|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2010
25.3.2010 7:44:58   
dvojčica6
Jutro!

Kiya
čestitam za pupiko Jujlijo in držim pesti, da se bo razvila v eno močno frajlico... A si lahko ob njej? Zakaj pa ti že prej niso dajali kakih zdravil za pritisk? No v glavnem, čimveč sreče pa da bo ta čas hitro minil!user posted image

Porodnišnica
bo kar Šempeter pri Gorici, čeprav sem slišala tudi že dosti slabega, predvsem o grozni babici Renati, ki je zgleda pravi bavbav med mamami... Ma sem že miselno pripravljena na to, da me med prodom pa že ne bo bo nihče ustrahoval, kvečjemu bom jaz tista, ki bo koga spravila v jokuser posted image user posted image vsaj upam,no...user posted image

A o pralnih pleničkah pa mi nobena ne svetuje nič??? gajka, misar, amazonka... ??? kake izkušnje?

porodniška
žal ne bom mela te sreče kot Zoja, da bi šla že prej na "dopust" tudi če je družinska firma... zaenkrat je malo preveč za delat... pa tut mi že "grozijo", da mi bojo dali lih ene par dni za si spočit in mi pol že prinesli delo gor... hahaha... računi brez krčmarja....user posted image user posted image

misar, fajn se pocajtajte s malo vražičkouser posted image
bcljkauser posted image user posted image pridna... tudi glede datuma dejmo rečt da bi šlo, čeprav bi načeloma rajš u petek, 14., ampak glede na to, da je še mesec in pol cajta do takrat si bm že zrihtala kako fraj! Jeeeej... končno vas bom vidla... Pa bi blo fajn da se nekje res na odprtem dobimo, ker če ne bomo zablokirale vse prehode s trebuhi v zadnjem mesecuuser posted image user posted image jaz mam že zdaj celo žogo pred sabo... Si ne morem mislit kaka je štajerka25!! Bi nas lahko še s kako slikico razveselila??? Pa javi se tut kaj tle gor, ne!!

ok, babe, dosti za zajtrkuser posted image lep dan!

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 3351
25.3.2010 7:55:55   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: dvojčica6
A o pralnih pleničkah pa mi nobena ne svetuje nič??? gajka, misar, amazonka... ??? kake izkušnje?

Težko svetujem, ker nimam izkušenj. Pa prakso imam samo s tistimi za enkratno uporabo. user posted image
Si pa ne znam predstavljat, kam daješ vse tiste umazane pleničke (no, v kakšno posodo s pokrovom najbrž, ampak vonja se najbrž ne moreš znebiti user posted image ), pa koliko jih dejansko potrebuješ (porabiš ca. 6-7 plenic/dan, me pa zanima, koliko teh pralnih plenic bi potrebovala za poln pralni stroj user posted image ), pa kako se vse te debele plasti posušijo (ali orng sonce poleti ali pa sušilc najbrž user posted image ), pa kako to izgleda, ko kam greš, kam daš potem pokakano plenico (a jo v vrečo zaviješ, pa daš v torbo in s sabo nosiš user posted image )...
Mogoče so res (malo) bolj eko kot tiste za enkratno uporabo, ampak saj tudi poraba vse (pitne!) vode, elektrike, praškov in uporabljene tkanine najbrž ni čisto zanemarljiva... user posted image
Kaj pa vem... Sem se bolj na komot navadila! user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 25.3.2010 7:58:42 >

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3352
25.3.2010 8:02:07   
meymey
En programerski "Hello world!" za dojenčico Julijo! Kiya, upam, da se tvoj sonček lepo razvija in da bo kmalu doma v vajinem naročju!!! user posted image
Tudi jaz upam, da se nam še kaj javiš z dobrimi novicami...

Kar se pa dopusta in porodniške tiče... imam 23 dni dopusta za pokoristiti, tako, da okoli 9.4.10 odhajam domov user posted image . Sicer ne vem kaj bom doma delala, ampak bom že... user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 3353
25.3.2010 8:30:18   
tukaj
Jutro vsem,

najprej iskrene čestitke Kiya. Držim pesti, da bo z malo Julijo vse v najlepšem redu. Naša dva korenjaka sta se rodila v 30 tednu pa še dva sta bila in sta sedaj čist ok.

Glede obsega in kg - obsega si še nisem merila, kg pa je nekje 7 plus, a je po ultrazvoku šele 25 teden.

