|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
12.3.2010 9:20:23   
orhideja75
kilaža ne sekirajte se, ko bodo shodili, bodo hitr zgubili na teži. midva sva imela pri treh mescih 6400, pa se samo dojiva. res pa je, da se je že rodil s 3470. pa zrasli smo 10 cm.

kopanje naš ful uživa. po kopanju je pa tko zmatran, da ko ga oblečem in greva jest, nekej časa sesa pr men, pol pa kr zaspi. čez eno uro se pa potem zbudi in se ornk naje

današnje kosilo kruhovi cmoki, golaž, rdeča pesa

sprehod danes bo pa lepo. že sonček sije

moški moram našga mal pohvalt no. včeraj je celo stanovanje posesal, pa celo cunje je nesel v pralnico in iz sušilca prinesel posušene v likalnico

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
12.3.2010 9:20:25   
ROmama
Dobro jutro!
Se še jaz pridružujem čestikam vsem user posted image  ob obmesečnicah.

Ninča in Matevž - lepo da je vse v redu in ste doma, pa poročaj, kako gre uvajanje hrane.

Marusi - super, da si doma, naj čim prej minejo trije tedni, da boš lahko stisnila svojega sončka.

Lasje za enkrat mi še ne izpadajo, so mi pa pri prvem kar fajn, tako da še pričakujem to radost od poroda

Kosila jaz sem tudi čuisto brez idej, kaj kuhati, ponavadi delam enostavne zadeve, ker se mi ne ljubi preveč packat, potem za vikend nadokndim.

Sprehodi jaz bom tudi počakala na malo toplejše vreme, pa na čiste poti. Pa tudi Ema ima še vedno poln nosek, se bojim, da nebi šlo naprej. Ta prehlad se pa kar vleče in vleče. Mala bejba a ti jo boš kar postopno spet navajala na sprehode?

Kakanje-  kako pa kaj kakajo vaši dojeni user posted image ? Moja kaka tako na 6 -7 dni, danes se je precej napenjala in punkala, kakala pa ni, tako da sem ji dala sladke kamilice, upam, da bo kaj pomagalo.

Spanje podnevi in ponoči - te dni moja podnevi tako slabo spi, zjutraj ji še uspe zaspati za eno uro, potem pa mi je spala tako po 15 minut ali pa še manj, ponoči se pa zbuja na dve uri. Kdaj se bom naspala?

Blondy - kako pa kaj tvoja ponoči spi, po moje našo moti poln nosek, ima tak čisto gost šmrkeljček, kdaj se bo to končalo, sem prav zaskrbljena. V bolnici so gledali to vdiranje tudi v budnem stanju. Vdihe se šteje pa takrat ko spi.

Celjanke - a je v Celju tudi telovadba z dojenčki, akaj veste, enkrat sem videla na TVC eno oddajo, kjer so punce telovadile z dojenčki. Sem iskala, pa nisem nič našla.

Kopanje jaz je ne kopam tako pogosto, se mi zdi, da se ji nosek še bolj zabije, ne vem ali jemogoče kriva temperaturna razlika, v kopalnici se segreje na vročih 26 stopinje, v stanovanju pa imamo od 22,5 do 23 stopinj, samo se čuti mrzel zrak, ko pridem iz kopalnice. Včeraj sem jo potem kar v dekico zavila za ene pol urice.

Vrtec mi imamo vpis od 29. marca naprej, sem pa že klicala in baje da pri nas ni takega navala, kot prejšnja leta. Upam, da bo sprejeta. V vrtec pa naj bi šla s 1. decembrom, ko bo stara 11 mesecov.

Prijemanje igračk zavestno še ne prijema igračk, če ji pa držim, jih pa boža in jih poskuša prijeti.

Nosek se lahko čisti večkart na dan, jaz ji čistim približno na 2 -3 ure, ob previjanju. FR ne škoduje.

Dojenje moja se je včeraj dojila na pol ure do 2 ure, groza. A je možno da ima preskok v rasti, stara je 10 tednov, kdaj so že ti mejniki.

Danes mi moral bratov 2 letni Matic na operacijo za nogico, pa je zbolel, starejši bratec je kar jokal. Zdaj že ful vstaja ob mizici, ampak ne more hodit zaradi nogice. Mu pošiljam en koš user posted image .

