|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gorenjske nosečke
25.3.2010 10:06:39   
Pia*

IZVIRNO SPOROČILO: zinchy

Pia* bolj se sekiraš slabi je..preverjeno. Upam, da je vse samo v glavi in da ti kmalu pokaže user posted image user posted image .

Hvalaaauser posted image

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
25.3.2010 10:14:47   
Pia*
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

IZVIRNO SPOROČILO: Pia*

kako kej bodoče mamice iz sosednje vasi user posted image user posted image

Pia: kdaj pa imaš rok?

pa dobrodošle vse nove user posted image

Pri nas še delamo na tem,da se nam pokaže user posted image aliuser posted image , tako da bomo videli kako bo danes pri ginekologinji in ali je res zgolj samo strah v moji glavi,da ne morem zanositi.user posted image

ooooo pol sva si pa zelooo podobne...tko nekako sem jest razmišlala in pri taprvi in zdaj v drugo...pa je ratalo brez problema....nam ti zdej govorila sprosti se, ne sekiraj se...ker to itak sama veš...sam težko je pa to narest...

zdaj v drugo sem imela ful dolge menstrualne cikle in sm bla svet prepričana, da je neki z mano narobe, da nam mogla...sicer nismo na tem delal...ampak nikol ne veš...no in edini mesec ko sem vse skrbi pregnala stran pa ne z namenom da zanosim, ampak se pač nisem sekirala več...pa je ratalo...

katerega G pa imaš?

Irena Virant sem zadovoljna z njo,čeprav ene mi pravijo naj menjamuser posted image user posted image

Ampak nobena mi ne zna argumentirati zakaj bi menjala!

No tudi jaz imam stalno nekaj v glavi, da je z mano nekaj narobe, potem mi pa sestre na ginekološki rečejo,da si otroka sploh ne želimuser posted image to pa sploh ni res, kaj se ti lahko v življenju naredi lepšega kot otrokuser posted image bi bila pa to moja prva nosečnost.

< Sporočilo je popravil Pia* -- 25.3.2010 10:18:18 >

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
25.3.2010 10:18:13   
Ploha
pia: te G pa ne poznam... a si imela že prej kake probleme??

ma lej itak bo vse ok...če ne bo takoj v prvo ratal bo pa v drugo al pa v 23...sej veš kaj mislim, enkrat bo sigurno ratalo, tud tebi bo...verjemi v to..do tacajt ko pa še nisi nosečka pa uživaj stvari, ki jih kasneje ne boš mogla izvest tako enostavno, kot če si brez otročkov. Držim pesti za +....

Medicinsko osebje je pa včasih lahko zelo nesramno...kaj nekdo čuti in si misli pa ja ne more ona vedt...kr neki...

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
25.3.2010 10:19:53   
zinchy
hehe Ploha jest sem imela včerej zgodnjo materinsko šolo smo se učili o teh pregledih...sej drugače se nismo nič novega naučili,razn tega da je zdej moj dragi povn informacij o prehrani in mi je prepovedov hitro prehrano (meka) sem kar malo jeznauser posted image Ampak jest mojga meka ne dam! user posted image
Ja skos bolj bo lepo,komej čakam da grem na sprehode pa da vržem že to bundo v omaro in jo ne vidim do zimeuser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
25.3.2010 10:24:32   
archie
zakaj so vam Meka prepovedal? meni je njihov pomfri in sladoled bozanski user posted image mmmmmm....

Pia, saj bo! Drzim pesti! Samo mogoce je vseeno bolje, da vsaj malo želje in pricakovanja pomaknes bolj na stran. takrat bo bolj sigurno uspelo.

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
25.3.2010 10:24:54   
zinchy
user posted image vsem mamicam in bodočim mamicam želim lep materinski danuser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
25.3.2010 10:25:21   
Pia*
Ploha mislim,da je ona samo ob četrtkih v Kranju drugače bi pa rekla,da je v Lj (ampak nisem 100%)
Menda je bila nekaj časa v Afriki z Urhm in je tamkajšnim ženskam pomagala.

