loremi
|
Dobro jutro! Jst lahk sam rečem, da je moja edina trenutna želja ta dva otročka donositi živa, zdrava in da bi se rodila vsej po 34. tednu. Ker mene bojo živci požrli . Poskušam imet v mislih Reby, ko je rekla, nej bom mirna neglede na vse, pa mi gre na jok, ko se spomnim, kaj se je včeraj zgodilo in ko me je tko strah, kaj bo vnaprej. Že dan prej sem imela čudne tope krčevite bolečine v spodnjem delu trebuha, tud boscopan ni pomagal, včeraj pa je blo še hujše do sredine dneva, ko me je zagrabil tak krč po parih korakih (glih vstala sem iz kavča), da sem se mogla kr pripognit in šla do kopalnice, tam pa začutila, kako teče iz mene. Jst sem se tko ustrašla, iz mene je pa kr teklo in teklo. 100% sem bla, da mi odtega plodovna voda. Kličem fanta, na srečo je šel ravno od neke stranke in bil doma v parih minutah, drugač pa ne vem ... bi mami klicala, da pride pome. No in ko je prišel, še nisem bla oblečena za na urgenco, ker je še kar teklo. Potem je le nekak ponehalo, bila pa sem polna sluzi. Jokala sem ko dež, se oblekla in šla na urgenco. Sestra je bla neki nataknjena, zakaj sem tam ... no ko sem povedala, da sem v 15. tednu in mi je odteklo veliko vode (res ne pretiravam, najmanj 2 dcl jo je bilo), je zresnila pogled. Na pregledu mi je dr. (bla je mlada zlo zdravnica, dr. Jančar) prvo opravla test z neko plastično palčico če je v nožnici prisotna plodovna voda in test je bil negativen. Maternični vrat je bil videti lepo zaprt in ji ni blo jasno, kaj pričakovat, v kakem stanju sta plodka. Jst sem bla res pripravljena na slabo novico, čeprav sem se je tako bala. Ampak dr. je pri obeh videla gibe, da sta živa in da imata oba zadosti plodovne vode in primerno lego posteljice. Ni pa ju mogla izmerit, ker imajo menda tko slabe UZ aparate, sej se res ni bohvekaj vidlo. V glavnem ... živita in očitno se imata v redu je rekla. YES. Ampak ... od kje ta voda in taka količina potem?? Ne ve. Tud ona ne, si ne zna razlagat, je pa sigurno, da je bilo iz nožnice in ni bil urin. Najprej sem se tresla od groze, potem od tega, kaj bom še doživela in kaj je to bilo, od kje ta voda??? Rekla sem, da sem naslednjič naročena pri mojem dr. 17.03. in da je to ok, da ne rabim hodit prej tja. Spala nisem najboljš, ponoč sem še glavobol krotila z lekadoli pa še ni dobro. Itak sem mela tud moraste sanje. Mam pa še vedno preceeej sluzi spodaj , včer je blo tud malo krvi. Uf, na dolgo sem se zdej razpisala ... ampak tole je bil šok no.
|