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
12.3.2010 9:22:43   
orhideja75
kakanje pri nas kakamo na 2 do 3 dni

lasje ja mi kr mal izpadajo. pa ravno zdej, ko imam mal daljše. tko, da ko sem doma imam uglavnem kar spete

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
12.3.2010 9:47:36   
evangelie
taraji, Vitan se je tudi ful jokal, ko sem mu vlivala FR, ko sem mu čistila pa ne...edino mežikat je začel z učki, ko je videl,da prihajam s sesalcem v napaduser posted image Na srečo po tistem prehladu nimamo več težav...

Drugače pa je že 2 dni tak dobrovoljček, trebušček mu ne nagaja tako zelo in se ful smeji, pa pogovarja...smeško maliuser posted image

Mamica je pa včeraj spet lahko šla tečt, sicer po cesti in bilo je suuuper. Se mi je že mešalo, ker sem bila zaradi snega 2 dni zaprta v stanovanju...Včeraj sem tekla 40 minut, počasi podaljšujem, da pridem vsaj do 1 urce...No, pa saj se ne mudiuser posted image

Ko berem kakšni korenjaki so vaši user posted image , se samo čudim...Naš je imel pri isti dolžini 1 ali celo 2 kg manj od nekaterih vaših...Je pa res,da je tak bolj suhcen dojenček, ne tako zalit, kot znajo nekateri biti. Saj glede na to kako je živ, drugače že ne more bitiuser posted image Me prav zanima koliko bomo natehtali in izmerili na naslednjem pregledu...

Za kosilo pa bom danes jedla pečene paprike s tofujem in ajdovo kašo... (sem tudi jaz v solo varianti)

Zunaj je pa sooooonce!!!! Še malo počakam, da se še malo ogreje in veeeeeen...jupi, komaj čakam!!

lepo se imejte biserčice in biserčkiuser posted image

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
12.3.2010 9:48:45   
tulpika

kakanje: pri nas je dojen...in kaka vsak dan 5x, 6x.
Zjutraj ima obvezno ritual...ga malo zvije se napenja, premetava po posteljici...pol ga pa vzamem, se vsedeva v dnevno...prižgem tv in on lepo kaka user posted image .

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
12.3.2010 9:49:25   
tulpika

še ena podrobnost iz teme kakanja user posted image ...drekec je čisto tekoč(kot driskica).

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
12.3.2010 9:51:15   
evangelie
kakanje naš kaka skoraj vsak dan...če ne, tudi opazim, da ga še bolj napenja in zvija...

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
12.3.2010 9:55:20   
orhideja75

IZVIRNO SPOROČILO: evangelie

taraji, Vitan se je tudi ful jokal, ko sem mu vlivala FR, ko sem mu čistila pa ne...edino mežikat je začel z učki, ko je videl,da prihajam s sesalcem v napaduser posted image Na srečo po tistem prehladu nimamo več težav...

Drugače pa je že 2 dni tak dobrovoljček, trebušček mu ne nagaja tako zelo in se ful smeji, pa pogovarja...smeško maliuser posted image

Mamica je pa včeraj spet lahko šla tečt, sicer po cesti in bilo je suuuper. Se mi je že mešalo, ker sem bila zaradi snega 2 dni zaprta v stanovanju...Včeraj sem tekla 40 minut, počasi podaljšujem, da pridem vsaj do 1 urce...No, pa saj se ne mudiuser posted image

Ko berem kakšni korenjaki so vaši user posted image , se samo čudim...Naš je imel pri isti dolžini 1 ali celo 2 kg manj od nekaterih vaših...Je pa res,da je tak bolj suhcen dojenček, ne tako zalit, kot znajo nekateri biti. Saj glede na to kako je živ, drugače že ne more bitiuser posted image Me prav zanima koliko bomo natehtali in izmerili na naslednjem pregledu...

Za kosilo pa bom danes jedla pečene paprike s tofujem in ajdovo kašo... (sem tudi jaz v solo varianti)

Zunaj je pa sooooonce!!!! Še malo počakam, da se še malo ogreje in veeeeeen...jupi, komaj čakam!!

lepo se imejte biserčice in biserčkiuser posted image

jst bom pa to jutr nardila. sam moram pa še kej, ker moji ne vem, če bodo to jedl. vsaj tavelka fanta ne

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
12.3.2010 10:07:01   
taipai
ola punce!