No sej danes se mislim z njo odkrito pogovoriti, konec koncev ji sploh še nisem zaupala mojih strahov. Upam,da bo potem moje počitje veliko bolše,ker ta moment me je noro strah. Je pa res da sem bila lani avgusta na pregledu in sem dobila da se moram zglasiti čez 6 mesecev ponovno na pregled brisa (in mislim,da me je ravno tega strah kaj je bilo narobe,da morm priti nazaj).

Hvala Ploha user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
25.3.2010 10:34:03   
zinchy
archie ja rekla je da nej ne jemo mastne hrane zardi zapeke pa da bi se kej zastrupla to sej veš...paničarjo čist preveč...in moj je čist not,uglavem sem mu kuj rekla, da bom jedla tist k mi paše ne tist k so oni rekluser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
25.3.2010 10:53:14   
archie
mastna hrana je tudi drugod v restavracijah ali pa nekateri jo imajo doma...
se dobro, da moj tega ne prebereuser posted image . jaz bom tudi jedla tisto, kar mi bo pasalo.

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
25.3.2010 11:19:02   
Ploha
Pia: ja jest sem imela tud 1x slab izvid brisa...in sem bla čez pol leta naročena, samo to ni nič groznega..če bi blo kaj hujšega bi te že prej naročil...ker pa so dal tak velik razmak, se veliko stvari kar samo od sebe uštima...

še tko je blo...da sploh nism vedla, zadnji dan predn sm mogla k G mi je mami pošto dala, ravno zarad tega, ker bi se že v naprej neki sekirala, tko sm mela pa sam en dan do pregleda...hvala ti mama user posted image user posted image user posted image

zinchy: eeeeh....materinska šola je pa men bla tolk hecna resss...smo mel od toksoplazmoze in je ena sprašvala če lahko to toxo dol s solate pobira, kot hrošče recimo...men je blo ful smešn...sej vem da ni noben učen padu na ta svet...tud jest ne...ampak to sem pa vedla kako in kaj...pa ena si je v zvezek zapisovala kolk časa traja nosečnost user posted image ...

pol una kasnejša al ta pozna materinska je pa sploh polom....sploh tist k maš predavanje o medpartnerskih odnosih...oooojejejejeje...ko smo se nekaj treplali po glavi pa pa masiral pol nam je še rekla, da imamo 15 minut v paru časa in da naj se kaj pogovorimo...midva sva v fazi rihtanja hiše in sva se od elektrike pa vode menila..mislm kr neki no res, en par pa je to ful zares uzel in sta se skor skregala tam...edin najbolj fajn je ko babca od poroda razlaga...pol se pa že konča...

aja pa glede hrane: hm...v prvo sem živela od pic pa od vanilijevih navihančkov user posted image user posted image (v tuš planet se hodila to jest) božansko...

pa midva sva skupej zvečer hodila jest...tud meka si privoščim...a dej teli desci so res hecni no, a niso? men je prepovedu clear blue narest, ker naj bi se delov s prvim jutranjim urinam user posted image

me je pa presenetu zanč...ko sem rekla, da bom za otročka 1 stvar kupla ko bom ene 24 tednov noseča...pa pravi on: " Ja kaj pa je 24 tednov za en mejnik, a ni 28 tednov, ko ima otrok največ možnosti, da preživi, če pride do prezgodnjega poroda?" no evo...

uf sm se razpisala....

< Sporočilo je popravil Ploha -- 25.3.2010 11:23:24 >

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
25.3.2010 11:24:24   
archie

midva sva v fazi rihtanja hiše in sva se od elektrike pa vode menila..

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tolk o enih medpartnerskih odnosih in pogovorih user posted image

pri meni je pa v BC zavil ze kmalu po + na CB. ga je fuuuul zamikalo. user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
25.3.2010 11:30:03   
Ploha
IZVIRNO SPOROČILO: archie

midva sva v fazi rihtanja hiše in sva se od elektrike pa vode menila..

