|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
22.3.2010 10:37:10   
evangelie
hehe, Shopgirl, pa si čisto ziher, da je Kaja ok? Vitan tudi še zdaj nosi 56 številko, mu je ravno prav, prej mu je bilo vse preveliko (razen 2 hlač, ki so mu pa res že prekratke) Pa itak se številke ful razlikujejo, a ne? Se mi zdi, da so določeni artikli 62 manjši od 56. Se je treba kar na uč zanestuser posted image

orhideja75 po moje, da lahko dojiš...Misliš, da bi se preko mleka prenesle tudi tvoje prebavne motnje? Jaz bi verjetno nadaljevala...

tintara, mi mormo tudi šotor nabavit. Takega družinskegauser posted image Sem razmišljala, da bi probala kakega kulskega prek e-baya zvohat....Je pa kampiranje res zakon, ne? Jaz si ne predstvljam it na morje v hotel....

nč, grem naštudirat kaj bom za kosilo kuhala....
lp

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
22.3.2010 10:41:14   
Momtobe
kolikor so nam povedali ne bo vplivalo nanj, če ga dojiš ... (torej, če je mama bolana oz. ima kakšno virozo).

Neposredna povezava do sporočila: 1727
22.3.2010 11:00:31   
Lenč.i
Živijo v deževen dan. Danes bomo pa spet brez sprehodauser posted image .
Zdravila: Povejte no, kaj ve skrivate doma od zdravil za dojenčke. Sem se v posvetovalnici pogovarjala z eno mamico, kako bo punčki blažila morebitne bolečine ali zbijala temperaturo, pa je rekla, da ima vse mogoče doma. Od Dalerona, do svečk in kaj vem še kaj. Je rekla, da je kar oborožena s tem. Jaz imam pa le Daleron, ki mi ga je ped. predpisala za vsak slučaj - ga še nisem uporabila, sem ji mesto vboda le s FR malo pomasirala in je bilo dobro.  
Nohtkov na nogicah mi še nismo strigli, na rokah pa 1x/teden.
Kapljice: imamo sladke AD3, ki so ji zelo všeč (9kaplj/dan).
Košara: tudi mi jo bomo uporabljali dokler bo user posted image le hotela biti notri oz. glede na vreme.
Krčki: jaz tudi ne morem pogruntat ali so ali ne. Zadnje čase je zvečer malo tečna in joka, kaj je narobe, pa le ona ve. Včasih je malo bolj zeleno blato - mogoče pa vseeno ima malo krčev, ampak si mami le misli, da jih nima.
Doječa mama: sladkarij se zlahka izogibam, raje kakšne slane krekerje kupim. Pečem pa itak ne. Prave kave tudi ne maram že od prej ne. Glede telovadbe in nastajanje mleka sem nekje zasledila, da se ne preveč naprezat (kaj vem, zakaj že ne, nekaj v zvezi z mlečno kislino), torej preveč ne "bodybildat". Zmerno pa že lahko, veš da - vsaj po moje.
Popravite me, če se motim.
Količina mleka je pa pri meni odvisna od zaužite hrane še bolj pijače (drugačna izkušnja, kot pri ShopGirl). Je meni tudi pričelo zmanjkovati, pa sem začela načrtno več piti (tudi čaj za dojenje), zdaj pa kar brizga ven, da je user posted image vsa mokra, če spusti zizo, zraven pa še ati, ker nekam postran nese. Je pa res, da pijem tudi na sprehodu, si kar v steklenico nalijem, pa pijem po poti (nisem iz mesta). Sigurno je zvečer manj mleka, saj mi ponoči user posted image ne je tako pogosto, seveda pa še počivamo bolj ponoči, kaj ne?
Frizer: Jaz bi tudi že pod kosilnico moralauser posted image .
Občudujem vse tiste, ki poleg user posted image  še izpite polagate. Čestitam Blondy_81user posted image .
Krst: čakamo lepšega vremena - maj, junij.
Morje: seveda, nekam v hotel, da ne bo treba kuhat, ali pa mogoče v apartma, za user posted image  bo treba takrat že kaj pripravit. Nekam bomo že šli, saj bo po moje dovolj prostora povsod tam nekje v pred ali po sezoni.
Aha, toplice, dobra idejauser posted image .
Lekadol naj ne bi vplival na user posted image (jaz ga vzamem ob glavobolu), za drisko pa ne vemuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1728
22.3.2010 11:19:53   
maya2
Pozdravljene...

