|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nosečke po IVF/ICSI 2. del
12.3.2010 11:26:25   
tejalea
Loremi, drži se! Včasih pridejo nad nas prave preizkušnje! Ampak boš videla, da bo mimo user posted image !

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 2476
12.3.2010 12:06:48   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: hermy1

IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia

hermy, pravi da ga ne matra denar...da nima veze kok stane, sam da ga zarad UZjev skrbi...

Potem se mu pa ne da pomagati! Ampak mislim, da bi jih zdravniki vseeno ne delali, če bi bili res nevarni.
Kaj pa BarbiG in ostale, ki jih imajo na 14 dni?  

ja, to maš pa prav!user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: bit

bit, škoda...če bi ozemljenost pomagala, bi kr sebe prheftala.user posted image user posted image user posted image

ja sam na koga in kaj user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 2477
12.3.2010 12:18:46   
BarbiG
Se bom mal vmešala, ko že o nevarnostih UZ-jev govorite. Meni se ne zdijo nič bolj nevarni kot mobiteli, ki jih imamo skoz pri sebi. Se mi zdi, da zna bit kvečjemu prevečkrat narejen vaginalni UZ nevaren, tale čez trebuh pa ne. Po moje gre pri številu UZ-jev na porodnico bolj za šparanje, glede na to v kakšnem stanju je naše zdravstvo.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 2478
12.3.2010 12:24:46   
hermy1
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: BarbiG

Se bom mal vmešala, ko že o nevarnostih UZ-jev govorite.
Po moje gre pri številu UZ-jev na porodnico bolj za šparanje, glede na to v kakšnem stanju je naše zdravstvo.

Saj se nisi vmešala...sem te kar jaz malo izzvala  user posted image !
Se strinjam s šparanjem...pa še slabše bo, verjetno! Pri bolniškah so že zelo kratki...mene so poslali delat!
Čakam na odgovor na pritožbo.

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 2479
12.3.2010 12:57:54   
mismis
Fargi, ti boš vedela, a se gre za IUI tudi na konzilij?

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2480
12.3.2010 12:59:05   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: mismis

ja. sam si pol takoj ob M na vrsti...

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 2481
12.3.2010 12:59:52   
Fargesia

user posted image

Po moje gre pri številu UZ-jev na porodnico bolj za šparanje, glede na to v kakšnem stanju je naše zdravstvo.

Se strinjam s šparanjem...pa še slabše bo, verjetno! Pri bolniškah so že zelo kratki...mene so poslali delat!

user posted image user posted image user posted image res al kaj? bomo videli kaj bojo pri meni rekli...drug teden dobim papirje.

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2482
12.3.2010 13:18:53   
mismis

IZVIRNO SPOROČILO: mismis

ja. sam si pol takoj ob M na vrsti...

hvala za tole informacijo user posted image

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 2483
12.3.2010 13:20:49   
bit

user posted image user posted image user posted image res al kaj? bomo videli kaj bojo pri meni rekli...drug teden dobim papirje.

u sh...it   mene tudi prav zanima kaj bodo meni rekli... moji v službi ne bi bili ravno veseli če pridem nazaj.. potem pa spet na B.

Hermy zakaj so ti zavrnili..je kakšna obrazlozitev?

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 2484
12.3.2010 13:22:17   
BarbiG

user posted image

Ja madona, kaj se pa grejo. KAj pa boš nardila? A boš mal z dopustom kombinirala al kaj? Sej sploh ne vem, kaj nardit v tem primeru? Jst bom pa s ponedeljkom na bolniški, zdej še dopust koristim, pa vidim, da bom morala še za to skrbet ali mi bodo bolniško podaljšal do nastopa porodniške al ne. Ta nš zdravstvo pa res ni vreden počenga groša. Nej raj mal nadzora nad tapravimi simulanti izvajajo pa bodo več prhranil kokr pa pr ns nosečkah, ki smo večinoma res z razlogom doma. Sploh zdej spomlad, k bo velik popoldanskih kmetov šlo na bolniško, da bodo lahk na kmetiji delal. Nas nej pa pr mer pustijo, al ne vejo, da nam stres škodi al kaj? Zdej sem se pa kr mal razjezila. Grem v šoping za moji čebelici, da bo šla ta jeza mal ven. user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 2485
12.3.2010 13:25:46   
Urshy78
Loremi, bošček, si sploh ne morem predstavljati kako te mora to skrbeti user posted image
ampak sem prepričana da bo s pikicama vse ok user posted image user posted image

punce, dajte mi povedat, ali je to normalno, da sem tako pozno naročena za prvi UZ pri svoji G?
ET sem imela 9.2., pregled imam pa šele 8. aprila. takrat bom noseča že okoli 11 tednov user posted image
tudi za Dabroston mi sestra ni znala nič povedati, tako da niti ne vem komu moram rečti za recept? moram klicati GK ali rečem to osebni zdravnici?

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 2486
12.3.2010 13:29:28   
hermy1

u sh...it   mene tudi prav zanima kaj bodo meni rekli... moji v službi ne bi bili ravno veseli če pridem nazaj.. potem pa spet na B.