Spet sonček, super user posted image Moj princ zdej spi, seveda,če sva imela pa ponoči "boje" - od 3h do 5h, samo spat ne,gledal vzrak, krilil z rokicami, se pogovarjal.. NI pa ni mi ratal ga uspavat! Js sm pa siva zravn postajala:) sem mogla it po mojga (ker ne spiva skupej zdej user posted image ), in mu je CELo uspelo! user posted image tko da sm potem vsaj 3h spala v kosu :) prvič v treh mescih je bla tako porazna noč!
lasje: izpadajo tut men, me je kar groza. Zjutraj jih je ful na povštru,groza! Ko si jih umivam..rajš ne govorim, celi šopi letijo ven!! Sem v pon.naročena k frizerju, najrajš bi se čist na kratko, sam kaj ko pa nebi bla vajena taake spremembe user posted image

kosilo: dans bo zeelnjavna juha in marelčni cmoki.

temenca: Mojmu Anžetu so se prejšnji teden pojavila prvič. Zdej pa uporabljam od Mustele in je v parih dneh šlo vse dol. tko da ShopGirl, mustela je kul user posted image Pa tut za kopat imkamo zdej kar mustelo, sm zadovoljna :)

Punce, a majo vaši user posted image rokice še vedno v pestki??
Uživajte sonček !! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1559
12.3.2010 10:11:22   
orhideja75
ja naš skoz pestke držiuser posted image
za temence pa imamo tudi mi mustelo. ful pomaga. tut za kopanje imamo zdej vse od te znamke

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
12.3.2010 10:46:20   
ROmama
Pa smo kakali, mal osem pomagala z masažo, pa je šlo.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1561
12.3.2010 11:46:59   
riba83
Pozdravljene!

Temenca - jih imamo že en mesec in opažam da jih ima zdaj zopet več, ko se bolj not držimo in se kuri centralna. Ko pa sva več na zraku pa jih ima manj. Umivam mu s peno od Mustele, včeraj tretjič, ampak še ni nekega ful napredka. Verjetno jih ima preveč.

Nosek - čistimo ga enkrat na dan, in s tistim aspiratorjem, ki se priklopi na sesalec. Moram povedat, da je super in da se sploh nič ne dere ko mu ven posesa. Super zadeva, čeprav se sliši čudno, da mu čistim s sesalcem. Kako ste pa druge zadovoljne, če tako čistite nosek?

Kosilo - danes bo panga file in krompirjeva solata.

Danes teden imamo pregled kolkov, 24. pa tretji pregled, bomo videli koliko smo zrastli in se zredili..

Lepo bodite in se cartajte

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
12.3.2010 11:47:55   
maya2
Pozdravljene...

mali spi, kosilo se kuha,pospravila sem ... tako da čas za RR user posted image

temenca: user posted image user posted image še skoz po malem jih najdem, Shopgirl tud jest si ne morm kej da ne bi vsake toliko mal 'popraskala' po glavi najbolj me moti tam na mečavi ker ne upam tam pritisnit ko češem user posted image no počasi se jih bomo znebili

odpadanje las: prvič je bilo grozno, tokrat še nič ampak smo se rvno zadnjič pogovarjale s frizerko je rekla da je najhuje ko nehaš dojit ... no prvič je blo pri meni že dosti prej (mogoče ko začnemo dodajat gosto hrano?)

porast v rasti: evo točno tole jaz tuhta danesže ves danpotem ko se že tri noči non stop dojimo in ko je 'siten' crkljiv' ... v bistvu lačen očitno user posted image pa se spomnim pri hčeri je bilo tam okrog 3. meseca enako 4 noči pa smo bili spet 'na konju' user posted image

kosilo: joj punce kake dobrote user posted image , jaz kuham hčerino najljubšo zadevo rižoto s piščančjim mesom in zelenjavo (dam kar noter uno buttergemuse user posted image )

sprehod: čakam da se zbudi pojeva in veeeeeeen, včeraj smo šli že malo po sprehajalnih poteh, danes bo še boljše user posted image

kakanje: pri nas vsak dan večkrat, količinsko včasih manj včasih več

spanje: se slabša, ne vem kako to ampak pri nas delamo samo nespeče otroke user posted image danes se je zbujal na dve uri oz uro in pol, jaz sem bla zjutri  user posted image user posted image , potem sem šla pa na eno pedikuro in se že skor dobra user posted image

delo doma: včeraj mi je ratal pomit po tleh po celem stanovanju, danes bom očistila hladilnik (se mora skrinja odtajat)... drugače pa nekako vmes skrbim za higijenski minimum user posted image

igračke: so zanimive, prime jih še ne

kolki: pri 6 tednih sva imela uz, je bilo vse vidno, razvito od takrat smo le na 'pamperskah'