Pralne plenice - no moje prijateljica jih bo baje sedaj uporabljala - vam sporočim njene izkušnje. Jaz jih najverejtneje ne bom, ne vem, če bi imela čas prati še to. Nisem ravno prepričana, da bi zmogla.

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 3354
25.3.2010 8:39:28   
top10
Jutro!

Kiya čestitke tudi z moje strani!

Porodnišnica bo SG, za epiduralno sem podpisala, bomo pa videli če jo vzamem, odvisno od bolečin...

Pralne pleničke jaz sem se na predavanju v šoli za starše kar malo zamislila. So nam povedali kar nekaj prednosti... Vendar, ko sem potegnila črto sem se odločila za plenice za enkratno uporabo. S temi je full veliko dela, moraš bit kar discipliniran, sej ne rečem, ziher se da, sam ni ga čez kamot. user posted image

Obseg trebuha si še nisem zmerila, upam, da se spomnim, ko pridem iz službe.

bcljka PDP imam 17.06.2010, je pa to prva nosečnost, za spol vem pa ne povem.

Srečanje v maju, bomo videli kako bo takrat, mogoče se pa prikažem iz Koroške v Ljubljani.

Lepo božajte svoje bušije...

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 3355
25.3.2010 8:53:03   
nikita*
Težko svetujem, ker nimam izkušenj. Pa prakso imam samo s tistimi za enkratno uporabo. user posted image
Si pa ne znam predstavljat, kam daješ vse tiste umazane pleničke (no, v kakšno posodo s pokrovom najbrž, ampak vonja se najbrž ne moreš znebiti user posted image ), pa koliko jih dejansko potrebuješ (porabiš ca. 6-7 plenic/dan, me pa zanima, koliko teh pralnih plenic bi potrebovala za poln pralni stroj user posted image ), pa kako se vse te debele plasti posušijo (ali orng sonce poleti ali pa sušilc najbrž user posted image ), pa kako to izgleda, ko kam greš, kam daš potem pokakano plenico (a jo v vrečo zaviješ, pa daš v torbo in s sabo nosiš user posted image )...
Mogoče so res (malo) bolj eko kot tiste za enkratno uporabo, ampak saj tudi poraba vse (pitne!) vode, elektrike, praškov in uporabljene tkanine najbrž ni čisto zanemarljiva... user posted image
Kaj pa vem... Sem se bolj na komot navadila! user posted image

Se popolnoma strinjam gajko. Jaz bom uporabljalja eko pleničke za enkrtno uporabo, ki so od 70% do 80% razgradljive.

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu top10)
Neposredna povezava do sporočila: 3356
25.3.2010 8:56:23   
tejalea
Kiya, čestitke in pridno dalje v inkubatorju, potem pa hitro k mami in atiju domov!
Jaz sem prvič rodila na Ptuju, minilo je hitro, pa tudi vse je bilo vredu - nimam pripomb. Upam, da bo sedaj tudi tako.
Glede kilogramov in obsega: do sedaj smo vsi trije nabrali 8 kg, o obsegu trebuha pa raje ne bi. Kot na koncu nosečnosti z našo veliko navihanko!user posted image
In še glede pleničk, prvič sem uporabljala pamperske (in druge), tako bo tudi sedaj. Kolegica je imela pralne, pa je na koncu povedal, da jih ne bi več imela. Zakaj aravno ne, pa ne vem.
lp
teja

(odgovor članu top10)
Neposredna povezava do sporočila: 3357
25.3.2010 8:58:55   
tukaj

Se popolnoma strinjam gajko. Jaz bom uporabljalja eko pleničke za enkrtno uporabo, ki so od 70% do 80% razgradljive.

[/quote]

No bi me zanimalo, kje boš kupila te pleničke. Pa hvala za odgovor.

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 3358
25.3.2010 9:08:55   
top10
Tudi mene zanima, kje kupiti "eko" pleničke za enkratno uporabo.

