|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI 2010
19.3.2010 18:32:18   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

IZVIRNO SPOROČILO: zimska

DOJILJE - kaj jeste? Se kaj pazite pri hrani ali jeste vse? Jaz se pazim, pa ga čedalje bolj napenja in šraufa. Sploh ne vem kaj naj še jem...user posted image Zmanjkuje mi idej za kuhanje, pa še namesto da bi začela zgubljatt kg, sem se začela redit!user posted image

jaz imam enake probleme user posted image

jah očitno bo treba čokolado ukinit

jaz tud vse jem user posted image user posted image . s kilami sem pa že v minusu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 751
19.3.2010 20:23:39   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Fiziološko imamo mi od Nivee ampule.

Niwci - mi nismo obili nobene knjižice.user posted image

O kakšnem spreju to govorite?

Mi tudi uporabljamo ampule od Nivee in so super...

Sprej pa ne pomaga nič, vsaj pri meni ne - naj bi sprostil vode, pa ob uporabi ni videti kakšnega napredka, zato je romal v kot.
Sem pa ukinila nastavke, ker mislim, da mala pije drugače in bolj aktivno brez njih. Sicer 100_x_ trpijo bradavice in kar boli, ampak vse za naše user posted image , a ne user posted image .

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 752
19.3.2010 20:25:08   
Tinca Malinca

Midva sva z najinega prvega sprehoda!user posted image Kak je lušno vozičkat, že skor pozabila...user posted image Nisva šla daleč, samo en šššccccc izza ovinka, ker piha da glavo odnese. V glavnem ferarija smo spet zalaufali, sezona potepinčkanja je odprta. jeeee!!user posted image user posted image user posted image

Kako je luštno zunaj, a ne user posted image user posted image user posted image . Mi smo danes šli kar dvakrat vozičkat - enkrat z mami in drugič z user posted image , tudi veter nas ni motil. Jaz sem prav srečna, ko lahko grem malo naokoli, čeprav sem še na antibiotikih ... ampak se ne dam.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 753
19.3.2010 20:27:30   
Tinca Malinca

Trudim se čimbolj pravilno, samo se premalo držim pravilnih prijemov. Zelo zateguje glavo nazaj, mislim da bom kar kregana na sistematskem...

Pediatrinja je tudi Lana na začetnih pregledih dajala v take poze (sedenje, "hoja", plazenje po trebuščku in odriv z nogicami...), mislim da jim na ta način preverijo držo (položaj hrbtenice) in ostale reflekse. Mi pa tega ne smemo početi doma, držiš in nosiš ga lahko samo v položaju lupinice (tako so meni rekli).

zimska, kako zateguje glavo nazaj? do kod?

mene to precej skrbi ... ker naša dela isto, da ne bomo kakšnega ekstenzijskega vzorca pridelali... sem spraševala patronažno glede tega, pa je rekla, NAJ SE NE SEKIRAM, ker je user posted image čisto ok.

Neposredna povezava do sporočila: 754
19.3.2010 20:29:39   
Aja1

DOJILJE - kaj jeste? Se kaj pazite pri hrani ali jeste vse? Jaz se pazim, pa ga čedalje bolj napenja in šraufa. Sploh ne vem kaj naj še jem...user posted image Zmanjkuje mi idej za kuhanje, pa še namesto da bi začela zgubljatt kg, sem se začela redit!user posted image

in jaz....
Ampak čokoade ne bom ukinila. To je neizvedljivo pri meni. Odvisna. user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 755
19.3.2010 20:49:42   
julieb

in jaz....
Ampak čokoade ne bom ukinila. To je neizvedljivo pri meni. Odvisna. user posted image

se podpišem user posted image

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 756
19.3.2010 22:36:39   
punsha
dober večer

sem vas malo na hitro prebrala. Zadnje dni mi kar zmanjkuje časa.

Tudi naš zateguje glavico nazaj in se zvije v hrbtenici čisto v lunico. V torek imamo končno razvojno ambulanto, da bodo kaj več povedali. No ves čas pa že tako pričakujem kako fizioterapijo. Tudi patronažna mi je zadnjič ponovno rekla, da bo gotovo moral hoditi, ampak se menda že s pravilnim prijemanjem da lepo popraviti. Jaz ga sedaj že kar nekaj časa dajem spati kar na hrbet. Kaj pa vem, tudi v bolnici ko sva bila so ga dajali tako ležat. Če je na boku, je čisto zvit nazaj. Pa sploh ne vem, a ga moram ful popravljat al kaj naj takrat, ko tišči glavo nazaj. Sem tud opazila, da večinoma gleda ves čas kar v levo. Ma raje ne premišljujem preveč. Kot bodo rekli, tako bomo delali, pa MORA pomagati.

