|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI 2010
21.3.2010 12:47:50   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: niwci

Jaz sem nastavke ukinila takoj, ko so se bradavice zacelile. Sicer smo imele par dni probleme, ker ni znala več pravilno zarabit, ma z malo truda nama je ratalo. Pa še zraka manj zraven poje in se ji manj kolca in napenja.

A ti ni več ranila bradavic? Mene ful bolijo spet... Pa kdaj se to neha????? user posted image
Mislim, da jo pravilno pristavljam, ampak razboleno je pa vseeno vse...

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 776
21.3.2010 15:27:28   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: niwci

Jaz sem nastavke ukinila takoj, ko so se bradavice zacelile. Sicer smo imele par dni probleme, ker ni znala več pravilno zarabit, ma z malo truda nama je ratalo. Pa še zraka manj zraven poje in se ji manj kolca in napenja.

A ti ni več ranila bradavic? Mene ful bolijo spet... Pa kdaj se to neha????? user posted image
Mislim, da jo pravilno pristavljam, ampak razboleno je pa vseeno vse...

jooojj jest mam tud levo bradavico ranjeno in ko je ta na vrsti se psihično pripravljam na bolečino. Imam nastavke od aventa pa so mi tko smotani in jih ne uporabljam. A če bi jih uporabljala bi se mi zacelila bradavica? Kaj pa vem...

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 777
21.3.2010 17:08:13   
bili83
dan.

komaj uspem prebrati vse, kar napišete, kaj šele, da bi jaz kaj dodala.

naš mali je čez dan zelo zahteven in ekstremno malo spi, tak da je kar zabavno...
midva se polno dojiva, je na 2-3 ure, ponoči 3-4 in vedno se naje iz samo ene dojke. je pa res, da imam zelo veliko mleka. v petek sem šla v šoping, prej se je malo najedel iz leve dojke iz desne pa sem si spumpala 200 ml (pa še je ostalo) in je dobil naslednji obrok po flaši. spil je pa 180, tak da res lepo papa.

ostali so mi še 3 kg in povečan obseg bedrc... dobro, da bo vedno več priložnosti za sprehode.

Že dajete kapljice z d vitaminom? midva imava Plivit D3 in je prve dni imel ful krče, zdaj pa je že bolje. mu jih kar v vetrovne kapljice zamešam. Jemljeva pa 4 dnevno.

V ponedeljek bomo stari že 7 tednov, 1. aprila pa imamo že drugi sistematski pregled. Glede na to, da je prejšnji ponedeljek imel že 5800 g (ga sama tehtam vsak teden) predvidevam, da bova na sistematskem že krepko čez 6 kg. bomo videli...

evo, se že dere... dobro, da je dežurna mlekarna vedno v bližiniuser posted image  bodite pridne, uživajte z mladički pa se beremo...

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 778
22.3.2010 8:24:07   
punsha
Dobro jutro user posted image

kje ste, a vse še spite?
Pri nas je bila danes kar dobra noč. Spat hodi vedno okoli 9, no pa se je zbudil ob pol 1 in ob pol 5. To je za nas super. Sedajle se je eno urco že takooo smejal in pogovarjal, sedaj pa že spi. Res je tak dobrovoljček. Ponoči, ko ga enkrat previjem, je tudi ves nasmejan. To je res nekaj najlepšegauser posted image .

Upam da ne bo prav kmalu začelo deževati, jaz bi šla še malo na sprehod. Sice nekam kislo izgleda skozi okno.

Saj res, sem hotela vprašat...ali boste svoje user posted image kaj krstili? Midva še malo premišljujeva al ja al ne. Jaz imam sicer narejeno vse do birme (poročena pa nisva cerkveno), moj user posted image je pa le krščen. Po eni strani si mislim da ga nebi krstila, naj se potem sam odloči...po drugi strani pa bi ga. Ok, potem naprej k verouku pa ga nebi vpisala, je bilo že meni tako obupno hodit. No to mi pa res ni. Saj verjamem, da je kje vredu, ampak jaz nimam lih lepih spominov na verouk. Kaj pa ve?

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 779
22.3.2010 9:21:27   
Aja1
jutro.