(odgovor članu tukaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3359
25.3.2010 9:10:24   
nikita*
70% razgradljive pleničke ima DM in mueller.

http://www.helpy.si/program/otroske-plenice.aspx?gclid=COzrycq406ACFVst3wodPRHbuA

(odgovor članu tukaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3360
25.3.2010 9:18:25   
nikita*
http://www.helpy.si/program/otroske-plenice.aspx?gclid=COzrycq406ACFVst3wodPRHbuA

tukaj boš lahko pogledala user posted image , te so pa 80% razgradljive

< Sporočilo je popravil nikita* -- 25.3.2010 9:21:39 >

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 3361
25.3.2010 9:25:58   
Zoja83
včeraj sm imela pa en dolg dan-glavobol ni ponehal, tk da sm šla spat že ob osmih zvečer...pol pa prebujena na dve ure...user posted image samo, da dans ne boli več glava user posted image
kiya držim pesti, da bo z julijo vse vredu, mimgrede zelo lepo ime user posted image
kg in obseg sm se mal prej stuširala, ker včeraj nisem bla sposobna, stopila na tehtnico in mam kr -1,5kg user posted image sm skor največjo paniko zagnala, ker apetit mam normaln, pol mi pa potgne, da se ponavad zvečer tehtam user posted image tk da smo v 30.tednu na 5,5-7kg, s tem, da sem med močnejšimi že od prej user posted image
drugače jst plenic ne mislim prat, ker ni računice, kot je gajka rekla, pol pa non-stop elektriko kuriš in onesnažuješ z raznimi praški
zakaj mamo srečanja vedno ob četrtkih? drugač bi se lahk pa že kaj prej dobile...mogoč konc aprila? sj vem, da ene ne boste mele časa, sam sj tud maja lahk še enkrat nardimo...

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 3362
25.3.2010 9:32:13   
honey*
Jutrček usem user posted image

čeb Maja- ja, to akcijo majo u BC. Midva sva ga sicer uzela u Lj., sem pa npr. tut pri nas u Domžalah vidla da to akcijo tko da mislim da je povsod po Slo. v BC. Barva se je meni ful dopadla, res...Mi je pa oranžna tut super. Se pa 30 cm res pozna ja...
šola za starše- vidim da nekatere že hoditeuser posted image Jst oz. mi gremo pa nasl. mesec, aprila user posted image Kam pa hodte ve kej? Upam, da nam bodo dal praktične nasvete in da bo res kaj novga zvedl...
porodnišnica- jst grem kar u Lj. rodit user posted image Mam najbliži, pa tut nasploh ne maram komplicirat kje je bolje to in kje je bolje ono. Pač naletiš lahko povsod na dobro oz. slabšo izmeno.
epiduralna-sama je ne bom jemala, mam preveč bojazni pred takimi stvarmi-poklicna deformacija user posted image Nimam nič proti da se tega poslužujejo, konec koncev nikjer ne piše da moraš rodit v bolečinah... Ampak, kot pravim- zame no-go.
Kiya-vse dobro tebi in tvoji deklici user posted image . In seveda čestitkeuser posted image Luštno, prvi junijček je že med namiuser posted image

Pa lep materinski dan vam želim user posted image

(odgovor članu amazonka3)
Neposredna povezava do sporočila: 3363
25.3.2010 10:04:01   
naraščaj

IZVIRNO SPOROČILO: Kiya

Mene lahko odstranite iz seznama junijk, saj se mi je žal razvila preklamsija in sem 19.3. v 28. tednu nosečnosti s carskim rezom rodila punčko Julijo. Julija sedaj pridno raste v inkubatorju, jaz pa sem po 3 tednih končno doma.

Iskrene čestitke. Upam, da se boste kmalu doma skupaj caratliuser posted image

Včeraj sem mela prewgled; odpravla me je v dobrih 5min. Rekla, da sedaj velja materinska, da ne rabim potrdila. Da je dete obrnjeno na glavo (pretipala trebuh in ga zmerla ter poslušala srček) Izvidi iz lab. so vsi BP. Naslednji pregled mam 21.4.2010

Obseg si bom zmerla ko bo čas.

Porod: rodila bom v CE kot prvič - natir, čeprav zdej bolj cvikam, ker vem kak je, razen če me kje drugje preseneti

Lep materinski dan vsem

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3364
25.3.2010 10:04:16   
strelka81
Kiya - čestitka pa želje za vse najboljše, pa da bi se hitro razvila mala deklica

Moja prijateljica ima pralne plenice Racman, ampak so verjetno vse iste. Ima tri otroke enega za drugim in kupila jih je že za prvega, tako da finančno se ji je splačalo.
Ko je bila pri meni na obisku sem mal videla kako to zgleda: pranje- itak kakec spereš z vodo
sušenje: cel dan sredi poletja na soncu in mal vetra, ampak res od jutra do večera pa so ble šele suhe, v sušilcu nismo poskusili
S časom ratajo bolj trde, ker naj nebi uporabljali mehčalca, je poskusila s kisom pa so bile takoj bolj mehke, pa še škodi ne. Jih je namočila pred pranjem v vodi s kisom.
Če je šla za en dan na obisk je mela s samo plenice za enkratno uporabo.

