bitjece v sebi, se mi zdi zelo pomembno, da se preveri, pogleda, da kaj ne odstopa preveč od normalnih meritev ... Res mi ni všeč, da šparajo na tem področju.
Moja mi je v začetku povedala, koliko jih priprada (ker sem radovedno vprašala, če bo naslednjič UZ), ampak da ona rada preveri še kaj vmes. In do zdaj je pregled rutinski, vedno po tem postopku: pogovor, na mizo, otip in merjenje trebuha s šiviljskim trakom, na kratko pregled nožnice/izcedka; poslušanje srčka. Potem pa na kratko na drugo mizo, kjer mi UZ naredi in pokomentira, preveri meritve. Je pa ta privat s koncesijo in ne vem, mogoče želi preveriti, da je vse ok, preventivno ... res je čudno, da nekatere ja, druge ne... Ko bi od privatne s koncesijo še bolj šparanje pričakoval (saj vse, kar prekorači dovoljeno mejo, verjetno sami poravnajo, ali kako je to...)

COTIKE: A si je že katera cotike pripravila? Ali čakate še na zadnji mesec? Jaz sem veliko stvari oprala, zlikala in zložila, vse v en velik kovček dala, prekrila z brisačo in zdaj čakam, da se še sobica sprazni raznih pripomočkov od obnove stanovanja. pRIZNAM, da sem malce neučakana in bi rada vse pripravila, da nimam potem laufarije, tik pred zdajci user posted image joj, sem pretirani ziheraš user posted image

Bcklja - kako je s to depilacijo med nosečnostjo??? Jaz sem že bila na brazilski, seveda boli, ampak ni bilo take hude panike ...
Zdaj nekako ne bi šla, ker si sama sebe malce čudno predstavljam tam na mizi s takim trebuhom in potem še na vse štiri za okoli zadnjika ... user posted image , da ne bi še kje popadkov dobila od bolečine user posted image - edino, kar me malce motivira, da bi šla je to, da se sama komaj obrijem oz. zelo površno, ker težko dostopam do moje doline hahaha user posted image

Brcanje: vse tiste, ki vas že dolgo konkretno brca vaš malček v bušiju: mene je zdaj konkretno začel, da včasih ne vem, ali se naj smejem, ker je le to znak, da je nekaj živega v meni in prijeten občutek, ali naj se jočem, ker me včasih kar konkretno, da se prestrašim oz me nekako "zaboli" user posted image Sine mamo pretepa hahaha user posted image

Pozdravček in lep vikend vsem.

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
27.3.2010 12:50:32   
naraščaj

Helo in kisel pozdravček

IZVIRNO SPOROČILO: gajka

Pripadata ti samo 2 UZ - potrditveni na začetku user posted image in morfologija. Vse ostalo je odvisno od dobre volje tvojega G. Ja, toliko o šparanju v našem zdravstvu user posted image , očitno se lahko drugače UZ naprava preveč obrabi! user posted image Včasih je bila okrog 32t še kontrola rasti ploda, danes pa raje vse skupaj prepustijo naravi, pol pa paniko peljejo, če se rodi polno donošen otrok, ki pa ima mere za 1 mesec manj... Se pa človek vpraša, kako da nekateri G delajo UZ na vsakem pregledu (brez doplačila), drugi se pa kot pijanec plota držijo tega pravila o samo 2 UZ? user posted image

Toč ntko. Sem tok jezna. V prvi nosečnosti mi ga je še naredila okol 32t zdej pa je rekla, da je fajn če bi ga mela (plačala) ker zavarovalnica ga pa ne krije. Pa kaj čmo, plačala si ga bom. HB si ga lahko, je pa grozn, ker marsikdo si ga pa ne more in to res ni <OK. Prosneto zdravstvo, škripajo tam kjer bi najmanj rabl. Jaz mislim, da vsaj te tri bi lahk plačal. Sej kaj več mogoč res ni potrebn sam tale glede kontrole rasti pa je. Svakinji so ravno v tem tedno (okol 32) ugotovili zastoj rasti in da poslce ne funkcionira dobr in so jo pol ful spremlal in predčasno sprošl porod, ker se otročku ni dobr godil.

IZVIRNO SPOROČILO: bcljka

jst se tud ne bom nč posebi prpravlala na porod user posted image se tud na nosečnost nisem...user posted image kkšnih porodnih načrtov al pa kkšnih prou posebnih tretmajev ne mislm izvajat... user posted image joj lažem... depilacija user posted image user posted image user posted image

sicer pa, kar bo, bo! user posted image

user posted image user posted image user posted image tut jst

diksy, moja G ma UZ v svoji ambulanti, sam špara, tko, da ne vem če je to lih merilo ampak dobra volja G.

