|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
20.3.2010 7:21:57   
METULJ1
ste pa res pridne. Sem rabla dva dni, da sem vse na hitro prebrala.

Naša bo v pon stara 11 tednov. Na 2 posvetovalnici bila velika 60 cm in težka 5060g. 12.4. imamo 1. cepljenje in še proti rota virusu. 22.4. pa slikanje kolkov. Upam, da bodo ok, da jo neham povijat na široko.

nohtki- tud mi jih strižemo od 1-2x na teden. Ji ful hitr rastejo.

kapljice - men je pediatrinja že na 1. posvetovalnici rekla, da naj ji na začetku dajem po 1, nato pa 2 kapljici. Zdej ji že kar nekaj časa dajem 2. Ima pa še vedno zelo viden utrip na glavici.

košara - jz bom uporabjlala košaro dokler bo šlo, ker se mi zdi, da je otročiček v veliko večjem zatišju kot v športnem delu. Mislim, da bomo ravno poleti prešli na športni del. 

krčki - imamo še vedno malo krčev. Mi je pa čudno, ker jo 3 dni zvija pol pa 2-4 dni nič. In mi sploh ni jasno a so to pol krčki al ne.

kakanje - normalno gre kakat samo 1x na dan, včasih pa tudi ne. Potem ponavadi naslednji dan kaka 2x. (smo na Novalacu proti polivanju).

Maya2 - tud jz se zjutraj zbudim in mam čist mravljinčaste roke in sploh ne vem od česa. Mi gre pa prov na živce. Je pa res, da me mal hrbtenica boli. Predvsem zgornji del. Ja bom tud jz rabla kakšno masažo.

Sicer se pa naša sončica že ful lepo smeji, lepo pase kravice - včasih boljše včasih slabše, rokice ma itak skoz v ustih. Skratka mislim, da lepo napreduje.

Pazite na svoje sončke pa si pišemo

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
20.3.2010 9:40:14   
araz
Dobro jutro,

Danes je pa tko čuden dan. Jest sem se že zmatrana zbudila. Pa kar nekam čudno se mi vrti. Moram pritisk zmerit, če nimam spet prenizkega.

Tintara itak, da se mormo kaj zmenit. Sicer je za drug teden bolj slabo napovedano. No, sej mogoče se bo pa še kaj spremenilo.
Iz katerega konca Kamnika pa si ti?

Natasa28 pri nas še nismo kaj dosti razmišljali o krstu. Do kdaj pa se ponavadi krsti otroka. Verjetno bolj pri prvih mesecih. Jest sem bila sicer krščena, samo v cerkev pa nisem nikol hodila. Jo bova pa verjetno dala krstit.

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
20.3.2010 10:04:36   
ShopGirl
Ojla punce!

Uuu čvekice ste taprave...sem komi uspela prebrat! Kaja mi je vmes zaspala v naročjuuser posted image  Tko da mam zdej možnost tut kej pokomentirat.

tintara obvezno me kontaktiraj ko boš v mojem koncu! Wiii, bom spoznala Vanetauser posted image  Pa tut tebe bo lepo videt in malo počvekat, po dolgem času.

Včeraj sva bli z Anuš spet na sprehodu. Je tok pasalo... Sama sem prevozičkala ene 7km pol pa še ene 2km z njouser posted image  Vmes sem tok lačna ratala da sm šla kar na malico v lokal ob bajerju... oslič in krompirjeva solata...sem jedla isto kot arazuser posted image

Moja miška ma tut še mal mehko glavico. Če bi mi pediatrinja svetovala da ji dajem po 2 kapljici Oleovita bi ji seveda dajala... Sej to je v bistvu vitamin tko da ni panike. No zaenkrat dajemo po 1. Če seveda ne pozabimuser posted image
Pri Kaji je poleg vsega ostalega kar ste napisale, pediatrinja preverila še, če lahko prime ropotuljico. Sam ni bla neki razpoložena za prijemanje...je rajš pediatrinjo gledala in se ji smejalauser posted image  

Smotan dan danes, ane? Prav čudno je. Me ne vleče ven, ni sončka pa še piha. Moj gre zdele odlaufat, popoldne gremo k mojim na kosilo. Cel vikend ne bom kuhala, ker jutri smo pa pri njegovihuser posted image

Učeri smo mel obiske zvečer...kar nekaj ljudi...in tamala je tako težko zaspala. Čist je bla izživcirana in nemirna. Nisem je mogla umirit. Tko da sva se kar umaknili v spalnico in sem jo lepo uspavala. Kok je bla boga...čist zaspana pa jezna.