Moj je po doooooooooolgem času doma, mala v vrtcu pa imava čistilno akcijo user posted image , pa lase si moram nujno oprat, vmes pa sem mal skočila sem da vas prečekiram... slabo vreme danes nas bo verjetno kar noter držalo user posted image

morje: midva sva tudi po srcu kamperja user posted image user posted image , ampak odkar imava malo še nisva bila, pa ne da ne bi bilo ok zanjo, bolj je problem da je naša mala prava potepenka, čveka gre k vsakemu in bi se nama v trenutku ''izgubila'' kam k sosedom, kjer bi jo najbrž našla s kakšno malico ali čokolado v roki... meje bi bila le ograja, tko da... bomo še malo počakali user posted image
Menimo se za Mali Lošinj, mi je všeč tudi zato ker je ugodna klima predvsem za otroke, pljučne bolnike, astmatike (sej ne da bi imel kateri od njiju težave, ampak škodit pa tud ne more)

zdravila: jaz imam vedno doma calpol za zbijanje vročine in bolečine (to je paracetamol oz lekadol), pa voltaren svečke imam, ampak to je res za hudo vročino. za razkužit rane imam tea tree in bepanthen uni k je za rane pač, za opekline imam tudi bepanthen (upam da ge ne bomo rabili za otroke), imam čudežne obliže user posted image (takoj ko ga damo na rano pomaga in otroci ne jokajo več ), imamo operil za ta večjo, ... za vbodne rane pri cepljenju pa vedno s sabo nesem obkladek, hčerka ni imela nikoli otečeno, nikoli vročine ob cepljenju user posted image ... jutri imava prvo cepljenje in bom ravno tako naredila.

prebavne motnje: jaz sem imela težave v soboto user posted image , ampak vseeno dojim, pri malemu ne opažam težav user posted image

Vrt: a ima katera vrtiček? letos nameravam posadit malo več rož, ampak trajnic ima katera kako idejo? pa morajo biti primerne tudi za v vazouser posted image

lp

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
22.3.2010 11:57:38   
ShopGirl
Evangelie, nekatera oblačila št. 56 so res tko velika kot npr. 62. Prav hecno. Ma pa eno jopco, ki je manjša in ji je prav, pa čeprav piše na etiketi 68user posted image  Je dobila za darilo... Kr jst že približno znam na uč ocent kok veliko ji morm kupit.

Lenči, jaz sem na recept dobila Calpol (po cepljenju), da ji dam pol žličke če bi mela vročino al pa če bi jo bolela nogica. Pa kupila sem si 70% alkohol in ji dala na vatko mal alkohola pa mal FR in ji nalepla na nogico (protivnetni učinek)...tko mi je pediatrinja svetovala. Lekarničarka mi je pa rekla da je ona svoji hčerki še kamilce (ker tut protivnetno delujejo) skuhala, ohladila in prepojila vatko z njimi. Drugač pa - čim manj zdravil, jst pravimuser posted image

Smotan dan, danes. Kaj boste pa kaj kuhale? Jst sm si zelenjavno juhco nardila. Morm še neki za zraven pa nimam ideje. Pa še v trgovino ne morm kr dežujeuser posted image  

Vrtiček: midva mava ogromna korita na obeh terasah in zaenkrat sva posadila sivko, rožmarin pa 3 pušpane. Rožmarin je toook lep, mava konkretek grm... pa še tko fajn začimbica je. Kupla sm še baziliko za posadit. Me prou zanima če bo kej ven pokukalo. Pa spominčice mam še za posadit...me spominjajo na moje otroštvouser posted image  Drugač pa jst tut zbiram ideje kaj posadit... ne vem kaj biuser posted image