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tolk o enih medpartnerskih odnosih in pogovorih user posted image

pri meni je pa v BC zavil ze kmalu po + na CB. ga je fuuuul zamikalo. user posted image

aja, kaj sta pa kupila?? Če ni skrivnost :)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
25.3.2010 11:35:23   
archie
je sel kar sam, vecinoma samo firbcat. kupil pa je ene stunfke, ki sva jih potem podarila moji mami, ko sva povedala za bebiko. drugace nisva se nic kupovala. bova poleti zacela (sedaj je najprej poroka).

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
25.3.2010 15:25:30   
zinchy
user posted image user posted image user posted image ploha sem se prav nasmejela k sm tvoj post brala...ja za to kasnejšo materinsko šolo mi je ze prijateljica pravla,da je polom..jest bom šla na tiste dneve k bo kej zanimivga,tega k se po glavi tolčeš bom spustila user posted image user posted image Ja tudi pri nama so si včerej punce zapisovale,sicer ne vem kaj...pomoje da če te glava boli lahko vzameš lekadol pa kej tagauser posted image Zanimivo je predvsem to,da je bla na predavanju mamica k je 2. noseča in si vse skrbno zapisovala..pomoje da v 2 pa že veš kako to poteka ali pačuser posted image Sm pa mal trebuhe gledala pa so ble punce k majo septembra rok ampak trebuh je bil pa moj največjiuser posted image kaj šele bouser posted image
Midva sva rekla,da greva po 1. stvar zdej po nuhalni svetlini k jo imava v sredo.
Moj da vsak da ušeš na trebuh in se zgovarja s pikicouser posted image joooooj je prav prisrčen.

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
25.3.2010 16:17:08   
Pia*
Jaz sploh nisem vedela,da obstajata dve materinski šoli. Zinchy pa sta si enaki ali je tista proti koncu drugačna.

Ploha: Evo prišla od G pravi da so bile neke blage spremembe in,da me je zato poklicala je pa rekla tudi,da s takim brisom bi seveda kamot lahko zanosila in naj ne bi bilo težav.user posted image Sva se pa odločili,da se grem cepiti proti raku na materičnem vratu, tako da zej moram mal po stricu googlu pobrskat kaj in kako. Vem samo,da je samoplačniško in stane 360€user posted image (preveč). Tako,da v tem času, ko pa dobimav inekcije pa ne smem zanositiuser posted image . Pa pogovorili sva se o EA in ultiviuser posted image . Še dobro da sem bila zadnja,ker bi me vse postrani gledale kaj tok časa sprašujem notri.

Nosečkeeee želim vam lep materinski danuser posted image

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
25.3.2010 16:36:36   
Kavalirka
Živjo punce...

Pia dobrodošla na ringaraja. Morm ti rečt da si še zelo zgodna za vprašanja o EA in ultivi glede na to da še nisi nosečauser posted image ...brez zamere , se mi zdiš res posrečena. Jz sm u ta zadnmu mescu pa še nisem spraševala o tem, sam kar sem zvedla spotomauser posted image . Drugač pa a se hecaš,  da stane cepivo za raka na materničnem vratu 360eur?? A so čist zmešani al kaj????!!!!??? Kriza!!

Pa tudi jaz vam želim vsem lep materinski dan!

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
25.3.2010 16:59:09   
Pia*

IZVIRNO SPOROČILO: Kavalirka

Živjo punce...

Pia dobrodošla na ringaraja. Morm ti rečt da si še zelo zgodna za vprašanja o EA in ultivi glede na to da še nisi nosečauser posted image ...brez zamere , se mi zdiš res posrečena. Jz sm u ta zadnmu mescu pa še nisem spraševala o tem, sam kar sem zvedla spotomauser posted image . Drugač pa a se hecaš,  da stane cepivo za raka na materničnem vratu 360eur?? A so čist zmešani al kaj????!!!!??? Kriza!!