Njej so všeč, sploh ko je zračunala razliko koliko bi porabila Pampersk pri treh otrocih. Jaz sem pa malo bolj komot, pa mi ni bilo do tega da bi prala tiste plenice.

Neposredna povezava do sporočila: 3365
25.3.2010 10:33:01   
ziva1
Kiya user posted image user posted image user posted image user posted image za pupo,
me je na začetku kar piknilo pri srcu, kajjj a je to mogoče, tako kmalu, pa vidim, da jih je veliko, ki se jih tako zgodaj rodi in so v inkubatorju, pa je na koncu vse OK user posted image Kiya javi se kaj in sporoči kako je z vama.

Plenice bomo imeli kar za enkratno uporabo, s pralnimi preveč dela, uporabljali jih bomo le, če bomo morali, pa še to na začetku, upam, da ne bo treba.
Še vedno pa oklevam med CE in SG user posted image , po eni strani me je strah poroda oz. bolečin, zato bi vzela EA in šla v SG, po drugi strani pa sem spet zajec za inekcije, pa ko pomislim na stranske učinke, bi šla pa kar v CE, pa tudi bolnica mi je bolj domača, tako da še ne vem, mislim, da se bom do takrat ko bo treba, si še 10x premislila, en mesec prej bom že vedela kako in kaj.
Ker sem vas včeraj brala kako ste veselo pisale o obsegu trebuha, sem si ga tudi jaz šla včeraj meriti in sem na 102 cm, kg pa je kar za 10 kg preveč user posted image , eh bo že potem šlo dol, upam user posted image

(odgovor članu strelka81)
Neposredna povezava do sporočila: 3366
25.3.2010 10:44:05   
Bonnie_RR
Hellou! user posted image

Najprej čestitke Kiyi za hčerkico Julijo. user posted image user posted image user posted image Sedaj pa naj mala Julija lepo napreduje v inkubatorju, ko bo čas, pa hitro domov, kjer je itak najlepše. user posted image user posted image user posted image

plenice... S pralnimi nimam izkušenj, bomo tud pri tem user posted image uporabljali tiste za enkratno uporabo. Se mi zdi, da ima že tako ali tako veliko dela s temi cotami in pranjem, to bi mi predstavljalo še dodatno delo in skrb in če bi vse skupaj dala na tehtnico... Ne.

kolcanje... Pri prvem je bilo to dnevno na sporedu, temu user posted image se je pa do sedaj samo enkrat kolcalo. Ampak je še čas...user posted image

porodnišnica... Celje, kot prejšnjič.

srečanje... Pojma nimam, kaj bo takrat (je to še tako daleč...user posted image ), načeloma pa ok.user posted image

misar... Upam, da bo tvoja tamala čim prej bolje. Naš je tud nekaj smrkat začel, ampak še ni nobene sile (trkam!!!)...

kety... Srečno pri nakupu novega avta!user posted image

tukaj... Čestitke za uspešno opravljen izpit!user posted image Imaš pa kar visoke cilje...user posted image No, js imam tud do junija v planu še 3 izpite (potem bi mi ostala še 2), pa v ta načrt nisem več toliko prepričana, če malo pogledam svojo disciplino... user posted image No, mogoče mi pa le uspe. Se pa vidi, da nimam nekih omejitev oz. pogojev in potem kar nekaj odlašam. Pa še user posted image me vedno, ko se spravim učit tako v rebra nabija, da sem čist dekoncentrirana...user posted image

Aja, še glede dopusta... Šli bomo v drugi polovici avgusta (za 10 dni). Sicer nismo neki fani Hrvaške (večinoma smo dopustovali v Grčiji, Turčiji...), ampak letos s tako majhnim user posted image še ne bo šlo drugače. Gledala sva malo Šibenik, pa Biograd (Dalmacijo, no), danes greva pa tako na agencijo in bomo videli, kaj se bomo zmenili. 