Nič sirena user posted image lep sončen dan

< Sporočilo je popravil maya2 -- 12.3.2010 11:49:51 >

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
12.3.2010 12:27:09   
Lenč.i
Spanje in prebava: no pa se je končno zbudila - spi že od 6h (včeraj zvečer) s pavzami za kopanje, dojenje (samo dojim, nič ne dodajam) in previjanje. Naša tudi kaka po 6x do 8x na dan in je tudi tekoče. Me je enkrat pokakala pri previjanju, je kar brizgnilo iz nje, kot vulkanuser posted image
Nosek: je imela tri dni malo problemov in sem ji morala zjutraj spihat nos. Uporabljam aspirator na dvih, mi ga je pediatrinja priporočala. Seveda jokauser posted image , ko ji čistim, ampak mislim, da ne boli,le neprijetno je, ker ko ji ponudim dudo, je v trenutku tihouser posted image . Zdaj ima nos čist, le vsako jutro kako muco ven privlečem.
Kosilo: špageti z gorgonzolno omako in solata.
Pestke: naša ima razprte roke, včasih jih pa tudi močno v pest stisne.
Spet spi, ampak moramo pleničko menjatuser posted image .

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
12.3.2010 12:43:51   
mala bejba
Hej.
Tud jst se pridružujem čestitkema za vse obmešečnice.
Ninča in Matevž,vesela d sta uspešno prestala in da sta doma.Lepo se crkljajte.
Marusi,čimhitrejše okrevanje pa izkoristi dneve ki jih odštevaš za sprehode in počitek s prijatelji.
Kosilo mleto meso z makaroni,rdeča pesa.Drugač pa jemo vse bolj tko na iziuser posted image
Spanje ponoči je super.Še vedno spimo celo noč v enem kosu,včer od 23-8h.Kok sm hvaležna moji princeski d mi dovoli d se spočijemuser posted image .
Kopanje 1x na teden z Mustelino kozmetiko(ultra zadovoljni),vsako jutro in večer pa s krpico.Ritko redno umivamo samo z vodo.Pazim pa d nimam prevelke temperaturne razlike,tko d v celem stanovanju navijem temperaturo na 23stopinj,v kopalnici kšno stopinjo več,ko se pa začnemo kopat pa že spustim radiatorje d se počasi ohlaja na 20,21stopinj.Kapico na glavi pa itak že skoz prakticiramo po kopanju kšno urco-dve.
Temenca čistimo z mustelino kremo,namažen pustim na glavi dve urci pol se pa skopamo.Sicer mamo tud peno sam ji jo ne dajem na glavo d nima predolg mokrih laskov.
Vrtec:zaenkrt bomo doma do tretjega letauser posted image ,mi bojo mal sestrica,mami pa ati pomagali pa moj seveda.
Prijemanje igračk: ful rada je v igralnem centru,pa se trudi nekaj prijemat,sam mislm d je zgolj naključje d ji kej porata.
Nosek čistimo samo zjutraj s fr in uno pumpico na roke.
Dojenje priližno na tri ure(je pa tamala točna tolk kt budilkauser posted image ),ob desetih zvečer zadnjič,pol pa ob osmih zjutri.
Kakanje vedno po obroku se napne pa mal kaka,zjutri pa zvečer ga pa ornk nakidamo.
Romama,ja s sprehodi so mi rekl nej postopoma začnem tko d če bo lepo vrem bomo kr začele,sj bo že en mesec odkr smo doma pa smo ble sam enkrt zunaj za par minutk pa je blo kul.Pa obvezno tetra pleničko čez košaro d ne diha direkt zraka pa dudo v usta,takšna so bila navodila.Pol jo bomo pa počas odkril,sam d se mal navadi.

A kera ve kje bi dobila igralno blazino od Fisher Pricea Rainforest?

Matr sm ceu roman napisala.Zdj pa gem se je lubica zbudila.

Baj.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
12.3.2010 15:01:25   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: ROmama

Blondy - kako pa kaj tvoja ponoči spi, po moje našo moti poln nosek, ima tak čisto gost šmrkeljček, kdaj se bo to končalo, sem prav zaskrbljena. V bolnici so gledali to vdiranje tudi v budnem stanju. Vdihe se šteje pa takrat ko spi.