Naša ni in ne bo krščena. Tudi Neja ni. Moj sicer ima zakramente (vse na en mah pri 18ih letih), jaz pa nič. Poročena sva pa samo civilno. Punci naj se pa sami odločita. user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 780
22.3.2010 9:34:14   
Jada82
Dobro jutro .... naše noči so zdaj že kar nekaj časa ok user posted image user posted image user posted image No, ja, pride vmes kakšna zanimiva .... ampak načeloma smo ok.
Z mojim sva tako zmenjena, da ima tamalo pri sebi v dnevni sobi do polnoči - jaz takrat spim v spalnici - ene 3 urce .... potem jo prinese, jo nahranim, previjem in dam spat .... ponavadi najprej k sebi, da zaspi, potem pa jo prestavim v posteljico, ki jo imam poleg sebe. Uro navijem na  zjutraj. Če se prej zbudi, jo prej nahranim, sicer pa takrat. Tako da, kar nekaj spimo ja ... sem čez dan kar ok, edino zvečer okoli 8h me čisto pobere. Čez dan pa tako - tako. Včasih spi, včasih manj. V vozičku ali lupinici skoraj vedno. Ampak zjutraj, ko vstanemo, pa ponavadi  ure ne spi. Zvečer pa jo dajejo krčki, čeprav ji dajem Sab Simplex, pa še čajček kuham in mleko notri zamešam.
Tudi nasplošno ima veliko veliko vetrov, tako da dostikrat precej nemirno spi, revica.

Zdaj sva imeli Novalac 1, pa ga je zmanjkalo, tako da bo do jutri, ko imamo posvetovalnico kar na Aptamilu 1, ki ga imamo še doma (sem skušala zamenjat, pa je še slabše). Sem pa gledala, če bi kupila roza Hipp. Ima katera izkušnje? Baje je proti krčkom ... naš mali božec. Sicer je pa kar pridna.

Včer sva jo imela res veliko zunaj - najprej kar na vrtu, midva sva pa vrt rihtala, potem pa smo šli na dolg dolg sprehod - 1,5 ure. Je samo malo zajokala vmes - pa še to zaradi teh vetrov.
Ima pa ful rada dudo. Kadar jo krči dajejo, jo zmer želi .... zgleda jo precej potolaži.

Danes bova pa tudi šli na sprehod ... bo ati kuhal kosilo ... user posted image user posted image user posted image user posted image No sej, sem počasi začela kar uživat. Včer smo bli stari 1 mesec .... mater gre čas.

Aja, edino to me še vedno moti, da premalo premalo je. V 2 dneh smo se zredili samo 20 g, kar je odločno premalo. Ful veliko brca in krili, pomoje tudi pokuri. Pa ene 2 krat na dan gre sigurno kakat. Ajej.
Sem razmišljala, da bi za na flaško (Avent) kupila tist cuc z dvema luknjama ... mogoče bo lažje jedla. Ali pa še težje, ne vem ...

Joj, zdaj pa še user posted image teži za ven .... ga morm dol peljat ... ah ja. Upam, da še ne bo tako kmalu dež ...

Aja, drugače pa pestunja naši mali ni prav všeč. Tako čudno je notri zvita, da je bila zadnjič kar vsa rdeča v glavico, ko sem jo notri imela .... ji je bolj všeč ležalnik. Še bolj pa mamino naročje user posted image Al pa pri atiju je sploh rada .. tko zvečer jo najbolj zna umirit user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 781
22.3.2010 9:35:29   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: punsha
Saj res, sem hotela vprašat...ali boste svoje user posted image kaj krstili? Midva še malo premišljujeva al ja al ne. Jaz imam sicer narejeno vse do birme (poročena pa nisva cerkveno), moj user posted image je pa le krščen. Po eni strani si mislim da ga nebi krstila, naj se potem sam odloči...po drugi strani pa bi ga. Ok, potem naprej k verouku pa ga nebi vpisala, je bilo že meni tako obupno hodit. No to mi pa res ni. Saj verjamem, da je kje vredu, ampak jaz nimam lih lepih spominov na verouk. Kaj pa ve?

