|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010 - 3. del
1.3.2010 14:54:26   
Anonimen
Evo moja porodna zgodba:

V nedeljo sem imela okoli 14 ure sprejem, kjer so mi naredili CTG, okoli 17 ure sem dobila tako imenovano zadnjo večerjo - gris in potem ctg ter spanje

V ponedeljek - ob 6 uri zjutraj so mi naredili najprej klistri (nobeni bav bav), sledil je CTG ter čakanje.
Ker sem vedla da sem prva na vrsti sem bila kar malo živčna. Okoli 7 ure so me že začeli pripravljati za operacijo - naredili so mi britje in dali urinsko vrečko - je bil prav čuden občutek med nogami user posted image user posted image user posted image user posted image

Ob 8 so me lepo peljali na kirurški oddelek. Tam sem imela še par pogovorov, nastavili so mi kateter v žilo (to je bolelo ko user posted image user posted image user posted image , ker so imeli problem najti kako žilo), kasneje so mi prevezali še noge - zaradi nevarnosti krčnih žil. Slišim babico, kako preganja osebje, da nej pohitijo, da je moj G točen do sekunde). Grem lepo na operacijsko mizo, ker je bila polna operacijska soba osebja - okoli 15 ljudi, sem se počutila kot na razstavi v moderni galerijiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Razkužijo mi trebuh,  privežejo noge, ter govorijo kaj vse delajo z mano in potem v momentu zaspim z kisikovo masko na ustih.

Naša punca se je rodila ob 8.38.user posted image user posted image user posted image user posted image  

Ko sem se zbudila, sem bila vsa omotična, nekaj časa sploh nisem videla jasne slike, vse je bilo meglen okoli mene. Zeblo me je ko pri norcih, edino kar tisti čas vem, da sem prosila nekaj za protibolečina, ter besede osebja, kako imam lepega otroka ter da je bila punca težka 4500g.

Nekaj časa sem bila še na oddelku na kirurgiji, kjer sem okoli 12 ure prišla malo k sebi in prosila, da naj me čimprej odpeljejo na oddelek, da bom lahko videla Zaro.

No to so okoli 13 ure tudi naredili, vmes je bolečina malo prenehal, ampak trebuh je pa še zmeraj bolel kot user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Zvečer sem prvič tudi vstala pa še to samo za sekundo, ker več nisem bila sposobna. Drugi dan pa že malo bolj resneje, ker sem sem mogla zrihtati, da so me odpeljali na oddelek. Mi pa je prišel v sobo čestitat sami Georgiev - zgleda je videl, da bi naredil veliko napako če bi me pustil rodit normalno in me je vse dni zelo lepo imel na skrbi.

1dan po operaciji - prva hrana je bila albert keksi in prepečenec, juha brez okusa in zvečer isto kot za zajtrk.

Osebje je bilo prijazno, zmeraj sem dobila, kar sem želela, protibolečinske injekcije ki so prvi in drugi dan res super, kasneje sem jih pa že začela zavračati, ker sem rekla, da bom že potrpela.

3dan po operacija sem dobivala že normalno hrano in je bila to rundo res okusna.

Naša mala Zara je imela kar močno zlatenico, zato je bila 2 dni pod lučko.

zdej pa morem it ....... napišem epilog kasnejeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4351
1.3.2010 14:55:17   
NM
Oj!
Ravno sem spet hodila uro in pol, se mi zdi kot da ni en teden pred rokom. Vseskozi sem namreč upala, da bo vsaj kak teden prej, pa sem danes zakorakala v 40. teden. Upam, da gibanje res pripomore k mehčanju, kot pravi čmrlika. Tko mi je rekla tud G in priporočala, naj čimveč hodim.
Drgač me je pa napotila v P 2 dni po roku (10. 3.) in mi ni dala nobene posebne napotnice. Je kr nisem vprašala, če nič ne rabim, ker sem upala, da bo prej, samo nč ne kaže user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

t_anja in jessy - če sem prav razumela, ne potrebuješ ničesar, samo zjutraj prideš tja.

