Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 2.3.2010 12:02:48
|
|
|
|
sonček33
|
Sonček moj kukuc, a te Lovro že kej nagana v novo akcijo??? Gretka, Lovro ne, sama se :)...ampak zdaj me čaka služba...drugo leto. Če si bom upala. Kako si ti? Kdaj pade kavica? Poleti? Obljubiš?
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 2.3.2010 17:02:12
|
|
|
|
gigi1
|
Fidolinca????????
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 2.3.2010 19:49:37
|
|
|
|
Fidolina
|
Fdidolina je preživela No, da malo poročam. Posvet sem imela popoldan, tako, da sem šele dobro prišla domov. Ata R. je res ata (gospod) - prijazen, zgovoren, malo opravljiv, zabaven - in z njim sem se danes pogovarjala več, kot v vsem času z dr.ji na GK Lj. Sva več kot 45 minut debatirala. Seveda pa mu niso všeč moja leta. Za ta prvi ciklus se je odločil, da poskusim samo s klomifenom. Ga imam že doma. Pravi, da glede na konjske doze, ki sem jih imela v dosedanjih terapijah (50 do 60 doz menopurja) in to brez haska, bi bilo dobro kakšen mesec poskusiti s kakšno blažjo stimulacijo. Je to vredu . No, bomo videli. Meni osebno sedaj to ustreza, ker te špike se res niso obnesle - temveč je bilo vse še slabše. Pravi, da po tem postopku-lahko dogovorimo kaj drugega za naprej. Je pa res fleten. Rekel je, da se mu zdim pogumna in, da bi bilo res škoda, da tako vredu punca ne bi imela otrok . (Je pa v isti sapi govoril nekaj o nekem vlaku, ki naj bi verjetno že odpeljal ). Takle mamo. Najbrž sem bolj čudno napisala, ker sem nekam zaspana . Le zakaj ? Iz srca hvala za podporo .
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 2.3.2010 20:15:15
|
|
|
|
mausikaa
|
o glej jo Fidico...no mogoče je pa terapija ki jo predlaga ata R. recept za uspeh? a te bo spremljal ob jemanju Klomifena? iiii prav vesela sem ko te berem - tko nakako optimistično mi zveniš! Super! No upam, da bom tudi jaz imela za poročati kaj pametnega
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 2.3.2010 20:23:18
|
|
|
|
Fidolina
|
O Mausi , ja, me bo spremljal z UZ, ker imam oba jajcevoda popolnoma neprehodna. Tako, da samo s itak ne more biti nobenega efekta. Mausi, sem res kar optimistično razpoložena. Samo ne vem ali zato, ker je to za mano , ali zaradi terapije. Zdaj pa si ti na vrsti, da prideš nasmehljana od dr.R na 8. marec !
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 2.3.2010 20:46:09
|
|
|
|
mausikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Fidolina Zdaj pa si ti na vrsti, da prideš nasmehljana od dr.R na 8. marec ! 15.marca! upam, da bom preživela do takrat...sem morala prestaviti, moj ne more 8.3., no sej nič hudega, en teden gor ali pa dol, ne igra tolko vloge...itak bom sredi ciklusa, tko da bomo vsaj videli kaj se dogaja v spodnjem štuku!
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 2.3.2010 20:49:02
|
|
|
|
Kruce Fiks
|
IZVIRNO SPOROČILO: Fidolina Za ta prvi ciklus se je odločil, da poskusim samo s klomifenom. Ga imam že doma. Pravi, da glede na konjske doze, ki sem jih imela v dosedanjih terapijah (50 do 60 doz menopurja) in to brez haska, bi bilo dobro kakšen mesec poskusiti s kakšno blažjo stimulacijo. Je to vredu Njegova dobitna kombinacija je pol tabletke. Tudi pri tebi? Aja, živ!
