nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Čer punce Me je danes kasso pocukala za rokav, samo sem imela GSM doma in nisem pred večerom vidla. Kaj naj rečem; sem ter tja malo preletim poste in nikoli mi ne rata napisati kaj konkretnega. Nisem se pa zavestno odločila , da ne sodelujem več v čveku. Poleg službe, kjer sem 150% zasedena in ne uspem priti do neta, se doma ubadam s težavo po imenu Andraž. Ta mi pije kri od prihoda domov do večera, ker delava za šolo. Mali pamž kar koncentracijo zgubi, ko niso v špilu igrce ali TV . Prijavila sem ga še k kliničnemu psihologu, da bi morda lahko odpravili to njegovo "živahnost". Alja je še vedno zdrava, hodi v vrtec in veselo trmari. Še vedno nismo bogsigavedi kakšni jedci, a dokler je zdrava me to niti ne skrbi. Moje zdravje je tudi bolj tako tako. Kot sem že pred meseci jamrala o križu, ni z njim nič boljše, zato sem šla do zdravnika in na slikanje, kjer se je izkazalo, da imam totalno obrabljen hrustanec in kostni del na L5-S1, na eno prsno vretence in 3 vratna vretenca. Tako, da samo čakam lahko, kdaj bo disk počil. Dala me je na fizeoterapijo s katero začnem 15.3. Špelin@: Dober detektiv Nekako nisem verjela, da sem se zadnjić javila 31.12 in sem šla preverit tally: Pravi mali frajer Sedaj imaš 2 čupkota . Kako se pičutiš? Tako, grem pod tuš in spat, me jutri čaka naporen dan Najprej lepo da se oglasiš Zdaj pa glede odebeljenega. Ne vem sicer koliko si pristaš drugačnih metod zdravljenja, ampak ti bom vseeno napisala izkušnjo moje svakinje in nato še njenega očeta. Moja svakinja je imela hude bolečine v križu, ki so se le stopnjevale in na koncu je slikanje pokazalo obrabo vretenca (ne me za jezik vlečt za določene strokovne izraze ) in vnetje. Pri nas v G.R. obstaja ena ambulanta, če temu lahko tako rečem (privat), kjer zdravijo celotno telo z masažo. Ko govorim o masaži, je to po mnenju moje svakinje vse prej kot to, ker boli ko hudič, ampak le zato, ker ti z nežnim pritiski (čutijo se kot zelo hudi) te točke zmasira ven. Ona je bila do zdaj mislim da 4x in je zelo zadovoljna, saj živi spet normalno (prej se niti prav vsedit ni mogla, kaj šele prepognit), čeprav je bila pred tem zelo skeptična. Njen oče, ki pa že leta trpi za hudimi bolečinami, ma ne vem kje vse, je po par terapijah pričel zaznavati veliko izboljšanje. Te fizioterapije, ki ti jih zdr zavar krije (kopanje v topli vodi...) bi naj imela ravno nasproten učinek, ker bi (govorim laično) moral med vretenci po pravilih obstajat pritisk, masaže v toplih vodah pa bi naj ta pritisk zmanjševale, žalosto pa je da take metode pa zavarovalnice krijejo. Naj še povem, da sem že od več ljudi slišala, kako te metode, ki se jih moja svakinja poslužuje, delujejo, pa resnično niso nič drugega, kot dobro poznavanje telesa, njegovih točk in pravilnih prijemov, da bolečine pristanejo na minimumu oz izginejo. Sama resno razmišljam, da grem poizkusit par terapij, ker imam že od nekdaj probleme s križom, ampak niso ne vem kako hude. Oh upam, da ti nisem zdaj zabluzila, le malo za razmišljat sem ti dala materiala