Pa tudi jaz vam želim vsem lep materinski dan!

joj kavalirka,ko bi ti vedela kakšen zajec sem jaz. user posted image Prvič,ko sem prišla na pregled do G sem omedlela tako me je bilo strah, lepo te prosim kako bom potem lahko rodila, mislim katastrofa sem!!user posted image me je kar sram da pri 24 letih tako galamim kaj bom šele počela ko bom noseča. Mislim,da boste vi že v 3 noseče,ko bom jaz pustila strah za sabo.

Jah žal naše zdravstvo je resnično polom od poloma, lahko bi nam omogočili zastonj cepivo. Ali pa vsaj normalno ceno.

(odgovor članu Kavalirka)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
25.3.2010 17:42:01   
innes4
No, pa da se vam pridruži še ena gorenjka user posted image Sem iz Jesenic, stara sem 21 let, PDP imam pa začetek junija user posted image Pričakujemo pa fantka user posted image
Nisem kaj dosti brala foruma za nazaj, ker je res preveč strani, tko da vas bom zdej sprot spoznala user posted image Upam, da je katera user posted image iz tega konca gorenjske, da bi se dobile kdaj na kkšni user posted image . Jest sem skos doma, ker nikjer ne delam in mi je velikrat dolgčas. Moj user posted image pa pridno hod v službo, hja, vsaj en more delat, an user posted image user posted image  

A bo še katera rodila na Jesenicah? Jest mam fajn tko bliz, da bi tut peš lohk šla. Pa še brat dela v tej bolnici, tko da mi je mal bolj domače user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
25.3.2010 20:10:44   
Ploha
pia: a to cepljenje ni pogoj kolk si "str"?? nism vedla, da se cepiš kadar želiš??? kako pa to da si se odločla za cepljenje??

hehe, mene si tud nasmejala o EA in o ultivi user posted image ....ti pa verjamem, jest sm tud zajc...jest imam en tedn pred pregledam psihološke priprave, da itak nič ne boli, pa saj nič ne boli, pa saj je hitr fertik pa G mi sam dobr hoče....in pol pridm tja in ji ritam sm pa tja pa skoraj da ne vpijem user posted image pa pravi ona: " a niste vi že rodila?" ja in...ko sem prišla na prvi pregled po porodu, sm sestri rekla, raje grem še 1x rodit kot pa na amnioskopijo...pa je bil porod mala malca...

zinchy: ja jest sm tud mislna, da ko 1x to že čez daš, da pol vsaj generalno obvladaš zadeve,...sam se pa stvari tolk spreminjajo, da skoraj ni mogoče sledit,...čeprou mene je v MŠ zanimal samo o porodu...kaj in kako z novorojenčkom si pa itak nism zapovnla...ko je prišla kaka težava sem pa prašala...recimo pri januarčicah kjer zdej redno pišem so vse pisale od čiščenja noska, s čim se puca, kako in kaj...jest tega nism nekako v spomin dala ker nism rabla tist moment....pol je pa bla pa Meta prehlajena sem pa še 101 prašala user posted image

ines: dobrodošla user posted image user posted image a še študiraš ???

(odgovor članu innes4)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
25.3.2010 20:21:00   
innes4

hvala user posted image ne, ne študiram. Lansko leto (septembra) sm po dveh letih zabušavanja uspela nardit maturo, tko da sm ekonomski tehnik. Poj sm pa tko že bla noseča in me noben nebi vzel v službo user posted image tko da sm se prjavla na zavod, da dobim vsaj nekej socialne pomoči. Na začetku je še pasal k sm bla frej, sploh prvo trimesečje, k sm bla kr precej utrujena skos, ampak poj se pa že tkoooo vleče bit doma. Bi z veseljem nekje delala, no zdej bi tko sam še en mesc delala (če bi), poj bi bla pa tko že porodniška...
Pa ti? Delaš/študiraš?