Manca zvečer zelo težko zaspi. Zaspi šele okrog 1h ali pol dveh zjutraj. Ko pa zaspi, pa spi nekje do 7h zjutraj. Ampak zjutraj se pa davi, ko se zbudi, ker ima tako zabasan nos. Angelcare nam pa še vedno vsako noč tuli in mi je prav moteče. Skoraj srce mi zastane, ko ponoči začne tulit.
Sem jo imela pa včeraj pri zdravnici, ampak je zdrava. Vse je v redu. Samo nos je zabasan. Je dala vseeno antibiotik (sumamed mora 3 dni jemat). Bomo vidli a bo kaj bolš, a bo pač to kar kronično zabasan nosek čez zimo.

IZVIRNO SPOROČILO: ROmama

Kopanje jaz je ne kopam tako pogosto, se mi zdi, da se ji nosek še bolj zabije, ne vem ali jemogoče kriva temperaturna razlika, v kopalnici se segreje na vročih 26 stopinje, v stanovanju pa imamo od 22,5 do 23 stopinj, samo se čuti mrzel zrak, ko pridem iz kopalnice. Včeraj sem jo potem kar v dekico zavila za ene pol urice.

V stanovanju imate absolutno prevroče. Otrok mora spati v prostoru, kjer je temperatura med 18 in 20 stopinjami. Ko pa kopaš, pa tudi ne rabiš imet 26 stopinj. Mi imamo 22, max.23 stopinj, ko jo kopam.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
12.3.2010 16:17:31   
summmer725
oj, evo medva sva iz sprehoda, zdaj pa moj mišek spi v lupici kot angelček. Sva  šla pa na sprehod po eni ravni cesti, kjer ni pločnika in je en kreten (pardon izrazu ampak je še to prelepo) vozil direktno proti nama, sem zapeljala v kanal, drugače ne vem kaj bi bilo. Potem se mi je pa še režal user posted image user posted image . Še zdej mi kar piha iz ušes, kako je lahko folk tako brezobrazen.

Ninča no lepo da sta doma, zdej pa sem crklanje pa uživajte!!
Marusi user posted image user posted image user posted image

Kosilo mi imamo špagete pa omako. Ja pa res fajna ideja da zapisujemo takole.

Temence mi smo jih rešili z Mustelo (pena in šampon), res je super.

Kakanje ja do prejšnjega tedna je vsak dan po 3x ali 4x, zdej je pa kar nekaj zaprt. In sem danes pediatrinjo klicala pa je rekla čist normalno je to, naj mu kar komarčov čaj od Hippa dajem. kako pa je s sladkim kamilcam? Naš ni včeraj pa danes še nič kakal, bi bilo kaj narobe če mu jih dam? Ga pa revčka ful napenja in joka da še jaz jokam z njemu k se mi tok smili.

Teža naš je samo dojen, pa sva imela pri dveh mescih 6200g, velik pa je bil 59cm. V torek imamo spet posvetovalnico pa mislim da ima že kar 7000g, glede na to kako se dojimo user posted image . Ampak baje dojeni otoci niso nikoli debeli. Ne vem, logično pa je da ga ne boš pustu lačnega če joka.

Spanje po dnevi spi eno uro vsega skupaj, se mi včasih res user posted image , ponoči pa se zbudi 2x na noč. Zjutraj pa spi nekje od 7h pa največ 8h zjutraj.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
12.3.2010 17:19:17   
ROmama
Kamilice recept od moje mame, vrelo vodo samo preliješ čez kamilice, jaz imam slučajno doma v cvetkih, drugače je tudi filter v redu, potem daš na 1 dcl pribilžno pol žličke sladkorja. Potem daš za piti, pri Luku sem kar po žlički dajala, par žličk že kar čudež naredi, Emi sem pa po flaški dala, je par požirkov naredila. Ema se je enkrat najprej na trdo pokakala, potem pa še en mehek drekec. Ne morem verjeti, da tudi zdaj čez dan bolje spi. Mogoče, da jo je tudi prebava ovirala pri spanju.

Uboga Manca, verjamem da se ustrašiš, jaz doma nimam Angelcera, smo pa v bolnici imeli apneo in je tudi dvakrat tulila, je res šokantno za slišat. Upam, da bo sumamed pomagal.

Hiše nimamo izolirane, kurimo na drva in se težko uravnava temperatura, dopoldne je bolj hladno, proti večeru pa se hiša prav razgreje. Drugače imamo v spalnici ventil, tako da spimo na 20 -21 stopinj, v kopalnico bo pa tudi treba ventil namestit.

Summmer725 - to pa kar ne morem verjet, da so ljudje tako brezobrazni, saj bi vaju lahko povozil. Nobene strpnosti ni na cestah. 