Hermy zakaj so ti zavrnili..je kakšna obrazlozitev?

No, tud pri meni v službi jih je skoraj kap...so čist verjeli, da so se me za dolg časa rešili.
Napisala sem priložbo in sedaj čakam. Do odločbe sem na dopustu.
Kako bo pa naprej, pa pojma nimam.
Pa se ne sekiram preveč...sej si mislim, da če bi šla za kakšen dan nazaj...bi mi pa res hiter kej manjkal, da bi lahko šla spet nazaj na bolniško. No, pa bomo to potem reševali, ko pride odločba.

Je, pa tud mojo osebno dr. kap zadela...da, če je za koga verjela, da mu bodo podaljšali je za mene. Mi mamo izgleda eno z... dr., me je dr. opozorila že takoj, tako, da sem bila pripravljena.
Je pa rekla osebna G (ki jo je tudi kap, seveda), da naj pridem k njej, če mi ne bi podaljšali. Pa bodo nekaj naumile!!

Prav nobene obrazložitve...samo, da sem sposobna za delo in pika!

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 2487
12.3.2010 13:42:31   
Fargesia
HERMY, groza...men enkrat niso avtomatsko podaljšal ampak so me prosil za dodatno dokumentacijo...pol so pa podaljšal

urshy, a to si na prvi pregled pri svojem G naročena? jaz sem bla tud tko pozno, ker se ta UZ na GK ki ti pripada že šteje kot pregled. jaz sem mela pozitivni test 5.11., prvi UZ 24.11., prvi pregled pa 17.12.

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2488
12.3.2010 13:54:19   
bit
Hermy... sam so cepci...kako me razjezi ....pol pa slišiš kaj se dogaja za vrati zbornice..me pa sploh odnese v luft...tako kot je barbiG rekla...naj pred svojim pragom pometejo prej..huhh sm se mogla skašlat...user posted image
mene so ravno danes iz službe klicali, jih mal zanima kako sem ...pa bolniško za februar jim bolničke nisem poslala....sploh nisem vedla da bom morala vsak mesec to pošiljat....sem mislila da ZZZS to urediuser posted image Nevednica sem user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 2489
12.3.2010 14:05:35   
Urshy78
Fargesia, aha, hvala. saj me je vprašala  če sem imela UZ že na GK.
ma čudno se mi je zdelo, ker sva z eno punco imele skupaj ET, ona je pa naročena pri svoji G že drug četrtek.
v katerem tednu je pa potem NS? ker to se je treba naročiti nekaj časa prej a ne? da ne bom prepozna..

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 2490
12.3.2010 14:11:37   
Fargesia
bit, ti ti nevednica! vse moraš to sama urejat in pošiljat!user posted image

urshy, NS se dela od 12.tedna naprej. počakaj na prvi UZ in potem se naroči na NS. tko sem jaz naredila

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2491
13.3.2010 7:09:42   
loremi
Dobro jutro!

user posted image

Hvala vsem za lepe besede, tole je pa res preizkušnja za živce in me stiska pri srcu, ko pomislim, kako daleč nam bo uspelo prit.
Sem včer božala trebuh in jima govorila, naj se imata lepo in naj rasteta in se razvijata, da pridemo čimdlje in uspešno. Uf, srce mi včasih tko poskoči, da mi bo še ven pogledal. user posted image  Dans vsej jokam ne več, upam, da bom šla mal ven iz hiše, za 5-10 min na zrak, če bo kej sončka.
Komej čakam sredo in predled. Kr dneve odštevam.
Se opravičujem, ker tolk obremenjujem tu vse s svojimi težavami, ampak nekam sem mogla zapisat.

Hermy1 user posted image  se strinjam z besedami BarbiG, naj preverjajo simulante za bolniško, me jo pa res rabimo, je pa ne odobrijo. Sej to je samo plod izkoriščanj bolniške, tam kjer ni potrebno - roko na srce, v preteklosti je blo precej deklet nosečih na bolniški (pa so nekatere ob tem še celo hodile v službo, se pravi je sploh niso rabile) zdej mamo pa me probleme zaradi tega. No pa ne samo to ... naše zdravstvo - brez besed! Upam, da ti odobrijo za naprej!

Urshy78 čestitke za user posted image !

Kar se pa tiče nevarvnosti UZ-jev ... menda niso nevarni, samo če bi se pregled delal parkrat v enem dnevu in iz dneva v dan bi menda lahko bilo nevarno, pa ne vem zdele, kje sem to brala. Drugače je pa menda varna zadeva. Jst se sploh ne bom obremenjevala, ker si želim, da pogledajo moja čmrčka, kadar je le možno, če je vse ok. Je pa drugih nevarnosti okol nas še tolk, da se sploh ne zavedamo.

Se opravičujem, če imam dans predolg jezik oz. da zveni, kot da koga kej obtožujem, karkoli, o jej samo tega nočem, ni blo nič slabo mišljenega user posted image .

Prav vsem želim lep vikend!

