|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
29.1.2010 10:53:43   
Pikabu
cuker, to je pa potem fajn, da ga lahko obdržite. Če je tudi pri ostalih tako, se strinjam, da so lahko slabši. Mi ga moramo vrniti na pregledu po porodu.

Photo, meni se pa zdi, da je bilo lahko tudi preveč kruha. Jaz si sicer nič ne tehtam, delam po občutku. Pojem kos kruha velik za mojo dlan, pa približno za prst debel. Sem danes za foro zmerila in je bilo 30g. Poskusi manj kruha. Jaz za zajtrk res malo jem, ampak ko si zmerim po 90 minutah, pa takoj spet nekaj malega.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu photo)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
29.1.2010 14:29:30   
photo
Hvala za nasvet Piakbu.

Meni ni še nihče omenil, da bom morala aparat vrniti. V bistvu sem ga dobila na napotnico, na kateri je pisalo za tehnični pripomoček. To je isto, kot če bi dobila npr. bergle, ki jih tudi ne vračaš, ampak samo potem dve leti ne dobiš novih.  

Kako  pa vas je večina reševala prehranjevanje v službi? Meni padeta ta prva malica in kosilo ravno v služben čas. Malica še gre, pri kosilu pa nimam kam it, da sem v pol ure nazaj. Od novega leta se moramo štemplat za malco, tako da sem ves teden bolj na sendvičih: za 3 enote škroba vzamem kruh, za 3 zelenjave paradižnik in za meso ustrezno količino pečenega pršuta, al pa mocarelo, al pa tuno...

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
29.1.2010 19:58:12   
Pikabu
Ravno zdaj ramzišljam, a sem jaz kaj dobila napotnico ali ne. Pa mislim, da je nisem. Ker mi je aparatek dala kar sestra pri diabetologinji, listične pa lancete pa dobivam na napotnico. Je fajn, če ga lahko obdržite. Jaz si ga bom pomojem kupila, da se lahko na vsake toliko časa sama kontroliram tudi kasneje.

Glede prehrane v službi. Jaz sem sedaj sicer doma, ampak imam vseeno kosilo tudi za večerjo. Ko sem še hodila delat, sem imela zajtrk v bistvu šele v službi, doma nisem nič jedla, ni bilo časa, pa še prezgodaj. Pa itak sem bila tako zgodaj doma, da sem "kosilo" imela že doma. Zdaj pa delam isto. Jem zajtrk sicer ko vstanem, pa potem normalno malico, ampak kosila si ne kuham. Mož pride šele pozno popoldne domov, otroka imata kosilo v vrtcu, tako da jaz v času kosila tudi jem kruh, pa salamo, kaj od zelenjave ali kaj podobnega. Včasih si naredim tuno s koruzo in grahom, pa spet kruh zraven. Kosilo pa kuham za tisti čas, ko pride mož domov in je zame to v bistvu že večerja. Med vikendom pa imamo okoli pol dveh kosilo, pa potem tisto s kruhom jem za večerjo.

Aja, pa photo, poskusi tudi pri zajtru kaj od zelenjave, kumarice, paprika. To tudi pripomore, da je sladkor nižji. Vidim pri kosilih, kako se pozna, če jem zelenjavo zraven. Sem se navadila, da pri pici vedno jem solato in so vrednosti precej nižje, kot če jem samo pico.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu photo)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
7.2.2010 12:51:33   
Tretjinka
joj, prav nič vam nisem fouš user posted image spomini še preveč sveži user posted image

CUKR, HVALA ZA ČESTITKE!

PUNCE, KI STE ŽE RODILA in že dale mimo poporodni pregled pri dr. T...kako to zgleda? se čaka ravno tako takooooo dolgo kot med nosečnostjo? ker meni ni jasno kako naj bi to izvedla?? kaj naj otročka s sabo vozim v tisto prenatrpano čakalnico in ga tam dojim??? kaj pa sploh naredijo? vzamejo kri ali imamo cel test z glukozo?

en dan sem zbrala ves možen pogum, ki ga imam, pojedla 1 kremšnito in en kos čokoladne torte in si izmerila cukr...sem skori dol padla....6.1 user posted image user posted image user posted image ...drug dan sem si tako upala poklicat dr T in se naročit na kontrolo user posted image user posted image user posted image

SREČNO VSEM NOSEČKAM, probajte se čim manj sekirat, ker ne bo konec sveta, če cukr ne bo čist vedno v mejah, ki so vam jih začrtali!