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
22.3.2010 12:28:09   
orhideja75
prebavne težave so se mi nekak umirile. sem si kamilce skuhala in je bolje

vreme je ravno za poležavanje in crkljanje ane

za kosilo kuham jetrca v omaki in pire krompir

jaz imam uglavnem sam enoletnice v koritih. poleti bršljinke, pozimi pa mačehe. začimb pa nimam, čeprav bi imela. v vrtičku sam solato, korenje, peteršilj

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
22.3.2010 12:34:09   
ShopGirl
orhideja...sam da je boljšeuser posted image

punce, če boste kdaj lačne pa ne boste vedle kaj bi jedle... zdejle sm si nardila neki novega, pa mi je full dobro.

Na olivnem olju prepražite na koščke nasekljane olive, dodajte sesekljan česen. Nato dodajte še koščke tune in mal premešajte...čez polijete razžvrkljana jajčka in čisto malo solite. Njammmiii...dober tekuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1732
22.3.2010 13:26:43   
Tasmanskivrag
Hoj, hoj! Sem spet po dolgem času tle..... 3 dni vas nisem brala, pa vas sploh ne morem prebrat! Ne vem še kdaj mi bo uspelo.

Naš David spi. Kosilo se kuha pri tašči user posted image , bodo pa ostanki od včeraj, ker je še ful mesa ostalo, pa malo krompirja, soltatka.

Punce, jst imam eno vprašanje za tiste, ki imate user posted image na AM. Kolk količinsko vam pojedo in kolikokrat na dan? Ker naš je včasih neustavljiv, bi kar jedel in jedel in pol mi že spije več kot 240 ml in se mal bojim, da je to čist preveč za njega. S tistimi navodili na Aptamilu si pa skoraj nimam kaj pomagat, ker presega tako mesece kot kilažo. Ampak on ne neha tulit dokler nima očitno polnega želodčka. Zdej sem ga pogruntala, da je boljše, če ga ponoči enkrat vmes zbudim (ker je za šalo spal tut po 9 ur skupaj) in mu dam za jest, ker je drugače cel dopoldan takoooo siten in bi non stop samo jedel in ga ne morem nafutrat. In je ful boljše volje, če enkrat vmes ponoči je, pol tut drug dan ni tako požrešen user posted image . Me pa mal skrbi, ker poba tako rad je, glede kilaže, če ne bova kregana pri pediatru (na približno sva ga tehtala in ima okoli 7000 g pa nekje 63 cm, ampak to je tako na približno - konec meseca pa bo star 3 mesece). Ima še katera takšnega porežuščka?

Cunje: tega velikana moram oblačit že v 68user posted image cifro, no kakšno 62 še dobim gor, ker so tele številke kar odvisne od firme do firme. Mi je pa hecno, ko govorite o št. 56 ki sem jo jst že pred 2. mesecema pospravila user posted image user posted image .

Glede dojenja na javnem mestu: meni je že flaško včasih čudno dat, ker se včasih folk zapiči vame in začne spraševati zakaj ne dojim user posted image . So to včasih res neprijetna vprašanja, je pa odvisno kdo vpraša in kolk hitro mu lahko dopovem, zakaj sva se nehala dojiti. Eni kar vrtajo in nimajo meje, tem pa kar hitro kakšno ostro spustim, da dojamejo.
Drugače pa spodbujam vsakršno dojenje na javnem mestu, sej je to res nekaj naravnega. Je pa res, da lahko to narediš malo diskretno, pa si pleničko čez daš, če si res ravno na takšnem mestu, da vsi mimo hodijo. So mi pa šli na živce (ko sem še dojila) kakšni otroci (večji otroci- tam 10-12 let, pa mamice so bile zraven), ko se pol tko norca začnejo delat iz "joške" in postavljajo potem taka neprijetna vprašanja, ki bi jim mogli starši doma to razložit oz. nekak spoznat z dojenjem. Mislim, da jst nisem bila dolžna z dojenčkom na jošku to razlagat. Pa sej vem, da so ravno v obdobju, ko na takšne zadeve že gledajo bolj drugače - nerodno jim je.

