|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
24.3.2010 10:15:31   
kejti
Naš se ponoči zbuja vedno na 3 ure, ne vem kdaj se bo to kaj podaljšalo.
Tudi nosek je še zabasan. Po dnevu mi pa skoraj nič ne spi.
Drugače je ful lepo vreme, ampak jaz ne morem ven zaradi noge.

Blondy
kako kaj tvoj noht? Meni se je vnelo okrog nohta sedaj po drugem posegu in sem na antibiotikih, shit.
Komaj čakam da bom lahk kaj ven šla.
Drugače ker nekaj gode in se po svoje pogovarja, ful fajn.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
24.3.2010 10:39:21   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: kejti

Naš se ponoči zbuja vedno na 3 ure, ne vem kdaj se bo to kaj podaljšalo.
Tudi nosek je še zabasan. Po dnevu mi pa skoraj nič ne spi.
Drugače je ful lepo vreme, ampak jaz ne morem ven zaradi noge.

Blondy
kako kaj tvoj noht? Meni se je vnelo okrog nohta sedaj po drugem posegu in sem na antibiotikih, shit.
Komaj čakam da bom lahk kaj ven šla.
Drugače ker nekaj gode in se po svoje pogovarja, ful fajn.

Sem se danes zjutraj spomnila, da sem ti pozabila odgovorit. Ma zaenkrat nimam problemom, res pa da se mi vsak dan nabere strjena kri na njem, potem pa spucam in je dobro. ne vem pa če je to normalno, da se mi kri nabira.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu kejti)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
24.3.2010 12:43:25   
ROmama
Pozdravljene po dolgem času, nisem vas kaj veliko brala za nazaj, samo preletela, si bom vzela čas.

V glavnem, vsem bolančkom user posted image , vššššcccccccc bolezen.

Cepivo za rotavirus user posted image  groza

Kako kaj oblačite zdaj za ven, jaz jo tako kot doma, čez pa oblečem čisto tanek kombinzonček, nepodložen kot vetrovka. Pa imam občutek, da ji je vroče.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
24.3.2010 13:23:32   
orhideja75
mi tudi zdej že 2 dni za ven nimamo več kombinezončka. ampak eno prehodno jaknico, pa itak vedno zavit v dekico

za kosilo krompirjevi svaljki in piščančja omaka

šibamo jest, potem pa še 1v ven

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
24.3.2010 14:11:56   
evangelie
No, pa smo s pregleda! Veliki smo 64 cm in težki 5450 g. Je rekla,da je na teži sicer malo malo dobil, ampak da zaenkrat še ni panike..da je očitno dolg in suh po mamiciuser posted image (se mi je kr mal fajn zdelouser posted image ) Prav junaško je preživel prvo cepljenje, mene je pa tako skrbelo user posted image Malo je zamijavkal in konec... Za RV se nisva cepila, je tudi P rekla, da ne priporoča, ker ima takšne težave s krčki. Dala mi je tudi napotnico, da preverimo, če je alergičen na mleko in/ali jajca. Je pa rekla, da če je rezultat +, smo sigurni, da je, če je pa -, smo pa na istem kot zdaj, ker pri tako malih dostikrat ne pokaže. Da se pa ponavadi okoli 6.meseca uredi. Očitno je malo občutljiv...U glavnem, jaz ostajam na strogi dieti brez mleka in jajc. Pa saj sem že navajene, sploh ni neke panike...
Ko smo že pri hrani, za kosilo je bil tunin file, riž in motovilec....Ena je pisala (se opravičujem, sem pozabila katera), da bo preverila, če solata vpliva na krčke...Me zanima kaj si ugotovila? Jaz sem na srečo ugotovila, da pri nas nima vpliva. In sem bila ful vesela,ker jo obožujemuser posted image

Za ven ga tudi jaz oblečem le v jaknico in zavijem v dekico. Pri teh temp. je čisto dovolj.