LP

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
7.2.2010 18:20:08   
lenybaby
IZVIRNO SPOROČILO: Tretjinka

joj, prav nič vam nisem fouš user posted image spomini še preveč sveži user posted image

CUKR, HVALA ZA ČESTITKE!

PUNCE, KI STE ŽE RODILA in že dale mimo poporodni pregled pri dr. T...kako to zgleda? se čaka ravno tako takooooo dolgo kot med nosečnostjo? ker meni ni jasno kako naj bi to izvedla?? kaj naj otročka s sabo vozim v tisto prenatrpano čakalnico in ga tam dojim??? kaj pa sploh naredijo? vzamejo kri ali imamo cel test z glukozo?

Evo lih to sm hotla prašat.... user posted image  Dejte res tiste k ste tole kontrolo že dale skoz mal napisat kaj pa kako prosim... Js mam isti dan (16.2.) kontrolo ob 7:30 in UZ kolkov s tamalim ob 11:20, pa cvikam da mi ne znese. Javte čimprej če je možno... user posted image

Pa,pa!

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
8.2.2010 8:23:57   
yenny
Jaz sem imela kontrolo novembra,uro sem imela ob 7.15,takrat tudi začne delati sprejemna pisarna.
Če vam napotnica velja še iz časa nosečnosti nove na rabite,če pa vam je potekla,potem bo pa treba.
Greš v laboratorij,te stehtajo,vzamejo kri iz prsta in potem čakaš v čakalnici.
Dr.Tomažič itak začne delati nekaj po 8 uri in takrat jo tudi že čakajo izvidi.
Ko si na vrsti greš noter in tam te čaka kar te pač čaka.
Gleda pa tako vrednost KS kot tudi kg-sploh če imaš zalogo še iz časa pred porodom.
Konec sem bila malo pred 9 uro.user posted image

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
8.2.2010 15:11:59   
stuhica

Oh punc najbolj d asem skoz na temu forumu sploh ker imam spet povečane cukre enostavno ne vem kako naj se spripravim da bom morala spremenit svojo prehranjevalno anvado za cel življenje.... user posted image user posted image user posted image s e sploh ne morem k seb spravt mogoče bi mi tle kej pomagalo da s epsametujem in začenm mal resnej razmišljat samo... res ne vem kaj naj.... mi je rekla diabetologinja d anajboljš d abi bila spet noseča... v hecu.... ker sme vsaj shujšala pa pravilno sme se vsaj delno ržala diete zarad diabetesa... zdaj pa kilogrmi kr rastejo za popent... sem prav nesrečna, sem sama sabo čisto nezadovoljna, živčna postajam, ensotavno en vem kaj naj nardim...

Jz in moji Kg- sem nesrečna ko user posted image  babji zarad te sladkorne i n mojega zdravja.... morm shujšat in ne vme kako  ampak 5-6 kg pa je šlo v treh mesecih gor kot bi mignil... še trudt s eni bilo treba... user posted image user posted image user posted image user posted image  zdej pa težava ko ne gre prav nič dol.... user posted image user posted image user posted image  sej ne zarad moje postavce ampak zarad diabetesa... tao težko mi je ker se ne znam disciplinirat... čokoladnega vola bi pojedla ne samo 100 g čokolado... podn sej še smaa sebe ne zastopm... sej vem da me ne zastopte sam vsaj vam lahk pojamram... moj me je že sit in je prav jezen name pa še zastopi me ne da to ni tako enostavno nardit kot se sliši enostavno.... user posted image user posted image

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
9.2.2010 9:21:22   
lenybaby
IZVIRNO SPOROČILO: yenny

Jaz sem imela kontrolo novembra,uro sem imela ob 7.15,takrat tudi začne delati sprejemna pisarna.
Če vam napotnica velja še iz časa nosečnosti nove na rabite,če pa vam je potekla,potem bo pa treba.
Greš v laboratorij,te stehtajo,vzamejo kri iz prsta in potem čakaš v čakalnici.
Dr.Tomažič itak začne delati nekaj po 8 uri in takrat jo tudi že čakajo izvidi.
Ko si na vrsti greš noter in tam te čaka kar te pač čaka.
Gleda pa tako vrednost KS kot tudi kg-sploh če imaš zalogo še iz časa pred porodom.
Konec sem bila malo pred 9 uro.user posted image

