mojčca
|
Dobro jutro punce. Ja, se vam javljam po dolgem času. Imam danes delovno soboto in ker se mi delo s strankami začne ob 8.00 sem hitro pošpegala še sem gor. Najprej z zamudo, ampak iz srca vsem otročkom, ki ste že dopolnili pet let čestitam za rojstni dan, bodite še naprej taki sončki, kot ste bili do sedaj, uživajte in bodite taki živčki še naprej. Pri nas se imamo v redu, razen trme, ki je res huda zadeva. No, Manca je še kar v redu (če pozabimo, da je bolj jokica, no zadnje čase na veliko uveljavlja svoj jaz), Matic pa je čisto druga pesem. Trmast da se meče po tleh, z glavo buta ob tla, da mene samo boli, ko ga gledam, za vsako stvar slišimo: bom sam, pluva, skratka obup. Ko pa je priden, je pa to čisto druga pesem, takrat je z njim prav prijetno. Manca pa je tudi taka posrečena punčka in jo je prav veselje gledati. Zadnjič, ko sem prišla po celodnevem delu iz službe domov me prosi, če ji preberem pravljico. Sem ji lepo razložila, da ji res ne morem, ker sem bila ful utrujena, pa tudi volje nisem imela. In kaj mi reče: mami, ti se kar uleži na posteljo in bom jaz tebi danes prebrala pravljico. Kaj je lepšpega, ulegla sem se in uživala, ko je gospodična brala - res, da bolj počasi, ampak ji gre zelo dobro. Pozna tudi številke, se mi zdi, da na čase hoče kar pretiravati. V vrtcu, ko imajo bralno značko morava doma obvezno, trikrat, štirikrat prebrati pravljico, ker drugače ni zadovoljna. Sem zadnjič govorila z vzgojitejico in je rekla, da oni hočejo samo, da se otročku sanja, za kaj se gre oz. na hitro vsebina knjige, naša Manca pa pride v vrtec in pove knigo skoraj na pamet. Jo moramo malo zabremzati, ker ima lahko v šoli zaradi tega problema, ker ona hoče vse narediti 100%, kar pa tudi ni vedno najboljše. Kako pa se imate kaj drugače???? Naša gospodična ima danes zopet plezanje, tako da jo bo peljal moj, starši pa bodo med tem časom pazili Matica (bi ga vzela s sabo, ampak potem je to noro, ker bi on plezal, pa imajo več dela z njim kot z Manco). Naša gospodična gre poleti z razvojno spet na morje, letos kar za en teden (mislim da od 15. do 22.7), potem pa pride za en teden domov in nato še skupni dopust. 15.3. grem vpisati našega Matica v vrtec in upam, da bo sprejet v isti vrtec kot Manca. Ima ful rad otročke, tako da me ne skrbi, kako se bo vključil v družbo. No, še rajši pa ima starejše otročke od sebe, to mu je pa zakon. Počasi bom nehala nakladati, ker imam danes energije na ful. Ko gledam ven, skozi okno, ko prijetno sije sonček, se sprašujem: a bo letos kakšno srečanje marčev, npr. kakšen živalski vrt, sedaj, ko se pričenjajo lepi in topli dnevi. Mi gremo za prvega maja na morje, potem pa bi se res lahko dogovorili za kakšen dan (nam dosedaj ni uspelo priti še na nobeno srečanje, no, na enega sem šla v Lesce, ampak brez Mance, je bila takrat ravno na morju, tako da sva bila samo z Maticem in je bilo super). Uživajte v sončnem dnevu in lepo preživite današnji dan.
< Sporočilo je popravil mojčca -- 6.3.2010 7:48:20 >