Jessy
- zgleda, da bo treba še počakat. Samo, da je vse OK.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sončni žarek je pravo ime za katerega koli otroka. Naš žarek je Nika.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4352
1.3.2010 14:59:54   
NM
zoey - lepa slikcauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 4353
1.3.2010 15:06:48   
girl79
čao,

evo jaz sem iz že iz "izleta" v Lj, sem bila na faxu, kjer sem dobila še en podpis, ki sem ga rabla, tako da zdaj grem pa čisto zares lahko rodit user posted image user posted image  

čmrlika - Upam pa da to s sprehodi in malinovem čajom res kaj drži in bom zaradi tega imela kaj lažji/krajši porod...sem do zdaj pila samo eno veliko šalčko malinovca na dan, pa bom zdaj kar dve začela...user posted image user posted image

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 4354
1.3.2010 15:08:42   
girl79
sara2007 - fajn da si nam napisla še ti svojo porodno zgodbo, ker če bi meni kdo rekel da te pobrijejo in klistirajo tudi če ti delajo CR, bi mu rekla da to pa sigurno ni res....no sem se nekaj novega naučila, čeprav mi vseeno ni čisto jasno zakaj je to ob CR-ju potrebno??user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 4355
1.3.2010 15:20:07   
Jessy
Sara, super zgodbica!!!Drugače pa mene prvi dan prav nič ni bolelo. Zgleda, da so bili radodarni s protibolečinskimi. user posted image  A veš, da mi je poznano to okrog mraza. Ko sem jaz imela CR je bilo poletje, strašno vroč dan. Vse porodnice na intenzivni so si brisale pot, meni je bilo pa tako luštno, pa še pokrita sem bila. Niso mogli verjeti, da mi ni vroče. Na žalost je bilo to tako le tisti dan, že naslednjega sem švicala za 3 ljudi.

Girl79, tudi mene so klistirali in pobrili pred CR-jem. Klistir je zato, ker itak kake 2 dni ne moreš sama na WC in ker si imela klistir, tudi nimaš potrebe po tem opravilu. user posted image  Pa hrana je tudi bolj za reveže in nimaš kaj pokakat. user posted image  Britje je pa zato, ker ti rez naredijo tik ob vrhu sramnih dlak (meni so še pol cm nižje zarezali), pa kateter napeljujejo, pa je najbrž dobro, da vidijo skozi džunglo. Pa potem je to fajn še zaradi čišče, da se ne prijemlje za dlake. Ima kar nekaj plusov, ki jih šele potem vidiš.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 4356
1.3.2010 15:22:19   
plamen
IZVIRNO SPOROČILO: zoey

IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici

plamen - sem ti hotela že včeraj napisat, pa sem pozabila user posted image . Jaz tudi malo čutim včasih čisto na desni ali levo. Se mi zdi, da mi nogo tja moli. Imam velikokrat izboklino, ker se tako raztegne in tako tudi obstane. Je prav smešno, ker je čisto ob strani user posted image .

So pravi akrobatki, ja. Meni tudi kako tako bulo naredi, da se po moje z aviona vidi user posted image user posted image Ponavadi ima na desni rit in jo vrže ven, v levo pa razteguje nožice in je prav špasno čutit koleno ali peto. Ampak najhujša je pa ena, ki je sploh ne poštekam. Na sredini trebuha, ampak z vdolbino pri popku user posted image Sem kot dvogrba kamela user posted image user posted image user posted image Pojma nimam, kaj to ven štrli, ker sta 2 ornk buli, ne samo kolenčka???

Točno tako imam tudi jaz. D eno večjo bunko pa L eno manjšo, pa taka mičkena okroglina levo ven pogleda čisto na boku in je verjetno peta. Pri popku pa luknja jauser posted image . Pol pa še čist spodaj praska, k da bo pomahu, mami evo meneuser posted image

< Sporočilo je popravil plamen -- 1.3.2010 15:23:18 >

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 4357
1.3.2010 15:34:05   
plamen
Jaz danes biti pridna. Naročila zavesce za v sobo, bo imel Garfielda. Šla še po les, da bova previjalno malo dvignila in pridobim poličkouser posted image , kupila koš za pleničke in še po darilo za prijateljico sem šla. Zdaj pa počasi kuhati, popoldne pa dokončati sobico, pa še obiski pridejo.

Se vsi najavljajo na obiske preden pride user posted image , jih komi v koledar pišemuser posted image . Tale sonček je prav zakon, super toplo je.

Jaz nič ne malinčkam, me pa občasno špika, ampak a ne zoey, to sam pomeni, da sem normalna user posted image user posted image .