Dojenje v javnosti...neprijetno. Ampak bom mogla razčistit sama pri sebi - če bom hotla še naprej polno dojit, bo treba tut zunaj podojit. Sej ko bom prvič to nardila mi pol več ne bo problem... Sam pripravt se morm do tega. Oz. enkrat se mi more Kaja začet na polno dret daleč od doma in bom pač dojila tut zunajuser posted image

Aha priprava fiziološke doma... Je ena spraševala, pa ne vem katerauser posted image  Jst sicer ne prakticiram, ampak razmišljam da bi. Ker to se pa tok enga denarja stran vrže. Zavreš vodo, par min prekuhavaš, dodaš sol (tok da je slano kot kupljena fiziološka npr.), počakaš da se ohladi. Prepojiš vatko in stisneš vodo v nosek. Sem dobila nasvet da jim bolj paše topla FR kot hladna, se ne ustrašjo...

Krst, not gonna happenuser posted image  To bi pa res nardila samo zaradi drugih, ker nama absolutno nč ne pomeni. Sva pa oba krščena...njej pa prepuščava svobodno izbiro glede vere. Mogoče bo hotla bit budistkauser posted image user posted image user posted image

Zibka, cepivo za rotavirus drži do 2. leta starosti. Cepljenje je pa treba zaključiti do 6. meseca.

Didi, a je bil dober burek? user posted image  Moj je reku, da se tko zdravo prehranjujem, da mi sam še kokakola fali zraven bureka in bom mela perfect jedilnik. Ne vem kaj je tko nezdravega v skutiuser posted image

araz...sožalje za stricauser posted image  Še dobro da je uspel videt Zojo...sta mu polepšala zadnje dni!

evangelie...waw za Vitana... moja Kaja je bolj drobcenauser posted image  Po mamici a vešuser posted image  hahaha... Sj se hecam. Ne vem zakaj je tok drobčkana. Full kaka, jst to krivim. Ker če tok pokakaš vsak dan pa res nč not ne ostane, no. Važno da napreduje, pediatrinja naju vsakič pohvali. Itak je pa zadnji mesec pridobila 1kg kar je nad povprečjem, in jst sm srečna. user posted image  

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
20.3.2010 11:54:43   
blondy_81
Ojla punce,

zadnje čase imam malo manj časa. V ponedeljek imam namreč izpit in sem čisto preveč zaposlena z učenjem in računanjem. Še za mojo miško nimam tolk časa, se mora bolj sama zamotit. Upam, da naredim izpit, da bom potem spet bolj uživala v materinstvu in se več posvečala Manci. No sej pol mi ostane še 1 izpit in magistrska, ampak bom najprej že vesela, če tega naredim.

Mehka glavica: Manca ima tudi še mehko glavico in mi je prav neprijetno jo tam prijet, ker je še vedno mehko.

Pregled pri pediatrinji: mene je vprašala, če se že smeji, če se na glas smeji, če že prijema predmete, če vriska, če daje roke v usta, kravice jo je dala past, postavila jo je na noge, pa verjetno še kaj, ampak se ne spomnim. Aja vprašala me je, če že prespi noč, če kaj poliva, če kaj veliko joka.

Priprava fiziološke doma: jaz sem jo že parkrat pripravila doma. Na 1l vode pride 9mg soli. Jaz seveda ne merim, ampak naredim po okusu. Oz. na 1l vode, pride 1 čajna žlička soli. Vodo zavreš, daš noter sol in še nekaj časa vreš, nato pa ohladiš. Je pa res, da imajo rajši bolj toplo FR, kot mrzlo...tako kot je rekla Shopgirl. Je pa slabost doma pripravljene FR, da jo moraš vsak dan naredit na novo...oz. max 2 dni jo imaš lahko.