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 2492
13.3.2010 8:37:30   
Urshy78
eno lepo, sončno, dobro jutro vsem user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 2493
13.3.2010 10:38:16   
bit
Dobro jutro,

hitro ven na sončka, tiste ki lahko greste.

user posted image user posted image

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2494
13.3.2010 11:16:28   
S*

S* ....a siješ sončece naše...user posted image

Sijem, sijem danes še posebej. Bom pa upoštevala tvoj nasvet, oz. ukaz user posted image in bom šla malo na sonček, bi bil prav greh cel dan preležati doma.

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 2495
13.3.2010 11:38:16   
Reby

Dobro jutro,

Zakaj pa ne greš ven? A si ne upaš zarad komisije... Dej, dej, kr pejt mal na sončka in na kavico v mesto :) Sej mene je blo tut na začetku mal strah, pol pa sem skoz okrog hodla :)

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 2496
13.3.2010 11:45:33   
biba007
Loremi, hvala za kofi. In drži se, pupa.

Evo, pa še moje poročilce zadnjih dni. Sem rabila kar malo časa, da sem se pobrala.

Torej: Bila na UZ. Katastrofa: preveč sem se zredila (ja, gospa, preveč jeste]), pritisk je prenizek (105/60), kalcinirana in tanka posteljica (a ste kadilka? Ne. Prej pevelika teža? Ne, 50 kg. Ja, gospa, potem ste pa prestari. 34 let? Ja, eni pač hitreje atrofirajouser posted image ), mali zaostaja v rasti za teden dni (me je kar zvilouser posted image . Ja, gospa, a ga premalo hranite? (smo se vrnili na osnovno zagato). Potem pa premalo počivate (ravno prejšnjič sem bila naprana glede pomena telesne aktivnosti).

Na koncu sem se počutila kot pravi kvazimodo. In dan prejokcala v strahu za malčka. Ja pa kaj naj še naredim? Na prehrano pazim kot na vrhunsko vesoljsko nutricistično ekspedicijo (vključujoč s štetjem kalorij, vnosa (1500-1800kcal), sestavin itd (sic!), 6d/teden 20-30 min. kardiovaskularne telovadbe, in še home office smo uvedli v zadnjem mesecu - da ja ne bo preveč commutinga za malega.

In zdaj res ne vem, kaj lahko še naredim. Če bi mi rekli, naj preležim do PDP, ker bi mu to pomagalo, se zavalim na kavč in ne dvignem več riti. Ampak to spet ni dobro - nosečka mora biti fit. Naj manj jem? Ne, pod 1500kcal nikakor ne smem... Ja, madoniš no!!!!! Aha, samo še to rabim, da mi po vsem tem G razloži, kako se ne smem štresiratuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 2497
13.3.2010 11:54:06   
Reby

IZVIRNO SPOROČILO: biba007

Torej: Bila na UZ. Katastrofa: preveč sem se zredila (ja, gospa, preveč jeste]), pritisk je prenizek (105/60), kalcinirana in tanka posteljica (a ste kadilka? Ne. Prej pevelika teža? Ne, 50 kg. Ja, gospa, potem ste pa prestari. 34 let? Ja, eni pač hitreje atrofirajouser posted image ), mali zaostaja v rasti za teden dni (me je kar zvilouser posted image . Ja, gospa, a ga premalo hranite? (smo se vrnili na osnovno zagato). Potem pa premalo počivate (ravno prejšnjič sem bila naprana glede pomena telesne aktivnosti).

Ah, jaz rečem, larifari oz. bull s*** user posted image Pritisk je ok, kile (shame also on me, pa je vse ok), 1 teden zaostanka ni nič, pri merah se lahko tudi zmotijo. Bibon - VSE JE OK!

(odgovor članu biba007)
Neposredna povezava do sporočila: 2498
13.3.2010 11:55:54   
bit
IZVIRNO SPOROČILO: Reby

Dobro jutro,

Zakaj pa ne greš ven? A si ne upaš zarad komisije... Dej, dej, kr pejt mal na sončka in na kavico v mesto :) Sej mene je blo tut na začetku mal strah, pol pa sem skoz okrog hodla :)

ne upam user posted image sem včeraj iskoristla .... sem morala po bolniški list v ZD pa sva z mojim preletela pol lj

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 2499
13.3.2010 11:59:50   
bit
IZVIRNO SPOROČILO: Reby

IZVIRNO SPOROČILO: biba007

Ah, jaz rečem, larifari oz. bull s*** user posted image Pritisk je ok, kile (shame also on me, pa je vse ok), 1 teden zaostanka ni nič, pri merah se lahko tudi zmotijo. Bibon - VSE JE OK!

se kar podpišem pod Reby

Biba ne se skirat..tudi Pušenjak pravi da nismo vsi enakih mer...
pojdi ven na sončka.... on vse pozdraviuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 2500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Trombofilija lahko v nosečnosti povzroča z...
Ženska s trombofilijo se lahko sooča tudi z zmanjšano možnostjo zanositve, in če ostane noseča, s pogostimi spontanimi s...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.