Tudi midva jo ne bova krstila ... če bo želela, ko bo velika, naj sama to opravi. Nihče od naju ni krščen in nimava nobenih zakramentov, tako da ....
Jaz sicer verujem ... ampak po svoje ...
Hehe, za Veliko noč pa vedno nesem h žegnu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 782
22.3.2010 9:47:24   
Aja1
Jada, probaj jo dat v pestunjo bolj na zunanji rob (da se jo ven vidi). Jaz sem jo prvič dala na sredino in je bila tudi vsa zvita (ona ležala kot v vrečiuser posted image ), na zuanjem robu je pa ok. Jo pa najprej položim v pestunjo in si jo potem nadenem.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 783
22.3.2010 9:47:45   
Kati81
Jada prehod na večjo luknjo ti odsvetujem, ker jo bo zalivalo, pa zaletavalo se ji bo, ne bo nič bolje.

Hipp sem mela jaz na začetku pri Kaji in je bla revica čist zaprta tud par dni ni šla kakat, ko pa je, je blo blato čist trdo, ne morem pa trdit da bo pri tebi tudi tako, lahko ji bo pa odgovarjalo.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 784
22.3.2010 9:48:20   
Aja1
jada -probaj cuc z 2 luknjama. Mogoče ji bo lažje šlo.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 785
22.3.2010 9:49:34   
ČikaPika
Živijo.

Da se na hitro javim...

Tamali mi ponoči je na 3 ure, čez dan pa na 1,5 do 2h.
Tako pogrešam, da bi se enkrat res prav naspala - se še spomnite ko smo spale po 8 ali več ur user posted image user posted image user posted image

Vsak dan se mi kar enako odvija... nič novega...
Danes sem mislila da bom šla kam ven z vozičkom pa pada dež user posted image .

Jutri imava prvo posvetovalnico - ufff to bo projekt user posted image . Pa še sama grem, moj user posted image valda ne more dobit fraj...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 786
22.3.2010 9:57:09   
mucica2

Hej lep pozdrav!

Mi smo pa danes ponoči spali kar 8 ur v kosu. In sicer od 21.45 do 5.45. Fino a ne? Mah ponoči ona vedno fajn spi (do zdaj sem kar potrkalauser posted image ) in sicer minimalno vsaj 5 ur.

Mi smo pa doma iz 1. posvetovalnice. Zdaj je velika 55 cm in težka 4.180, tako da je kar čist ok. Tudi druga je vse super.

Ja mi2 pa jo bova krstila, in sicer maja bomo imeli krst. Mi2 imava vse zakramente, ampak poročena še nisva.

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 787
22.3.2010 10:52:41   
valentinčica30
Jutro!

Da vas malo pozdravim čvekice. Vidim da čedalje lepše spite tudi pri nas je bolje. Sem vmes mastitis fasala in sem mogla mleko črpat in stran metat, ker mi je doktor kreten predpisal antibiotik ob katerem ne smem dojituser posted image . Mali lepo flašo vleče, čeprav smo se prvo noč prov vojskovali ampak lakota je zmagalauser posted image .

Sploh vas ne utegnem prebrat ko tol stipkate. To je dokaz da so februarčki pridni in da imate mamice z njimi malo dela user posted image user posted image user posted image user posted image  (jih morate v ritke ščipat da se malo zajokajouser posted image user posted image user posted image user posted image ).

moj je tut priden in z njim ni tako veliko dela. Največ ga je z ostalimi tremi, posebaj z največjimuser posted image . Trenutno mu je najljubši hobi kengorujčkanje s tamalim, na mamico pa pozabljauser posted image .

Uživajte.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 788
22.3.2010 10:55:51   
valentinčica30
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Midva sva starejši dve krstila, tega pa ne bova iz preprostega razloga, ker punci nočta hodit k verouku, midva ne hodiva v cerkev. In kje je pol smisel krsta, če se bo hotel lahko to stori kadar koli kasneje, pač svobodna volja.