Drugače je pa mali priden. Ok, ponoči jemo pač na 2 ali 3 ure (tako imam vmes časa za spanje 1-2uri), ampak bo že. Potem takoj zaspi nazaj. Čez dan pa še kar dosti spi, pa je, pa se smeji, pa pogovarja... fleten je...fuuuul user posted image .

Jaz sem pa kar utrujena. Od vstajanja ponoči, potem pa čez dan en kup pospravljanja (sploh ne vem kaj delam, da je treba ves čas pospravljatuser posted image ). Pa prah, pa cunje prat, pa likat... skoz je nekaj. Zadnje dni sem hodila kar ob 9spat, tako kot Enej. Danes pa še kar bluzim tukaj user posted image . Joj, kar grem, da bom lahk vstajala ponoči.

Mirno noč user posted image

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 757
20.3.2010 7:17:43   
Aja1
jutro.
Kako ste spale?
Naša nočje bila bolj tako-tako. Živa je že ob 23h prišla k nama v posteljo in seveda ostala do jutra. Jaz sem čisto zaležana, ker je težko spat v eni pozi. Zdaj pa sledi kapučino in potem umivanje Živine glave (se ji prav na debelo koža lušči (mogoče že temenca user posted image )). Glavo ima namazano z oljem, da bo šlo lažje dol.
Se pa kaže že sonček.user posted image Upam, da ne bo pihalo user posted image .

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 758
20.3.2010 8:42:29   
slomak
jutro punce,
mi smo spali kar ok, nekako uvajam ritem s tamalo da mi zadnje poje do 20h in zaspi, pol pa kar jaz z njo tam do 23-24h, jeva spet in ob 1h spet zaspi pa do 4-5h user posted image ... sm ji pa začela ponoč dodajat Novalac, ker se pri meni očitno ne naje do sitega ali pa nimam dovolj kalorično mleko in samo tako zaspi. Recimo včeraj sem jo dojila iz obeh dojk in še ni bla sita user posted image ...

naša tudi obrača glavo in je ful močna, včasih jo kar težko zadržim.

punce povejte mi nekaj... midva z user posted image  sva včeraj prvič po porodu user posted image ...pa me zanima (res nimam pojma) če nimaš zaščite lahko že zanosiš recimo, če ne paziš??? Pa še kakšne zaščite imate ve?

upam da ne bo dežja čeprov je napovedan, pri nas je ful oblačno user posted image , vseeno mejte lep dan. Papa

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 759
20.3.2010 9:56:02   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: slomak

jutro punce,
mi smo spali kar ok, nekako uvajam ritem s tamalo da mi zadnje poje do 20h in zaspi, pol pa kar jaz z njo tam do 23-24h, jeva spet in ob 1h spet zaspi pa do 4-5h user posted image ... sm ji pa začela ponoč dodajat Novalac, ker se pri meni očitno ne naje do sitega ali pa nimam dovolj kalorično mleko in samo tako zaspi. Recimo včeraj sem jo dojila iz obeh dojk in še ni bla sita user posted image ...

Mi imamo tudi podoben ritem. Okoli 8 zvečer jo lepo skopamo in potem zaspančka, midva pa z njo vred user posted image user posted image user posted image , tam do polnoči, ko spet papcamo... Potem je pa čisto odvisno, včasih je lačna že ob 3, včasih zdrži pa tudi tam do 6. user posted image user posted image user posted image

Slomak, jaz jo moram tudi zvečer hranim na obeh dojkah, ker se kar ne more in ne more najesti.
Sem pa brala na med.over.net, da je materino mleko VEDNO dovolj kalorično in najbolj primerno za otročka pa da ga zmanjka ne nikoli, ker se tvori sproti ... kaj pa vem. Meni se zdi, da ga res lahko kar črpam in črpam v nedogled, če mi ne popije dovolj, da bi se nehala tista napetost.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 760
20.3.2010 10:00:13   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: slomak

punce povejte mi nekaj... midva z user posted image  sva včeraj prvič po porodu user posted image ...pa me zanima (res nimam pojma) če nimaš zaščite lahko že zanosiš recimo, če ne paziš??? Pa še kakšne zaščite imate ve?

Menda lahko zanosiš že takoj. Moja sodelavka je zanosila že 2. mesec po porodu (ko sta prvič po doooolgem časuuser posted image !!!) in ima tako dve hčeri, med katerima je samo 11 mesecev starostne razlike user posted image user posted image . Hčerki sta zdaj že najstnici in pravi, da je zdaj prav fino, je pa bilo zelo težko prvih 5 let in med drugo nosečnostjo.
Ne vem...jaz bi raje pazila user posted image user posted image .