Manca pa zadnje čase dopoldan štrajka s hrano. Od nekje pol osmih zjutraj pa do pol treh ali treh popoldan noče jest. Drugače je živahna in vse, ampak ko pa ji dam flašo z mlekom, pa začne tulit. Čaj ali vodo pa pije. Tako da tudi ona ni kaj preveč zalita. Saj ima lička in mal mišelink na nogicah, ampak ni pa nek hud jedec. Po moje ima mal čez 6 kg zdej pri 4 mesecih in pol. Pa zato bolj raste kot pa se redi. V enem mesecu je zrasla 8cm, tako da je sedaj velika 68 cm.

Nč se grem jst naprej učit in čakat, da posije sonce. Rada bi šla ven, ko je sonce. Je bolj prijetno.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
20.3.2010 15:49:14   
pipika 13
Pozdravljene
Splh vas nimam časa brat in kaj pokomentirat, ker potekajo priprave na krst pri nas. Jutri ga imamo. Veliko ste napisale in da bom to vse prebrala, bo potrebno par dni.user posted image

Medtem se je zgodilo, da hodim na telovadbo za mamice - v podeneljek in četrtek zvečer. Takrat našega škrata počuva atek in jima kar dobro gre. Tako bo tudi v bodoče. (sem plačala vnaprej za 3 mesece). Je atek rekel, da hoče kdaj tudi biti sam z njim, da naveže pravi stik. Moram reč, da mu dobro uspeva. Ta teden sem šla tudi k frizerju in mi ga je tudi tam dostavil na hranjenje.user posted image  Urejanje moje frizure traja tudi do 3 ure in pol in medtem je naš škrat postal lačen in ni šlo drugače.

Na sprehod hodimo vsak dan, tudi po 2x.

Vperašanje za doječe matere:
- imate željo po sladkarijah
- pijeta pravo kavo
- koliko lahko človek telovadi, da ne škodi nastajanju mleka

lp vsem in vas berem v ponedeljekuser posted image

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
20.3.2010 16:55:27   
orhideja75
no fajn, sem za vozičkanje ob bistrici. sem iz Doba in bi mi pasalo, ker tukej nimam nobene vozičkarce za družbo. sicer se z dvema že menimo, ampak mi ni, da bi šla z avtom, pa potem vozičkala
zadnje dni opažam, da imam manj mleka. a lahko kar tko usahne? tamau je skoz lačen in bi skoz jedel. včeraj smo mu naredil flaško in je pojedel 90 ml. potem mi ga verjetno res zmanjkuje. pa tolk se pazim, da redno jem, pa spijem po vsakem dojenju dva kozarca po 2 dcl, pa še vmes kej popijem ...
danes je bil pa tak veter, da nismo bli nič zunaj. smo pa notri vse pospravili. še cunje poberem, ko se zunaj posušijo. sem že 2 stroja danes zunej posušila.
še preoblečem posteljnino, potem sem pa za danes končala z delom. in grem sam še pred tv in otročke crkljatuser posted image
lepo bodite!

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
20.3.2010 16:58:57   
orhideja75

IZVIRNO SPOROČILO: pipika 13

Pozdravljene
Splh vas nimam časa brat in kaj pokomentirat, ker potekajo priprave na krst pri nas. Jutri ga imamo. Veliko ste napisale in da bom to vse prebrala, bo potrebno par dni.user posted image

Medtem se je zgodilo, da hodim na telovadbo za mamice - v podeneljek in četrtek zvečer. Takrat našega škrata počuva atek in jima kar dobro gre. Tako bo tudi v bodoče. (sem plačala vnaprej za 3 mesece). Je atek rekel, da hoče kdaj tudi biti sam z njim, da naveže pravi stik. Moram reč, da mu dobro uspeva. Ta teden sem šla tudi k frizerju in mi ga je tudi tam dostavil na hranjenje.user posted image  Urejanje moje frizure traja tudi do 3 ure in pol in medtem je naš škrat postal lačen in ni šlo drugače.

Na sprehod hodimo vsak dan, tudi po 2x.

- pijeta pravo kavo

lp vsem in vas berem v ponedeljekuser posted image

-sladko mi zelo paše
-kave ne pijem, samo brezkofeinski kapučino
-naj bi dojilje bolj počivale, čeprav mal miganja tut naj ne bi škodilo

opažam, da imam ponavadi zvečer manj mleka in se mi zdi, da zato, ker sem cel dan skoz nekej na nogah, sploh v popoldnevih
a ostale, ki dojite tudi to kej opazite?