Mene pa dans ful v spodnjem delu boli (tik pod trebuhom, za stavo me še user posted image ravno tam nažigava, da je joj. Poleg tega nosntop letam na WC, če takoj ne letim, mi hoče trebuh raznest (otrdi in neče popustit). No trebuh mi otrdi tut vmes, ko me ne tišči lulat. Skratka, sem taka mal skozlana, čeprav sem se danes po dolgem času naspala, saj je tamla spala pri babii, ker ga je zadnje dni ful srala in sva z mojim bla že čist fuč in sva kr babi prosla za eno nočitev tamele. A tam pa spi ko beica - res pa je da spi skos z njo, doma pa v svoji sobi - posli.

Aja pa dobrodošle nove čveke

Nč fajn bote in se beremo kaj

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
27.3.2010 13:12:35   
Aninchy
Tok za info: kolk pa stane UZ, če si sam plačašuser posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
27.3.2010 17:33:41   
meymey

IZVIRNO SPOROČILO: Aninchy

Tok za info: kolk pa stane UZ, če si sam plačašuser posted image

Pri moji G 60eur. user posted image

Pa moja ma tudi UZ v ordinaciji in ne naredi pregleda... mislim, isto časa porabi da e spravi na postlo in preverja srčka z ono drugo sondo.... ne razumem, sam stikalo obrne in UZ je tukaj...

Hočejo, da ženske pritisnemo na zavarovalnico in da se jim UZ pregled mastno plača, nič drugega... gladko jim je vseeno za dobrobit še nerojenega otroka. Svaka čast ginekologom, ki vseeno naredijo kak pregled več, da so sigurni v njegovo kondicijo ..

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3417
27.3.2010 19:24:15   
Aninchy
Uff tole je pa ena draga stvar!! user posted image

Mi pa ni jasno, ker mi je vsakič naredila en čist kratek UZ, ravno tolko, da je bilo vse v redu, nazadnje mi ga pa ni naredila... Baje, da ga po morfologiji ne delajo več... Se mi pa zdi ful čudno, bi blo bolje, če ga kdaj prej vmes ne bi imela, zadnji meseci se mi zdijo namreč zelo pomembni, saj so organi večinoma že razviti in lahko vidijo, če bi lahko šlo kaj narobe. user posted image

Res takole mastno služijo na račun tistih, ki se hočejo prepričati, da je z njihovim user posted image vse dobro... Zame je tole svinjarija... user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
27.3.2010 19:52:58   
bcljka
oj user posted image !

midva sva bla dons na izletu na obali in je blo super user posted image komi čakam da greva za prvomajske dol za cel teden... no, če bo lepo vreme seveda user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: bridget3

Bcklja - kako je s to depilacijo med nosečnostjo??? Jaz sem že bila na brazilski, seveda boli, ampak ni bilo take hude panike ...
Zdaj nekako ne bi šla, ker si sama sebe malce čudno predstavljam tam na mizi s takim trebuhom in potem še na vse štiri za okoli zadnjika ... user posted image , da ne bi še kje popadkov dobila od bolečine user posted image - edino, kar me malce motivira, da bi šla je to, da se sama komaj obrijem oz. zelo površno, ker težko dostopam do moje doline hahaha user posted image

depilacija k depilacija... pač s trebuhom si tm... ampak sej kaj pa tisti k majo pir bauh, majo skos tak trebuhuser posted image ... čist isto je... user posted image user posted image user posted image

UZ - men tud količino plodovnice z UZ gleda... moja ginekologinja je res zakon user posted image user posted image user posted image je pa tud privat s koncesijo ... sicer pa res UZ vedno, vedno zravn še cel šop slikc, čakam maks 10min... pa recimo tud bris za Streptokok vzame vsaki user posted image kljub temu da ga zavarovalnica ne krije... in čist za nč mi ni treba plačat... user posted image seveda pa mi na vsakem pregledu tud vzamejo urin, zmerjo pristisk in preverjo hemoglobin v krvi itd.

priprava - jst prala nisem še nič ker se mi zdi prezgodi, pa ne v smislu da je prezgodi ker je junij kao še kul daleč... ampak bol zato ker bodo te stvari vse stale na mestu do prihoda user posted image in se mi zdi da bi jih pol mogla še enkrat oprat...
sicer mava pa vse... razen sobe user posted image no, soba je... sam ni še prepleskana in ni še pohištva user posted image

lep večer!