Pa čestitke za prvi dan v našem mesecuuser posted image , jaz upam da bo tudi moj (glede na to da je PDP 26.).

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 4358
1.3.2010 15:35:31   
girl79
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Girl79, tudi mene so klistirali in pobrili pred CR-jem. Klistir je zato, ker itak kake 2 dni ne moreš sama na WC in ker si imela klistir, tudi nimaš potrebe po tem opravilu. user posted image  Pa hrana je tudi bolj za reveže in nimaš kaj pokakat. user posted image  Britje je pa zato, ker ti rez naredijo tik ob vrhu sramnih dlak (meni so še pol cm nižje zarezali), pa kateter napeljujejo, pa je najbrž dobro, da vidijo skozi džunglo. Pa potem je to fajn še zaradi čišče, da se ne prijemlje za dlake. Ima kar nekaj plusov, ki jih šele potem vidiš.

Ok- zdaj mi je pa malo bolj logično vse skupaj, hvala za pojasnilo!! Še dobro da od vas kaj izvem, da se potem sama lahko delam bolj pametno...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4359
1.3.2010 16:30:25   
Čmrlika

IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika
nič jokat, čajček im sprehodi ne odpirajo ampak mehčajo... to bo pa potem odprlouser posted image

A ti to iz izkušenj? user posted image user posted image user posted image  
ja, za čaj doktorji ne komentirajo...za druge aktivnosti pa bodo potrdili takokot sem napisalauser posted image  NM malo nižje pravi da ji je g tako tudi rekla...

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4360
1.3.2010 16:34:08   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: girl79

čao,

evo jaz sem iz že iz "izleta" v Lj, sem bila na faxu, kjer sem dobila še en podpis, ki sem ga rabla, tako da zdaj grem pa čisto zares lahko rodit user posted image user posted image  

čmrlika - Upam pa da to s sprehodi in malinovem čajom res kaj drži in bom zaradi tega imela kaj lažji/krajši porod...sem do zdaj pila samo eno veliko šalčko malinovca na dan, pa bom zdaj kar dve začela...user posted image user posted image

nekaj že...no kot pravim za čaj glih ne trdijo nekaj ostaslo pa.... moja izkušnja pa v prvi nosečnosti še isti dan advo urnem sprehodu ko so se začeli prvi popadki drugi dan rodila pa skoz sem ful hodla vsak dan plus čajči
zdaj drugič ne en o ne drugo....v prvo rodila z lahkoto zdaj v drugo jaooooouser posted image user posted image user posted image user posted image sami problemi

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 4361
1.3.2010 16:46:01   
Jessy

nič jokat, čajček im sprehodi ne odpirajo ampak mehčajo... to bo pa potem odprlouser posted image

A ti to iz izkušenj? user posted image user posted image user posted image  
ja, za čaj doktorji ne komentirajo...za druge aktivnosti pa bodo potrdili takokot sem napisalauser posted image  NM malo nižje pravi da ji je g tako tudi rekla...

Pol sem pa falila, ker jaz sem pa samo čajčkala in čičala. user posted image  Za sprehode sem pa pravi nilski konj, čeprav sem se sem pa tja tudi zmigala ven. Ti šment!!!

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 4362
1.3.2010 16:57:33   
NM
Jessy - ni nujno, da bo pomagalo to "laufanje" po gozdu.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Je pa vedno pasal.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4363
1.3.2010 17:00:02   
NM
Zdej ko nimam  paže kaj več počet, sem se spravla pa PowerPoint V pričakovanju delat. Sam ko so te fotke po vseh PC-ih raztreseneuser posted image .

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 4364
1.3.2010 17:28:17   
vekybel
Jz pa si pripravljam eno tako večerjico in sicer motovilc z radičem in kuhanim jajčkom in zravne pa ocvrt krompirček, njamiiii, čakam da se mi ocvre krompir in pol narode navali.

Kaj ve počnete na tako lep dan?
Jz sem bila pred hišo, tašča pa je sadila primule. Res je lep dan.

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 4365
1.3.2010 17:36:22   
NM
vekybel - mmmmnjam - dober tek. Jst tud čakam dragega, da pojeva skledo motovilca.