Neposredna povezava do sporočila: 1707
20.3.2010 17:56:37   
Zibka
- pijeta pravo kavo

-ja, veliko potrebo po sladkem! Samo se ga zaenkrat zelo izogibam (razen če me ne premamiuser posted image )
-pijem instant brezkofeinsko kavo- 1-2krat na dan
-hmmm...se tudi jaz sprašujem: in tako kot praviš, Orhideja, tudi meni proti večeru zmanjkuje- zagotovo je to posledica gibanja in utrujenosti. Čeprav po drugi strani pa razmišljam, da se verjetno laktacija uravna s časom tudi z dnevnim ritmom- saj dojijo tudi mamice, ki že gredo v službo. Kaj pravite?

Pipika, superza telovadbo in frizuro! Jaz tudi hrepenim po frizerju...

Blondy, vso srečo na izpitu! Kdaj se ti uspe učit- a kdo pazi na Manco? Jaz moram še diplomo napisat, pa vsak teden prestavim na naslednji teden, ker bo bolje..sedaj pa ugotavljam, da je Klara vsak teden bolj zahtevna in bo vsak teden težje... Hmmm... Sploh ne vem kdaj bom lahko..Razen zvečer ko jo dam spat: vendar mi je pa takrat tako dragocen čas, ki ga lahko preživim z možem, brez obveznosti. Zgleda da bom mogla ta čas preusmerit v delo user posted image

Mehko glavico ma tut naša Klara- ampak mislim, da se ta mečava v tem obdobju le manjša in da popolnoma zakosteni šele okrog 1 leta.

Košaro bom tudi jaz uporabljala dokler bo šlo. Zaenkrat še kar spi v vozičku, tako da še sploh ni radovedna, da bi jo mogla prestavit v športni del. Me pa včasih zamika, ko vidim, kako so frajerske tiste glavice s kapicami in šalčkom, ki kukajo iz športnih delov user posted image

Krst bomo imeli čez 1 mesec.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
20.3.2010 18:30:15   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: Zibka

Blondy, vso srečo na izpitu! Kdaj se ti uspe učit- a kdo pazi na Manco? Jaz moram še diplomo napisat, pa vsak teden prestavim na naslednji teden, ker bo bolje..sedaj pa ugotavljam, da je Klara vsak teden bolj zahtevna in bo vsak teden težje... Hmmm... Sploh ne vem kdaj bom lahko..Razen zvečer ko jo dam spat: vendar mi je pa takrat tako dragocen čas, ki ga lahko preživim z možem, brez obveznosti. Zgleda da bom mogla ta čas preusmerit v delo user posted image

Hvala user posted image user posted image user posted image

Večinoma se učim kar poleg Mance. Sploh med tednom dopoldan je bila ta teden ves čas z mano. Dala sem jo na igralno podlogo, pa igračke zraven in se je zamotila. Kako uro se je pogovarjala, pol je pa zaspala. Al pa se uležem zraven nje in se učim. Zdej sem imela v glavnem računanje in sem se poleg nje učila. Je bila večinoma pridna. Zdej za vikend jo ima pa moj čez. čeprav je tako navezana name, da njemu skos joka, ko jo pa k meni prinese je pa vsa nasmejana in zadovoljna. Moram rečt, da je bila večinoma pridna. Je bil pa tudi kak dan, da je bla sitna in nisem v dopoldanskem času nič naredila, popoldan mi jo je pa ali moj ali pa mami mal pomerkala

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
20.3.2010 19:52:26   
evangelie
- pijeta pravo kavo

- sladkarij ne jem, ker imam dieto brez mleka in jajc...No, včasih pojem kak sojin puding...
- ne, sem nehala po porodu...pa je tudi ne pogrešam več, upam, da se je ne bom spet navadila, ko neham dojit...
- jaz mislim, da ne more škodit...sej pri športu se sproščajo hormoni sreče user posted image Jaz tečem pb.3x tedensko (trenutno sem na 40 min, počasi povečujem), 2x tedensko telovadba za mamice z dojenčki, skoraj vsak dan sprehod, zdaj pa bo vedno več tudi hribolazenja, ker smo prejšnji vikend že otvorili sezonouser posted image Je pa res, da sem bila vedno bolj med aktivnim in brez športa ne bi mogla živeti...