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 7:35:17
|
|
|
|
miklarom
|
1.2.2004 job 18.55 je v 21.tednu odšel med angelčke naš Tim, 21.9.2009,v 24. tednu ob 3.23 med angelčke odšla najina Taja, sedaj pa se jima je 30.3.2011 v 19.tednu ob 22.45 še njuna sestrica. Življenje je kruto in ni pravično, mamica več ne more in zdrži
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 7:36:17
|
|
|
|
miklarom
|
sonček33 - vse naj, naj
1.2.2004 job 18.55 je v 21.tednu odšel med angelčke naš Tim, 21.9.2009,v 24. tednu ob 3.23 med angelčke odšla najina Taja, sedaj pa se jima je 30.3.2011 v 19.tednu ob 22.45 še njuna sestrica. Življenje je kruto in ni pravično, mamica več ne more in zdrži
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 7:39:55
|
|
|
|
mausikaa
|
dobro jutro, o Miklica kakšna fajn kavica, pa še tortica zraven - no res da ni zame, ampak vseeno je zelooooooooo vabljiva...pišuka kako hitro gre čas, ti greš ju3 že po pingivinčka meni se pa tako spi... lep dan vsem skupaj
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 8:08:58
|
|
|
|
Grethy
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Sonček moj kukuc, a te Lovro že kej nagana v novo akcijo??? Gretka, Lovro ne, sama se :)...ampak zdaj me čaka služba...drugo leto. Če si bom upala. Kako si ti? Kdaj pade kavica? Poleti? Obljubiš? akhmmmm ... viš obljubljat sm pa že zdavnaj nehala, ker pol dobim napad krivde, ko mi ne rata obljub izpolnit, tako da vedno rečem, upam da mi bo uspelo it s tabo poleti na kavico ... kam greš delat ... a v Linharta ??? madona kmal bi zaključila pa brez voščila Lubica vse lepo ti želim, naj te obkrožajo ljubezen, sreča in upanje vse dni in hodijo vštric s tabo dalje, saj ko so vsi na kupu so tako zelo močni, da se dogajajo tudi "čudeži" ... VSE NAJBOLJŠE!!!!
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 9:20:14
|
|
|
|
lana70
|
IZVIRNO SPOROČILO: miklarom sonček33 - vse naj, naj ..pišuka....še jest, še jest ...mikla, pa gre res čas hitro, ne morem verjet....ostalim borkam pa želim veliko uspeha in da bo ata R. zmagovalna kombinacija
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 9:51:46
|
|
|
|
miklarom
|
lana - ja res čas hitro beži, evo Ti boš rodila , jaz bom pa zanosila maussi - ja ju3 po pingota, se že danes menijo tam kateri od petih bo šel jutri k mamici na toplo , ti pa boš tudi kmalu v postopku
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 10:27:26
|
|
|
|
gigi1
|
Helou Sončica draga VSE NAJBOLJŠE! Fidika morda bo klomifen res zadetek v polno. Ata pravi manj je več . Držim pestke Mikla jutri pa že po malega pingvinčka . Jupiiii Lep dan vsem
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 11:21:04
|
|
|
|
Naska
|
HEjla, jaz sem tudi najprej k R. ju šla in me je tudi dal na malo dozo klomifena - ker me je moja g dala na veliko dozo. In to je trajalo ene par mesecev, sem se mu javljala ipd. Pa hormone pregledovala (FSH) ampak mi ni dajal nobenega upanja. Ko sva šla nazadnje z mojim k njemu, je rekel, da naj si greva kupit celico v PRago, no in potem sem šla stran od njega, na gk LJ. to je pa moja izkušnja...
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 12:00:17
|
|
|
|
gigi1
|
Naska žal mi je, da si imela slabo izkušnjo z Rešom. Sama nisem ne posebej navdušena, ne razočarana. Mislim, da je strokovnjak. vendar je tudi on le človek in se včasih bolj posveti posameznemu paru, včasih manj. Predvsem ima pa tudi slabe dneve, ko jezika res ne špara. Je pa res življenje posvetil temu in so mu mnogi pari hvaležni, ker včasih sproba tisto, kar drugi ne. Res je tudi, da različno reagiramo na stimulacijo. Sama sem pri 3eh ampulah Menopurja imela največ celic (10), pri 4ih pa le 1-4 celice. Pri klomifenu 1. Torej je v nekaterih primerih učinek klomifena isti, kot 4 ampule Menopura. Klomifen - napaka mnogih splošnih G je ta, da se premalo spoznajo na to in dajejo previsoke doze. S polovičko klomifena so ponavadi veliko boljši rezultati. Klomifen namreč tanjša sluznico in višja kot je doza, tanjša je sluznica - zato ne pride do vgnezditve. Fida, če ti ni napisal estrofema bi bilo smiselno, da piješ krvomočnico do punkcije, ker ti bo odebelila endometrij.