(odgovor članu summmer725)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
12.3.2010 18:24:54   
Zibka
Romama,
si celjanka? Jaz tudi. Pa sem tako iskala koga za na kavico takrat ko so se vse ostale dobile v Lj- sem jim kar zavidala user posted image Sem se pa zanimala za telovadbo in sem jo odkrila v Celju v Topfitu in v Žalcu v Olimpusu. Pa ne vem če se bom odločila, ker bi rada začela pisat diplomo, dopoldne itak vsak dan Klaro masiram, popoldne grem pa itak vsak dan na sprehod, tak da ne vem če mi bi zneslo še to. Mi pa ne bi škodilo user posted image

Evangelie- v sredo pa spet praznujemo user posted image - 3 smo-katera je še ena?
Ideja za tvoje kosilo je super- recept? Mi smo imeli danes goveje zrezke in pražen krompir, pa solato (je kuhala babica user posted image drugače mamo bolj enostavne in hitrejše variante).

Rokice imam še vedno v pestki, čeprav če jo pa božam, pa lepo odpira dlani.

Kakamo pa mi tudi čedalje redkeje- včasih večkrat dnevno, včasih pa nekje na 2 dni na ornk. Je samo dojena.

Porast v rasti sem jaz brala da je nekje pri 6 tednih in potem okrog 3 meseca. Ker sta to tudi dva mejnika, pri akterih najvećč žensk neha dojit. Klara je bila kak teden nazaj non stop na joški. Čez dan na 1 uro. Tako da mislim da je bilo to. Ampak kake 3, 4 dni je naporno, potem pa se že proizvidnja poveča user posted image

Prijemanje igrač: pri nas še ni posebej aktualno, čeprav je pa danes prvič zadela z nogicami pb iogračke v igralnem centru, pa mislim da je to tudi opazila user posted image

Temperatura: mi imamo v satnovanju čez dan 21, ponoči 19-20, ko kopamo pa 22-23. Tako že ves čas, pa mislim, da je čisto ok.

Kako lepo popoldne je bilo....smo naredile 4,5km, od tega 5 min teka- sej vem da se smejite, da to sploh omenjam, samo meni je tek najtežji šport. Pred nosečnostjo sem hodila 5-6krat na teden na aerobiko, včasih po 2 uri- torej sem imela kar kondicijo, samo tečt mi je bilo pa groza. Pa sem potem vseeno malo trenirala in prišla do 15min teka. Kar ne morem razumet kako lahko nekdo teče 1 uro...BRAVO!!!!!

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
12.3.2010 18:46:22   
araz
Ojla,

No zdej imam pa tud jest mal časa za RR. Moja miška lepo pančka, dragi je spet šel, jest pa ...

Kosilo - vidim,da imamo kar podoben jedilnik. Včeraj sem imela goveje zrezke v omaki in krompir, da nes pa špagete z polivko in kitajsko zelje v solati. Jutri bo pa segedin še od srede - kolk faj, ker ne bo treba kuhat.

Temenca - moja jih je imela samo nad obrvmi in še te so že kar nekja časa nazaj izginile. Sem jo pa mazala z mandljevim oljem in potem fajn obrisala z krpico. Priznam, da sem ji tud mal praskala z nohtom, ker mi je šlo na živce.

Izpadanje las - zaenkrat mi še nič kaj konkretno ne izpadajo. Tako kot vsako pomlad.

Kakanje - 1 krat do 2 krat na dan skoraj ob isti uri.

Spanje - čez dan nič razen če se pelje z vozičkom, zvečer gre spat ob 20-21 in spi do 5-6 zjutri. Vmes se nič ne zbudi. Razen, če ima zamašen nosek in je potrebno pucati, ampak potem takoj zaspi nazaj.

Zdej se pa končno začenjajo lepi dnevi. Danes sva že iskoristili in bili kar nekaj časa zunaj.

Tulpika, za naslednji teden se pa morava nekako uskladit za vozičkanje. Samo kaj, ko najina tko različno spita in jesta, da je res težko. No sej moja spi itak samo v vozičku, tako da se ti bom prilagodila ;)

V torek imamo pa sistematski pregled in prva cepljenja. Me je kar mal strah kakšne bodo reakcije. Še vedno pa ne vem za rotavirus, bi jo dala cepit ali ne.

Še kar spi, ne morem verjet .......