Blondy, upam, da se Manca čimprej pozdravi. Revica ima toliko težav z noskom, kot naš Vitan s trebuščkom...Očitno ni nobenemu prizanešenouser posted image

Nič, naš junaček se oglašauser posted image

LP

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
24.3.2010 15:07:33   
tulpika

Mi se tudi oblečemo samo v toplo jopčko ...spodaj bodi in pa majčka z dolgimi rokavi, žabice in trenerka pa kapa.

Danes smo šli v razvojno amb., ker se mi je mali preveč nagibal v levo (februarja)...no, to je HB izzvenelo ampak smo vseeno šli, da ga je fizioterapevtka pregledala. S tamalim je vse OK. Je pa pravi mišičnjak user posted image ...tko nam je rekla. Tehta 7kg. Ni čudno da me roke vse bolj bolijo user posted image .

Včeraj smo z Araz in Zojo + še z eno prijateljico prehodile 7km...zvečer sem se komaj vlekla po svojih nogah...madonca čist brez kondicije sem. aja...seveda, ko tamali vmes med vozičkanjem jokca ga mora mami nosit zraven pa še voziček porivat. Ni čudno, da sem bila čist crknjena zvečer.

Danes imamo 3 mesece. Očka in mamica sta že pojedla tortico user posted image user posted image

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
24.3.2010 15:16:23   
ShopGirl
Sem že prej napisala post, pa je bil error...se mi ni dalo še enkrat.

Za kosilo sem si skuhala brokoli v smetanovi omaki z mozzarelicami, riž in piščančji file. Je blo dobro. Še rajši bi pa tunin file in motovilec! Njami evangelie.

S pikico sva bili na dolgem 7km sprehodu po sončku. Je blo luštno... Zdaj so se pa že oblaki nabrali, miška bo pa še eno rundico odspala. Danes sem jo prvič dojila na naši terasiuser posted image  Je blo tok toplo, pa še sonček je bil... Sem jo za vsak slučaj pokrila z dekico, da se mi ne bi prehladila.

Blondy, držim pesti da se Manca kmalu pozdravi in da se nama uspe zmenit za vozičkanje. Se pa kašelj zna zavleč, pri nas je trajalo takooo dolgooo da sem mislila da nikoli ne bo konec tega kašlja in smrkljev.

Evangelie...kok sta se pa zredila v enem mesecu? A dojiš na 3h? Men se je Kaja mal bolj poredila (1kg v enem mesecu), ko sem jo začela na krajši čas dojit.

Neposredna povezava do sporočila: 1782
24.3.2010 15:18:26   
ShopGirl
waaw 7kg pri treh mesecih tulpika! Ta je pa tapravi fant že user posted image  Bravo...
Čestitke za 3mesece!!!!

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
24.3.2010 15:20:17   
Lenč.i
IZVIRNO SPOROČILO: evangelie

Ko smo že pri hrani, za kosilo je bil tunin file, riž in motovilec....Ena je pisala (se opravičujem, sem pozabila katera), da bo preverila, če solata vpliva na krčke...Me zanima kaj si ugotovila? Jaz sem na srečo ugotovila, da pri nas nima vpliva. In sem bila ful vesela,ker jo obožujemuser posted image

Šele današnje kosilo bo to pokazalo, bom jutri zvečer ali pojutrišnjem sporočila, če je kaj pomagalo. Včeraj je bila solata še na meniju, danes je solata iz krompirja.
Sem pa tudi jaz danes na lastni koži občutila radovednost sosed glede dojenja. Zgleda, da je to večna temauser posted image . Jaz pa nisem nikoli to okrog spraševala, me tudi zanimalo ni. Ne vem res, kaj ljudi tako briga, kako se dete prehranjuje, saj vidijo, da raste.
Danes je za mojo user posted image spet zaspan dan - skoz spi. Zvečer bo pa spet joj.

Neposredna povezava do sporočila: 1784
24.3.2010 15:24:03   
ShopGirl
jst tut ne štekam, kaj je to tok pomembno - a dojiš al ne? Oziroma ne razumem zakaj to koga zanima. Ena stvar je, da se to me pogovarjamo ki smo na istem in mamo dojenčke...da me pa to tujci sprašujejo je pa grozno. A ni to intimna stvar? user posted image  Dobr da ne vprašajo če mam več mleka v levi al desni user posted image  Bedaki.