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 12:16:02
|
|
|
|
mausikaa
|
bom pristavila svoj lonček glede Klomifena: začela z 1 tabletko na dan, nobene reakcije, ponovila mislim da 2 ciklusa, nato smo dozo povečevali in na koncu prišli na 2X2 tableti na dan, počutje katastrofalno, spremljana sem bila samo prva dva meseca, nobene dodatne zadeve za jačanje sluznice - razen krvomočnice, učinek? jah 12 kg viška sem nabrala - skoraj tko kot da bi bla nosečka...tko da Klomifen ni nujno da je ravno tista zmagovalna kombinacija...zadnje serije potem sploh nisem pojedla, ker sem se enostavno bala kako bom odreagirala, sem bila kot marsovček...da ne govorim o nočnem potenju, slabostih, zatekanju, napihnjenosti itd. no potem sem zamenjala G, in smo ponovno poskusili z manjšo dozo, in spet brez spremljanja no potem GK LJ in HSG in ugotovitev da je bil Klomifen čisto napačno doziran glede na moj ciklus - kar mi itak ni jasno glede na to da si merim BT in sem vedno prinesla s seboj izpis...no in ko je na GK ponovno prišla na idejo z Klomifenom sem se odločila in se prestavila k Reškotu..tko da upam, da me ne bo odpravil z Klomifenom oz. če me bo potem upam da se bom uspela dogovoriti da me spremlja...ker drugače ne vem kaj bom...
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 12:51:33
|
|
|
|
gigi1
|
Mausi aaaaaa 2x2 na dan???? Pa saj niso resni Ravno o tem sem pisala, da G, ki niso strokovnjaki za neplodnost predpisujejo previsoke doze klomifena. Reš ponavadi proba le s polovičko in ima kar dobre rezultate. Kruce in Krucika sta dokaz na naši temi Če ne želiš klomifena mu to takoj povej. Jaz sem sama hotela sprobati "naravni" postopek in sem se z njim tako tudi zmenila. Meni naravnega na GK niso hoteli delati. Fido bo definitivno spremljal z UZ, ker bo v naravnem postopku. Imela bo UZje, punkcijo, ET - vse isto kot v kratkem postopku - le da bo minimalna stimulacija s klomifenom.
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 14:54:07
|
|
|
|
alpog
|
No, pri meni je bil klomifen učinkovit 3x - majhne doze. Samo se je pa vse bolj klavrno končalo, dokler nisem imela neprehodnih jajcevodov - se pravi fizična ovira. Potem pa ni šlo drugače kot ročno. Kako pa kaj deluje z drugimi hormoni?