Hvala za odgovor! Upam da res naujo kej kompliciral! user posted image  

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
9.2.2010 12:13:22   
cuker2
Stuhica jest te čist štekam, ker sem v zelo podobni situaciji. Kg sicer ne grejo več gor, dol pa tud ne, ker tok jem. Dopoldne še nekako gre, popoldne pa zvečer pa žurka. in samo meljem neki skos. čokolada pa itak. jest pravim, da gre tuki za odvisnost od hrane in tisti, ki tega nima to težko razume. Jest sem zdej na +6 pred obema nosečnostima in to bi mogla dol spravt. samo da bi potem te kg. tudi obdržala bi mogla pa bistveno manj jest, kar mi pa ni, ker zelo rada jem. tko da...začarani krog.

Kar se cukra tiče si ga ne merim in me je prav strah it na kontrolo, če sem odkrita. sam bom šla čez ene tri mesece, da vidim pri čem sem. migat bom začela, bom vidla, če bo kaj pomagalo. pa zdje bo pomlad pa bomo lahko več zunaj, pa bo mogoče kaj bolje.

Stuhica, zelo težko ti dam kakšen pameten nasvet. mislim, da je pristop enak kot pri drugih odvisnostih. samo meni jeto prav hecno, po 12 letih kajenja sem nehala takorekoč brez problema, jest pa ne mrome nehat user posted image  je pa res, da so šle potme kilce tako zahrbtno gor. zdej jih mam + 14 od takratuser posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
10.2.2010 16:15:22   
melona1979
ojla, cuker 2 te lahko prosim še za eno mnenje,.., a so tebi proti koncu nosečnosti tudi bolj nagajali cukri. jaz sem imela včeraj kontrolo pa je povprečje lepo 4,6 , po zajtrku sem imela 5,1, ker sem zadnje 14 dni imela res lepe cukre, od včeraj pa so mi kar začeli nagajat,..., mam pa še 14 dni do roka in mi je rekla, da če bodo šli čez 7 moram nujno poklicat. Mi bodo pa verjetno čez 1 teden sprožili porod, ker je malo malo plodovnice,...
Sej čez 7 še niso so pa 6,5, 6,8,..., a sesploh splača tako pozno na inzulin pa k je povprečje čist ok, mere ploda pa tudi:))

A tebi so tudi sprožili, čist iz nule, z vaginaleto, kako dolgo to traja potem?

Hvala

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
12.2.2010 18:52:24   
cuker2
melona 1979 meni se je zadnji mesec nosečnosti sladkorna ful lepo uredila. Kot sem rekla brez kruha in s homeopatijo. Niso mi sprožli čist na suho. Sem imela malo plodovnice, pa na zadnjem pregledu je bil tamal tahikardičen (prehitro bitje srca) in me je dr. Sketljeva naročila na porod čez 2 dni, 9 dni pred rokom. Pa moj otrok je bil res velik. Pol sem bila pa čez 2 dni itak že 3-4 cm odprta, tko da po moje bi blo tudi po naravni poti kej prej. ker sem bila že odprta sem šla direkt v porodno sobo in ne na oddelek kjer ti dajo vaginaleto. Tam so mi predrli mehur, čez 1h dali umetne popadke in čez 4 ure sem rodila mojega korenjaka 54 cm 4200 g. Ni imel nobenih problemov s sladkorno kšne hipe ali podobno (se baje že takoj po porodu to pokaže). Potem so mu še cuker zmerili in je bil ok.

Tko da moj otrok je bil res genetsko velik in je še zdaj user posted image  Pri treh mesecih 68 cm, 7100 g pa samo z dojenjem. Tko da jaz sem se pravilno odločila da sem šla skozi brez inzulina, ti pa težko karkoli neposredno rečem, ker imam jaz o vsem tem res malo svoje mnenje in se mi zdi da ful pretiravajo s tem inzulinom. Le namig: uvajanje na inzulin traja najmanj 14 dni, kot so mi rekli, tko da močno dvomim, da te bo 14 dni prej dala na inzulin, sploh če ti bodo predčasno sprožli porod. Jaz se pri tvojih cukrih res ne bi sekirala in bi uživala še ta teden nosečnosti v miru. Odločit pa se  moraš seveda sama. pa še en namig.  v mB je kriterij za nosečniško sladkorno bolezen, če je cuker 2h po obroku nad 7,2! Toliko o kriterijih.