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 761
20.3.2010 10:26:16   
mucica2
mi tudi ponavadi jemo okol sedmih, osmih, pa pol okol 23h 24h, sam včeri jo je pa tako napenjal, sem se tako matrala da bi zaspala, ampak je šlo za kakih 10 minut pol pa se je zbudla k jo je napenjal, tako dolgo sem se matrala z uspavanjem da jo je nehal napenjat in je bla že spet lačna, tako da pol je jedla ob 24h, pol je spala do 6.10. Pa sej skor vedno tako spi, vsej vedni sou po kake 5 ur minimalno (ponoči), podnevi pa koker kdaj.

joj kako danes piha, sploh ne vem če bi šla danes kej vn z njo, ampak sej se mi zdi da v košari je kr fajn zavarovana a ne?

danes sem si pa rekla da mlečnih izdelkov ne bom jedla, pa mleka pila pa sladkarije nč (čeprav pol sm že vzela dve napolitanki user posted image ), pa da vidimo kaj bo, če bo kaj boljše, da se ne bo tako napenjala in prdela

< Sporočilo je popravil mucica2 -- 20.3.2010 10:27:26 >

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 762
20.3.2010 10:27:17   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

jaz tud vse jem user posted image user posted image . s kilami sem pa že v minusu user posted image user posted image user posted image

kaki maš to recept? k jst mam še tolko viška, sploh nisem nč kaj zgubla kil še od poroda user posted image

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

Neposredna povezava do sporočila: 763
20.3.2010 11:38:53   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: niwci

Sej jaz se tudi trudim, da jo lepo preprijemam, samo ko ti tega nikjer ne pokažejo. Potem pa se sam doma učiš na svojem otroku in ugotoviš, da niti ne delaš praviloma. Sploh imam probleme, ko jo obračam in rada sem jo imela pokonci, sploh ko je kupček podirala in na splošno ji paše, pol pa bereš, da ni priporočljivo user posted image

to je res bedno, ko nihče nič ne pokaže, potem je pa vse narobe, ja... user posted image

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 764
20.3.2010 11:41:00   
Lucka1

jaz tudi jem vse, razen svinjine in citrusov...čeprav si svež limonin sok tudi stisnem sem in tja, recimo vsake 3 dni. Ampak je pa res, da tudi sicer ne jem nič pohanega ali pretirano začinjenega.

Neposredna povezava do sporočila: 765
20.3.2010 11:42:10   
Lucka1

in jaz....

POD TOLE SE PA TUDI JAZ PODPIŠEM!!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 766
20.3.2010 12:37:17   
ČikaPika
Živijo...

Joj jaz vam ne sledim več...
Moj mali user posted image ima zdej tri dni krče user posted image ... nimam sploh časa vsa kej prebrat...

Neki rešujem s Koroškimi kapljicami, pa s čajčkom, pa telovadiva non stop ko ga previjam...
Vsaj ponoči mi je danes kr neki spal, tako da sem vsaj malo prišla k sebi... Sej vsaj dve ali tri urce da odspim pa je že ok.

No evo spet joka, grem pogledat...

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 767
20.3.2010 12:38:26   
Jada82

kaki maš to recept? k jst mam še tolko viška, sploh nisem nč kaj zgubla kil še od poroda user posted image

Jest tudi ne ... morm še 6 kg vsaj zgubit, da bom tam, kjer sem bla ... user posted image Pa še dojim ne ... pa sladkarijam se kar ne morem odpovedat user posted image user posted image user posted image Ja, no, user posted image se z dudo tolaži, jaz pa s sladkarijami user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 768
20.3.2010 12:40:19   
Jada82

mi tudi ponavadi jemo okol sedmih, osmih, pa pol okol 23h 24h, sam včeri jo je pa tako napenjal, sem se tako matrala da bi zaspala, ampak je šlo za kakih 10 minut pol pa se je zbudla k jo je napenjal, tako dolgo sem se matrala z uspavanjem da jo je nehal napenjat in je bla že spet lačna, tako da pol je jedla ob 24h, pol je spala do 6.10. Pa sej skor vedno tako spi, vsej vedni sou po kake 5 ur minimalno (ponoči), podnevi pa koker kdaj.

joj kako danes piha, sploh ne vem če bi šla danes kej vn z njo, ampak sej se mi zdi da v košari je kr fajn zavarovana a ne?

danes sem si pa rekla da mlečnih izdelkov ne bom jedla, pa mleka pila pa sladkarije nč (čeprav pol sm že vzela dve napolitanki user posted image ), pa da vidimo kaj bo, če bo kaj boljše, da se ne bo tako napenjala in prdela