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 16:06:08
|
|
|
|
Rakica_80
|
IZVIRNO SPOROČILO: miklarom sonček33 - vse naj, naj Še jaz Vse najboljše sonči
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 16:06:58
|
|
|
|
Fidolina
|
Kruce živ! Ja, jaz imam tisto magično dobitno kombinacijo-pol tabletke. Ampak čaki, čaki. A ni treba ene pozabit, da potem dobiš eno luštkano Karolinco? Katero pozabit ? Kar se Menopurja tiče, pri meni vsekakor ni deloval. Je pa res, da če bi se zdaj znašla v situaciji, ko bi bilo treba komu inekcije dajat , bi vsi mislili, da sem medicinska sestra (praksa pač). Tudi to nekaj šteje v življenju . Izkušnje. No, malo heca. Gigi - a to je potem tako rekoč spontani postopek? Ta moj? Joj, če bi jaz prej vedela za to varjanto, bi probala večkrat? Pri meni, je pač treba "na roke", kot je rekla Alpog. Druge šanse ni. Saj če na punkciji ni celice, plačaš cca 250 Eur, kar se že da nekako od ust odtrgat. Gigi, the doctor - jaz imam doma cel kup škatel Utrogestana. Saj lahko tudi to jemljem - menda? Kakšna pa je razlika Estrofem -Utrogestan? Sem imela pa do zdaj endometrij največkrat 11, 12. To naj bi bilo v redu (pred stopko). Ta teden se tudi naročim, oz. potrdim prijavnico v Prago. Čakalne vrste so dolge. Bo treba kar kaj prodat, pa se malo zapufat. . Ampak . Če zanosim, lahko tudi odpovem. S tem le razveselim neko dekle, ki čaka tako kot jaz. Tako je rekla sestra, da kar se tega tiče, ni panike. Povpraševanje je večje od ponudbe. Mikla - srečno jutri! Kasneje še kaj napišem. Zdaj grem pa počasi za šporget .
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 16:07:59
|
|
|
|
Rakica_80
|
IZVIRNO SPOROČILO: gigi1 Mausi aaaaaa 2x2 na dan???? Pa saj niso resni Ravno o tem sem pisala, da G, ki niso strokovnjaki za neplodnost predpisujejo previsoke doze klomifena. Se popolnoma strinjam s tabo, kar je preveč je preveč
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 17:12:40
|
|
|
|
gigi1
|
U madoniš. Vidim, da sem res veteranka, ki je že skoraj vse sprobala Fida ja to je spontan ali naravni postopek. Če imaš doma utrogestan ga lahko jemlješ od O do M pred postopkom, ker tudi lepo pripravi sluznico. Potem ga jemlješ še od punkcije naprej. Estrofem se v tem primeru jemlje po punkciji. Verjetno ti bo takrat napisal recept. Lahko ga pa že prej na UZ vprašaš, če ti bo dal estrofem. Gre pa za dva različna hormona. Utrogestan je naravni progesteron in je v bistvu podpora rumenemu telescu. Vpliv na sluznico je bolj postranski. Estrofem je estrogen. Ponavadi ga dajejo pri zmznjenčkih (takoj na začetku M), ker se s tem izognejo ovulaciji in lovljenju le-te. Sploh pri ženskah, ki imajo neredne M. Estrofem med drugim debeli sluznico, zato ga v postopku predpišejo po punkciji. Tvoj endometrij je . Tudi jaz sem imela ponavadi 10-12. V postopku s klomifenom pa 7-8. Alpog jaz sem imela kombinacijo klomifena in Merionala. Žal je bila doza Merionala prenizka (1 ampula) in je bil učinek isti kot, če bi jemala samo klomifen ali pa sploh nič. Torej 1 celica. To je bolj kot ne eksperimentiranje. Je pa res, da sta na ta način zanosili 2 borki iz sosednje teme. Obe cartata. Ena dvojčke, druga pa punčko. Tista z dvojčki je imela pri Rešu kombinacijo klomifena in Menogona, če se ne motim, druga pa v MB klomifen+Gonal. Mislim, da smo edine 3 na RR, ki smo imele te kombinacije, je pa bila le pri meni neuspešna. No..ali pa delno . To je bila tista švoh črtica nazadnje.
< Sporočilo je popravil gigi1 -- 3.3.2010 17:17:30 >
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 19:31:45
|
|
|
|
Fidolina
|
Gigi
|
|
|
|
RE: Nismo še obupale kljub 40+ II. del 3.3.2010 22:16:03
|
|
|
|
Kruce Fiks
|
IZVIRNO SPOROČILO: Fidolina Kruce živ! Ja, jaz imam tisto magično dobitno kombinacijo-pol tabletke. Ampak čaki, čaki. A ni treba ene pozabit, da potem dobiš eno luštkano Karolinco? Katero pozabit ? Pišuka, a veš da sm pozabu kero sm pozabu
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......