(odgovor članu melona1979)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
12.2.2010 20:18:07   
melona1979
ojla,

cuker2, najlepša hvala za vse tvoje nasvete, men si res precej olajšala boj s ketoni in cukrom, predvsem z rižem in vajami:)), bi te pa samo še neki vprašala, jaz imam tudi bolj malo plodovnice, ampak ctg je pa ok in steblovnikova je napisala, da v torek, ko imam pregled se bo prim. Sketljeva odločila za sprožit porod. Samo drugi teden so počitnice, pa me neki zanima, kako to, da je tebe naročila čez 2 dni in nisi šla takoj? Ker moja ginekologinja bi bila rada pri porodu in ona pravi, da če bo ctg ok, da ni razloga, da bi počakala do sobote s sprožitvijo, a misliš, da lahko Sketljevi to predlagam, če bo ctg ok?

Cukri so pa zdaj pod 7, so pa nad 6, pa do 6,8, samo se ne bom obremenjevala zdaj za 1 teden s tem. Mal verjetno tud psiha dela, ker je moj prvi otroček in me je poroda kr strah, čeprav sem se psihično precej pripravljala.

Še enkrat hvala, midve sva celo po moje zelo blizu doma, si enkrat napisala, če prav vem, da ti je picerija trta blizu,..., meni tudi:))

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
13.2.2010 20:40:39   
cuker2
user posted image  Ja pol živiva blizu ja :-))) Mogoče se kje srečava, ko se začne spomladansko vozičkanje user posted image
Ma itak ne sekiri se luba duša, če maš cukre pod 7. Tko na koncu nima bit več kej, je kar je!
Mene je naročila čez 2 dni, ker je bila gužva v P. No sej čez 2 dni je bla tud, so me hotli domov poslat. Še dobro da je sketlejva vztrajala, da grem rodit. sem čakala na frej porodno sobo 7 uruser posted image  Po moje lahko predlagaš Sketljevi, sej bo ona vidla, kok je zadeva kritična. Mislm, da kr dobro presodi.

Glede tega, da te je strah poroda pa...verjamem da te je strah, sploh če je prvič. Lej v večini primerov gre vse OK, pa kakorkoli znajo bit tečni v Lj. P so pa vseeno precej strokovni, se mi zdi. Upam, d a bo tvoj partner zraven, pa naj jih kar malo preganja. Če te bo bolelo, če boš žejna, ali pa karkoli...zato so tam. Jaz sem jim rekla da ne želim bit rezana, da nej gledajo na to pa je šlo skoziuser posted image  ful je odvisno kero ekipo maš. Jaz sem iemla drugič ful u redu, sploh ta druga babica je vidla kako trpim in sva rodili pol v 15 min brez enega šiva! Pa tamal obseg glave 37! no je pa drug porod res lažji. pa še nekaj. res poskusi sprostit mišice, ko ti rečejo, da NE  pritiskaj! Si marsikaj prihraniš tako, čeprav boš imela občutek, da moraš pritiskat. Samo sprosti mišice trebuha.

Tako da srečno, ne obremenjuj se in naj ti hitro mine! predvsem pa samozavestno in ne se pustit buzerirat! Kšne babice znajo bit prav nesramne. Imej v glavi da so one tam zaradi tebe, ne ti zaradi njih!

Držim pesti pa se javi kej pol user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1088
21.2.2010 20:17:23   
cuker2
Ojla punce,

imam eno vprašanje za tiste, ki se vam uspe tudi po nosečnosti lepo držat zdrave prehrane in se niste nazaj zredile...heGa mogoče, če ti še to bereš...Kaj ješ? ali se količinsko držiš pravil kot za sladkorno? predvsem za večerje me zanima ali si kuhate, da ne jeste kruha za večerjo?