< Sporočilo je popravil valentinčica30 -- 22.3.2010 10:56:09 >

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 789
   [Brisano sporočilo]
22.3.2010 12:16:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu punsha)
  Neposredna povezava do sporočila: 790
22.3.2010 12:33:27   
punsha
zimska a res al kaj? Mislim na to - če nisi cerkveno poročen... ja kar nekaj. No ravno okol župnikov pa ne bom skakala in iskala, kdo bi kljub temu krstil. Če bo bo, če pa ne, se pa tud ne bom sekirala. No jaz ne, upam pa, da tud kaka stara mama neuser posted image

Ampak so teli februarčki očitno res zelo zelo pridni. Eni res že lepo spijo ponoči user posted image .

jaz pa gledam, kam bi šli na dopust. Tako za par dni, kaki 2 nočitvi. Pa se še odločam, al morje, ali kak Bohinj, mogoče tudi kje višje - samo res ne poznam kaj dosti takšnih poti po hribih, kjer greš lahko z vozičkom. No karkoli, če ima katera kako idejo kar na plan z njo user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 791
   [Brisano sporočilo]
22.3.2010 12:51:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ČikaPika)
  Neposredna povezava do sporočila: 792
   [Brisano sporočilo]
22.3.2010 12:53:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu valentinčica30)
  Neposredna povezava do sporočila: 793
   [Brisano sporočilo]
22.3.2010 12:56:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu punsha)
  Neposredna povezava do sporočila: 794
22.3.2010 13:19:08   
protina
hej!

da se še malo mi javimo.

Smo drugače ok.Ja spimo in jemo na 3 ure ponoči in 1,5-2 podnevi.Smo pa jutri stari 1mesec.Tudi naša mala zateguje glavico nazaj in samo v desno stran.No bomo videli v četrtek, ko imamo posvetovalnico.

Me panekaj zanima.A jih ponoči previjate, če niso pokakani?

Mi je kolegica  rekla, da naj ne previjam,če ni pokakana,zdaj  pa ne vem.
Sicer, ko jo previjem malo traja,da nazaj zaspi.

jada baje je  zelo dobro mleko,ki ne povzroča krčevin se lepo redijo od beba nestle.Mi je rekla patronaža, čeprav ne sme reklamirat.Baje imajo zelo dobre izkušnje.

no se tipkamo,ker zdaj tipkam z eno roko,na drugi mi pa mala spiuser posted image .

lp.

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 795
   [Brisano sporočilo]
22.3.2010 13:30:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu protina)
  Neposredna povezava do sporočila: 796
22.3.2010 13:34:27   
vaney
Še malo glasu od mene...mi smo imeli pester vikend, Dašin prehlad se je v soboto ful poslabšal, tako sva jo celo noč na nedeljo gledala, ali naj jo peljeva k dežurnemu ali ne, ker je čudno dihala, nič jedla, nič pila več kot 8 ur, ful kašljala. No, pa smo šli v nedeljo zjutraj k dežurnemu in naj bi bilo vse ok, razen ta grozni prehlad. Vse težave ji povzroča nosek, tako da zdaj čistimo kot zmešani, zalivamo s fiziološko, tudi do 50ml na eno čiščenje+čiščenje s sesalcem. Upam, da počasi bo. Zdaj so se ji še učke vnele, tako da porabljam zadnje mililitre mleka za učke.
V soboto se je še Anže pri moji mami spekel na likalnik. Sicer ni tako hudo, je bilo pa joooooka, da se nam je že vsem mešalo. On je hitro pozabil, mami pa se reva boga še zdaj sekira...hočejo dobro, potem se jim pa zgodi kakšna nesreča, so pa prav boge, ker se počutijo krive...Sem ji komaj dopovedala, da se mimogrede to lahko zgodi tudi pri meni ali pri možu...skratka, smo imeli pestro...

dopust; verjetno bomo šli spet na Murter, ker se nama z možem ful dopade sam apartma in njegova lokacija, pa še za otroke je super in otroško posteljico imajo v app.

krst; Anže je bil krščen, ampak mi je bilo (žal, ampak iskreno) brezveze, ker meni ne pomeni nič kaj dosti. K maši ne hodim, čeprav imam vse zakramente in tudi poročena sva cerkveno (zakaj že??), tako da vsaj zaenkrat Daša ne bo krščeno...mogoče kdaj kasneje...

spanje; Pri Anžetu sva imela srečo da je s 3 meseci prespal noč (19h-6h), tako da sva se pri njem kar naspala. Sicer je potem od približno 6. meseca do 1. leta še 1x jedel ponoči, ampak z vstopom v vrtec pri enem letu je spet spal celo noč in tako je še sedaj (razen izjemnih noči). Že trkam...Daša se sicer še zbuja ponoči za jest, normalno, kakšno noč na 2 uri, kakšno na 4, zdaj, ko je prehlajena, ima malo bolj nemirne noči, drugače pa kar gre...upam, da ostane tako, da se nisem prezgodaj pohvalila...