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
24.3.2010 15:58:37   
KulGirl

IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

A dojiš na 3h? Men se je Kaja mal bolj poredila (1kg v enem mesecu), ko sem jo začela na krajši čas dojit.

Na koliko časa jo dojiš? Mi imamo tudi krizo s kilami. Prva 2 meseca malo nad 600 g kar je OK, sedaj pa samo 330 g. Pri treh mesecih ima 4.940 g in 59 cm. Smo dali kri in vodo, da vidijo, če drugače vse štima in je preblem v tem, da je bolj lenušček za papat. Ne bi rada postala obsedena z njeno hrano, ker potem otroku razviješ nezdrav odnos do prehranjevanja ampak vseeno moram pogruntat kako bi mala več pojedla. Sedaj si tudi črpam in ji dam nekaj obrokov po flaški namesto dojenja, da malo več poje.

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
24.3.2010 16:03:53   
ShopGirl
KulGirl, tut na 2h včasih, sploh če je budna. probaj... če začne sesat pol je zame lačna. moja ma tut 5kg pri 3-eh mesecih, drugač ma tvoja tut čist primerno kilažo ane? Najbrž ste jo dali na teste sam zato kr je v zadnjem mesecu malo pridobila? Šit je to ja, nočeš bi obseden s temi grami in s tem kaj jedo, sam na koncu se pa vse okrog tega vrtiuser posted image

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
24.3.2010 16:13:53   
KulGirl
Ja saj se tudi medve dojiva na 2,5 ure ali manj pa očitno ne deluje. Ona zelo hitro zaključi s sesanjem. Je samo ko fejst teče potem se ji pa ne da več :)
Drugače zelo lepo napreduje in je kr močna pupa. Se glasno smeji, igra z ropotuljico in je nasploh živahna. Saj niti ni koščena, je tud sestra rekla, da na videz niti ni tako švoh.
Zdaj res ne vem al naj jo bolj pogosto pristavljam al naj vzpostavim red na 2,5 do 3 ure. Ah kdo bi vedel...

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
24.3.2010 16:42:55   
Kika99
Pozdravljene punce

Že nekaj časa vas prebiram. Tudi moja punca je decemberka 09 - božička user posted image . Zanima me, koliko časa vam srčki spijo čez dan? Zadnje tri dni odkar sem ji povečala dozo aptamila iz 120 na 150 ml (skoraj vse poje) sem opazila, da se mi je pri hranjenju začela zvijat, jokat, včasih se ji tako grdo zaleti da me je kar groza. Zdaj pa nevem ali ima to samo tako obdobje, ali pa je kaj narobe user posted image . Pregled imava komaj 8 aprila. Nevem kaj naj naredim user posted image

hvala za odgovore user posted image

< Sporočilo je popravil Kika99 -- 24.3.2010 16:43:24 >

(odgovor članu kejti)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
24.3.2010 17:18:24   
ShopGirl
KulGirl, sej vem da ni glih koščena, s Kajo mata podobno težo in velikostuser posted image  Ne vem, men zravnica vsakič reče da lepo napreduje in da se rediva v okvirih normale. Lej...boljš manj kot preveč. sam 300 je pa res premal...

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
24.3.2010 17:19:49   
ShopGirl
Kika welcome in čestitke za decemberko... Jaz ti žal ne morem dat odgovora, ker ne dodajam AM. Bi ti pa full priporočila da večkrat podreš kupčka, tut med hranjenjem, ne sam po njem. Pri nas pomaga...

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
24.3.2010 18:40:45   
METULJ1
Kika99 - dobrodošla in čestitke za božičko.

Mi smo mel rok 30.12. pa je mala malo zamudila, prišla 4.1.. Sem vseeno pri decemberkah. Tud mi smo na umetnem mleku. Novalacu proti polivanju. Naša čez dan še vedno kr pridno spi in je. Je kakšen dan več pokonci, kakšen dan pa manj.