Hvala in lp.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
22.2.2010 9:04:53   
photo
Od "intolerance za glukozo" sem zdaj prišla v enem mesecu do "nosečniškega diabetesa"  in do 4 enot insulina pred zajtrkomin pred kosilom.
Ampak že čisto obupujem --> predvsem nad merilcem, ker mi enostavno ni jasno, kako je lahko iz iste kaplje krvi enkrat meritev po 90' po zajtrku = 6,9 in ko meritev v okviru pol minute ponovim (ker pač ne verjamem, da je tolk), pokaže 5,9. ???
Ko sem zdravnici na prvem pregledu povedala, da merilcu ravno ne zaupam je pa odgovorila, da je normalno, da je napaka naprave 10%. Halo???? Je pa mal razlika, a ti pokaže 6,1, al pa 10% več (6,7)
Nad prehrano se nič ne pritožujem, ker se mi zdi res pravilna in bi se morali dejansko vsi tako prehranjevati, amapk za insulin pa res ne vem, ali mi pomaga ali ne . . .

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
22.2.2010 10:40:38   
melona1979
Photo, če imaš aparat Optium Xceed potem je to normalno, jaz imam enake probleme, enega sem celo zamenjala, to so najslabši aparati in bodo šli ven s prodaje,..., samo res groza dobiš pa inzulin,...

cuker2, sem še v enem kosu, me zdaj mal mučijo že 1 teden, vsak dan ctg, pa ne vejo bi sprožili ali ne, ker je še vse zaprto in nepripravljeno,..., baje ima okrog 3800g, kar ne vejo če bom uspela rodit po naravni poti, skratka kriza,..., se je kao v 14 dneh zredila za 0,5 kg, pa sploh ne vem, ker jem isto, cuker mi je šel samo ene 2krat čez mejo, pred 14 dnevi sem imela pa povprečje 4,6, al mi pa aparat narobe kaže, samo sem ga nazadnje stestirala z laboratorijem in je blo cool. Sem pa ful sita diete, vedno bolj lačna, pa strah vedno večji:(, DRŽTE PESTI!!!

(odgovor članu photo)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
22.2.2010 14:21:18   
cuker2
Photo tudi o teh meritvah ko se v 1 minuti bistveno razlikujejo, smo že vse povedale tukaj, ker smo imele vse iste težave. Nihče ti ne more ukazati, kaj delaj in kaj jej, ker si za svojega otroka sama odgovorna ravnotako za svoje telo. Zdravniki niso bogovi. Imaš le dve varianti. Ali sprejmi situacijo kot je, jemlji inzulin in delaj kot ti rečejo in se nehaj spraševati ali je prav ali ne, ker je brez veze in se boš le žrla. Ali pa ne jemlji inzulina, če si skeptična v njegov učinek.

Melona 1979 ful sem mislila nate sem bila prepričana, da si že rodila k se nisi nič javilauser posted image  to je čist normlano, da se je zredila 0,5 kg v 14 dneh!!! V 9. mesecu se otrok samo še redi in pridobiva od 200-250G na teden, tko da nč panike!!! Nima veze to sladkorna je čist normalno. Ja tvoja punčka je ornk baba, nimaš kej. Sam če si res še čist zaprta in to verjamem, da so v dvomih, ker je potem kr zoprn porod lahko, če se ne odpiraš. in pol v vsakem primeru pristaneš na carskem. Pa tudi glede teže se ful motijo v LJ. P mi je prav hecno. meni se je Sketlejva zmotila za 400G! Mi je pa Pušenjak zelo dobro ocenil težo k ma 3D ultrazvok. Če te je strah in če imaš še čas, pa pejdi k njemu da ti točno zmeri tvojo punčko.

Držim pesti zate, sem prepričana, da se bo dobro izteklo. Konec koncev nima tvoja punčka 5kg a ne, tok huge pa spet ni...kaj pa veš, mogoče pa imaš tudi ti tako konstitucijo, da ne bo problema. sploh če ima majhno glavo. Kok je ocenjen obseg glave? do 35 cm je čist ok. Sej boš pol lohk jedla, samo še malo zdrži!user posted image

(odgovor članu photo)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
22.2.2010 17:11:36   
melona1979
ojla,

evo cuker2, danes padla odločitev, da jutri zjutraj začnejo sprožati, sta se moja ginekologinja in dr. Steblovnik tako dogovorili, potem je pa moja rekla, da do srede zvečer rodim, tako ali drugače, ker sta v sredo obe dežurni, tako da bom v dobrih rokah,...