Zdej sem pa cel roman napisala. Nisem vsega brala za nazaj, tako da kaj več ne morem komentirat, vas pa vse prav lepo pozdravljam!

Kdaj se bomo pa zmenile za ZOO vozičkat? Se moramo zmenit, da se enkrat na kupu dobimo! Kaj pravite?

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
22.3.2010 13:56:39   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: Tasmanskivrag

Punce, jst imam eno vprašanje za tiste, ki imate user posted image na AM. Kolk količinsko vam pojedo in kolikokrat na dan? Ker naš je včasih neustavljiv, bi kar jedel in jedel in pol mi že spije več kot 240 ml in se mal bojim, da je to čist preveč za njega. S tistimi navodili na Aptamilu si pa skoraj nimam kaj pomagat, ker presega tako mesece kot kilažo. Ampak on ne neha tulit dokler nima očitno polnega želodčka. Zdej sem ga pogruntala, da je boljše, če ga ponoči enkrat vmes zbudim (ker je za šalo spal tut po 9 ur skupaj) in mu dam za jest, ker je drugače cel dopoldan takoooo siten in bi non stop samo jedel in ga ne morem nafutrat. In je ful boljše volje, če enkrat vmes ponoči je, pol tut drug dan ni tako požrešen user posted image . Me pa mal skrbi, ker poba tako rad je, glede kilaže, če ne bova kregana pri pediatru (na približno sva ga tehtala in ima okoli 7000 g pa nekje 63 cm, ampak to je tako na približno - konec meseca pa bo star 3 mesece). Ima še katera takšnega porežuščka?

Manca nikol še ni toliko pojedla. Max je bilo 200 ml do sedaj. Dnevno komaj naberemo skupaj 700 ml. Ni nek hud jedec. 2.4. bo stara 5 mesecev, pa ima 6055 g in 62,5 cm. Tko da mi velik ljudi reče, da ima premal kil, ampak dokler mi pediatrinja reče, da lepo tudi s težo napreduje se ne bom sekirala. Bo pa bolj manekenka user posted image user posted image Nč po mamici, hvala bogu, hehe (glede kil mislim) user posted image user posted image user posted image

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Tasmanskivrag)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
22.3.2010 14:40:52   
tulpika

morje: verjetno nek apartma oz. bungalov...ne vemo pa še kam bomo šli user posted image . Najbrž nikamor z letalom, ker se mi s tako mejčkanim ne da viset_ na letališčih pa v letalu ždet vsaj 2 uri.
Je pa res veliko robe za zložit v avto...že če gremo sam do domačih na obisk (živijo 10 minut stran z avtom) vlečem tolk robe kot da se selimo user posted image . Sem mnenja....bolje več kot premalo user posted image

krst: mi ga ne bomo krstili...naj se sam odloči, ko bo dovolj star ali si to želi ali ne...lahko pa da mu bo kaka druga vera bolj všeč...kdo bi vedu kaj bo moderno čez 15 let :).
Mi je pa full smešno, ker bi moj dragi moral biti krstni boter svojemu nečaku pa je župnik rekel, da ne more biti, ker živi na koruzi user posted image ...najbolj zabavno je pa to, da sta starša nečaka neporočena/koruznika in lahko krstita svojega otroka user posted image .

Sladkarije: če ne bom zdaj dobila sladkorne pol pa res ne vem (pa upam, da je nikol ne dobim). Pojem pa tolk sladkega...700_x_ več kot v nosečnosti....v soboto in nedeljo sva morala iti v slaščičarno na tortice k so se mi tolk zaluštale + doma pojem full...pa skoz bi neki sladkega prpravljala...se moram prov bremzat user posted image .

Kava: pijem nescaffee (pol vode in pol mleka) 2x na dan.