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
12.3.2010 19:30:19   
pipika 13
Pozdravljene!
Zelo sem vesela za Marusi in za Ninčo, da se je vse dobro izteklo. user posted image

kakanje: naš kaka vsak dan, večinoma dopoldne, prdet in napenjat se pa začne že zjutraj

teža: naš je tudi kar težak in velik za svojo starost, vendar je polno dojen in baje zato z njegovo težo ni nič narobe. Sem pa opazila, da zdaj več teža ne narašča tako hitro, ker se je začel mentalno razvijat.

V ponedeljek smo imeli obisk patronažne (kar tako mimogrede, ker je prijateljica moje sestre in je bila slučajno v bližini) in se je začudila, da tako hitro napredujemo (tudi mentalno). Naš david že pozna in se začne jokat, če ga drži nepoznan človek (baje naj bi to prišlo kasneje), čudila se je, da se pri tej starosti že dviguje z glavo, ko ga držiš za roke (kar stisne ramena in dvigne in drži glavo), da pase kravice tudi do 3 minute brez da bi položil glave. Res je bila začudena in vesela takega hitrega napredka.

Temenca -tudi mi jih imamo in hvala za nasvete, kako se jih znebiti. Upam, da bo šlo, brez da bi jaz z nohti šarala po njegovi glavi. (ko ga dojim, se je težko upreti)user posted image

Kopanje: skoraj vsak dan, šampon v vodi 1x do 2x na teden. Ful uživa, voda šprica na vse strani, nič se ne boji, ko mu polijemo obraz, kar brca, kot da bi plaval. Ko ga dava ven, pa je jok in stok med brisanjem in mazanjem z oljem (on bi še užival v vodi) - banjica nam bo kmalu premajhna in težko ga je umivat, ker se z nogami odriva, na drugo stran pa skoraj butne z glavo, če ne bi pazili

Igračke - jih opazuje, jih udarja, jih je že začel prijemat, vendar mu še najbolj ne uspeva,
Najraje ima risbe in motive medvedka Puja na stenah sobe in nekatere slikce že prepozna, ko jih zagleda in se začne smejat.
Rad se igra igro  moj- moj (na slikci na steni se dva stiskata in zdaj se stiskava tudi midva, ko gledava to slikco in to mu je ful fajn, kar smeji se in gleda slikco)

Spanje. ponoči kar v redu ena budnica z dojenjem okrog 3 in potem smo dobri do 6 ali 7. zjutraj Čez dan dobro spi, če se vozičkamo (spanje nadaljuje tudi potem še doma). Če je slabo vreme, težko spi čez dan in je kar tečen.

Danes smo se vozičkali 2x, po eno uro. Vsakič je potem še eno uro spal doma. Torej 4 ura spanja čez dan, kar je veliko glede na prejšnje dneve, ko smo bili doma.
Upam, da bo vreme zdaj bolje in bo takih fajn dni še več.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
12.3.2010 19:46:47   
ShopGirl
Midve sva tut ble zuni danesuser posted image  Sta bili ravno Anuš in njena Taja v moji soseski pa smo šle skupi vozičkat...men je tok pasalo - noro. Pa tut kr neki sva prehodile...mimo bajerja in proti ZOO-ju.

Za kosilo sem mela BUREKuser posted image  Kriva je pa anuš ker mi je pokazala kje mamo v Kosezah najboljši burek... In sem si lepo privoščila skodelico brezkofeinske kavice na spomladanskem sončku, zraven pa slasten sirov buuureeekuser posted image

Sem si full želela izkoristit sonček, tako da sva bli s Kajo še kako urico sami zunaj in tako sva bli celi 2,5h na zraku. Noro... Jutri bomo ponovili vajo, je napovedan sonček. Fajn ane? Smo takoj bolj vesele.

A katero še kaj boli od poroda? Ne vem če je to normalno...mene še kr boli pod popkom...pa ni taprava bolečina ampak bolj filing da sm čist mehka brez mišic in je tako razboleno področjeuser posted image  Ne znam opisat. Pa sramna kost me še vedno občasno boli, ko dojim na boku, leže. Še katera??

Kakanje dojenih dojenčkov: Moja je pokakana ob vsakem previjanju, torej tut 5x-6x na dan...ponoči eno previjanje spustim.

lep vikend!!!

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
12.3.2010 21:03:07   
araz
Punce men se bo zmešal user posted image . Zoja je ratala čista razvalina pri hranjenju. Sploh je ne morem več normalno držat v naročju. Poleg tega se mi po 5 minutah tko začne dret, da sploh ne vem kaj naj naredim. Zdele sva jedle skoraj 1 uro in mi je pojedla komaj 90 od 180 user posted image . Vmes sem jo dala, da je kupčka podrla, itak je ven nekaj vrgla potem pa samo dretje. Sploh ne vem kaj ji je. To je bilo danes že dvakrat. Pa tud prejšnje dneve je vsaj enkrat na dan tko.