Jada, jaz tudi ne bi kupovala cuclja z dvema luknjama, ker jo bo zalivalo, več zraka bo zraven pogoltnila, bolj jo bo zvijalo...Meni se je tudi zdelo, da gre Daši na flaški od Tomme Tippeja prepočasi ven in sem šla kupit Aventovo s prilagodljivim cucljem. Pa je flaško spraznila v dobrih 5 minutah, zraven je teklo na vse strani, zraka se je najedla, skratka, ni bilo ok. Sem šla nazaj na staro flaško in je boljše. Če spravi ven iz dojke, ni vrag, da ne bo tudi iz flaške potegnila, če je lačna...

Pri nas že 3 dni takoooo piha, da ne moremo nikamoruser posted image joj, kje je sonček in pomlad? Pa brez vetra mislim...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 797
22.3.2010 13:37:34   
vaney
zimska, a res? Nam je čisto vsaka Pamperska ponoči premočila in sem jo vedno morala celo preoblečait, pa še posteljo zraven, ker je bilo vse mokro...zdaj smo na Hoferjevih plenicah in ni še nobena premočila. Enako izkušnjo smo imeli pri Anžetu...Pampers katastrofa, Millerjeve plenice ok, Hoferjeve zakon...zgleda, da je res odvisno od vsake ritke posebejuser posted image user posted image

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 798
   [Brisano sporočilo]
22.3.2010 13:51:59   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 799
22.3.2010 14:19:45   
Nattasha
Oj!

Končno sem prišla do 5 minut pavzice. Moja pupa joka in se zvija non stop, res ne vem več kaj naj počnem. Razen, da greva ven. Tam se mi umiri in zaspi in danes je prav neugodno, ker zunaj dežuje. Ko bom mela malo več časa, grem doktorirat iz one folije, ki se jo da preko vozička in greva ven jutri, pa če me celo zalije...se mi zdi da včasih prav ne morem več. In ko jo tako zvija, se tudi pristavi za 3 požirke in potem spusti pa čez 5 sekund spet in na koncu ne vem al je pojedla kaj al ni nič...no zdaj sem začela melko spet črpat in ji enostavno dam na flaško 120, poje mi okrog 110 z velikimi mukami potem pa jo spet pristavim, da se tolaži naprej, pa še tisto pocmočka kar je ostalo not. Tako vsaj vem, da mi je pojedla nekaj. Da ne bo spet shujšala tako kot nazadnje.

Katera ve, če se ta zaščita za dež lahko montira tud na košaro, al je samo za športni del mišljena. Da ne bom po nepotrebnem časa tratila...

Protina: Jaz jo previjem, ampak samo zato, ker je še malo lena in jo najprej pristavim in se dojiva 10 minut, pol mi pa zaspi in jo grem previt, da jo zbudim, da mi potem še 15 minut vleče. Drugače je verjetno ne bi. Beba je zakon, posebej ker je malo slajša in jo imajo otroci radi. Ista oz. zelo podobna ji je hrana od DM babylove. Ko je moja mala nazadovala na teži smo morali dodajat in smo meli najprej bebo HA in pol čisto preventivno kupli babylove, ki sem ga zadnjič naredila, ker sem bila brez mleka, pa probala in je okus zelo podoben in tud mala je zmazala brez problema.

Jada: Ne tolko hrane menjavat in mešat, boste nazaj krče dobli. Za Hipp sem pa že tudi jaz slišala da zapira.

Ok grem še neki skuhat, pa kuhno spravit v red,pol bo pa že tudi naša princeska vstala in zahtevala svoje...

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?