Avtosedež: kupili bomo maxi cosi axiss car seat, ki se lahko obrača, tako da si olajšamo otroka dajat v sedežek in pa ven (v bistvu ga je očka izbral user posted image ).

Vreme je res krasno...mislim, da smo letos zadele na lotu kar se tiče lepega vremena do sedaj user posted image . Močno upam na lepo pomlad in poletje.

Kosilo: danes bodo makarončki s pesto omakco + solatka...pol pa čokoladen sojin puding user posted image

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
22.3.2010 15:46:37   
d4rj4.84
Tasmanskivrag, mi smo bili pri pediatrinji okregani zaradi kilaže. ko je bil star tri mesece je bil velik 63,5 in težek 7,5 kg.  je na kake 2-3 ure, včasih pa tudi 5 ur ne je nič. AM prilagajam tako npr če je čez 2 uri lačen mu dam 150ml, če pa več ur ni jedel pa mu dam 180ml. sem probala mu dajat skos po 150 na 3 ure, po navodilih pediatrinje, pa ni šlo , ker se je mali jokal ko zmešan ko je bil lačen. lačnega pa tud ne morem pustit.
če mene kdo vpraša zakaj mu dajem flaško, rečem da mi je neprijetno dojit na javnem mestu in si prej spumpam mleko, čeprav je skos na am. kaj jih pa briga.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
22.3.2010 18:06:59   
tintara
Hojla, jaz imam pa dopust! Ta večja dva sta na plavanju in ju je peljal mož, Vane se je pa zmotil in notri spi. OOOOOO, kolk paše! Prav zavestno sem se odločila, da ne grem pospravljat (kao da se ne zbudi), ampak mal uživat. Moram rečt, da mal pogrešam prosti čas, ker je doma ves čas tudi nadja in tako je čas res omejen samo na kako uro zvečer (od konca pšospravljanja do skrajnega časa da grem spat).

D4rj4.84: ha, to jih dobr na finto, pa še preveriš sproti, če jim je kaj jasno, ker oba mleka sta si precej različna po barvi. Ja, se mi je kar zdelo, da more bit zoprno, če se trudiš dojit, pa ne gre, pol te pa en butel sprašuje zakaj ne, pa zakaj ja, pa...  včasih se mi zdi, da me preden sem imela prvega otroka ene par ljudi v bloku sploh pozdravljalo ni, potem bi pa kar naenkrat se menili s tabo, pa pomožnosti otroka božalo... Grrrr. Ne saj ni tako hudo, sam eno imamo pa res krasno. Če se le da, ti ne samo da ne pridrži vrat (pa čeprav  vidi da trogam gor voziček), ampak jihz celo zaloputne za seboj --- no potem pa pride njen dan, bi pa kar se menila z otroki in bila neki prijazna... Sam kaj ko se otrok ne da imet rad sam kadar tebi paše: ji takoj vrnejo (ta večji ji ne odgovarja, kar je v bistvu zelo prijazno, ker NAdja ji je enkrat v navalu jeze - ki ga je soseda seveda hotela rešit, zabrusila: ti si prdula!) Meni je bilo mal nerodno, sam kaj se pa vtika vanjo ravno takrat, ko joka - kot da ima nadnaravno moč, ki bo otroka potolažial takoj, mame tega seveda ne znamo.

Uf, sem napisala. grem raje na prijetnejše teme, dopust seveda.

Evangelie, meni tudi ni za hotele, mi je tko fajn, k v kampu ni treba nič delat. drobtinice, ki padejo z mize na tla itak mravljice pospravijo. pa tv-ja ni, pa zvečer brez štroma bolj kmalu zaspiš.... ma za spočit ful superca. ne razumem pa ljudi, ki na kampiranje odnesejo računalnik, tv... potem je pa res bolje it v hotel.

no, konc dopusta. vane prav užaljeno joka

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
22.3.2010 18:21:23   
araz
Heej,

Glede na to,da je danes res tko smotan dan, sva si midve z Zojo vseeno naredile prav lepega. Sva se šle kar mal po Citiju sprehajat.
Je skoz tko gledala vse tiste luči in vse kar je pač lahko videla iz košare. Sploh mi ni zaspala in je bila prav pridna user posted image .