Pipika tud moja je že precej napredovala. Tud prepozna kdo jo ima v naročju. Jo je zadnjič imela tašča pa se je tko začela dreti. Edino pri meni in moji mami se ne dere, ker se vsak dan ukvarjava z njo in se ful pogovarjava. Tud pri mojmu se dere kot nora. Pa sem mu že rekla ,da se bo moral mal več z njo ukvarjat.
Drugače ša se tud moja ful zabava z nalepkami medveda puja na stenah. Najbolj sta ji všeč pujsek in medo. Ful se smeji in pogovarja.
Zdej je pogruntala kako se cmoka in že dva dni skoz cmoka. Jo je tolk fajn poslušat.
Pa ful je močna. Ko leži v zibki ji pokažem svoje roke in me prime za prst na obeh rokah potem pa se ful dvigne. Cel zgornji del telesa dvigne. Spodnji del telesa pa tud že ful visoko dvigne. Še malo pa bo tud nogica kmal v ustih user posted image . Pa skoz hoče bit v sedečem položaju. Če jo imam v naročju se kar sama začne dvigovat in protestira, če ji ne rata sedet.
Ne vem kolk je to dober, da je v sedečem položaju že pri treh mesecih. Ampak jest je nič ne forsiram, kar sama hoče.

Shopgirl mene nič ne boli. Kot, da sploh nebi nikol rodila. Edino kg se ne znebim. Se bom mogla mal v roke vzet. Črtat sladkarije in začet redno tečt.

Ah  ja, zdej sem čist zmatrana in brez volje zaradi tega hranjenja. Sem mislila, da bom še kaj likala pa me je čist minil. BOm šla kar pod tuš in pred TV.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
12.3.2010 21:19:21   
*nivea
araz, to hranjenje je meni ful znano. sploh zvečer. je pa pri nas tak, da je sedaj okoli sedmih pol osmih tak zaspana, da ne more več gori biti. se skopamo, pa ji hočem jesti dat, malo poje, pa se začne dreti in zaspi.. tak je danes že ob pol osmih zaspala. se vmes zbudila dvakrat da ji je duda ven padla, pa dalje spi. in je te to tak do jutra. do šestih te komot spimouser posted image

je pa ta utrujenost posledica njenega nespanja čez dan. se vstane okrog devetih zjutraj in potem če 2-3krat spi čez dan je to too much. sem pa danes tak utrujena od vsega tega, da joj.. bi najraje zdaj že šla spat, sam vem,da se te ob polnoči zbudim, pa ne morem več spati user posted image

mi smo se tud vozičkali, danes kar precej km naredili. sam kaj ko ona spi na začetku poti, ko pa gremo proti domu, pa me gleda kot sokol...

sem zdaj zadnjo stran prebrala, ste napisale toliko, da sem sproti vse pozabila...

mejte se in lahko noč

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
12.3.2010 21:28:39   
Ninča77
Araz, tole hranjenje mi je več kot znano, jst se že 4 mesce tkole borim, ampak to so baje kolike in pač moremo se baje mame trudit,tko so mi rekli na pediatriji, saj sem bla zaradi tega 3 dni na opazovanju, ker me je preveč skrbelo. Je pa začel Matevž od kar sva doma, spet lepo jest, razen danes zvečer je bilo isto s kričanjem.
Spanje, naš ga je začel srat ponoči, kr naprej se zbuja. Pa tko lepo je spal.oh kaj čemo, verjetno že ve, da ga občano damo k sebi v postlejo in pol zdej to že izkorišča.Se pač cartamo, sam posledično jst spim še manj, ker je mali ful nemiren.

Punce a vaši malčki kdaj med spanjem drgnejo glavco,tko naprej z obrazom v povšter, pa tud če je brez povštra je isto. naš to ful počne predno zaspi. Kot bi ga kaj srbelo al pa bi bil živčn, pa ko se zbuja je isto. Me kr mal skrbi in sem rekla, da bi ga peljala k nevrologu zarad tega, pa ko spi na hrbtu ful z rokicami krili, kot bi se lovil. Kr ni konec skrbi.
Nič zdej pa bom šla še mal pred tv, pa matevža nahranit in spat.

Nočko punce

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.