Tele marčevke so se pa danes kar nekam skrile.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4366
1.3.2010 18:16:53   
Jessy
Joj, ne mi z motovilcem!!!!! user posted image  Jaz bi ga tuuuudiiii!!!!! Ali pa regrat!!! user posted image  Ste mi pa vseeno naredile lušte in bom radič jedla, ker tega pa imam doma. user posted image

Jaz sem imela obiske. Je prišla prijateljica na obisk in mi povedala, da se mi je od prejšnjega torka, ko sva se videli, precej zrastel trebuh. To se je tudi meni zdelo, da je nekam naprej skočil. user posted image

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 4367
1.3.2010 18:21:51   
vekybel
jessy jz sm tudi občutila, da se mi je trebuh še povečal in to na hlačah in trenirki, kr zateguje na vse strani.

Ja kje ste vse danes, kaj rojevate? Jz sem imela danes ena dva močna krča in sem mislila evo zdej bo akcija in si pripravila uro pa nič user posted image  user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4368
1.3.2010 18:34:28   
Jessy
Vekybel, a veš ,da sem jaz točno to tudi sama ugotavljala in sicer, ko sem sedela v avtu, saj se mi je zdelo, da mi trebuh res štrli stran precej daleč. Ne vem, ali je mali zavzel drugačen položaj al kaj. Zdaj, ko mi je pa še prijateljica rekla, sem pa prepričana, da je res nekaj na tem. user posted image  Ma, samo da pride ven! A ne?

Jaz sem pa spet opazila rjavkaste sledi na vložku. user posted image  Me pa malce tudi pošpika. Me prav zanima, kaj bo moj G jutri rekel na vse to. Upam, da me pošlje v P!

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4369
1.3.2010 18:38:41   
Jessy
Ženske, tako lepo je zunaj te dni, zdaj pa spet neko zimo obetajo. user posted image  

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4370
1.3.2010 18:53:24   
lucika
naš mali ima pa angino in je dobil antibiotike. bo ta teden doma. kar zaSE ne vem. namreč, od jutra imam spet 2 kg več. tole pa ne vem, če je glih normalno... jutri imam pregled in če me bo spet silil v bolnico, ne vem, če ne bom res šla...a kaj bi ve na morem mestu?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4371
1.3.2010 18:56:40   
vekybel
jessy jz pa sem tudi opazila ko vozim avto, da mi buši tika volan user posted image .
E ja zdej si ti definitivno na vrsti, sam ni fer jz sem dan pred tabo, tako da ne bi slučajno!!!user posted image

Ja upam da ne bo več zime ne snega. 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4372
1.3.2010 18:59:06   
vekybel
lucika jz bi na tvojem mestu definitivno šla v P!!!! Raje sem pod kontrolo in če se bog ne daj kaj zgodi vsaj si tam in lahko hitro ukrepajo. Nič ti ne bo če boš kak dan več v P, pa za naše user posted image  je vredno potrpet samo da bo kasneje vse uredu. Če imaš možnost kr pejdi.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4373
1.3.2010 18:59:14   
Tjasa27
Oj!

Se po dolgem času spet na hitro javljam, mali je končno zaspal, ga je zgleda sonček zdelal. Jutri imamo pa pediatra tako da držte pesti.

Prej sem zasledila da ste se pogovarjale kaj narest če ti odteče voda. Jz nisem nič na boku ležala, šla sem še pod tuš (ker sem mogla neki počet tistih 5 minut da je moj prišel domov) potem pa v porodnišnico (stanujem cca 10 min stran) in tam te tud ne dajo koj ležat ampak po klistirju celo hodiš gor pa dol.

Valen jz mam podobne občutke kot ti, še vedno (pa čeprav je Urban star že 1 mesec -čestitke Urban user posted image ) nisem čist dojela da sem že mama. Prve dni po porodu pa sploh ne, še posebej ker ga nisem imela zraven. Da ne govorim, da sem še v porodni sobi priklopljena na ctg tulila naj mi ustavijo porod, ker jz še ne bom rodila in naj me spustijo domov user posted image user posted image

Nič grem jz pospravt od kosila user posted image pol pa spat. UPAM

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4374
1.3.2010 19:02:54   
Tjasa27
še to. punce do konc marca imate čas da oddate prijavo za vrtec! če boste do takrat rodile Jz jo ravnokar pišem

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 4375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?