Vidim, da imate že morje v mislih. No sej bo res kmal tu. Mi bomo šli že za prvomajske praznike in sicer na Krk. Tud poleti bomo tam. Imajo namreč starši od mojga tam vikend pa ga bomo kar skoristil. Pa še plaža je prav fajn za tako mičkene. Pa ful velik za srehajat.
Drugače bomo pa tud velik v Bohinju. Imamo pa pri nas v firmi tam apartma tako ,da me tud ne pride drago. Pa še ful mi je všeč v Bohinju.

Tasmanskivrag moja poje 5 krat na dan po 180ml. Včasih tud kej pusti. Ponoči pa spi od 7-9 ur. In čez dan pol je na 3-4 ure. Je pa pri 3 mesecih težka 6050g in velika 59,5cm.

Orhideja75 jest sem imela na začetku, ko sem še djila ful prebavne težave (sem se zastrupila z pašteto). In sem kljub temu dojila, pa ni bilo z Zojo nič narobe.

Kosilo: juha, meso iz juhe, pire krompir in špinača, pa solata
Jutri pa bo gorska mineštra, ki jo bom že kar danes skuhala in bom jutri frej user posted image

Zdravila doma: zaenkrat še nimam nič, moram pa kupit nekaj za vročino zbijat.

Joj, tale vreme je pa letos res katastrofa. Upam, da bo jutri vsaj kej za ven it.

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
22.3.2010 18:43:14   
taipai
vprašanje, za tiste ki imate fantke:
men je dans peditarinja rekla, naj pri vsakem kopanju mal potegnem dol kožo na lulčku. A to kaj delate??

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
22.3.2010 18:50:22   
evangelie
Drugače bomo pa tud velik v Bohinju. Imamo pa pri nas v firmi tam apartma tako ,da me tud ne pride drago. Pa še ful mi je všeč v Bohinju.

enako tudi mi - naša firma ima tudi apartmaje v B. Bistrici in bomo verjetno že aprila pobegnili za nekaj dni..će bo vreme, seveda....

Domača lekarna wau, nekatere ste prav založene. Vidim, da predvsem tiste, ki imate že drugega user posted image . So vas verjetno izkušnje naučile, da takih stvari ni nikjer za dobit, ko jih rabiš. Jaz sem načeloma tudi proti vsakršni kemiji, ampak vem pa, da če bi bilo kaj z njim narobe, bi poskusila vse, da mu olajšam...U glavnem, da skrajšam, moram v lekarnouser posted image

Za kosilo sem potem danes le naštudiralauser posted image in sicer pico iz pirine moke (pol bele, pol pirirne) z zelenjavo (popečene bučke, paprika, čebula in paradižnikova omaka s pestom), tuno in tofujem. Je bila prav superska, čeprav načeloma nisem ljubitelj pic...ker je bila brez sira (sem na dieti brez jajc in mleka), tudi ni bila tako nasitna, pa še čiiiisto tanko testo mi je ratalo nardituser posted image

Saj res, že nekaj dni razmišljam, da vas spomnem, da je že 1 leto odkar imamo naše sončke! Sicer večino tega v trebuščku, ampak vsekakor del nas! lepo, ne...user posted image

Nič, to je to...upajmo, da bo jutri kaj lepše vreme....(sanja svinja kukuruz...user posted image )

lp, eva

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
22.3.2010 18:53:45   
evangelie
IZVIRNO SPOROČILO: taipai

men je dans peditarinja rekla, naj pri vsakem kopanju mal potegnem dol kožo na lulčku. A to kaj delate??

Hm, meni je rekla, da naj je neuser posted image Kolikor sem prebirala na to temo, so mnenja zelo deljena - eni pravijo, da ja, spet drugi da nikakor ne...Jaz mu je načeloma ne, se mmi je pa parkrat zgodilo, da mu je za kožico zlezla nekakšna smetka (po moje košček vate, kaj drugega že ne more bit), pa sem mu jo potegnila dol, da sem ga lahko očistila. Drugače pa pustim pri miru...