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 25.3.2010 10:49:43 >

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu strelka81)
Neposredna povezava do sporočila: 3367
25.3.2010 11:10:32   
Maxica
Jaz sem tudi pristaš pampersk, raje kje drugje potem pogledam pri varstvu okolja, pri tem sem pač raje bolj komot.
Dopust pa jaz tudi ne vem. Morda konec avgusta. Vendar le za par dni, ker potem s 1.septembrom pa dobimo v naši družini prvošolčka, tako da za september nimamo kaj tuhtati. Nekak pa planiramo, da bi šli za prvomajske praznike za par dni do Gardskega jezera, pa potem en dan v Gardaland, pa takole bolj izletniško ostale dni. Bomo videli sproti, itak se moramo bolj možu prilagajati, ker ima s.p., pa bomo videli. V glavnem, da smo skupaj, pa se imamo mi najbolje, kjerkoli pač smo. user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3368
25.3.2010 11:12:28   
gajka
ziva1 - jaz sem tudi prvič kolebala med SG in CE, ker je pribl. enaka razdalja. Potem pa sva se z mojim odločila za CE, ker je bilo njemu bolj ob poti iz službe (za obiske).

Plenice - pri ceni tistih za enkratno uporabo je zelo odvisno, katere uporabljajte. Ravno danes sem v Mullerju spet kupovala plenice za ta malega, pa sem gledala malo cene na komad. Mullerjeva znamka stane 0.17€/kom (velikost 4+), medtem ko Pamperske stanejo 0.27-0.30€/kom (velikost 4+, odvisno od modela plenic).user posted image
Če vzameš simpl izračun, da porabiš nekje 6 plenic/dan, je to minimalno 0.60 €/dan razlike v ceni plenic, kar znese najmanj 220€ razlike na letni ravni... user posted image Razlika je velika!
DMova znamka je bila včasih malo dražja od Mullerjeve (pred kakim letom sem gledala cene), ampak še vedno ful ceneje od Pampersk. So pa seveda tudi plenice med sabo ful različne. Pamperske so tanjše in mehkejše, Mullerjeve debelejše...Enako pa so tudi Pamperske za zahodni trg (prodajajo v Mullerju, včasih tudi v DM) zelo zelo drugačne od tistih za vzhodni trg (ki jih prodajajo v naših Merkatorjih, Intersparih, Tuših...).

< Sporočilo je popravil gajka -- 25.3.2010 11:18:43 >

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3369
25.3.2010 11:16:29   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Nekak pa planiramo, da bi šli za prvomajske praznike za par dni do Gardskega jezera, pa potem en dan v Gardaland, pa takole bolj izletniško ostale dni. Bomo videli sproti

Mi smo bili lani z avtodomom na tej relaciji - najprej Gardaland, potem proti Nici (to je bila sicer bedarija, ker se z avtodomom nismo imeli kam dat, razen bolj v notranjosti - drugič bomo šli tja raje z avtom), potem pa proti Gardskemu jezeru. Ful je bilo fajn, tamali še večkrat vpraša (še posebej, ko vidi slike iz Gardalanda na hladilniku), kdaj bomo spet šli.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3370
25.3.2010 13:38:13   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: dvojčica6

Jutro!

misar, fajn se pocajtajte s malo vražičkouser posted image

najprej seveda hvala za lepe želje

pralne pleničke: nimam izkušenj z njimi, jih pa uporablja ena kolegica in seveda se ne uporabljajo več takšne kot včasih (povijalne) ampak neke racmanke al kako se jim reče.
stvar je v tem, da ne moreš jih kupit nekaj in se potem odločevat, ker so full drage! treba je v naprej bit odločen, da jih BOŠ res uporabljal. rabiš jih nekje cca 40 komadov + tiste racmanke. če hočeš ti dam kontaktte kolegice, ki je tud na Ringaraji. sporoči mi na ZS, pa se bosta zmenile.
Jaz bi tud raje Eko za enkratno uporabljala, sam kaj ko so pa tako odzaddaj s tehniko. Sem jih sprobala, nimajo niti tistih raztegljivih trakov ob strani user posted image , ki so roko na srce, več kot nujni, da vse ven ne uide. če so se kaj popravile ne vem, ker sem hitro obupalauser posted image user posted image

drugega nimam kaj komentirat, niti časa, ker je naš mali vragec že pokonciuser posted image user posted image user posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

Neposredna povezava do sporočila: 3371
25.3.2010 14:25:14   
annie
Ojla, sem vas spet prišla malo pokukat...

najprej Kiya, čestitke za Julijo user posted image user posted image user posted image Naj te pomirim, da sem jaz tudi rojena v 28.tednu in je z mano vse ok user posted image ...tako, da le pogumno in držim pesti za malo Julijo user posted image