Neposredna povezava do sporočila: 1710
20.3.2010 21:25:05   
maya2
Pozdravljene!

Evo mali je v deželi sanj, oči pa se ukvarja s ta veliko, ima dons svoj dan  user posted image user posted image user posted image je ves dan živčke preizkušala.... no še zdaj jih, čeprav bi morala že spat
Hvala za info glede posvetovalnice, čeprav ni minilo tko dolgo sem vseeno že vse pozabila user posted image

dojenje v javnosti: odvisno kje, mi je blopa zakon recimo na plaži, krasno res,lepo vreme, šumenje valov, .... user posted image

sladkarije: čist preveč jih pojem zdaj sem se odločila da se začnem mal štopat

kava: jaz je prej nisempila zdaj mi pa zapaše user posted image , pa je tud mal spijem, ne opazim kakih težav pri Tomažu

pomanjkanje mleka zvečer: ne vem jaz sem bila tudi mnenja pri hčeri, da mi pač zvečer zmanjkuje, zdaj pa čedalje bolj razmišljam da je problem v otroku, zvečer so bolj utrujeni in jim je težko, zato se ''pritožujejo'' ali pa prej vmes zaspijo.

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
21.3.2010 10:57:06   
*nivea
ojla

taja pa ati se vozičkata, jes pa počivam doma. smo danes vabljeni na kosilo k tašči, tak da smo fraj user posted image

me pa zanima kak je z vašo menstruacijo. jaz sem včeraj dobila menstruacijo in zraven mela take krče, da sem mislila da bom kar umrla.user posted image nevem no, moja menstruacija je bla vedno taka "lepa", šibka brez spremljajočih krčov. zaj po porodu pa je grozno. so še ti krči skoraj hujši kak umetni popadki, pa so tisti bili grozni. pa me zaj zanima, če ma še katera to po porodu tak, al tiste ko ste krče prej mele, je po porodu nehalo?

ja, krst.. mi bomo meli krst enkrat maja al junija. ko bo lepše vremeuser posted image

drugače pa pri nas nič novega. taja gre spat pred osmo, ker je tak utrujena,da ne vidi več. jo moram nekak navadit, da gre popoldan za kake dve urce spat, da te lažje dočaka večer. sploh zdaj ko bodo uro naprej pomaknili.

smo pa danes spali do pol 8 zjutraj. te se je najedla in se je do 9 zabavala s svojimi špilikami nad sabouser posted image

aja, ste še kaj razmišljale, kaki avtosedež boste nabavili za vaše malčke, ko bodo prerasli lupinico?

toliko. sem obisk dobila..pa pa

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
21.3.2010 11:37:49   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: *nivea

ojla

taja pa ati se vozičkata, jes pa počivam doma. smo danes vabljeni na kosilo k tašči, tak da smo fraj user posted image

me pa zanima kak je z vašo menstruacijo. jaz sem včeraj dobila menstruacijo in zraven mela take krče, da sem mislila da bom kar umrla.user posted image nevem no, moja menstruacija je bla vedno taka "lepa", šibka brez spremljajočih krčov. zaj po porodu pa je grozno. so še ti krči skoraj hujši kak umetni popadki, pa so tisti bili grozni. pa me zaj zanima, če ma še katera to po porodu tak, al tiste ko ste krče prej mele, je po porodu nehalo?

ja, krst.. mi bomo meli krst enkrat maja al junija. ko bo lepše vremeuser posted image

drugače pa pri nas nič novega. taja gre spat pred osmo, ker je tak utrujena,da ne vidi več. jo moram nekak navadit, da gre popoldan za kake dve urce spat, da te lažje dočaka večer. sploh zdaj ko bodo uro naprej pomaknili.

smo pa danes spali do pol 8 zjutraj. te se je najedla in se je do 9 zabavala s svojimi špilikami nad sabouser posted image

aja, ste še kaj razmišljale, kaki avtosedež boste nabavili za vaše malčke, ko bodo prerasli lupinico?

toliko. sem obisk dobila..pa pa

Mi smo kupili avtosedež firme Recaro. So sigurnovarni, kerta firma dela sedeže za rally voznike.

Jaz imam menstruacijo ful močno, vendar brez krčev. Me nič ne boli.

Krst bomo pa tudi mi imeli nekje spomladi ko bo bolj toplo. A je za krst dovolj en boter ali morata biti 2?