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
22.3.2010 19:02:44   
orhideja75

nam ni nič omenila, pa tut mislim, da je za to še prekmalu. vsaj pri prvih dveh, pa sta tut fanta nisem tega izvajala že tako kmalu. sicer mal že daš nazaj, da očistiš, sam samo tolk, da se luknca pokaže

glede domače lekarne imammo mi sam čaje, pa lekadol sirup. mi je brezveze imet nekej vnaprej kupljeno. ker sproti potem kupiš še kakšen sirup, če ga potrebuješ

danes mi nekej štrajka pri dojenju. se kr smeji, pol ga dam pa stran, pa joka. čeprav opažam, da imam popoldne res manj mleka, kot zjutrej in dopoldne. pa se skoz nacejam s tekočino

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
22.3.2010 19:49:31   
taipai
mi imamo pa vročino :(((((

Neposredna povezava do sporočila: 1743
22.3.2010 20:15:39   
Tasmanskivrag
Hvala! Bomo vidli kaj bo rekla pediatrinja ob pregledu. Ga bom mogla že na dieto dat (tolk majhen, pa bo mogu že hujšat). Pa ne bi bilo nič narobe, če bi šla mami tut na dieto. Spet sem po menstruaciji in bi požrla cel hladilnik. Ne vem česa naj se še lotim. Pa tistih 3 kil kar ne morem dobit dol, a je kaj čudnega.

Meni je pa že patronažna pri prvem kopanju rekla, da naj vsakič ko ga kopam malo potegnem kožico dol. Tolk, da se vidi luknjica. Pa kar redno izvajam to, ne vem pa, če bo kaj pomagalo. So pa res mnenja o tem precej deljena.

Sva se pa danes z mojim user posted image smejala. Vedno, ko pridemo tja k tašči pa mali morda malce godrnja ali pa joka, so na tapeti vprašanja, če ima krčke (pa jih nimamo in jih tudi nismo imeli), če ga zvija (od česa le ravno tisti trenutek), no danes je bil pa po vsej verjetnosti kar bolan. In bolj ko jima razlagava, da nima ne krčov, da ga ne zvija in da ni bolan, ampak ga je treba le drugače prijeti in dati bolj pokonci, bolj ima krče in je bolan. No ja, kaj čmo! Smešni so včasih tile stari starši.
Hoče pa biti samo še pokonci. Bog ne daj, da ga dam v ležeči položaj. Pa ful se že v ogledalu smeji sam sebi (sicer ne ve, da je to on). Smešen je.

Za krst smo se že šli zadnjič zmenit k župniku, imamo ga maja. Nisva poročena, ni nič kompliciral. Ima botrica vezeuser posted image pri župniku.

Dopust: na Bledu imamo bajtico, tako da čez poletje bomo gor. Septembra bi šli pa v Španijo k svakinji. Komaj čakam. Upam, da bomo lahko speljali ta načrt.

Taipai zakaj imate vročino? Kaj je narobe?

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
22.3.2010 20:15:57   
Ninča77
Punce včeraj je blo pa točno eno leto, kar je bil Matevž spočet, ko sem bila na inseminaciji. V četrtek pa bo star že 5 mesecev.

Men so za kožico na intenzivni rekli, da morem skoz vlečt in nefrologinja tudi. Enkrat mu je celo še sama potegnila in mu je mal krvi ven priteklo. Treba je tok potegnit, da se lahko tisto belo očisti, ker če ne lahk pride do kakšne infekcije. No tko so men rekli in tko jst delam. Občasno mu tud s fiziološko sčistim.

Meli smo pregled za ledvičke danes in je vse ok.
Naš mali pa res obožuje hrano na žlico.sploh korenček in jabolko.

alarm...