Našo tud non stop napenja in potem joka in je hudo. Pa glede na to, da je na AM, ne vem, a preveč zraka zraven poje user posted image user posted image user posted image Pa skoz podiramo kupčke ... sicer pa naš otrok še kar noče jesti ... danes že cel dan samo po 45 ml naenkrat ... svašta ... ne vem, kaj bo ... pomoje bo začela hujšat. Jest res več ne vem user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 769
20.3.2010 12:42:29   
punsha
Ojla

jaz pa kar ne upam jesti vsega. Kaj pa vem. Mogoče bi pa ja lahk kaj več probala. Že tko je pediatrinja rekla, da je treba vse jest. Sadja pa zelenjave ful ne jem, le kak kompot in banano. Pa čokolade ne jem, pa medu. Potem fižola, kislega zelja... mah saj ne vem. Če je pa tak bogi, če ga kaj zvija. No sicer sedaj nima kakih hudih krčev, ga pa pogosto napenja. Ni tisto, da bi po ure jokal. Za mleko pa tako pravijo, če je mali alergičen, da ga ne smeš vsaj 3 tedne (in mlečnih izdelkov), da se res izloči iz tvojega telesa. Tako bišele potem videl, če kaj pomaga.

Ja, zanosiš lahko hitro po porodu, tak da je potrebna zaščita. Nikol ne veš, kdaj bo prišla menstruacija, tak da - ovulacija je pa prej in seveda lahk zanosiš.

Joj, jaz bi pa kam šla, pa tale veter piha. Kaj pa vem, kaj bomo danes počeli. Še za kosilo se moram kaj zmisliti, pa ne vem kaj sploh imam kaj doma, bo treba še v trgovino. Kaj pa ve kuhate danes?

< Sporočilo je popravil punsha -- 20.3.2010 12:56:36 >

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 770
20.3.2010 12:55:06   
punsha
No s kilogrami pa nisem imela težav. Bi prej rekla da je težava jih obdržat. Sedaj se moram prav spomniti, da moram jesti, že zaradi mleka...no pa ni mi všeč, če si presuh. Tak da sem kar srečnica glede tega.

Proti krčem imamo pri nas kapljice od Gorenjskih lekarn. Sicer ne vem, kako bi pomagale, če bi imel mali ful hude krče, ampak zaenkrat pomaga (trkam). Samo da mu jih dam takoj utihne. So sladke in očitno mu je všeč okus. Potem pa tako okuša user posted image in se pomiri.

Včeraj sem pa tehtnico vrnila, ki sem jo imela izposojeno. Pa mi ni žal, da sem si jo izposodila. Nisem pretiravala z njo. Na začetku sem ga večkrat tehtala, da sem videla, koliko poje, potem pa sem pa tja, da sem videla kako napreduje. No sedaj sem vsaj pomirjena. Se mi zdi, da sem šele po 2 mesecih malo naštudirala Eneja, da vsaj malo vem zakaj joka. Ok, res ne joka veliko, ampak kadar pa že, pa nekaj pač hoče. Včasih sem mu za vsak jok dala jesti, pa je pač jedel. Sedaj pa vidim da sploh ni to to. Včasih je le zaspan in rabi, da ga malo pobožam, pa potem zaspi. Ja, je kar treba tele naše user posted image naštudirati user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 771
20.3.2010 16:50:31   
niwci

Jst ne dosti pazim, ker se mi zdi da jo vseeno napenja, neglede na to kaj jem.
Tehtala pa se sploh se nisem, tko da bomo vidli drug teden na pregledu pri G kok bo pokazalo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 772
20.3.2010 17:20:51   
niwci

Fiziološko imamo mi od Nivee ampule.

Niwci - mi nismo obili nobene knjižice.user posted image

O kakšnem spreju to govorite?

Mi tudi uporabljamo ampule od Nivee in so super...

Sprej pa ne pomaga nič, vsaj pri meni ne - naj bi sprostil vode, pa ob uporabi ni videti kakšnega napredka, zato je romal v kot.
Sem pa ukinila nastavke, ker mislim, da mala pije drugače in bolj aktivno brez njih. Sicer 100_x_ trpijo bradavice in kar boli, ampak vse za naše user posted image , a ne user posted image .

Jaz sem nastavke ukinila takoj, ko so se bradavice zacelile. Sicer smo imele par dni probleme, ker ni znala več pravilno zarabit, ma z malo truda nama je ratalo. Pa še zraka manj zraven poje in se ji manj kolca in napenja.

Neposredna povezava do sporočila: 773
20.3.2010 17:22:44   
Aja1
niwci - ticker si zamenjaj, ker ti kaže, da si noseča že 45 tednov.user posted image

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 774
21.3.2010 11:24:45   
Tinca Malinca

user posted image user posted image user posted image saj se meni tudi prvič v življenju dogaja, da grejo kile kar same dol.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?