No, meni pa se je v ponedeljek zgodila nezgoda in sicer sem se z vrelo juho opekla in to ravno po trebuhu user posted image ...jaz velika neroda user posted image Še sedaj mi ni čisto jasno kako se je tole zgodilo, imam pa dve rani v velikosti 2x2 cm, sicer je HB površinka opeklina, ampak se mi je koža dol olupila in zakrvavela, tako da hodim na preveze. Še jutri grem...upam, samo da se mi preveč ne bo poznalo, HB pikici nič ne manjka, ker veselo zganja norčije v trebuhu user posted image ...mi bo na naslednjem pregledu kar nerodno, si bo G mislila, da sem totalna nerodnica user posted image

Plenice, s pralnimi nimam izkušenj. Pri ta prvem smo in še vedno uporabljamo za enkratno uporabo in bo pri naslednjem tudi tako...je pa moja svakinja nekaj časa uporabljala tele Racmanke pa ni bila z njimi zadovoljna...baje predrago in preveč pranja...

Kolcanje: zaenkrat se našemu še ne kolca, se pa spomnim, da se je pri prvem proti koncu začelo.

Dopust: uh, še nič ne planiramo, oz. si ga ne bomo v naprej planirali, ampak si ga bomo najverjetneje kar takrat par dni naprej rezervirali(konec avgusta- slovenska obala).

Porodnišnica: prvič sem rodila v Mb in sedaj bom tudi tam, s tem, da se bom tokrat za epiduralno zmenila. Potem pa bomo videli, če ne bo kje vse skupaj prehitro user posted image

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 3372
25.3.2010 15:20:39   
mamimo
Pozdravček, souser posted image !

Mi smo o.k., dnevi tečejo, mi rastemo... user posted image .

Obseg trebuha: v tej user posted image si ga ne merim, ker sem v prejšnji ugotavljala, da je zelo odvisno na katerem delu si ga meriš in ker hitro meter prestaviš nekaj cm višje ali nižje, so bili rezultati dvomljive zanesljivosti...

Pralne plenice: sama jih nisem uporabljala, enostavno si ne predstavljam še tega... Sem pa tudi ravno zadnjič brala, da zadnje raziskave kažejo, da pralne plenice nič manj ne obremenjujejo okolja kot tiste za enkratno uporabo, razlika je le v tem, v kateri fazi obremenjujejo okolje. Natančneje ni bilo obrazloženo ali pa mi je šlo iz glave, ampak sklepam, da je bila mišljena poraba vode, energije, praškov in nazadnje razgradnja. Jih je pa uporabljala prijateljica, a je kmalu nehala. Rekla je, da gre blato slabo ven iz njih (za dojenčka pa moraš prati  z malo praška in brez mehčalca) in so kmalu vse flekaste in take se ji pa niso zdele primerne za malo ritko.

Dopust: zaenkrat ne delamo planov, ker bi to lahko bil raćun brez krčmarja; krčmar je namreč še v trebuščku. Prvi otroček je imel prve mesece hude krče in če jih bo imel ta tudi zagotovo ne bomo šli nikamor; je enostavno prenaporno.

Kolcanje: naš tudi pogosto kolca, prvi je tudi in je veliko kolcal tudi po rojstvu user posted image

Naslednji pregled: 16.4.2010.

Lp

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 3373
25.3.2010 16:39:28   
bcljka
oj!

ste se kr razpisale user posted image user posted image user posted image
jst sm bla pa pr frizerju in trenutno moja frizura zgleda odlično... bomo pa vidl kaj bo jutr zjutri user posted image user posted image user posted image zarad hormonov mi vsak las namreč štrli v svojo smer... obup user posted image user posted image user posted image

srečanje - ena je sprašvala zakaj četrtek... hja, če se dobimo dopoldne jst loh sam v četrtek user posted image user posted image user posted image k drgač mam faks... in to vse do 6.6. tko da zato četrtek user posted image user posted image user posted image

pralne plenice - se mi zdijo super, ampak nimam volje da bi jih nonstop prala... user posted image

evo naju s štajerko26... očitna razlika v velikosti trebuščka!

user posted image

(odgovor članu mamimo)
Neposredna povezava do sporočila: 3374
25.3.2010 17:12:12   
bridget3
Kiya - kljub prehitremu rojstvu, čestitke! Naj tvoja pupika lepo raste, ti pa ne skrbi preveč, mala je sigurno velika borka in bo vse ok! user posted image

Opa, Štajerka in Bcklja - lepa slikica, lepa primerjava hihihi user posted image Lepi sta obe.

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 3375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?