Getreal
|
Dober večer punce! prvo kot prvo: kepica - držim pesti da je vse ok in da kmalu dobite svojo štručko nax05 - super da si že doma, upam da ti bo tudi tvoj malček kmalu sledil si nas pa kar vrgla s tem tvojim porodom, veš epiduralna se ti je pa izmuznila,a? glede mamice marčevke...res žalostno.. nisem mogla verjet kaj berem..da se to lahko zgodi komurkoli je še bolj strašljivo..uboga revica mala punčka..in uboga mamica in očka nobeni ne priželim take usode. Ko sem to brala so se mi tako vlile solze da je joj.. Jaz mam ginekologinjo zej v četrtek, pa mi je že zadnjič rekla, da mi bo vzela bris, ampak mislim, da jo bom kar spomnila sama že na vratih ordinacije, neglede na ceno.. cojka, aprilčica, pupa*81, babyloverka...avto pa.. napisala bom cel roman o tem...saj ne morem verjet... No, torej odpravli smo se gledat ta najin izbrani avto, ane. Pa sva rekla, ajde uzamemo še tasta pa mojga tata s seboj, ker so kao "stari mački", pa še moj tata ima kar nekaj poznanstev v tej avtomobilski stroki, kar je itak vedno dobrodošlo. Allora gremo mi štirje v NG, pridemo tja in moj fant praša tam trgovca za izbrani avto. Nakar sem že začutla, da je nekaj narobe s tastom..tko začel se je šetat naokoli po trgovini, pa nič ni sodeloval in tko naprej.. in pol tko ostanemo sami, trgovec gre, in tast začne, da kaj nam bo tako velik avto, da to je nepraktično, nerodno...etc. halo človek božji?!?! otroka čakamo?!?? seveda ima tudi na to pripravljen odgovor - da saj so tudi pred dvajsetimi leti meli otroke, pa so čisto normalno shajali s fičkoti in katrami. Ja. to je reku. In ja, mislu je resno. Potem je reku še trgovc, da je ta navadna astra definitivno premajhna, da gre v prtljažnik samo voziček in še to bolj težko... on pa kar trmari po svoje naprej. A najbolj me je razku.rčilo to, da za tasta sploh ni fora v ceni avtomobila (navadna astra je 1000€ cenejša od karavana, kar ni praktično nič pri taki ceni ) ampak v tem, kaj bodo njegovi sosedje rekli..ja..točno to...kamena doba! Sosedje bodo mislili, da ima njihov sin tok denarja, da si celo loh kupi karavana in seveda je to en velik greh, ker skromnost je takooo lepa čednost.. Dejmo raj za praktično isti keš kupit majhen avto, ki je popolnoma neuporaben, ampak sosedje bodo pa zadovoljni pol je mel še neke argumente, da saj na morje se gre itak samo 1x na leto, da bomo že nekako, da drugače je bolj praktično imet mali avto (s tem da mali avto že imava - imam jz mojega kalosa) potem pa še višek dneva...moj tata se je že zdavnaj odstranu, ker je vidu, da je pač tast malo čuden človek..nakar se obrne moj fant k meni in mi reče:"miška kaj pa ti misliš?" in jz že da bom odprla usta, pa me tast prehiti in reče:" JA KAJ JE VAŽNO KAJ ONA MISLI; ODLOČITEV JE TVOJA SEJ TI KUPUJEŠ AVTO" wtf????? ok jz sem kar obstala kot ukopana..v tistem trenutku nisem vedla al naj se zjočem, al naj počakam do doma al kaj nej sama s sabo...pol sem pa kar šla proč... res ne razumem kaj si ta človek misli. Že res, da je moj fant star 26 let (a to je kao malo? ) samo imel bo družino, haloo??? res je denar njegov, ampak jaz sem mislila, da zej smo skupaj v dobrem in v slabem...(ja, vem da nismo požegnani pred bogom, a je.biga) doma sem jokala kot dež, neutolažljivo..počutla sem se razvrednotena, kar naenkrat si ne morem več predstavljat "together forever", ne morem razumet zakaj se tolk podreja očetu, še posebej, ker so njegove zahteve nerazumske, neutemeljene in da ne rečem malo nesramno naravnost neumne.. pol mi je reku tata, da naj ga postavim pred dejstvo, da sedaj ni več najstnik, da ima odgovornost, da naj pove al kupuje avto zase al za svojo družino, ker z uno mini astro lahko potem na izlet pelje samo svojga fotra, mene in punčko pa loh kar doma pri njemu pusti..Sej se ne gre za avto, upam da razumete...gre se za ta vpliv njegovega očeta in način kako se tast obnaša do mene, in konc koncev do svojga sina.. popolnoma sem paf..ne vem kaj naj storim, ker vem da bo na koncu obveljala njegova..Najraje bi dvignila roke od vsega skupej in rekla naj dela kar hoče, mene pa nej pusti pri miru..
|