Se javim, ko bom že s punčko v naročju doma, pa hvala za vso pomoč in lepe misli:))

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
22.2.2010 17:20:34   
cuker2
o super! no vidiš boš res v dobrih rokah, pa se lahko varno počutiš in sprostiš.

Srečno!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1094
22.2.2010 21:56:16   
Pikabu
melona, držim pesti, da bo čim prej in čim manj boleče vse za tabo. Drži se. Srečno, čaka te najlepše darilo. user posted image user posted image user posted image user posted image

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
24.2.2010 18:15:45   
pattaya
Hojla punce.

Še ena iz stare garde.

Pred 3 tedni sem imela kontrolo pri diabetologu in 75 g OGTT test, na katerem je bila vrednost 6,1 kar pomeni da nimam več sladkorne. Imela pa sem na tešče 6,2, pa kot izgleda sem prejšnji zvečer že kaj takega pojedla, zato je jamral da moram shujšat in pred drugo zanositvijo spravit cuker vred.

Sem pa vprašala sestro in je rekla da lahko aparatek obdržim.

Tudi jaz sem se zredila po porodu za 5-6 kg, vendar sem jih v prvih dneh po porodu spravla dol 13kg.

Cuker dobra si, da nisi imela pri glavici 37, dobenih rezov in šivov. Moj je imel glavico 35, pa sem bila ful rezana, pa še te se je ful zatikal in so ga komaj ven spravili.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
24.2.2010 21:31:28   
cuker2
oj Pattaya!
Sem vesela zate, da nimaš več cukra k si mela tud kr s... s tem. Jest si ga bom šla tud zmerit čez ene 2 meseca. Meni ne grejo kile nič dol ker ful jem predvsem sladkarijeuser posted image . Pattaya, ta je bil moj drugi otrok. če bi imel ta prvi obseg glave 37, verjemi bi bla tud jest boga! fajn se imej!

pa lahko nočuser posted image

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
2.3.2010 17:31:30   
moci
o, lej kakšno temo sem našla user posted image

se pofočkujem med vas, 35. teden, nosečniški diabetes ugotovljen pred manj kot 2 tednoma.
na edukaciji sem bila šele prejšnji teden, danes naj bi imela kontrolo, pa nisem šla, ker sem zbolela.
mi je pa stari oče pomeril z njegovim aparatkom in nameril 7.7 eno uro po zajtrku.
to je najbrž preveč, ne?user posted image

imam pa težave z jedilniki, ker sem ful izbirčnauser posted image
grem gledat, če ste kaj idej pisale, jaz kar naprej isto meljem. do kosila še gre, pri večerji se pa ustavi. toliko zelenjave in mesa. uf.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
2.3.2010 17:46:28   
Pikabu
Moci, to je kar malo veliko, ja.  Meja je 6,6. Res poskusi za zajtrk čim manj pojest. Če ješ kruh, le tako velikega, kot je velika tvoja dlan. Je pa zjutraj najbolj problematičen sladkor.

Jaz sem imela pa danes pregled. Sladkor po kosilu je bil 4.8, povprečje pa 5.1. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sem bila res vesela, ker sem pričakovala, da bo več. Zdaj imam pa v bistvu le še dva pregleda, če se pri domačem merjenju ne povišajo vrednosti. Čez en mesec imam samo kontrolo mojih vrednosti, potem pa še ene 14 dni pred PDP-jem, takrat pa ne bodo več dali izulina, tako da se potihem že malo veselim. Računam, da se tudi doma merjene vrednosti ne bodo tako drastično povečale.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
2.3.2010 17:52:49   
moci
vau, super. vidim, da sem daleč od lepih ciferuser posted image

sva pa z mami zdaj našli očetov aparatek in lističe, samo težko, da ga bom znala uporabljat. čudno izgledauser posted image

teti na polikliniki sem povedala, koliko smo namerlili, pa je rekla, da je lahko tudi zaradi viroze drugačen rezultat, pa naj pri zajtrku črtam sadjeuser posted image
potem je pa rekla še, da mi bodo najbrž kar dali, ker sem tako blizu roka. ni pa rekla kaj mi bodo dali. no, bomo videli kako bo v ponedeljek.

a vi tudi slakarije jeste? nisem vedela, da lahko ... bi jaz tudi kakšno torticouser posted image

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?