grahek85
|
Hoj punce! Čestitam za 8. marec IZVIRNO SPOROČILO: Žaži Lupinico imam pa jaz PP, v prvo sem jo uporabljala 10 mesecev, ko je imel prej cm kot kg za v stolček, pa je bil sin kar okrogel in težek dokler ni shodil. Tako da ne kupujte prehitro, ker so otroci sedaj še debelo oblečeni, še kak mesece in bodo brez vseh teh kombinezonov in se bodo prav zgubili noter v lupinici s temi malimi ritami pa brez širokega povijanja bodo in boste videle da bodo še lep čas zdržale lupinice, še vse do jeseni,ker tudi kg in cm ne bodo več tako hitro rasli kot prve mesece in od vsek stolčkov so lupinice res najbolj varne napram skupini II. No, pač predlagam oziroma povem izkušnjo, da ne boste zapravljale prehitro če to ni treba ali pa nimate kake bone za porabit. To se popolnoma strinjam! Smo že šli parkart brez kombinezona v lupinico. Je bil mali zunaj samo od vrat do vrat in ga potem za pot dam samo v debelega pliškota in pokrijem z dekicami. Mu je bila lupinica čisto dovolj velika oz. je bilo še kar nekaj prostora, je bla res ful razlika. Pamperske - naš mišek res zelo veliko lula in mu tudi te nočne včasih premočijo za robom že po 4ih urah. Samo to čez dan, ponoči lula manj. Smo pa mi že več kot 2 tedna na št. 3, ker nam je na dvojki skoraj vedno dreki peki na hrbtu ven pogledal. Drugače sem pa res ful zadovoljna s Pamperskami. Če je katera iz Lj - zdaj bodo od 10. 3. v akciji v Leclercu (Giant Pack namesto 15,69€ za 12,08€), pa do 15. 3. se da zraven vnovčiti še tisti bon za 2€ iz BabyCenter spletne strani in je res poceni. So pa verjetno poljske. Dudo mi mamo, samo jo zadnje čase ven meče in si raje pesti tlači v usta Sem bla pa najprej zelo proti in je nisem hotela. Potem je bilo pa že v P jasno, da ma mali res precej močan sesalni refleks in po nasvetu babic smo jo šli kupit. Je pa res ves čas visel na zizi in je vlekel vse, kar se je približalo ustkom, tudi trakec od zapestnice kimsy - pozdravljena Pri nas je tako, da čez dan večinoma zizava na 2 do 3 ure, ponoči pa nekje na 4, včasih celo 5. Čez dan nama to znese nekje osem zizanj, včasih tudi samo sedem. Zadnje dni se vse bolj in bolj nagibamo k sedmim rundam, ker jih osem že prav lovimo, sploh če se zadržimo kje na sprehodu. Ziza pa večinoma 10 minut, včasih 15, vsake toliko pa tudi samo 5. Odvisno je tudi, na kateri zizi je - iz leve bolj teče in ponavadi hitreje opraviva. Je bil pa na primer prejšnji četrtek nekaj tečkast in sva zizala devetkrat, malo nam je zmanjkalo do desetkrat. Pa popoldne pogosteje ziza kot dopoldne. IZVIRNO SPOROČILO: ellie Pa probleme imamo z vneto ritko sicer ni hudo, ampak malo pa je. Zdaj pa res ne vem, al so krive plenice...ker smo prej imeli nemške pamperske, zdaj pa poljske. Tiste, ki kupujete v lj v müllerju...imajo tam mogoče pampers premium care? Ker v mb jih ni. So pa ene pamperske (modro-rumena embalaža) in so noter enake kot premium care. Ampak danes niti teh niso imeli...police s plenicami so bile izropane. In zdaj prav iščem neke nemške pamperske...da vidim, če je to krivo pri naši mali ritki Ja jih majo, vsaj v Mullerju v Supernovi na Rudniku sem jih videla. Ti pa za vneto ritko priporočam praško pasto, se dobi v lekarni. Mi mamo tudi precej občutljivo ritko in smo sprobavali vse možno. Od Sudocrem je bilo še slabše, Bepanthen ni nič pomagal, pediatrinja nam je predpisala Canesten pa tudi ni bilo efekta. Mami mi je ves čas razlagala o tej praški pasti, samo nam so na MŠ svetovali da raje ne, da preveč izsuši. No samo potem sem bila tako obupana, da smo jo šli kupit. Najprej sem jo mešala z Bepanthenom, pa je bilo malo boljše, potem ko sem jo pa samo uporabljala pa kar nisem mogla verjet - ritka je bila opazno boljša iz previjanja v previjanje! Praška pasta je torej delovala že v dveh ali treh urah. V dveh dneh smo bili pa čisto ok in to po treh tednih vnete ritke. Zdaj uporabljam samo hladilno mazilo brez cinkovega oksida, če je malček rdeče pa dam čez še tanek sloj praške paste in je do naslednjega previjanja ok. IZVIRNO SPOROČILO: KiA*** Danes sva šla od 15h do 16h z na sprehod in mi je delovalo vse ok, potem pa ko pridem domov pa šok, imel je čisto mrzel nosek in skoraj bela usteca, pa med potjo mi je deloval čist ok. Sedja imam takooooo slabo vest, da sem ga polomila, kaj če mi zboli????!!!???? Nosek ni merodajen. Če mu položiš prste pod bodi na prsni koš, mora biti prijetno toplo. Nič se sekirat, noske ful hitro dobijo mrzle, tako da verjetno ni bilo nič hudega. Sploh če je bil lepo pokrit in zavit