Tud jaz ti svetujem, da večkrat podreš kupček pa bo mogoče bolš. Verjetno jo kej tišči. Poskusi pa boš vidla.

Lahko je pa tudi samo tako obdobje. Pri nas se tudi kdaj po hranjenju tako dere in joka, da ne veš, kako bi ji pomagal. Smo pa ugotovili, da je včasih tako zaspana, da gre že sebi na živce.

Srečno

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
24.3.2010 19:00:38   
evangelie
IZVIRNO SPOROČILO: KulGirl

A dojiš na 3h? Men se je Kaja mal bolj poredila (1kg v enem mesecu), ko sem jo začela na krajši čas dojit.

Na koliko časa jo dojiš? Mi imamo tudi krizo s kilami. Prva 2 meseca malo nad 600 g kar je OK, sedaj pa samo 330 g. Pri treh mesecih ima 4.940 g in 59 cm. Smo dali kri in vodo, da vidijo, če drugače vse štima in je preblem v tem, da je bolj lenušček za papat. Ne bi rada postala obsedena z njeno hrano, ker potem otroku razviješ nezdrav odnos do prehranjevanja ampak vseeno moram pogruntat kako bi mala več pojedla. Sedaj si tudi črpam in ji dam nekaj obrokov po flaški namesto dojenja, da malo več poje.

Midva se dojiva čisto po njegovi želji, ampak zelo pogosto. Čez dan bi rekla, da nekje na 2 uri, včasih na manj, če pa slučajno spi, pa na več (to se itak zgodi zelo redko). Problem pri našem user posted image so krčki, saj se dostikrat zgodi,da ga med hranjenjem zagrabi in bi še jedel, pa ne more. Je pa drugače res zelo živahen dojenček, nasmejan, vesel...Saj če nekdo toliko miga, tudi ne more ne vem koliko pridobiti na težiuser posted image Pridobila pa sva tudi midva le 350g (pri 6t je pridobil 400g od porodne, pri 2m pa dodatnih 450g, skupno pri 2 m približno 1 kg), me je ful presenetilo, sem bila prepričana,da je že na 6 kg....Je pa tudi res, da je zdaj 2 dni jedel manj, ampak se mi zdi normalno, da pride takšen dan, saj tudi mi kdaj manj jemo...U glavnem , P je rekla, da zaenkrat ni panike, če pa se bo ta tendenca nadaljevala, ga bomo dali na podrobnejše preiskave, ker bi lahko bilo povezano s krčki. Bomo videli, jaz mislim, da bo vse ok...Oziroma vem, itak da bouser posted image

Lenč.i sporoči, kakšna bo reakcija. Držim pesti za solatouser posted image

Shopgirl res je bilo superuser posted image Pa še v akciji so imeli tuno v šparuuser posted image

Mi je pa danes spet ratalo it tečt, čeprav je slabo kazalo, ker je mali malo tečko, pa mislim, da ne od cepljenja ampak od Oleovita - je spet zaprt. Jaz mu teh kapljic ne bom dajala, se mi preveč smili revček mali...Bomo pa več na soncu!

lp

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
24.3.2010 19:03:34   
evangelie
Kika99 dobrodošlica tudi od meneuser posted image

Kot ostale, tudi jaz priporočam čimbolj dosledno podiranje kupčka...Če imaš težavo, da zaspi med hranjenjem, priporočam, da že vmes prekineš dojenje in podreš. Je neprijetno, ampak učinkovito...

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1794
24.3.2010 20:14:54   
araz
Kika dobrodošla. Tudi jest ti priporočam, da večkrat podreš kupček tudi med hranjenjem. Ker imam tud jest težave s tem ,da se mi ful začne dret, ko jeva in je čist nemirna. Potem pa podreva kupčka, mal še ven bruhne in potem v miru poje še ostalo.

Tulpika, jest sem šla pa potem zvečer še tečt. A kakšne lokal sta najdle. Jest sem tko šibala domov, da se mi ja tamala ne bi začela dret. Pa ni bilo panike, je spala še potem doma nekaj časa.
Pa čestitke za 3 mesece.