(odgovor članu bridget3)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
27.3.2010 20:49:00   
tina2806
cau cveke!

najprej kiya cestitke za julijo!!! tut jst drzim pesti da bo bejba hitr zrastla na tok kokr more! user posted image pa btw: fuuul lepo ime!

kar se tice priprav tud jst ne planiram nic posebnega. edin na brazilsko bom pa res se sla enkrat konec maja user posted image

UZ - beda, nisem vedla da naj ti po morfologiji ne bi vec noben pripadal. ce mi ga naslednjic ne bo nardila (bom v 32. tednu), bom tut jst verjetn placala user posted image

mam pa se eno vprasanjce: a katera izmed vas hodi (oz. misli hodit) v solo za starse v lj porodnisnico? jaz sem mislila zacet v aprilu, pa me zanima ce se moram it res prej tja prijavit? pa ce je lahko ta prijava prek telefona al pa kej, ker mi malo ne odgovarja hodit tja, ker menda delajo samo 11-15h, jaz pa sem vsak dan v sluzbi do 16h user posted image bom hvalezna za info, ce kera kaj ve...

aja, se to: huuuuuda slikca bcljka in stajerka! ful sta dobre user posted image

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
27.3.2010 20:56:29   
bcljka
tina2806 - jst grem aprila v LJ porodnišnico v šolo (na dopoldanski termin)... grem pa v pondelk kr ke nam nč klicala da se prjavm pa da vzamem kupončke... pa lahko vprašam če je dost samo rezervacija po telefonu... user posted image vem, da morš met te kupončke k jih morš dvignt, sam ne vem pa če je možno da jih dvigneš na dan začetka MŠ...

(odgovor članu tina2806)
Neposredna povezava do sporočila: 3421
28.3.2010 8:01:50   
misar
dobro jutro

evo se obeta en lep dan

zdravje naše frčafelce je že veliko boljše, ročine ni, kašlja pa sam še takrat kadar ultra preveč divjauser posted image

UZ- prav zato jaz niti pomislim ne, da bi zamenjala svojo G, čeprav se iz CE moram vozit v PO. mi vsakič naredi UZuser posted image user posted image user posted image , je sicer privat, pa bom mogla plačat, da mi vzame bris za streptokok, sam je pa zlata, da ji ni parauser posted image pa še ful fajn sestro ima

priprave na porod
: edina stvar ki jo pazim je ta, da sem fizično vsaj en mal aktivna, da me na dan poroda ne bo kondicija matrala, ker prejšnjič sem imela popadke 24 ur pred porodom in sem prepričana, da če ne bi imela kondicije bi bila ful utrujena, ko je šlo zares in po porodu. tako sem pa zdržala in po porodu kar hitro okrevala. tako, da priporočam fizično aktivnost punceuser posted image

sicer pa nimam komentarjevuser posted image

lep dan vsemuser posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
28.3.2010 20:24:39   
amazonka3
Misar dobro jutro, pa dober dan, pa izgleda da tudi lahko noč, ker si bila danes edina pridna in si kaj napisala.

Punce, a vas je že večina urejala papirje na CSD???

LP

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
28.3.2010 20:28:53   
bcljka
se vid da je bil sonce zuni user posted image user posted image user posted image

jst nisem še nč urejala ker itak lahko to nrdiš 60 dni pred PDP jst mam pa dons še 82dni (PDP 18.6.)... torej mi nč ne pomaga če grem zdej tja user posted image user posted image user posted image bom šla konc aprila...

(odgovor članu amazonka3)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
28.3.2010 21:12:13   
Aninchy
Hejla!

No, jst sm misla, da bom ta teden začela "rihtat" na CSD, ampak imam pregled šele 12. in še nimam potrdila o PDPju... Mislite, da če pokličem, mi ga pripravijo in lahko pridem iskat, ali morem takrat, ko je pregleduser posted image Ker se mi ful glupo zdi, da G nič ne gleda na to, kdaj ti izdat potrdila...
Najbolj se mi gre za to, da če greš tja za paket do 5. v mesecu, imaš isti mesec 15. nakazano. Jaz pa rabim ta denar za voziček user posted image

Šibam - je konec reklam user posted image gledam Slovenija n/ima talent user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?