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
21.3.2010 12:03:08   
d4rj4.84
jst ko sem dobila menstruacijo je trajala samo 2 dni in je bila ful revna, verjetno zaradi tega ker sem začela jemati KT.

mi smo kupili en sedež nania 0-18 kg, ta bo v mojem avtu samo na krajše razdalje, danes pa gremo pogledat enega rabljenega romer king 9-18 kg.

glede krsta je pa tko, jst ga bi dala samo krstit,  potem mu bom pa prepustila svobodno izbiro vere. samo pri nas ful komplicirajo glede tega če sta starša krščena, poročena al pa kolk hodita k maši. če pa pač plačaš pa je vse to nepomembno. pa še na neka predavanja bi bilo treba hodit. tako da prej ne kot ja.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
21.3.2010 12:55:36   
kejti
Blondy kako kaj tvoj noht? Jaz sem bila v petek na kontroli in sem mislila da bo vse ok, no potem mi je zdravnik rekel da moram še na eno operacijo, da mi noht po starem ne zaraste in sem dobila 2 šiva. Ma mi je skoraj žal da sem pristala na to, saj sedaj komaj hodim, ej znorela bom s tem nohtom. 

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
21.3.2010 15:19:54   
maya2
Pozdravljene

avtosedež: mi imamo še od hčere Maxi Cosi Toby (tega: http://shop.babyworld.co.uk/images/xt_pics/maxicosi_tobi_phantom.jpg ) in je res dober, ampak bova pa verjetno morala še enega dobit za drugi avto.

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu kejti)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
21.3.2010 15:28:57   
taipai
ola bejbe
Mi smo meli pa v petek že 3 mesce user posted image . Gre hitro, res
dans je pa po lepem, sončnem tednu spet en zaspan dan..moj princ je spal do 11.30., potem mal pojedu, pa spet za kako urco zaspal, potem sva se mal igrala,smejala,jokala itd.. :D in zdej spet spi user posted image . Ta čas bi lahko izkoristila za učenje, a kaj ko pa se mi ne da..bo že še prilika-upam :) dans tut nismo bli nic zunej, kr skoz po malem dol pada.

jutri pa imamo pregled &cepljenje. me prav zanima, kako bo. A je trwba bit tist dan, ko je otrok cepljen bolj notr, al se gre lahko tut kej na sprehode??

Jaz polno dojim, pa se sladkarijam ne morm upret :/ sploh kake grancereale in raznorazni jaffa keksi so dnevno na sporedu user posted image Anže HB ni imel krčkov, tako da nism niti ful pazila glede tega - vse v meji normale no:) zdej tut upam, da jih ne bo več. Kavo pa tako-tako 2x na teden recimo, kapučino pa vsak dan po 2:)
včer sm mu pa spet začela dajat Oleovit; sem prej opustila, zdej bomo pa praktiricali s tem. Je treba aneuser posted image
krst: maja ali junija; ko bo bolj toplo, in ko mali ne bo več sam na jošku. Da bomo že kej bolj "konkretnega" jedli:)
blondy: kokr je meni znano, morta bit 2 botra, pa še to poročena

dojenje v javnosti: mi smo bli zadnjic na Bledu (morje odpadu zarad slabega vremena :( ) in sem ga, ko je bla potreba, podojila. Na parkirišču, tko da smse izognila tistemu hudemu navalu ljudi. Nekak mi (še) ni, da bi ga dojila na kaki klopci user posted image

punce, a ste kaj razmišljate glede dopusta oz. morja? Kam imate kaj namen it? Mi smo za 1x usmerjeni bolj na Krk (baje je fajn za tko mejhne otročke), bo pa treba poiskat še kake druge variante. A boste prakticirale hotele al apartmaje?

punce, se je BeeBee že kaj oglasila s kako lepo novico ? ;)

pozdrav,N

< Sporočilo je popravil taipai -- 21.3.2010 15:31:49 >

(odgovor članu kejti)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
21.3.2010 18:21:59   
evangelie
Hej, vikendašice!user posted image
Taipai, me veseli, da nisem edina, ki se je odločila, da bo Oleovit začela dajat šele pri 3 mesecih...V sredo smo jih dopolnili, jutri pa res ponovno začneva...
Krst mi ga ne bomo dali, pač nisva verna in v to ne verjameva...
Morje seveda razmišljamo!user posted image Prej so na sporedu hribi, potem pa morje. Mi gremo kempiratuser posted image Zame ni lepšega!