Neposredna povezava do sporočila: 1745
22.3.2010 20:47:14   
araz
Ninča ravno danes sem pogledala kdaj sem imela jest transfer. In bo 29 eno leto. Kolk hitro mine, a ne? In kako hitro pozabiš na vse tiste mučne trenutke, ko ne veš ali je ratalo ali ni. Jest kar dolg časa sploh nisem mogla verjet, da se je tud nama nasmehnila ta sreča.
Super, da je z ledvičkam vse uredu.

Taipai, upam da vročina čimprej mine in da ne bo kaj hujšega.

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
22.3.2010 21:09:12   
taipai
cepljenje smo imeli dans in v roku pol urce je mojga pikca ful zvil. Smo mel krepko čez 38! sva dala svečke in je zdej bolš. čist je bil bogi,rdeč k ogenj. En stranski učinek. Je pa čist normalno ane..tko da. Upam, da se stanje normalizira!
Punce, kok je tista meja za vročino pri otroku? A jekter od vaših user posted image mel kšn stranki učinek?

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
22.3.2010 21:34:13   
araz
taipai moja ni imela čist nobenega stranskega učinka po cepljenju. Je bil Vane cepljen tudi proti rotavirusu? Ker Zoja zaenkrat še ni bila.
Kolk je pa meja pri otroku za vročino pa ne vem. Po mojem, da 38 še ni take panike.

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
22.3.2010 21:43:48   
*nivea
večer

ja, lepo je blo tega časa pred enim letom user posted image v pričakovanju če nam je uspelo al ne. superca, da nam je, ali? user posted image

tiste, ko nameravate imeti še otroke, čez koliko časa boste spet začeli delati na bebi?

ne, da bi jaz že htela meti drugega otroka, uh, še s to malo je preveč user posted image

zdravila - ko smo bli pri doktoru da je mela flekece, sem prosila za recept za svečke proti vročini, ker se mi zdi da je boljše, da mam doma, ker bi blo mal hudo, če bi mala bla bolana, jes pa nič doma nej mela.

jaz pa grem jutri k frizerki user posted image user posted image user posted image po porodu mam jaz tak goste lase, da se kar čudim. pa pravijo, da bi naj lasje izpadali po porodu. pri meni je to kontra udarilo user posted image

afrodita lepo se mejte doma v NY user posted image

Tasmanski vrag- moja samo zjutraj (po prespani celi noči) poje 190ml, čez dan pa zelo različno. tam do 160ml mleka ji pripravim, polovico poje, potem pa na vsakih 10-20 minut poje tam 20ml. tak da dokler cele flaške ne spije, ne gremo na noben sprehod, ker bi bla tak tečna, da joj... je pa tudi bolj med ta drobnimi. pri 3 mesecih je bla 60cm in 5430g. imamo pa cotike še vedno 62.

sem se pa odpovedala širokemu povijanju. se mi zdi brezveze,da malo mantram še teh 3 mesece. pa nikjer to več ne prakticirajo, samo še naš pediater user posted image

Taja je bolj zadovoljna da ni tak fejst obložena, pa jaz tudi, da gre previjanje tak hitro...

mi pa letos na morje ne gremo. smo se odločili, da bomo doma, na naši rajski plaži ob bazenu user posted image mogoče pa skočimo za kak vikend na obalo... who knows...

toliko. idem v mižale

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
22.3.2010 22:31:24   
blondy_81

cepljenje smo imeli dans in v roku pol urce je mojga pikca ful zvil. Smo mel krepko čez 38! sva dala svečke in je zdej bolš. čist je bil bogi,rdeč k ogenj. En stranski učinek. Je pa čist normalno ane..tko da. Upam, da se stanje normalizira!
Punce, kok je tista meja za vročino pri otroku? A jekter od vaših user posted image mel kšn stranki učinek?

Manca je bla dons 2. cepljena. Ni blo nič stranskih učinkov. Obakrat je čez dan mal več spala, to je blo pa tud vse.  Zdele je pa že 2 uri ful dobro razpoložena in samo čeblja in se smeji. To bo goflja user posted image user posted image user posted image

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.