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
25.3.2010 20:38:28   
Ploha
IZVIRNO SPOROČILO: innes4

hvala user posted image ne, ne študiram. Lansko leto (septembra) sm po dveh letih zabušavanja uspela nardit maturo, tko da sm ekonomski tehnik. Poj sm pa tko že bla noseča in me noben nebi vzel v službo user posted image tko da sm se prjavla na zavod, da dobim vsaj nekej socialne pomoči. Na začetku je še pasal k sm bla frej, sploh prvo trimesečje, k sm bla kr precej utrujena skos, ampak poj se pa že tkoooo vleče bit doma. Bi z veseljem nekje delala, no zdej bi tko sam še en mesc delala (če bi), poj bi bla pa tko že porodniška...
Pa ti? Delaš/študiraš?

mah jest mam še 2 izpita pa diplomo...pa znorela bom glih kar....sem zvedla, da pri enem kolokviju, ki ima teta razpisana 2 roka...recimo greš na prvega pa če ti slučajno ne rata, ne smeš na druzga...mislim kr neki...ka ti to delajo...

bi bla pa zlo vesela, če bi imela šolo že fertik in da bi delala...

(odgovor članu innes4)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
25.3.2010 20:58:51   
Pia*

pia: a to cepljenje ni pogoj kolk si "str"?? nism vedla, da se cepiš kadar želiš??? kako pa to da si se odločla za cepljenje??

Menda da deklice v 7 razredu osnovne šole,če starši podpišejo so cepljene zastonj, me imamo pa možnost do 25 leta ampak samoplačniško pri dr. Bavdek ZD v Kranju. Odločila sem se pa zato,ker ima moja mami velike ginekološke težave in sem po vsem tem mal premislila pa G še vprašala za mnenje in mi je potrdila da se naj kar grem,da priporoča ampak je v večini problemov problem zaradi zneska, da potem ženske to misel odvržejo.

Mi je tudi G rekla,da bom še pred nosečnostjo učitno diplomira iz podrobnega pregleda razno raznih protibolečinskih pripomočkov pri porodu. user posted image in da vse take,ki smo tako glasne in nas je groza strah prav hitro rodimo brez hujših bolečin. "Bog dej da je res"user posted image

Me ja "potolažila",da je že imela hujše primere od mene(ampak ne vem kaj je lahko hujšega od mene)user posted image

ah ja tako da bom malo vas spremljala kako boste preživljale nosečnost in upam,da bo strah spuhtel.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
26.3.2010 7:42:02   
Kavalirka
Pia veš sej sem jz tut bl zajc kar se tiče poroda, sam probam čim manj razmišljat o tem ko bi lohka bolel pa raj razmišlam o tem kok bo hitr minil in da bodo bolečine znosne.......moč misli pa touser posted image user posted image .

Innes4 dobrodošla! Jz tut razmišljam da bi šla rodit na Jesenice, sam še nisem 100%. Bomo vidl k se mi bodo popadki začel pa če bo še čs pridt do Jesenic user posted image .

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
26.3.2010 8:37:14   
zinchy
hej hej punce...evo pa je že petekuser posted image končno...jest tako težko vstajam zjutraj,da bi mi kdaj kar pasalo malo dopusta user posted image Danes je že prav "toplo" vzunej..jest sem šla samo v polovrju delat pa me ni nič zeblouser posted image
Innes4 dobrodošla user posted image
Jest se nisem tok daleč pršla..katera porodnišnica je pa boljša? oz. kam je boljše it rodit?pa kakšne so prednosti?

lep dan

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Kavalirka)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
26.3.2010 9:51:58   
Ploha
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy

hej hej punce...evo pa je že petekuser posted image končno...jest tako težko vstajam zjutraj,da bi mi kdaj kar pasalo malo dopusta user posted image Danes je že prav "toplo" vzunej..jest sem šla samo v polovrju delat pa me ni nič zeblouser posted image
Innes4 dobrodošla user posted image
Jest se nisem tok daleč pršla..katera porodnišnica je pa boljša? oz. kam je boljše it rodit?pa kakšne so prednosti?

lep dan

kokr vem je na jesenicah EA zastonj in 24 ur na voljo...v kranju pa je za plačat okoli 110 € pa je tudi 24 ur na voljo...kar se pa tiče osebja pa pomoje odvisno na koga naletiš....ne vem...

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.