Evo, zdej pa moj biserček mijavka...

lp

< Sporočilo je popravil evangelie -- 21.3.2010 18:22:53 >

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
21.3.2010 20:37:13   
vijolca
Dober večer!
Mene pa zanima, če še katera sumi, da bo kmalu kak zobek zunaj? user posted image Kolikor vem, je za to še zelo zgodaj, vendar se zadnji teden naša miška obnaša točno tako. Obupno se slini, z jezikom si gre velikokrat čez dlesni, včasih si ustnice vsesava, zdaj sva ji pa še grizalo dala in ga tako gloda, da guma kar škripa. Je pa z rokicami toliko napredovala, da si grizalo z obema rokicama drži v ustih in ga gloda. Res je faca, zdaj je z grizalom pred usti kar zaspala. user posted image
Drugače je pri nas zelo aktualno postalo obračanje s hrbta na trebušček, očitno ji v tej lego zelo paše, ker kravice pa že skoraj neprestano pase. Je prav hecna, ko se greva dojit leže in se mi pred joško obrača na trebušček, ne vem, kako si dojenje predstavlja v tej legi? user posted image Pri kravicah ima zdaj tudi že rokici prosti, tako da se tudi igramo v tej legi. Je prav zabavno, res!
Dojenje v javnosti: se ga tudi nekako izogibam, čeprav ima miška prednost in če je treba je treba. Imam pa drug problem, nisem še dojila pred družinskimi člani na obisku (smo tudi bolj odtujena družina), vedno se umaknem v sobo, enostavno mi ne paše. Težko je opisat, se počutim čisto "neženstveno". Verjetno izpade malo čudno, ampak si ne morem pomagati. Mi je lažje dojiti v javnosti (pač v kakšnem kotičku), kot pa da bi morala recimo pred obiski ožje družine.
Krst: ni potrebe user posted image . Smo ateisti vsi po vrsti.
Morje: uuu, dobra tema. Tako kot evangelie, sva zaprisežena kampiranju. Računava, da nama bo tudi z dojenčkom uspelo. In tudi že razmišljava, kaj bo potrebno še dokupiti k opremi user posted image . Sva ugotovila, da bi komot šli lahko z dvema avtoma, ker stvari bo milijon. user posted image

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
21.3.2010 22:25:51   
tintara
Hojla!
Dojenje v javnsoti: prvič in drugič je težko, potem zalaufa, kaj češ. Včasih te kak bumbar res gleda kot bi delal kaj prepovedanega, pa si mislim (in če bi bilo treba, bi tudi rekla): če te moti, glej stran! So mi pa precej neprijetna vprašanja s strani mam (starejših) in mamic: a se dojita, a še, a.... Pa kaj te briga: dojila bom, kolikor časa bova midva želela. In vedno ob takem vprašanju pomislim, kolk mora zabolet tiste, ki bi rade dojile, pa jim ni zalaufalo iz kateregakoli razloga že. Pa to se mi zdi taka stvar, da ne bi ravno drezala vanjo, ne vem ena intima.

Morje: kampiranje itak. Vidim, da nas je kar nekaj. Mi moramo nov šotor nabavitm je stari premjahen ratal in lani mu je par stvari odpadlo.... KAm pa še ne vemo. Otroka navijata za SArdinijo (smo bili zdaj dve leti zapored), saj me fuuul ima, sam tist trajekt me mal skrbi. Vse je ozko, pa vse tri gor spravljat, pa še voz, pa stvari za jest, pit, preoblečt, previt... Brrr. Sam tja bi pa vseeno šla. Skoraj gotovo bomo del dopusta preživeli tudi v kakih toplicah v kampu, ker je topla voda in se bo dal tudi VAnčka namočit. Ma nočem preveč razmišljat še in to mi je kul pri kampiranju, da lahko še zadnji dan si premislim in grem čisto drugam (mi vedno do zadnjega gledamo napoved in če je tu slaba šibnemo kam na topleje).

