tejkaz
|
Mamice, čestitke ob današnjem prazniku IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan Punce mi lahko svetujete: če Zoja dobi vrtec imam namen jo v poletnih mesecih imet doma, da mal prišparam..razmišljam, da bo že večja pa tud Ula bo mal zrastla..čeprav imam tudi pomisleke, kaj menite ve ki imate izkušnjo, če sta oba mladička doma, Ula bo junija dopolnila 5m, Zoja pa 22m .. Sicer je bila pri nas malo večja razlika. Jaša je bil 9 mesecev, Eva pa 28 mesecev, ko sta bila tri mesece oba doma, oziroma sem imela oba doma. Bilo je super in bi mi bilo žal če bi morala dati Evo v vrtec. Jaša se je veliko od Eve naučil, Eva je bila pa vsa ponosna, ker ga je učila. Ker so bili topli meseci smo bili veliko zunaj. Evi se je že dalo dopovedati da je hodila lepo ob vozičku, Jaša se je na igrišču že gugal. Pri nas je šlo, če se odločiš da bo doma, upam da bo tudi pri vas šlo. Zadnjič je bila debata o crocsih. Komaj čakam da bosta lahko tekala v njih. Jaz sem se tudi bala, da bo Eva ko je bila mala več na tleh kot pa na nogah, ampak sem se zmotila. Tako super je hodila v njih, tako super tekala, da so crocsi pri nas edina obutev v poletnem času. No, razen kakšne balerinske za k talepi kiklci. Pri nas smo pa zmrzljivci. Vsi po vrsti. Jaša je oblečen v pižamo, ima spalno vrečo, in je pokrit s debelim kovtrčkom. Pokrit je verjetno celo noč, ker ga zjutraj vedno vidim pokritega. No, če se zbudim pred njim. Eva ima pižamo, nogavičke in debel kovtrček in je vedno pokrita čisto do glave, midva imava vsak dve oddeji Bella, upam da se kmalu pozdravite. Katja, upam da bo vse v redu in bo Jan kmalu dobil bratca/sestrico. Punce, kako vam uspe v teh dneh kaj pospraviti. Mi pridemo ob štirih domov, sploh ne kuhamo več kosila, gremo takoj ven, zunaj smo do pol sedmih, to pomeni, da moramo po Medvodah preveriti če so še pri vseh kmetijah vsi konji in psi, če so še vsi tobogani celi in se da spustit po njih, če so še vsi otroci in mamice pri hišah, kaj delajo sosednje, če vlaki še vedno vozijo po tirih in avtobusi še vedno ustavljajo na postajah, če Sora še vedno teče,.... Ko to opravimo gremo domov k večerji, kopat in spat. Ura je 20.00 ko se jaz samo na kavž uležem in me pred pol deveto že zmanjka. Kdaj naj kaj naredim, pospravim? Da ne bi šli ven, se mi zdi da bi ju kar oropala svežega zraka in veselja ko sta zunaj. In še nekaj. Berem da se pritožujete da otroci spijo z vami v taveliki postelji. Joj, kaj bi jaz dala, da bi želela spati z nama. Vstajamo zjutraj pred peto. Res, danes je bila ura točno 4.47 ko sem se zbudila, ker me je Jaša klical. Nima veze, kdaj ju dam spat, najkasneje ob petih zjutraj sta budna in polna energije. Pa ju poskušam da bi spala naprej med nama, ne, ni šans, treba je vstat in se igrat. Kdaj se prestavi ura? Nič, grem delat, izbiram nov avtosedež za Evo. Se ne morem odločit med dvema. Potem moram pa še za službo kaj neredit. lep dan