Jest jo za ven sedaj oblečem v bodi, puloverček in pa debelejšo jopico, žabice in hlače ter copatke. Pol jo pa še z dekico pokrijem, čeprav je včeri in danes nisem nič.

Kosilo: jutri bo golaž, makaroni in regrat v solati (sva ga danes z mami nabirale)

Punce a katera ve, kako je kaj z Maruši? Se že dolg ni nič oglasila. Upam, da je uredu in da uživa z svojima user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1795
24.3.2010 20:15:34   
Lenč.i
Kika99 tudi od mene dobrodošlicauser posted image .

Pri nas je bilo že danes malo bolje glede krčev. Sem ji dala že ob začetku joka dve kapljici proti krčem, pa je bil potem kar mir. Občasno je še pojokala, ampak se proti prejšnjimi dnevi sploh ne more primerjat. Ponovilo se je le to, da je pri obroku ob 19,30 pojedla le 40 mml (mera bi morala biti 80mml). Začela je jokat, brcat z nogami in iskat dudo - z dudo takoj zaspala. Zdaj upam, da se bo čez kakšno uro zbudila, da pojemo do konca.
Vseeno bom nadaljevala test s solato. Javimuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1796
24.3.2010 20:21:25   
natasa28
Kulgirl:
tudi moja je ko sem jo en čas samo dojila bolj malo pridobivala na teži, se ji enkako ni bilo ne vem kako dolgo za vlečt, pa sem si zopet pričela izčrpavat in zdaj imava tak način hranjenja: zjutraj se okrog 5 ure zbudi takrat si jaz mleko izčrpam ,ji dam ka ritsto po flaški še toplo, ampak ne spije ne vem kolko max. 80ml, ostalo dam v hladilnik, pote pa še gre na zizo in je kak dolgo ji paše, potem ponavadi še enkrat okoli 7. ziza, potem pa je do 10.30 mir, ko se oblečema  in jema 1. pravi obrok, 120 ml na flaško in še zizo, ki si jo predhodno sčrpam, 30 še sigurno poje, in tako potem ponavljama do večera.
Pred obrokom si pač vedno sčrpam, da imam potem za naslednji obrok. Zvečer preden jo dam v njeno posteljo pa še ima dodatni obrok par minut da se še malo poleg nasiti in ima potem 7 ur mir.
Na tak način mi pridobiva cca 130-140g na teden, v 3 tednih mi je zdaj šla gor 410 g..
Opažam pa da če še od hranjanjenja ne minejo 4 ure mi tudi noče cele flaške pojest, temveč samo 80 ml.
Ima pa pri 3 mesecih in skoraj 3 tednih 61 cm in 6300 g.
Je pa čisto nora nad Frutek sokom Jabolko, tak da ji ga zdaj občasno dam malo cca 60ml na dan.

Neposredna povezava do sporočila: 1797
24.3.2010 20:52:15   
KulGirl
Sem se tudi jaz odločila, da bom nekaj obrokov dojila, nekaj pa ji bom dala po flaši načrpano mleko. Po moje, da bi moglo pomagat. Upam le, da ne bo preveč vzljubila flaše in začela protestirat na joški.

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
24.3.2010 21:04:41   
maya2

jst tut ne štekam, kaj je to tok pomembno - a dojiš al ne? Oziroma ne razumem zakaj to koga zanima. Ena stvar je, da se to me pogovarjamo ki smo na istem in mamo dojenčke...da me pa to tujci sprašujejo je pa grozno. A ni to intimna stvar? user posted image  Dobr da ne vprašajo če mam več mleka v levi al desni user posted image  Bedaki.

mene pa ne moti če vprašajo .... a sem čudna user posted image user posted image user posted image user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
24.3.2010 22:25:00   
Momtobe
Hehe, mene tudi vsak vpraša, če dojim ... predstavljajte si zgrožene face starih mam, ko rečem, da ne ... kaj hujšega user posted image - pa razložim, da je zmanjkalo mleka, ampak ne zastopijo čist ... očitno bi mogu bit otrok jokav in lačen, ampak bi se pa dojil user posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.