Srečanja: hm, Nadja si je premislila, bo še en teden doma. Do sedaj je mogla bit doma, zdaj ima dva tedna izbire (pa bo očitno kar doma), po Veliki noči pa šiba v vrtec in pika. Itak bo že čez poletje spet doma, ko ima ta velik počitnice. Tak da jaz bi za kak teden prestavila, ampak saj se itak da večkrat zmenit,. kajne.

Tudi jaz večkrat omislim na Beebee. Tudi par drugih punc pogrešam, se nič kaj ne oglašajo. Lana, kje si ti? Že dolgo ni bilo glasu o tebi.

Nič, mejte se, T

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
21.3.2010 22:26:35   
ShopGirl
Dober večer user posted image

Kar se tiče prehrane pri doječih mamicah in nastajanja mleka, bi samo napisala svojo izkušnjo. Po prihodu domov iz P, sem večkrat pozabila jesti tut čez cel dan in sm full malo jedla. Na količino mleka ni vplivalo. Tudi sedaj se mi večkrat zgodi da ne uspem pojesti zajtrka in imam direkt kosilo, ali pa sploh nimam kosila pa šele zvečer kaj pojem. To se mi sigurno naredi vsaj 2x na teden. Pa mam še vedno FULL mleka. To pišem sam zato, da se tiste, ki opažate da mate kdaj pa kdaj manj mleka, ne bi sekirale da ste same krive za to.
Pa tut brala sem (mislim da pri leche league, sam nism ziheruser posted image ), da na nastajanje mleka nima vpliva ne količina zaužite hrane ali tekočine - tako da...
Pri  meni to drži kot pribito ker včasih spijem sam pol litra tekočine/dan. Pozabljam pit.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
21.3.2010 22:28:54   
tintara
Aja, Vijolica, mene tudi skrbi, kako bomo vse zložili v en avto. Sem ful mojga naštimvala, da kupiva kar kombi, pa ni bil za. Kao da samo v primeru, če bomo ziher imeli še enega otroka. Ma saj po eni strani ima prav, sam če sem sama in moram na hitr napokat not voz pa tri otroke, pa kake sanke so bile, pa par smukcev pa še kaj, sem pa skor živce zgubila. Če pa poka on, je pa men čist OK.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
21.3.2010 22:31:44   
ShopGirl
tintara... moja nova soseda, starejša gospa, me je ob najinem prvem srečanju na stopnišču (!), direkt vprašala: "a jo dojite?"

Halo?user posted image

Zadnjič sem se pa toookk nasmejala izjavi prodajalke v Chicco trgovini. Sva se pogovarjale o velikosti oblačil za Kajo, pa sm rekla da bi ji bla pri 3-eh mesecih prav njihova št.56 (oni majo večje številke, ker upoštevajo dolžino otroka brez glave). In reče: "a pa zdravniki pravijo da s enormalno razvija, je z njo vse v redu?" ...in temu se smejimo vedno znovauser posted image

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
22.3.2010 9:24:56   
taipai
jutro, dan:)
no, mi smo iz pregleda! vse lepo, ga je pohvalila, v 2h mescih smo se zredili za 2kg, tko da jih imamo sedaj že 6830user posted image porodno smo pa itak že podvojili. Ga je pohvalila, je rekla, da ima zelo lepe gibe, se je pa več al manj skoz smejal, pa mene iskal user posted image tko da se prav fino počutim, jeeee user posted image zrasu je pa za 6cm:) tko da vse O.K. user posted image
tudi pikico smo dobili, mal je zajokcal, pa je blo vse dobro. Zdej pa spi..naj kar spi:)
atija mava danes še doma, ker smo prodali avto in sedaj čakamo "novega"..ja problemi so se pokazal, ker ni prostora več user posted image tko da je bla edina rešitev, menjava :)
vijolca: moj Anže se tut ful slini, pa rokce v usta pa vse, pa mi je rekla pediatrinja dans, da to še ni pokazatelj za zobke, je le še malo prezgodaj.. Da je to normalno, da pri 3h mescih dajejo rokice v usta in so slinkoti:) pomoje bi blo več joka ..

no, grem malo pred tv

lp

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
22.3.2010 9:58:25   
orhideja75
punce mene pa nekej zanima
že včeraj zvečer me je začel boleti zob. vzela sem 2 lekadola in ponoči me je začelo zvijati in sem dobila drisko. ali lahko to kej vpliva na tamaučka, glede na to, da ga dojim?

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.