MANA 7
|
Pozdravljene! No takole, pa sem le zbrala dovolj časa in energije, da se še sama malo javim, Moram priznati, da vas redno prebiram, le tipkanje ni ravno moja velika strast. Naša Ajda je sedaj v šestem tednu in ne morem si kaj, ko takole prebiram vaše težavice, da jo ne malo pohvalim. Čeprav je bila v porodnišnici katastrofa, sem mislila da bom znorela, spala ni popolnoma nič, samo jokala in glede na to da je bila moja orva punčka tako pridna, sem bila precej v šoku. Nisem upala misliti na to, kaj nas vse čaka. Ampak, ko sva prestopili prag našega doma, se je zgodba popolnoma obrnila. Od prvega dne sva ujeli ritem, kakršnega semm bila navajena že pri prvi hčerki. Torej spanje skozi celo noč, kar pomeni, cca 9 ur skupaj. ja mogoče se kateri zdi čudno, da jo pustim, ampak vem da je tako prav, saj mala na teži pridobiva nad povprečjem, torej vse zamujeno ponoči nadoknadi čez dan. Res pa mi tudi čez dan kar dosti spi in res moram to napisat, da tako pridnega otroka jaz še nisem videla. joka elo malo, le če jo malo ščipa v trebuščku in še to je redko. vse zasluge za tako enkraten ritem gredo seveda meni, nikoli nisem komplicirala glede nobene stvari, nikoli je nisem zbujala ali kaj podobnega. Torej naš ritem je tak...Zvečer od osmih do pol enajstih je budna, se malo cartamo in papamo, ob pol enajstih se pa greva lepo umivat ter pripravit za spanje, ponavadi to traja nekje do pol polnoči, na kar lepo zaspančka, seveda sama od sebe, nikoli je nisem uspavala ali kaj podobnega. Tako prespi celo noč, nekje do pol osmih, velikokrat tudi do pol devetih. Potem se sprevijeva, umijeva obrazek,papava in spi dalje do 11, 12. Potem je budna nekje dve urci, različno in potem zopet počitek. No tako izgledajo naši dnevi. je pa sedaj dobila malo nahoda, smoo bili vsi doma smrkavi, pa čeprav smo nosili maske. Ampak na srečo jo tudi to ne moti preveč, saj ponoči vseeno spi. Še en nasvet z moje strani....punce uvedite en pomemben ritual za svojega otročka, mi npr imamo tako, da ji zvečer po kopanju oz. umivanju vedno damo na glavico kapico, to pomeni, da je čas za dolgi počitek, zvečer po kopanju nikoli ne kramljamo z njo na dolgo in široko in smešno, vendar midve vedno ko se umijeva, jo vzamem v naročje in greva skupaj spustit rulete na oknih. Tamala dobro pozna ta zvok in verjamem, da že tako majhna bitja razumejo določene pomene dogajanja. tako smo ravnali tudi pri prvi in verjamem da deluje, pa čeprav pravijo da so otroci tako zelo različni, bo nekaj že na tem, da imamo enako rutino tudi sedaj. naj dodam še to, da sem glede zbujanja otroka, če le ta dobro napreduje oz. ni kakšnega posebnega vzroka za o, absolutno proti. Otrok sam občuti kdaj je lačen in zares jih to preveč izčrpa in kar je najhuje, izgubijo ritem, ki bi si ga morda lahko ustvarili. vse to se potem lahko zavleče še v precej daljše obdobje, tega pa si ne želi nihče. No toliko zaenkrat z moje strani....upam da se kmalu spet javim.
|