hermy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: gigi1 Kar nekaj deklet razmišlja o Pragi in smo zelo vesele tvoje družbe in vsake informacije. Nam lahko za začetek zaupaš, če si zanosila z darovano ali lastno celico? Morda še kako tam postopek poteka? Ceno? A te dam na seznam? Kdaj imaš naslednji pregled, da bomo navijale? Jao sej nam boš še ušla k sem te tolk zmombardirala z vprašanji No, kar tako hitro se pa ne prestrašim ! Naslednji pregled imam 19.3. rok pa 18.8. Zanosila sem seveda z darovano celico, kajti po to se gre v Prago. Tja pošlješ meil, kjer jim na kratko razložiš situacijo in potem dobiš datum. Hitrost odgovora je odvisna od gužve tam. No, ko dobiš datum greš tja, kjer imaš razgovor in hiter UZ pri zdravniku. Si res vzamejo čas in si notri kakšno uro, imaš možnost vse vprašat. In nato se začne čakanje na pravo darovalko, kar spet lahko traja odvisno, kakšno čakalno vrsto imajo, kakšne pol leta že. Zdaj, če boste pa še vse ve navalile, bo pa verjetno še daljša . Ko jo najdejo, uskladita M in potem si zadnje dni od UZ na vezi, kdaj se potuje, kajti tam moraš biti z dragim pravočasno po punkciji darovalke, da odloži svoj prispevek. Nato se čaka na ET, mislim, da je tretji dan. Seveda se pravočasno začne jemati estrofem in zadnja dva dni pred et še prometrium. Endometrij spremljaš doma pri svojem G, pri atu Rešu, ali še kje drugje. Bom pogledala malo stare poste na Živi, kajti tam smo okoli vsega tega veliko pisale. Če katero zanima hitro, tam boste našle vse odgovore, največkrat posti pod Praga. Cena je bila, ko sem bila jaz tam 3800 eur, zdaj so baje dvignili na 4500 (to je še nepreverjeno). ET zamrznjenčkov je bil novembra 450 eur, zdaj se je pa to baje tudi podražilo. Nekatere so šle še na kliniko v Brno, kjer delajo samo z zamrznjenčki. Postopek je približno enak, le da ni treba biti tam ob punkciji, ker partner že prej odda seme in prideš samo na ET in greš domov. Uspešnost v Pragi imajo kar veliko, če si želite ogledati same, pošiljam še njihov link: http://www.pronatal.cz/. Tam je doc.dr. Mardešić in gospa Danica Višnjić (koordinatorka), ki oba govorita hrvaško, tako, da s komunikacijo ni problema. Zelo sta oba prijazna, človeška, meil:pronatal@vol.cz, mislim, da bo zaenkrat kar dovolj informacij. Če bo še kakšno vprašanje sem seveda na voljo. Nam je uspelo z zadnjim parom pingotom, ne vemo še, če bo pupa al pobč, sva pa ob ET tam srečala še en par z krasno deklico, za katero je očka z vsem ponosom rekel: "Ta je od tukaj, smo še po eno prišli!" No, tako, da mi mislimo, da imam tudi eno tako krasno pupo v trebuščku ! Lep pozdrav vsem za danes, Hermy
|