ROmama
|
Dobro jutro! Se še jaz pridružujem čestikam vsem ob obmesečnicah. Ninča in Matevž - lepo da je vse v redu in ste doma, pa poročaj, kako gre uvajanje hrane. Marusi - super, da si doma, naj čim prej minejo trije tedni, da boš lahko stisnila svojega sončka. Lasje za enkrat mi še ne izpadajo, so mi pa pri prvem kar fajn, tako da še pričakujem to radost od poroda Kosila jaz sem tudi čuisto brez idej, kaj kuhati, ponavadi delam enostavne zadeve, ker se mi ne ljubi preveč packat, potem za vikend nadokndim. Sprehodi jaz bom tudi počakala na malo toplejše vreme, pa na čiste poti. Pa tudi Ema ima še vedno poln nosek, se bojim, da nebi šlo naprej. Ta prehlad se pa kar vleče in vleče. Mala bejba a ti jo boš kar postopno spet navajala na sprehode? Kakanje- kako pa kaj kakajo vaši dojeni ? Moja kaka tako na 6 -7 dni, danes se je precej napenjala in punkala, kakala pa ni, tako da sem ji dala sladke kamilice, upam, da bo kaj pomagalo. Spanje podnevi in ponoči - te dni moja podnevi tako slabo spi, zjutraj ji še uspe zaspati za eno uro, potem pa mi je spala tako po 15 minut ali pa še manj, ponoči se pa zbuja na dve uri. Kdaj se bom naspala? Blondy - kako pa kaj tvoja ponoči spi, po moje našo moti poln nosek, ima tak čisto gost šmrkeljček, kdaj se bo to končalo, sem prav zaskrbljena. V bolnici so gledali to vdiranje tudi v budnem stanju. Vdihe se šteje pa takrat ko spi. Celjanke - a je v Celju tudi telovadba z dojenčki, akaj veste, enkrat sem videla na TVC eno oddajo, kjer so punce telovadile z dojenčki. Sem iskala, pa nisem nič našla. Kopanje jaz je ne kopam tako pogosto, se mi zdi, da se ji nosek še bolj zabije, ne vem ali jemogoče kriva temperaturna razlika, v kopalnici se segreje na vročih 26 stopinje, v stanovanju pa imamo od 22,5 do 23 stopinj, samo se čuti mrzel zrak, ko pridem iz kopalnice. Včeraj sem jo potem kar v dekico zavila za ene pol urice. Vrtec mi imamo vpis od 29. marca naprej, sem pa že klicala in baje da pri nas ni takega navala, kot prejšnja leta. Upam, da bo sprejeta. V vrtec pa naj bi šla s 1. decembrom, ko bo stara 11 mesecov. Prijemanje igračk zavestno še ne prijema igračk, če ji pa držim, jih pa boža in jih poskuša prijeti. Nosek se lahko čisti večkart na dan, jaz ji čistim približno na 2 -3 ure, ob previjanju. FR ne škoduje. Dojenje moja se je včeraj dojila na pol ure do 2 ure, groza. A je možno da ima preskok v rasti, stara je 10 tednov, kdaj so že ti mejniki. Danes mi moral bratov 2 letni Matic na operacijo za nogico, pa je zbolel, starejši bratec je kar jokal. Zdaj že ful vstaja ob mizici, ampak ne more hodit zaradi nogice. Mu pošiljam en koš .
|